Japani, geenit & ulkonäkö

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Japani, geenit & ulkonäkö

 • This topic has 10 voices and 10 replies.
Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • Author
  Posts
 • #50096
  Tsuomasu-kun
  Member

  Tänne keskustelua ja pohdintaa japanilaisten geeniperimästä ja ulkonäöstä, vertailuna tai muuten vaan.

  Tässä eräänä ei-niin-kauniina päivänä mieleeni tunki ajatus japanilaisista geeneistä ja siitä, että en muista nähneeni yhtäkään japanilaista henkilöä, jolla olisi siniset silmät, tai vaalea / vaaleanruskea tukka.
  Tämä johti erään artikkelin muisteluun, jossa puhuttiin vaalean tukan ja sinisten silmien olevan myös merkki epäluottamuksesta japanissa(??? Varmistusta pyydetään :mrgreen:

  #50225
  Minorea
  Member

  Joo eli vastailenpa nyt, äskeinen viestini sitten katosi kun kirjoitin sen.

  Eli nykyään ei enää ole tuota käsitystä että olisi epäluotettava, enää ainoastaan tuo vanha uskomus tatuoinneista pitää paikkaansa, eli jos sinulla on tatuointi, et pääse melkein minnekään sisälle. (mm. kylpylät)
  eli minulla tulee olemaan mukava loma japanissa.

  Ja tuo vaaleat hiuset/siniset silmät epäluotettavuus juontaa meihin eurooppalaisiin. Japanilaiset kun eivät keskiajalla oikein luottaneet eurooppalaisiin, niin yhdistivät sitten vaaleat hiukset ja silmät tuohon, josta meidät kumminkin on aika helppo tunnistaa. Siitä tuli tuo epäluotettavuuden merkki. Mutta nykyään ei tosiaan ole enää voimassa.

  Ja monet japanilaisneidot nykyään värjäävät hiuksiaan blondeiksi, mm. jos katsot nuorisoidoleita, hyvin monella on nykyään vaaleat hiukset.
  (mm. neidillä blondit hiukset http://vuodatus-static.web-effect.net/g/1873/25446.jpg)

  Itsellä japanilainen kirjekaveri oli kanssa vaaleahiuksinen, tosin luonnostaan, jota kummastelin hirveästi. Tällä oli vaaleanruskeat hiukset vaikka oli puhdas japanilainen ja koko perheellä muuten mustat. Hyvä varmaan äidin yrittää miehelleen selitellä, että kyllä tyttö on sinun ihan varmasti.

  #50248
  Jaylie
  Member

  Minorea wrote:

  Itsellä japanilainen kirjekaveri oli kanssa vaaleahiuksinen, tosin luonnostaan, jota kummastelin hirveästi. Tällä oli vaaleanruskeat hiukset vaikka oli puhdas japanilainen ja koko perheellä muuten mustat. Hyvä varmaan äidin yrittää miehelleen selitellä, että kyllä tyttö on sinun ihan varmasti.

  Johtunee siitä, että ne joilla on tummat hiukset/silmät (nää kulkee usein käsi kädessä, ei läheskään aina kuitenkaan) saattaa kantaa myös resessiivistä eli peittyvää ominaisuutta, ja jos ne perii molemmilta vanhemmilta, ilmenee ominaisuus vaaleahiuksisuutena ja sinisilmäisyytenä. Että näin.

  #50262
  Minorea
  Member

  Jaylie muistan ky. ominaisuuden kanssa yläasteen tunneilta, mutta se on kumminkin hyvin harvinaista, ja voin sanoa, että jos minun eukkoni pyöräyttäisi mustahiuksisen ja ruskeasilmäisen pennun vaikka kaikki blondeja oltaisiin, niin kyllä siinä olisi pienoinen selvitteleminen.

  Mutta kaikkea sattuu ja tapahtuu, synnyin minäkin punatukkaisena vaikka meillä suvussa yhtään sellaista ollut.

  #50756
  Satou
  Member

  Tämä nyt varmaan taas mitenkään liity asiaan mutta pienenä tuli mietittyä että miksi ne japskit ja kinskit on semmoisia viiva silmiä. Päättelin että kun ne joutuu raatamaan siellä riisipellolla niin paljon auringonpaahteessa niin ne joutuu siristämään silmiään niin paljon että evoluutio on muovannut niiden silmät ettei auringon valo pääsisi niin vapaasti silmään. Ja onhan Japani sentään nousevan auringon maa 8’D
  Onko kellään tietoa siis tästä että miksi niillä sitten on semmoiset silmät kun meillä on tämmöiset?

  #54368
  Anonymous
  Inactive

  Tuskinpa kukaan voi suoranaisesta vastata kysymykseen miksi jollakin rodulla on siniset silmät tai tummat hiukset. Eihän skandinaavienkaan vaaleista hiuksista nyt varsinaisesti ole yhtään mitään hyötyä. Tai se minkä väriset silmät ovat, on tällä hetkellä aikalailla yksi lysti. Eri maanosien roduilla on erilainen geeniperimä, ja japanilaiset ovat olleet piktään hyvin eristäytynyt kansa. Heidän geeneistään löytyy pääasiassa mustia hiuksia ja ruskeita silmiä.

  Ja tuonne ylempään kommenttiin, kaksi puhtaasti sinisilmäistä ei pysty saamaan ruskeasilmäistä lasta, tai kaksi puhtaasti vaaleahiuksita ei voi saada tummahiuksista lasta, sillä siniset silmät ja vaaleat hiukset ovat nimenomaan niitä resessiivisiä ominaisuuksia. Se, mitkä ovat esimerkiksi vaaleat hikset onkin sitten eri asia, sillä värien välimuotojahan on runsaasti. Ruskeahiuksiset ja ruskeasilmäiset kyllä pystyvät sen sijaan saamaan vaaleahiuksisen ja sinisilmäisen lapsen, mikäli molemmilla vanhempien geeniparissa on sekä dominoiva ruskean värin aiheuttava geeni, että resessiivinen geeni, joka jää taustalle, eikä näy päälle päin. Luultavasti suurin osa japanilaisista kantaa dominoivia geenejä, eikä lainkaan resessiivisiä geenejä, mitä tulee hiusten ja silmien väriin, joten yleensä heidän lapsensa ovat saman näköisiä kuin he itsekin. Voihan kuitenkin olla, että joissakin suvuissa on myös resessiivistä geeniperimää, joten on mahdollista saada hieman vaaleampitukkainen lapsi. Siltikään ei puhuta mistään täysin blondeista, vaan vain hieman vaaleammasta ruskean sävystä.

  Huomautan kuitenkin, että tekstini ei perustu mihinkään muihin lähteisiin kuin lukiobiologian oppituntien muisteluun, joten mikään nyrkki pöytään -vastaus tämä ei todellakana ole. 😀

  #54424
  Inu-Mimi
  Member

  Aarreaittani Väärien Käsitysten Sanakirja muuten sanoo itämaalaisten kaposista silmistä että silmät varsinaisesti eivät ole vinot, oikeastaan ne ovat enemmän vaakatasossa kuin länsimaalaisilla, mutta yksi harvoista oikeista rotuominaisuuksista nimeltään mongolipoimu saa silmät näyttämään vinommilta. Ja Satou osui yllätävän lähelle, sen kun epäillään kehittyneen suojaamaan kylmältä tuulelta, pakkaselta ja UV-säteilyltä. Y’know, Mongoliassa on vuoristoja ja auringon valo heijastuu lumesta.

  #94759
  OtaQ
  Member

  Japanilaisethan ovat myös lyhyitä ja hento rakenteisempia kuin, esim me suomalaiset ja yleensä luonnostaan kauniita. ( ainakin tytöillä) Kateeksi käy.. :’DDD

  #95683
  Johanna-chan
  Member

  OtaQ wrote:

  Japanilaisethan ovat myös lyhyitä ja hento rakenteisempia kuin, esim me suomalaiset ja yleensä luonnostaan kauniita. ( ainakin tytöillä) Kateeksi käy.. :’DDD

  Juu, kateeks käy. Ku japanilaisil on nii ihanat hiukset, ja nehän tekee kaikenlaisii tosi siistejä kampauksia! (omille hiuksilleni ei sovi mikään kampaus)

  #98362
  DonTrust
  Participant

  Geenit, geenit. Kuten aiemmin täällä sanottiinkin, Japani oli pitkään todella eristäytynyt maa ja ulkomaalaisiin ei luotettu. Syy siihen, miksi japanilaiset ovat osittain saman näköisiä keskenään (mustat silmät, hiukset etc) on se, että japanilaisia voisi jossain määrin luonnehtia "puhdasverisiksi" (kamala sana, anteeksi 8’D). Ajatelkaapa eläimiä-esim tiikereitä: ne ovat periaatteessa saman näköisiä, vain raitojen kuviointi ja luuston rakenne erottaa ne ulkoisesti toisistaan. Mutta jos tiikerin risteyttää eri lajin kanssa, sen perusolemus muuttuu- väri ja muoto ovatkin aivan erilaisia tavan tiikereihin verrattuna.
  Myös maantieteellisellä sijainnilla on merkittävä osansa tässä asiassa: kun kaaaaaaaaaaaauan sitten eri ihmisrotujen edustajat alkoivat reissata maailmalla ennen kuin veneitä oli edes keksitty, Japanin sijainti saarivaltiona esti tällaisen liikehdinnän. Sillä välin kun muualla maailmassa erilaiset nenät, hiukset, luusto, silmät ja muut vastaavat sekoittuivat keskenään eri rotujen välillä, Japanissa samat ikiaikaiset ominaisuudet pysyivät maan rajojen sisäpuolella ilman että muut kansallisuudet pääsivät sekoittumaan niihin. Myöhemmin kehittynyt epäileväisyys ulkomaalaisia kohtaan esti myös ominaisuuksien sotkeutumisen. Siksi länsimaalaiset näyttävät kaikki hyvin erilaisilta: mistä sitä lopulta tietää, minkä maalaisia kasvon/kehonpiirteitä suomalaistenkin geeniperimään on aikojen saatossa tullut. On otettava nimittäin huomioon, että suomalaiset ovat alunperin muualta kotoisin ja vaeltaneet lopulta jääkauden jälkeen jään alta pilkistävän suomenmaan alueelle. Että näin minä asian olen aivoitellut. Heh. Olen nimittäin hieman pohtinut asiaa itsekin. 8”D

  #102123
  Nicohaku
  Member

  En tiedä sopiiko tämä viesti tänne, mutta täytyy kyl sanoa.
  Joskus pari vuotta sitten oltiin Pekingissä istumassa kahvilassa ostoksien jälkeen. Siellä istui meidän pöydän vieressä
  perhe, jonka isä oli (muistaakseni) länsimaalainen ja äiti kiinalainen. Heillä oli sitten kyllä aika suloinen vauva siinä, jolla oli ihan vaaleat hiukset, mutta kiinalaiset, ruskeat silmät! 😛

Viewing 11 posts - 1 through 11 (of 11 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.