Jungle Taitei

Home Forums Manga Mangasarjat Jungle Taitei

 • This topic has 9 voices and 12 replies.
Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • Author
  Posts
 • #124446
  tulilintu
  Participant

  Sangatsu manga Julkaisee Ehkä Osamu Tezukan vanhempaa tuotantoa oleva Jungle Taitei, suomenkieliseltä nimeltään Viidakon Valtias.

  Sarja julkaistaan kahtena kovakantisena kirjana, joiden hinta on 20 euron tienoilla. Kovakantisuuden ja normaalia korkeamman hinnan vuoksi sarjaa ei ole saatavilla Lehtipisteistä. Ensimmäinen osa pyritään saamaan kauppoihin jouluksi.

  Sarja on Tezukan vanhimpia ja parhaiten tunnettuja, ja hän piirsi sitä vuodesta 1950 vuoteen 1954. Se on sovitettu vuosien varrella useiksi anime-elokuviksi ja -sarjoiksi, joista ensimmäinen oli aikoinaan ensimmäinen värillinen TV-anime. Sarja toimi myös inspiraationa Disneyn vuoden 1994 elokuvalle Leijonakuningas.

  Sanoisin että jos tämä Julkaisette On se samallainen Kultuuriteko kuin Hopeanuolen suomentaminen! Kiitos Sangatsu! 🙂

  #124448
  Devilman
  Member

  Toivottavasti tämä saadaan Suomeen, ja hyvällä tuurilla muutakin Tezukan tuotantoa. Yhden kirjan mittaisia töitähän miehellä riittää (MW, Ayako jne.), joten jokin niistäkin voisi olla hyvää jatkoa Jungle Taitein perään. En ole sarjaan sen kummemmin tutustunut, mutta Tezuka kelpaa aina. Sitten joskus ehkä saadaan Astro Boy ja Black Jackkin.

  Ja ilmestyessäänhän se viekin sitten Hiroshiman pojan paikan vanhimpana suomennettuna mangana.

  #124449
  erakko
  Participant

  Täytyy sanoa ettei kyllä hotsita yhtään. Eipä eläinmanga (???) ole muutenkaan lähellä sydäntä, Chitä ja Hamtaroa lukuunottamatta.

  #124451
  Ninazu
  Participant

  öööö…. öööö…. nimi ei edes sanonut mitään, mutta hetken kahlattuani netin syövereissä sain jonkin sortin muistikuvan… mutta kirjakauppoihin… saattaa mieluummin jostain conista mukaan tarttua, jos tarttuu. Kahden vaiheilla

  #124452
  Cadmium
  Member

  Jee, Tezukaa suomeksi! \o/ Siis ehkä. Mutta toivon tosiaan, että tämä onnistutaan hankkimaan, laadukkaasta julkaisusta voi aina maksaa sen parikymppiä. Jos tulee, niin ostan.

  Tietty klassikkomangaa olisi muutenkin ihanaa saada enemmän tulevaisuudessa. Tezukan tuotantoon olen tutustumassa aika hitaalla tahdilla, mutta Black Jack on muutaman kirjan perusteella ihan huippu.

  #124462
  Antti-setä
  Participant

  No niin, tulivathan ne sopimukset! Hiukka yllätyksenä tosin, yleensä nimittäin saan ensin luonnoksen meilitse ja sitten vasta paperilla. Mutta hyvä juttu joka tapauksessa. Eli tämä julkaisu varmistui juuri.

  #124464
  tulilintu
  Participant

  Antti-setä wrote:

  No niin, tulivathan ne sopimukset! Hiukka yllätyksenä tosin, yleensä nimittäin saan ensin luonnoksen meilitse ja sitten vasta paperilla. Mutta hyvä juttu joka tapauksessa. Eli tämä julkaisu varmistui juuri.

  Aivan Mahtavaa!! 😀

  #124472
  Inu-Mimi
  Member

  Tämä oli mahtava uutinen. Jos olisin itse ollut kahvassa valitsemassa Tezukan eläinmangaa niin olisi voinut olla vaikeata valita tämän ja Unicon väliltä, mutta se saadaan kai kohta englanniksi samantyylisenä julkaisuna. Ainakin sitä varten oli joku kickstarter. Jungle Taitei taitaa myös olla juonekkaampi.

  Eräs tässä ketjussa sai erityisesti muistamaan että englanninkielinen Phoenix on ollut out of print jo jotain vuosikymmenen. Ehkä tämäkin on askel lähemmäs…. suom…. en uskalla sanoa.

  #124639
  Antti-setä
  Participant

  Torstaina pitäisi jo olla ensimmäisissä kaupoissa. Minä sain tänään käsiini mallikappaleet. Kun on tehnyt vain pokkareita niin kovakantinen tuntuu joteskin erityisen laadukkaalta… Ja onhan se aika pätevän näköinen, kansikuvioineen ja värisivuineen. Tätä kelpaa tyrkyttää ihmisille seuraavassa conissa. Siis niille, jotka eivät jo ole ehtineet hankkia omaansa kirjakaupoista.

  #124694
  Devilman
  Member

  Eka kirja tuli tänään postissa ja luinkin sen jo. Ihan alkuun pitää nyt vielä kiittää Sangatsua kulttuuriteosta ja toivottavasti pystytte julkaisemaan jatkossakin tämmöisiä klassikoita!

  Ensinnäkin julkaisu on todella upea. Tyylikkäät kovat vihreät kannet tuovat tiettyä arvokkuutta, mikä varmasti vetoaa sen kohdeyleisöön. Sarjahan on nuorille tarkoitettu, mutta vanhempaa sen suomijulkaisun yleisö silti taitaa pääosin olla. Paperi taisi olla samanlaista kuin Shin Gaidenissa käytetty? Senkään laadussa ei ollut moittimista, kuten ei musteen. Laadun suhteen rahoille saa kyllä vastinetta. Käännöksessä ei ollut sinänsä mitään ihmeellistä, mutta ei sen paremmin valittamistakaan.

  Sitten sarjasta itsestään: Viidakon valtias ei Tezukan varhaistuotantoon kuuluvana vielä edusta läheskään hänen parasta tuotantoaan, mutta se oli parempi kuin olin odottanut. Alun jälkeen tarina käy syvällisemmäksi kuin aluksi odotin. Kaikki ongelmat eivät ratkeakaan yhtä helposti kuin ennen ja joistakin alkuun yksioikoisista hahmoista paljastuu uusia puolia.

  Tezukan sekoiluhuumori toimii joskus ja joskus ei. Joissain tilanteissa se tulee juuri oikealla hetkellä, ennen kuin meno kävisi turhan synkäksi tai monimutkaiseksi, mutta joissain kohdin se keskeyttää ikävästi dramaattisen hetken. Paikoin Tezuka alkaa hosua kerronnassa ja kaikki etenee yllättäen liian nopeasti. Lisäksi sarjan tyyli sekoittaa kypsempää kasvutarinaa ja luonnon raadollisuutta ei aivan saumattomasti yhdisty lapsellisempiin aineksiin, kuten ihmeenomaiset ratkaisut ongelmiin.

  Tezukan elokuvallinen kerronta on yksi hänen sarjojensa vahvimpia puolia ja se vakuuttaa Viidakon valtiaassakin. Liikkeen tuntu on vahvasti läsnä ja Tezuka kikkailee hieman ruuduillakin, vaikkakin ne ovat suurimmaksi osaksi silti neliöitä ja suorakulmioita. Vauhdikkaan kerronnan oivaltavuus onkin hoksattava vanhanaikaisen (mutta ei suinkaan huonon) piirrosjäljen ja juonen ajoittaisen köykäisyyden seasta, jotta sarjasta todella saisi jotain irti.

  Kaiken kaikkiaan, vioistaan huolimatta, Viidakon valtias on merkkiteos ja sen saaminen suomeksi avaa toivottavasti teitä muillekin mestariteoksille tänne pohjolan perukoille. Nyt vaan lisää Tezukaa suomeksi, ja sitten vaikkapa Go Nagaita ja Riyoko Ikedaa…

  #124826

  No, ettei Paholaismiehellekään jää minusta kuvaa minään kamalana möykkääjänä, niin voinpa tulla tänne piristämään paholaistenkin päivää. Paholaiset sitä luultavasti kipeimmin tarvitsevat.

  Nimittäin tämä kyllä ykkösosa Viidakon valtiaasta oli kyllä melkein parasta mangaa jota olen vähään aikaan lukenut. No olenkin tässä lukenut Kamikaze kaitou Jeannea, joka nyt näin suhteellisen äkkiä Arinan toisen sarjan Fullmoon wo sagashiten jälkeen tuntuu lievästi liian samanlaiselta eikä muutenkaan oikein iske, vaikka kyllä sinällään ihan laadulta vaikuttaakin.
  Bleacheja luen myös nyt. Bleachista minulla nyt on osittain samaa sanottavaa kuin Ravestakin, mutta ei kuitenkaan. Kyllä Bleach on ihan hyvää. Siinä Raven ja Naruton välillä. No Ranmat ja Kitchen princessit olivat kyllä laatua, mutta niiden lukemisesta on kyllä jo aikaa.

  Mutta Viidakon valtias. Ahh. Varasin sen kirjastosta heti kun näin mainoksen sen julkaisemisesta, ja saapuikin sopivan nopeasti.
  Kyllä se pätee mangassakin, kuten monessa muussa: Aku ankassa, Tex Willereissä, Mustanaamioissa ja monessa muussakin seikassa. Tuossa nyt tuli nimittäin vain sarjakuvia. No joka tapauksessa, että vanha on melkein taattua laatua.
  Näin mangassakin.
  Vanhoja tekijöitä ja sarjoja? Hopsu on verrattain vanha, vaikka nyt mitä 80-luvulla, mutta on siitä jo kolmisenkymmentä vuotta aikaa. Ja Hopsun piirrokset ovat yhdet parhaimmista. Tuulen laakson Nausicaä, siinäkin samoin piirrokset etenkin.
  Niin, nuo kaikki ovat madotonta laatua. Samoin tämä Viidakon valtias. Eipä kyllä vähempää olisi saanut odottaakaan Mangan jumalalta. Osamu taisi olla juuri se valopää joka keksi piirtää tytöille epäsuhdat silmät. No on tässä pojillakin. Hyvä keksintö ei siinä mitään.

  Niin, vanhuudessa on sekin juttu, että kun paholaismieskin tietää hyvin sen, että mangasarjat ovat kliseisiä, niin näissä vanhoissa ne kliseet ja muutenkin semmoiset totutut tavat ovat niin erilaisia, että ne ovat vain hyviä. Ja muutenkin kun etenkin shojosarjoissa ne piirustustyylit ovat tympeän lähellä toisiaan. Etenkin mitä nyt tässä viimeaikoina olen shojoa lukenut. Ja sitten kaikki muutkin kliseet.
  Mutta tämmöisissä hyvissä vanhoissa sarjoissa esimerkiksi nyt piirrostyyli on ihan erilaista kuin missään suomennetussa mangassa mitä olen lukenut. Ehdottoman piristävää. Ja huomasi kyllä muutamista kuvista, että se päähenkilö oli ihan Ranman ja Daisuken näköinen. Rumiko ja Yoshihiro ovat ottaneet vaikutteita hyvästä lähteestä. No ei, en tiedä. Mutta onhan jumalista hyvä ottaa esimerkkiä.
  Kun se on kiva kyllä kun julkaistaan tämmöistä erilaisempaa mangaa toisinaan. Ja etenkin on hyvä, että vanhoja sarjoja julkaistaan. Kuten olen sanonut, vanhuus on laadun tae. Vanhat eivät ole luutuneita, koska luutuminen on pikemminkin lähtenyt niistä.

  Devilman wrote:

  Tezukan elokuvallinen kerronta on yksi hänen sarjojensa vahvimpia puolia ja se vakuuttaa Viidakon valtiaassakin. Liikkeen tuntu on vahvasti läsnä

  Joo, tämä on tottakin todempi. Se on kyllä, liike on kyllä ehdottoman vahvasti läsnä. Minulle tuli monessa mieleen Aku Ankka, ja ehkä Carl Barks. Ja no Mikki Hiiri tuli mieleen monista piirroksista, mutta se nyt ei niin liity tähän liikkeeseen. No mutta joka tapauksessa tuo oli kyllä hieno juttu tässä.

  Devilman wrote:

  Tezuka kikkailee hieman ruuduillakin, vaikkakin ne ovat suurimmaksi osaksi silti neliöitä ja suorakulmioita

  Joo, tämä on kyllä asia josta muitten ohella huomasi että tämä on kyllä varhaista sarjakuvaa. Ei nykyisessä sarjakuvassa leikitä niin ruuduilla, tai ole mitään semmoisia "Onpas pieni ruutu" kommentteja. Mitä nyt Princess princessissä oli.
  No mutta joka tapauksessa aivan kuin olisi semmoinen uusi juttu jota täytyy kokeilla rikkomalla ruutuja yms. sekin oli erittäin piristävää. Vanhuus on hyväksi.

  Sekoiluhuumori oli kyllä erittäin hyvää sekin. Ja muutenkin sarja oli semmoinen tosi mainio, että siinä oli semmoisia, no en nyt osaa selittää, mutta tosi hauskoja kohtia jotka eivät ehkä semmoisiksi olisi tarkoitettuja. No en tiedä, oli siellä kyllä muutenkin mahtavaa huumoria.
  Nyt kyllä ei muuta odoteta kuin kakkososaa.

  #124827
  haplo
  Member

  Viidakon valtias Kvaakin arviossa: http://www.kvaak.fi/index.php?articleID=1886

  Toimii jopa paremmin kuin osa Tezukan myöhemmin ja kypsempänä tekijänä tekemistä tarinoista. Viidakon valtiaassa Tezukalla on silloiset kyvyt koetuksella ja suoriutuminen hienoa luettavaa.

  #124839

  Gyyllä, ihan hyvä arvostelu oli, ja siellä oli monia kohtia jotka olivat kyllä justiinsa niin. Mutta olipa kyllä vähän tympeitäkin.

  Someone wrote:

  Onko esimerkiksi juutalaisella keskitysleirivangilla oikeus kiristää entistä natsia aiemmin kokemansa perusteella?

  Hihhihhii, tämä oli kyllä kirjan parhaita puolia ja kohtia. Tuommoista on aina toisinaan hyvä miettiä.

  Someone wrote:

  Sen tapa kuvata afrikkalaisia liian stereotyyppisesti on aiheuttanut keskustelua.

  Kyllä. Tämä kuvaa loistavasti maailman typeryyttä ja ainakin nykyistä kaikkeen "rasistisuuteen" puuttumista. Se on kyllä puuduttavaa. Aina kaikesta mitä vähääkään sanoo liittyen johonkin rotuun tai ryhmään tms. pitää kaikkien aina heti tarkastella onko se rasistista. Yleensä on, koska tarkastelijat ovat niin typeriä. En lue ehkä itseäni rasistiksi. Monet kyllä luultavasti lukevat, mutta se on heidän ääliömäisyytensä.
  Toisaalta kyllä, ihmisiä kun on kahdenlaisia: rasisteja ja idiootteja, ja idiootteihin en kuulu.
  Ja kyllä luen itseni rasistiksi sen perusteella, mitä useimmilla ihmisillä on ajatus rasisteista. Jotkut eivät ymmärrä sitäkään asiaa, että "neekeri" sanaa voi kyllä käyttää toisinaan.
  Tietty rasistisuus on vain hyvästä.

  Ja tämmöisen vanhan tuotoksen sättiminen afrikkalaisten stereotypioista on melkein yhtä typerää kuin isäntämaassamme tapahtunut Tintti Kongossa kirjan kokonaisvaltaisen sensuroimisen haluaminen. Onneksi sekin "idiootti" (en nyt sano tuota haukkuakseni) on tullut järkiinsä. Ehkä hänkin on sittenkin rasisti. Tai sitten ei. Minua riittää jo rasittamaan sen osittainen sensurointi joka lienee tapahtunut vähän kaikkialla.
  Ja tuommoinen Viidakon valtiaassa tapahtuva rasismikin on vain hauskaa. Ainakin jos omaa vähääkään huumorintajua. Tietenkin jos on semmoinen umpimielinen tosikko, niin jää siitäkin hauskasta paitsi.

  Someone wrote:

  Vaikka Tezuka näyttääkin tehneen paljon taustatyötä Viidakon valtiaan parissa, on häneltä puuttunut oikea kosketus tummaihoisiin ihmisiin. Hänen on täytynyt työskennellä tältä osin mielikuviensa varassa.

  Tuokin nyt on lähinnä hyvä juttu. Kun on tuommoinen taustatyön tekeminen just kunnioitettavaa sarjakuvassa, ja se näkyy hienoutena, mutta kontrastiksi siellä on kyllä hyvä olla vähän epäkohtia, ettei nyt sentään tylsyyteen vajottaisi. Sitähän m’emme halua. Hyvät mielikuvat kyllä Osamulla.

Viewing 13 posts - 1 through 13 (of 13 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.