Jos joku turmelee mangasi, sinä…

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Jos joku turmelee mangasi, sinä…

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 63 total)
 • Author
  Posts
 • #56545
  Noppa
  Member

  A. hyökkäät karjuen pokkarin pahoinpitelijän kurkkuun
  B. vaadit häntä maksamaan pokkarin hinnan sinulle, jolla ostat uuden pilalle menneen tilalle
  C. katsot häntä tyynen rauhallisesti ja otat pokkarin pois häneltä
  D. purskahdat itkuun ja tempaat rakkaan aarteesi takaisin itsellesi
  E. joku muu reagointi-tapa, mikä?

  niin mikä on reaktiosi?

  #56546
  Noppa
  Member

  tietysti katson tyynenrauhallisesti, otan mangan pois ja olen kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Jos hän pyytää anteeksi, annan tietysti. Tietysti, jälkeenpäin saattaa harmittaa. Aika kalliitahan ne mangat on, eikö? Jos katsoo oikealta mittapuulta. (Esim. jos yksi manga maksaisi 5,50-6,00 € ja sen hintaisia ostaisi joku 20 vuodessa, niin tulisi se aika kalliiksi..) Eikä vanhemmatkaan varmaan tykkäisi, josson mehuinen/revitty/TaiMuutaSellaista manga lattialla, kaapissa. O_o

  #56552
  Kyoka8
  Member

  No, riippuu paljon mangasta, mutta yleensä ottaen olen sitä mieltä, että ihminen joka suuttuu kovasti noin naurettavasta asiasta, on aika lapsellinen. Toinen ihminen on minulle usein paljon tärkeämpi, kuin joku manga-pokkari. Mutta jos joku hajottaa kalliin, ja harvinaisen mangani, jonka olen kovalla työllä ja vaivalla Helsingistä pitkän matkan kotiin roudannut, ja joka kuuluu lempisarjoihini, niin saatan minä vähän suuttua, mutta onneksi en ole kovinkaan pitkävihainen ihminen ja unohdan asian jonkin ajan päästä ^^’

  #56557
  Neko5
  Member

  Mun on pakko sanoa vaihtoehto A. x3 tai no jälkeen päin vaihtoehto B.
  Oon tosi tarkka mangoistani esim. jos joku kaverinikin lukee mangaani vahdin ettei hän hajota sitä. Käännä kulmia jne. (>_<) Mun kaverini ei paljon omista mangoistaan välitä tai siis niiden kunnosta, koska hän jättelee niitä lattialle jne. =/ No muutenkin olen tosi tarkka ettei pikkusisareni mene koskemaan mangoihini. (=_=’)

  #56559
  Noppa
  Member

  viesti poistettu kirjoitin jotain tyhmää 😕

  //Edit: Meinasin vaan että on se kyllä hyvä jos joku huolehtii omista tavaroista, enkä meinaanu pahoittaa nekon mieltä. Anteeksi jos niin kävi. Ja nanaki anteeksi jos pahoitin sinunkin mielesi.

  #56567
  Nanakin
  Member

  Ei siinä mitään vikaa oo jos huolehtii tavaroistaan. Jos joku tuhoaa mun mangani, en mä sitä hyvällä katso. En välttämättä ala suunnitella kyseisen henkilön murhaamista, mutta saatan vaatia kirjan hinnan takasin, riippuen tietty vahingon vakavuudesta. Vaihtoehtojen suppeudesta johtuen olettasin Nopan odottavan jotain noista "Tempaat rakkaan aarteesi takasin" -kohdista. Ihan vaan että pääset naureskelemaan kun joku pitääkin huolen tavaroistaan. Voihan mun diagnoosini olla väärässä, niinkun ne usein tuppaa olemaan, mutta vähän vaan ikävältä vaikutti toi kommentti Nekolle. Ei sillä että se mitään vakavaa olis, mutta pitihän mun siitäkin jo valittaa. Sori.

  #56598
  Vadelma-chan
  Member

  No, onnistun ihan vahingossa tuhoamaan muiden mangat omieni sijasta. (Kerrankin kaverini pokkari oli laukussani, ja laukussa tussi korkki auki. Pokkarin lehdet imas kivasti tussia..) Harvoin kukaan kuitenkaan mangojani lainaa, joten en todellisuudessa ole päässyt huomaamaan mitä tekisin. Varmaan ajattelisin "Vanhinkoja sattuu" mutta jos manga tulisi takaisin jossain pullamehumössössä saattaisin olla hitusen vihainen..

  Että näin.

  #56601
  an&ri
  Member

  Tarkoitetaanko tällä sitä, että lainaa kaverilleen mangaa, joka on sitten sen sattunut turmelemaan, vai sitä että kävelee kadulla mangapokkari muovipussissa ja joku tulee, ottaa pokkarin ja turmelee sen vai sitä, että itse on piirtämässä mangaa, ja joku tulee turmelemaan sen täysin, esim. kaatamalla mustetta sen päälle?

  Oletan ensimmäistä. Oikaiskaa minua jos olen väärässä.
  Kaikki kaverini joille mangaa lainaisin ovat sen verran reiluja ihmisiä että tekisivät asialle jotain. En kuitenkaan voi oikein suuttua kenellekkään tämmöisistä, koska en halua myöskään ketään loukata. Luultavasti saataisi jotenkin asia sovittua ilman tappelua. Ei mun mangat muutenkaan kyllä ole minulle mikään elämän ja kuoleman asia (paitsi ehkä one piecet… ne on hankitty työllä ja tuskalla).

  #56628
  Whistle
  Member

  Lainaan mangoja ihan mielelläni. : )

  Koska totuus on, että itse turmelen niitä enemmän kuin mitä kaverini ovat turmelleet.
  Kerran yhdestä Powerista repesi kaverilla sentin korkunen viilto yhteen sivuun, mutta muuten ovat mangat kavereilla säilyneet, siksi niitä lainailenkin. ; )

  Itse teen pahempaa vahinkoa. Kannet taittuneet, sivut mutkalla ja kansissa repeymiä. Mutta pystyn elämään sen kanssa.
  Mutta jos nyt vaikka tiputat enkkupokkarini vessanpönttöön, niin rahat mulle kiitos~

  Vaihtoehto E sopisi parhaiten: En mitään.

  #56644
  Yue
  Member

  Katson häntä tyynen rauhallisesti ja otan pokkarin pois häneltä. Ei siitä kannata raivostua. Jatkossa vaan kehotan henkilöä pitämään parempaa huolta mangoistani tai en lainaile enää yhtään mitään.

  Toisaalta, jos sattuu käymään niin että manga on vaikka pudonnut vessanpönttöön, joutunut pesukoneeseen tai silppuriin, tippunut jonnekin mistä sitä ei saa pois tai palanut tuhkaksi pyydän ostamaan uuden. Jos hän ei meinaa suostua ostamaan uutta, voin tehdä vaikka mitä kauheuksia. <.<
  …ellei se sattunut olemaan ainut Tokyo Mew Mew pokkari joka minulla on, ykkösosa. Sitä ei tulisi ikävä.

  #57153
  Norica-Chan
  Member

  No.. kuvitellaan että pidän esitelmää koulussa lempimanga sarjastani ja olen ottanut mukaan pari pokkariakin. Esitelmän lopuksi pari luokan rasittavaa poikaa ottavat pokkarin ja lupaavat että käsittelevät varovasti. Heidän lukiessaan sitä sivu repeää lähes kokonaan irti… Voin sanoa että siinä olisi 5 sekunnin kuolemanhiljaisuus kunnes minä hyökkäisin heidän kimppuun. Ja kun olisin saanut rauhoitettua itseni niin vaatisin heiltä korvauksia.

  Mutta jos esimerkiksi pikkusiskoni ottaisi pokkarin ja siitä repeäisi kansi tai sivu, niin en minä silloin hänen kimppuun hyökkäisi (olisi aika epäreilu tappelu kun on 12 vuotta ikäeroa) Mutta äidiltä vaatisin kyllä korvaukset (vähän samalla lailla kun hän meni poistamaan yu-gi-oh leffani tallennuksen)

  #57177
  Mikila
  Participant

  Kyllä se on tuo B. Eihän tuosta A vaihtoehdosta ois mitää hyötyä, ei se manga siitä parempaan kuntoon tulis. Kerran lainasin mun Bleach 2:sen yhel kaveril ja annoin sil tarkat ohjeet ja lopuksi sanoin: "Jos rikot ni maksat." Yleensä se tyyppi rikkoo kaiken mihi koskee mut Bleach 2 oli ehjä. Jos se ois sen rikkonu, oisin sanonut tyynesti: "Jaahas, pidä se ja tuo huomenna 8€ tähä kätee (se makso 8 ekee)."

  Kerran yks kaveri turmeli HM 1:sen etukannen, mutta mitäs minä siitä, kun vahinko ei ollut kauheen suuri ja pokkarikin tylsä. Annan jopa pikkusiskoni tutkia mangojani, koska meidän perheessä tehdään niin että jos rikot toisen omaisuutta niin maksat. FMA pokkareihin en tosin anna kenenkään koskea.

  Kyoka8 wrote:

  No, riippuu paljon mangasta, mutta yleensä ottaen olen sitä mieltä, että ihminen joka suuttuu kovasti noin naurettavasta asiasta, on aika lapsellinen. Toinen ihminen on minulle usein paljon tärkeämpi, kuin joku manga-pokkari. ^^’

  Lapsellinen? Etkös sinä tiedä, että joillain mangoilla voi olla tunnearvoa? Jos joku esimerkiksi pudottaisi ekan mangani (DB 32) vessanpönttöön, niin varmana ainakin löisin. Tosin jos se ois TMM 7, nauraisin ja sanoisin: "Nosta se." Katsos monilla asioilla on tunnearvoa: Jos joku pudottaa uuden juuri ostamani Bleachin kuralätäkköön, sanon: "Mene ja osta uusi." Mutta jos se ois juuri tuo DB 32, vaatisin ainakin tuplahinnan. Tunnearvoa, näetkös? (meni vähä offiksi)

  #57198
  Kirppu11
  Member

  B, oon tosi tarkka mangoistani. Lukiessa niitä saa kääntää vain 60 asteen kulmaan, enintään siis. Ei saa syödä mangaa lukiessa ja jos siihen tulee taittunut kulma niiiinnnn ~ @_______________@ Kirjastosta lainaamiin ei tietenkään päde samat asiat… Haha, ei oo omia. Tai saatanhan joskus ostaa ne kirjaston kirjojen poistomyynnistä.
  Mutta siis, jos lainaisin kaverilleni mangan, ja hän rikkoisi/sotkisi yms. sen, vahingollehan ei mitään voi, eikä kukaan tuskin tahalleen sitä rupea sotkemaan tai sivuja repimään.. Riippuu tietysti tyypistä, mutta luulen, että kaverini tarjoutuisi maksamaan uuden… Ostaisin ehkä kyllä itse sen uuden, vaikka kaverini tarjoutuisikin maksamaan, mutta en kyllä pakosti ostaisi ollenkaan uutta (no riippuu tietenkin miten se on rikki, jos kannet yms. on jotenkin menny pilalle, mutta pystyy lukemaan, en ostaisi uutta.).

  Mikila wrote:

  Kyoka8 wrote:

  No, riippuu paljon mangasta, mutta yleensä ottaen olen sitä mieltä, että ihminen joka suuttuu kovasti noin naurettavasta asiasta, on aika lapsellinen. Toinen ihminen on minulle usein paljon tärkeämpi, kuin joku manga-pokkari. ^^’

  Lapsellinen? Etkös sinä tiedä, että joillain mangoilla voi olla tunnearvoa? Jos joku esimerkiksi pudottaisi ekan mangani (DB 32) vessanpönttöön, niin varmana ainakin löisin. Tosin jos se ois TMM 7, nauraisin ja sanoisin: "Nosta se." Katsos monilla asioilla on tunnearvoa: Jos joku pudottaa uuden juuri ostamani Bleachin kuralätäkköön, sanon: "Mene ja osta uusi." Mutta jos se ois juuri tuo DB 32, vaatisin ainakin tuplahinnan. Tunnearvoa, näetkös? (meni vähä offiksi)

  Juu, samaa mieltä. Jos joku hajottaisi ekan mangani, eihän sille mitään voisi. Ei se korvaa sitä, jos menee ostaan uuden. Ei se ole sama. Ja vaikka ensimmäinen mangani olisikin vaikka kuinka huono, en voisi silti koskaan myydä sitä. Tai heittää pois. Sama pätee kylläkin melkeen kaikkeen muuhunkin tavaraan….

  #57255
  namae
  Member

  Riippuu vähän. Jos vahingossa pääsisi vaikka kaverilla hajoamaan, vaihto ehdoksi sopisi c. Mutta! Jos kaveri hajottaa tahallaan vaihtoehto B ja jos joku random heppu vaan repii mangani niin A 😐

  #57316
  Shoe
  Member

  Vaihtoehtoja en edes vilkaise. Riippuu millälailla turmelee.. jos on pikkuisen sivu revennyt niin ei se välttämättä ole niin kamalaa, mutta jos ihan kunnolla repii palasiksi, saatan huutaa hetken ja se siitä. Voivottelen tapahtunutta ja unohdan sen. Ja riippuu myös, että kuka sen turmelee. Jos joku porukoista vähän niin ei se sitten mitään, mutta jos jonkun kaverin pikkusisar pääsee käsiksi, niin tuskin tulen enää lainaamaan hänelle mangojani. En kuitenkaan raivoaisi kaverin pikkusisarelle. Eli periaattessa ei se niin kamalaa olisi. Saahan sellaisen korjattua, riippuu kunnosta. Ja monet ovat varmaan sanoneet, että se riippuu mangasta. Jos kyseessä olisi rakas manga, siitä herpaantuisin automaattisesti, mutta jos joku ei-rakas manga tuhoutuisi vähän niin en sanoisi paljon en mitään. Sellaista sorttia olen, että yritän korjata niin paljon kuin mahdollista mahdollisimman hyvään kuntoon. Enkä jaksa oikein uskoa, että kenelläkään randomilla sukulaisella edes olisi halua turmella mangojani. En anna pienempien edes koskea niihin. Ja en oikein jaksa sitäkään uskoa, että kukaan random hinttihippiäinen pääsee edes koskemaan mangoihini. Joten tuo turmelu on periaatteessa oma vika, jos antaa sellaiselle lainaan niitä, joihin ei luota täysin niin mitäs menee antamaan niitä. Ja kotipuolessa myös se, että mihin jättää niitä. Jos vaikka tietää, että on tulossa vieraita käymään ja niillä on vähän nuorempia lapsia niin nehän todennäköisesti katsovat niitä ja saattavat vahingossa repiä yms. Ja siitä ei ole itselläni pelkoa, että kaverini repisi (tms.) mangojani, sillä luotan häneen täysin, eikä hänellä ole niin pieniä sisaruksia, jotka VOISIVAT turmella lainaamiani mangoja.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 63 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti