James Cameron’s Avatar

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat James Cameron’s Avatar

 • This topic has 11 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #84798
  Blackbeard
  Participant

  Eli, tämän joulun jättibudjetilla rakennettu oletettu rahasampo ja megahitti.

  Luomus, jota mestari ohjaaja James Cameron (Terminator, Aliens, Titanic) on työstänyt jo vuodesta 1994 lähtien. Tätä massiivista projektia on pidetty teknologisena läpimurtona elokuvan tekemisen tulevaisuuden kannalta. Useita uusia tekniikoita ja teknologioita on kehitetty vain ja ainoastaan Avataria varten. Spesiaaliefektejen on luvattu näyttävän jo lähes täysin realistisilta. Elokuva tulee olemaan nähtävissä sekä 3D, että tavallisena 2D versiona.

  Avatar kertoo Jake Sullysta, entisestä merijalkaväen miehstä, joka on halvaantunut vyötäröstä alaspäin. Ihmiset taipumuksensa mukaisesti ovat valmiina ryöstämään vasta löydetyn mineraalirikkaan Pandoran kuun, alkukantaisesta alkuperäisväestöstä piittamaatta. Koska ihmiset eivät voi hengittää Pandoralla, Sully sää käyttöönsä geneettisesti manipuloidun vieraan lajin (Na’Vi) ruumiin, Avatarin. Avatarissaaan Sully lähetätään ennalta tutkimaan Pandoraa. Hän kuitenkin sulautuu erääseen Na’Vi heimoon, ja tietysti myös löytää rakkautensa.

  Mitä ajatuksia tämä spektaakkeli teissä muissa herättää? Itselläni olivat odotukset erityisen korkealla ennen kuin oikeastaan mitään oli julkistettu, mutta sitten traileri päästi pettymään. Hyvältähän se sinänsä näytti, mutta ei se nyt ihan vielä täyttä realistisuuttakaan tavoittanut. Ja juoni haiskahtaa pahasti avaruuteen sijoiteltulta Pocahontasila.

  Eiköhän tämä silti tule teatterissa katsottua.

  #96360
  Azuko
  Member

  o_o ohhoh… Kukaan ei ole vielä laittanu tänne mitään… Elokuva oli mahtava. Itse en ole koskaan kovin paljoa scifi-elokuvista pitänyt, mutta Avatar sai sydämeni melkein pysähtymään… Tunnelma oli huikea kun katsoin sen parin kaverin kanssa elokuvateatterissa 29.1. Elokuva oli 3D, eli tyypit hyppi silmille, mutta se oli oikeastaan hauskaa. Välillä hieman nauratti, välillä se oli liikuttava. Olo ei tullut tylsistyneeksi yhtään. En tiedä että mitä vielä pitäisi sanoa XD Mutta jos haluaa mennä katsomaan vielä, kannattaa varautua. Elokuva kesti nimittäin 2 tuntia ja 40 minuuttia. Ikäraja taisi olla 13. Ja verta siinä myös on, mutta ei onneksi paljoa. Mutta liian herkkien ei kannata katsoa…

  Elokuva oli kaunista katsottavaa. Na’Vit puollustivat kotiaan ahneilta ihmisiltä henkensä uhalla ja moni joutui uhraamaan itsensä. Pystyin jotenkin samaistumaan siihen, koska kyllähän Suomikin taisteli maansa puolesta useasti.
  Suosittelen tätä elokuvaa :3

  #96363
  mimeko
  Participant

  Kävinpä katsomassa tämän ensi-illassa ja pakko myöntää, että kyseessä kyllä on varsin mielenkiintoinen teos. Odotin kaiken elokuvaa edeltäneen hehkutuksen ansiosta siltä paljon, ehkä liikaakin, mutta lähinnä olin utelias näkemään lopputuloksen. Juoni oli pitkälti kierrätystavaraa ja hahmot olivat varsin tyypillisiä, mutta ihan miellyttäviä seurata. Aikalailla avaruus Pocahontas kuten Blackbeard sanoi, mutta Pocahontas on ihan söpö tarina ja nykyleffoilta en suoraan sanottuna juonen kannalta odotakkaan enää mitään kovin uutta. Sisältö oli siis melko tasapaksua eikä ansaitse kummemmin ylistystä, mutta toisaalta tuollainen kierrätystavara ei myöskään häiritse vaan jättää elokuvan laadun riippumaan täysin toteutuksesta.

  Animoinnin taso puolestaan oli, kuten olin odottanutkin, varsin korkea ja elokuva oli nimenomaan hienoa katseltavaa. Muutamia pikkujuttuja lukuun ottamatta myös na’vien toteutus oli tyylikäs. Paljon ihailua ansaitsi itse miljöö: Pandora oli kiehtovasti toteutettu, ja eläimistön mielikuvituksellisuus ja uskottavuus olivat pääpiirteittäin tasapainossa. Nautin kovasti elokuvan mahtipontisesta ja eeppisestä ilmapiiristä, ja hyvän fantasia kirjallisuuden ja -elokuvien ystävänä uppouduin kohtauksiin, jotka sijoittuivat puhtaasti avatar-kehoissa olevien ihmisten ja na’vien "seikkailuun" pandoralla. Fiilis oli koko elokuvan ajan kohdallaan ja juuri se teki muuten melko puisevasta tekeleestä mielenkiintoisen ja jopa hyvän.

  3D tekniikassa ei tässä kuitenkaan kaikesta hehkutuksesta huolimatta ollut mitään erikoista, Christmas Carol teki sen osalta suuremman vaikutuksen. 3D tuntui vain tummentavan värejä ja tekevän kuvasta tunkkaisemman. Ihailua siis kyllä ansaitsi animointi ja muu visuaalinen toteutus, mutta uskoisin että Avatar toimii paremmin 2D versiona. Pakko kuitenki varoituksena, että katsoin Tonight Shown jakson jossa näytettiin kohtaus ko. elokuvasta, ja johan näytti ankealta! Teos ei todellakaan päässyt oikeuksiinsa TV-ruudulla, näytti vain jonkin tavallisen, kohtuu hyvän pelin grafiikoilta and that’s it: Eli jos Avatar todella kiinnostaa, menkää katsomaan se elokuvateatteriin älkääkä ladatko/vuokratko/ostako DVD:tä. Hieno visuaalinen toteutus, joka pitää elokuvan kasassa, ei muutoin pääse oikeuksiinsa.

  #96364
  Blackbeard
  Participant

  Jaah, empä ole itse tänne vielä kommentuinut, vaikka leffa onkin nähty.

  Noh, olihan se visuaalisesti ja teknisesti erittäin hyvin toteutettu, ja loppuun asti suunniteltu tuote. Mutta mitää omaperäistä siinä ei juonen tai kerronnan puolesta ollut, kierrätysmateriaalia. Aika perus Hollywood höttöä, mutta pisteitä tosiaan siitä, että koko ekosysteemi tosiaankin näytti hemmetin hyvältä.

  Eniten leffassa häiritse ihan hemmetin stereotyyppiset ja epäuskottavat pahikset. Jos kerran selkärangankorjausleikkaukset, ja keinotekoiset ruumiit joihin ihmisen tietoisuus voidaan siirtää ovat ihan arkipäivää, niin miten vatussa sitten teollisuuspompan mielestä ajatus siitä, että kasvistokin kommunikoi ja muodostaa tietoverkon oli aivan utopistinen ja ’pössyttelijä ituhippien’ mielettömyyksiä. Ei näin.

  Tuli leffasta elävästi mieleen Myytinmurtajien jakso, jossa pojat (onnistunein tuloksin) kiillottivat ulosteita.

  EDIT:/ Juu, Mimeko eh ti väliin kirjoittelemaan. Oli siinä tosiaan useita oikein hienojakin kohtauksia, ja eeppista seikkalun tuntuakin. Jotenkin se matkusteluun ja tutkimiseen liittynyt maisemakuvaus teki minuun sen suurimman vaikutuksen. Vaikka leijuvat vuoret eivät fantasiaa enemmän seuranneelle olekkaan mitään uutta, niin kyllä ne silti ensi näkemältä sykähdyttivät.

  #96391
  juha90
  Participant

  Tulihan se Avatarkin viimein katsottua.
  Rehellisesti sanoen elokuvasta ei jäänyt minulle oikein mitään käteen. Olihan se näyttävä ja hyvää tarkoittava elokuva, mutta silti siitä ei oikein jäänyt minkäänlaisia fiiliksiä. 3D oli näyttävimmillään rauhallisissa kohdissa, sillä toimintakohdissa se jotenkin sotki kuvaa. Satava tuhka, leijuvat kukat ynnä muut olivat kyllä hienoja yksityiskohtia, joihin ei olisi normaalissa 2D- elokuvassa edes kiinnittänyt huomiota. Na’vien ja ihmisten sota oli kyllä hyvin toteutettu, kun muistaa, että juuri tuolla tavalla intiaaneja, aboriginaaleja, maoreja ja ylipäätään kaikkia pieniä luonnonkansoja on kohdeltu huonosti, murhattu ja ryöstetty.

  Sanoisin, että Avatar on nimenomaan elokuva, jota katsotaan. Pandoran dinosauruksia muistuttavat eläimet tuovat kyllä jonkin verran plussaa sisäisen pikkupoikani toimesta.

  #96392
  FuzzyFerret
  Participant

  Pidän kovasti tästä elokuvasta. Vaikka tarina todella muistuttaakin Pocahontasia.
  Elokuvan musiikki yhdistettynä lentokohtauksiin loi jotenkin nostalgisen tunteen.
  Tulin itse hiukan kateelliseksi siitä, että en itse pysty lentämään jännän otuksen selässä 🙂
  Navit olivat jollain tapaa erittäin kiintoisa kansa.
  Yksi asia tosin jäi vaivaamaan..
  Mitä tapahtui Jaken 1. lentoratsulle?

  #96450
  Cloud_
  Member

  FuzzyFerret wrote:

  Mitä tapahtui Jaken 1. lentoratsulle?

  Eiköhän se vain "vapautunut", eli jatkoi vaan normaalia elämää. Tietysti se on edelleen Jaken ratsu, eikös leffassa sanottu jotain että ne on vain yhden isännän ratsuja (eli ei se kenenkään muun ratsuksi ainakaan ruvennut).

  Azuko wrote:

  Tunnelma oli huikea kun katsoin sen parin kaverin kanssa elokuvateatterissa perjantaina 29.1

  Jep jep. Takarivissä kun istuttiin, niin oli helppo seurailla muita ihmisiäkin leffan aikana. Kun siinä alussa tuli niitä mainoksia, ihmiset vaan kavahti kun lihapulla syöksyy suoraan päin 😀 Mainostettiin siis "Poutapilviä ja lihapullakuuroja".
  Mutta Avatar oli kyllä jotain sellaista, jota olen jo pitkään tahtonut nähdä. Jotkin kohdat oli turhan ennalta-arvattavia, mutta olihan siinä rutkasti tunnelmaakin. Oli jotenkin helppo samaistua Na’vi heimoon. Ehkä se sitten on koko elokuvan tarkoituskin. Näytetään kuinka hulluja ihmiset on, ja kuinka paljon kaikki muut kärsii siitä. Ainakin meikäläisen verenpaine kohos heti kun se arpinaamainen äijä tuli kuvaruutuun. Eli jos sitä oli tarkoitus vihata, niin onnistui hyvin 😀

  Ja kuten mimeko kuvaili, oli se maisema todellakin upea. Jäihän sitä välillä ihailemaan vain sitä maisemaa, oli se niin kaunis. Vaikka kaipa tuommoinen on nykytekniikalla helppo tehdä. Leijuvia vuoria ja sen sellaista. Mutta ne puut oli kauniita, mikä sielupuu sen nimi nyt oli? Ja tosiaan, ne eläimet. Kun kerran rakastan dinosauruksia, niin kyllä nuokin tekivät vaikutuksen. Jännää, että kaikkiin asioihin sai yhteyden omilla hiuksilla <__< Kuinkahan kauan menee että niille kasvaa tuollaiset hiukset? ..Vai onkohan niillä syntymästään asti joku hurja hiuspehko? Hmm. Tätä turhaa pohdintaa olisi lisääkin, mutten ehdi kirjoittaa — koulu kutsuu -_- ..Mutta ehtiihän tänne myöhemminkin kirjoittaa 😀

  #96465
  Cadmium
  Member

  Minulta menee koko leffan hehkutus aivan ohi, sillä siinä vaiheessa kun lopputekstit pärähtivät pyörimään valkokankaalla, soundtrackin imelä popkappale iskeytyi tajuntaan ja nostimme kaveriporukan kanssa 3D-lasit silmiltämme, ei minulle jäänyt mitään erityistä koko elokuvasta käteen.

  Täälläkin on jo moneen kertaa sanottu ettei juoni oikestaan ole mitään muuta kuin Pocahontasin scifi-versio, mikä oli minusta tosi sääli. Näyttäviä elokuvia kyllä osataan tehdä, mutta miksei juoneen osata panostaa samalla tavalla? Vaikka elokuva olikin visuaalisesti tosi näyttävä, juonen ennalta arvattavuus söi tosi pahasti elokuvan nautittavuutta. Joo, ihmiset ovat pahoja ne tuhoaa kaiken kauniin ja hui kamala!11!! D: Kai tässä olisi pitänyt ryhytä ajattelemaan miten kauheita me ihmiset olemme ja mennä nurkkaan häpeämään, mutta minua kyllä kieltämättä ärsytti elokuvan sanoma – jos se nyt edes oli tuo. Sinänsä tässä oli ihan nätti ajatus siitä, että Na’Vit elivät kiinteästi luonnon omilla ehdoilla.

  Eniten minua harmitti se, etten osannut välittää yhdestäkään hahmosta tarpeeksi. Na’Vit olivat yhtenä joukkona tietysti ihan sympattavia, mutta yksilönä kukaan ei ollut tarpeeksi samaistuttava/kiinnostava. Jake Sully on ehkä viime aikojen tylsin päähenkilö, täysin ontto hahmo.

  En kyllä katsoisi tätä uudestaan, onneksi minulla ei ollut juurikaan ennakko-odotuksia Avataria kohtaan, muuten olisin saanut pettyä ja pahasti.

  #96490
  FuzzyFerret
  Participant

  Cloud_ wrote:

  FuzzyFerret wrote:

  Mitä tapahtui Jaken 1. lentoratsulle?

  Eiköhän se vain "vapautunut", eli jatkoi vaan normaalia elämää. Tietysti se on edelleen Jaken ratsu, eikös leffassa sanottu jotain että ne on vain yhden isännän ratsuja (eli ei se kenenkään muun ratsuksi ainakaan ruvennut).

  Ok. Kiitos vastauksesta 🙂
  Tuo kysymys vain jäi päähän vaivaamaan.

  #97083
  Kyoka8
  Member

  Joululomalla tämä tuli nähtyä. Avatar on hieno elokuva, muttei suinkaan loistava tai täydellinen. Visuaalisesti elokuva oli upea, mutta kunpa se tarinakin olisi ollut samaa luokkaa. James Cameronilta olisi odottanut enemmänkin, kuin ihan hyvää ja viihdyttävää leffaa, jollainen Avatar oli.

  Päähenkilömme Jake on entinen merivoimien mies (jos muistan oikein) ja velikin häneltä löytyy. Siinä onkin kaikki mitä tästä miehestä kerrotaan, mutta muuta katsojan ei sitten ilmeisesti olekaan tarvis tietää. Jaken motiivit ja ideaalit olivat koko elokuvan ajan epäselviä ja henkilönäkin hän oli aika persoonaton puupökkelö.

  Pahis ei ollut muuta kuin raivoava ja psykopaattinen sotahullu, jolla ei ilmeisimmin minkäänlaisia motiiveja edes ollut. Täytyyhän tämän tyylisissä jenkkielokuvissa kuitenkin aina olla se käsittämättömän ilkeä ja häijy pääpahis. Jaken Na-vi rakastettu oli aivan yhtä stereotypinen ja persoonaton hahmo, johon ei kyllä osannut samaistua ollenkaan.

  Elokuvan opetus oli ilmeisesti se, että ihmiset ovat julmia ja röyhkeitä, ja luontoa ei kunnioita enää kukaan ja voi miten hirveää se sitten onkaan. Kyllähän tuo sinänsä paikkansa pitää, mutta elokuvassa aiheesta vain saarnattattiin ärsyttävän yksioikoisesti. Päähenkilömme kuitenkin oli jalo ja halusi pelastaa Na-vit näiltä häijyiltä ihmisiltä.

  Kaikenkaikkiaan positiivista Avatarissa oli kehittynyt CG-animaatio hienot taistelukohtaukset ja visuaalinen olemus muutenkin hipoi täydellistä. Maisemat olivat myös käsittämättömän kauniita. Isoin ongelma on tosiaankin se juoni, josta ei loppujen lopuksi jäänyt käteen yhtään mitään. Elokuva kuitenkin oli sen verran hienoa katseltavaa, että vaivaudun antamaan kolme ja puoli tähteä.

  #97263
  Hant
  Participant

  No, visuaalinen puoli oli jokseenkin omaperäistä ja oikein nättiä katsottavaa ja tykkäsin kyllä leffasta ihan viihteenä. Ehkä epäloogista, mutta normi juoni ei vielä häiritse minua niin paljon että en sanoisi elokuvaa hyväksi tai haluaisi mennä katsomaan sitä uudelleen.
  Ei sinänsä sen syvällisempi leffa, mutta 3D toteutus oli kiva, en ollut tiennyt mitään taustaa tästä elokuvasta, kerran näin vain mainoksen ja ajattelin että tuon voisi mennä katsomaan. Ehkä tykkäsin elokuvasta senkin takia että olen tälläinen jonkin sortin wannabe puunhalaaja.

  #98030
  Shoe
  Member

  Kävin eilen tylsyyttäni katsomassa. Minulla oli suuret ennakkoluulot elokuvan suhteen, joka paljastuikin mahtavaksi. Odotin elokuvan olevan tylsä ja pitkäveteinen, mutta sitä se ei todellakaan ollut. Alku oli luonnollisesti tylsä, mutta vähän ajan kuluttua elokuvasta tuli todella hyvä. SPOIL. Kun se iso puu kaatui siinä elokuvassa, ajattelin, että loppuukohan tämä jo. SPOIL. Voisin varmasti katsoa uudestaan, jos siihen on mahdollisuus.

  #98637
  Ponnu
  Member

  Avatar on yksi parhaimmista leffoista mitä olen nähnyt. Ei nyt kuitenkaan ehkä ihan paras, Titanicia ei voita mikään… Kumminkin, Avatar on teknisesti toteutettu mahtavasti. Kaikki maisemat ja eläimet ovat upeita. Juonikin on mahtava. Mutta jotenkin elokun jälkeen tuntui siltä että jotakin jäi puuttumaan…. No, joka tapauksessa, kannattaa katsoa kyseinen leffa :mrgreen:

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.