Junji Iton legendaariset kauhusarjat

Home Forums Manga Mangasarjat Junji Iton legendaariset kauhusarjat

 • This topic has 2 voices and 3 replies.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #51953
  an&ri
  Member

  Junji Ito on, kuten varmaan arvaattekin, mangaka, joka on luonut monta loistavaa kauhusarjaa. Vaikka jokainen sarja onkin aiheeltaan erilainen, niistä voi tunnistaa joitakin samoja piirteitä. Mangat yleensä alkavat aivan pienistä asioista, joita ei välttämättä edes huomaisi, mutta sarjan edetessä ne muuttuvat juuri kaiken keskipisteeksi; jotain miltä ei voi paeta mihinkään. Oli aihe sitten spiraalit, merestä kävelevät kalat tai kuolematon hirviötyttö, ovat kaikki teokset varsin pelottavia, ja mangakan kekseliäisyys hämmästyttävää.

  Pari sarjaa häneltä:
  Uzumaki
  Uzumaki kertoo eräästä pienestä kylästä, jonka nimi on Kurozu-cho, joka ei ole aivan tavallinen paikka, vaikka siltä aluksi vaikuttaisikin. Jostakin syystä nimittäin kaupungissa esiintyy spiraaleja useammin kuin tavallisesti.
  Sarjan päähenkilönä on koulutyttö Kirie, ja tämän poikaystävä Shuichi, sekä heidän perheensä, tosin vaikka sarja onkin heidän näkökulmastaan, monet tapahtumista liittyvät muihin kyläläisiin.

  Aivan sarjan alussa Shuichi menettää vanhempansa spiraalien takia. Aluksi hänen isänsä kiinnostuu spiraaleista, niin että ne ovat hänelle pakkomielle. Lopulta hän päättää haluavansa olla itsekin spiraali.
  No, en sano miten se kävi, mutta kuitenkin hän kuoli, ja hänen vaimonsa (Shuichin äiti) saa hyvin pahan fobian spiraaleja kohtaan. Hän leikkaa sormenjälkensä ja hiuksensa pois, ja alkaa kirkua aina spiraalin nähdessään, sillä hän näkee niissä aina miehensä kutsumassa häntä spiraaliin.
  Pahin kuitenkin käy vasta sitten, kun hän saa tietoonsa että ihmisen korvan sisällä on hyvin selkeä spiraali. Lukekaa itse mitä hän teki.

  Jos juoksee tai huutaa Kurozu-chossa, saattaa saada pyörremyrskyn päällensä. Jos liikkuu hitaasti, saattaa muuttua isoksi etanaksi. Jos yrittää kerätä huomiota, seuraukset saattavat olla kohtalokkaat. Kurozu-chosta on myöhemmin mahdotonta paeta, alkaa kiertää vain ympyrää, jos yrittää kulkea tietä pitkin. Helikopteri tekee niin ison pyörremyrskyn, että se tuhoutuu. Laivat uppoavat suuriin pyörteisiin vedessä.

  Uzumaki on todellakin mahtava kauhusarja. (kannattaa muuten katsoa tarkkaan onko lukemasi versio peilattu, sillä se saattaa hyvinkin olla)

  Gyo
  Gyon tarina ulottuu laajemmalle kuin Uzumakin, tässä koko maailma on uhrina.
  Päähenkilöinä ovat Tadashi ja hänen tyttöystävänsä Kaori.

  Sarja alkaa kutakuinkin niin, että Tadashi ja Kaori ovat lomalla jossakin meren läheisyydessä. Kaorilla on herkkä hajuaisti, ja hän valittaa jatkuvasti haistavastaan hirveästä hajusta. Tadashi ei kuitenkaan haista tätä, eikä oikein usko välillä Kaoria. Sitten, Kaori näkee, että jokin pieni juoksi lattian poikki hirveää vauhtia, ja haistoi taas sen hirveän hajun. Tadashikin näki sen otuksen, ja he onnistuvat jahtaamaan sen johonkin nurkkaan, muistaakseni jonkin kaapin taakse, ja niin nappaamaan sen. He hämmästyvät suuresti kun näkevät sen, otus on kala, jolla on jalat.

  No, kalalla ei oikesti ole jalkoja, jalat ovat eliö erikseen, joka on tappanut kalan, ja nyt liikuttaa mädäntynyttä kalaa ympäriinsä. Vaikka kalat ovatkin oikeastaan kuolleita, niiden suu liikkuu, ja ne voivat esimerkiksi tappaa. Siitä kehittyy ongelma, koska meressä on hyvin suuria ja vaarallisiakin kaloja, kuten haita. Tadashi ja Kaori joutuvat kerran juoksemaan asunnossaan haita karkuun.

  Mutta pahin oli vielä edessä, sitten kun kala on niin mädäntynyt, että se hajoaa, jalat alkavat ottaa ihmisiä haltuunsa. Ensiksi ihmisiin tarttuu jonkinlainen virus, joka turvottaa heidän ruumiinsa, muodostaa paiseita ja saa ihmisen tuottamaan suuria määriä kaasuja sisällään, joita jalat käyttävät liikkumiseen.
  Aivan koko ajan se hirveä haju vain pahenee, ja koko maailma on lopulta tuhon partaalla.

  Junji Itolla on enemmänkin sarjoja, mutta nämä kaksi ovat jääneet mieleeni parhaimpina. Junji Ito on mahtava kirjoittaja, ja piirroksetkin ovat loistavia. Kannattaa lukea, jos tulee näitä sarjoja vastaan.

  #51966
  Inu-Mimi
  Member

  Ensimmäinen Junji Iton jonka luin oli The Enigma on Amigara Fault…. sitä suositeltiin eräällä paranormaalilaudalla (sen DRRR DRRR -loppukohtaus oli jo muodostunut eräänlaiseksi meemiksi siellä). Siitä jo tiesin että nämä ovat kauhumangan saralla jotain ihan muuta, siinä missä muissa kauhusarjoissa on se pakollinen kuiskaileva pikkutyttö niin näissä on aina joku epämuodostunut ihmisotus. Yleensä niin yksityiskohtainen että ällöttää ja menee hetki ennenkuin palaan takaisin lukemaan koko sarjaa. Tähän mennessä olen lukenut vain tuon Amigaran, Uzumakin alkulukuja ja jonkun randomin kokoelman kauhutarinoita, joka valitettavasti oli RAWina niin ____ minä siitä tajusin. Pitäisi lukea lisää, ehkä ostaakin joskus kunhan sitä cashia vähän kertyisi.

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #52052
  an&ri
  Member

  Ah, todella hienoa että edes joku on lukenut Junji Iton luomuksia! En ole itse tuota The Enigma of Amigara Fault:ia lukenut, mutta nyt kun siitä sanoit niin koitampa etsiä sen jostakin ja saada luetuksi, olen nimittäin ihan totaalisesti ihastunut tämän tekijän sarjakuviin~

  Epämuodostuneet ihmisotukset on kivoi. Kyllä kuitenkin se, että piirrokset ovat todella laadukkaita ja tarkkoja, tekevät niistä kaikista hyvin eläväisiä, juuri sellaisia mitkä voisi kävellä vaikka tuossa omalla pihalla.

  //Luin just äsken tuon Enigma of Amigara Faultin, ja täytyy sanoa, että ihan hiton kekseliäs idea! Tykkäsin tosi paljon, harmi vain kun se oli niin lyhyt…

  #67859
  an&ri
  Member

  Juu, tuota noin. Niin piti esitellä tässä taas uusi sarja Itou Junjilta, nyt kun olen siihenkin vähän lähemmin tutustunut.

  Tomie

  Tomien juoni ei kulje samalla tavalla kuin esim. Gyossa ja Uzumakissa, vaan jokaisessa luvussa on erilainen tilanne ja eri Tomie.
  Tomie on kaunis tyttö/nuori nainen. Hän on itse asiassa kauniimpi kuin kukaan. Hän ei välitä mistään muusta kuin itsestään, ja siitä mitä hän saa miehet tekemään vuokseen.

  Kuitenkin, joka kerta kun joku mies rakastuu Tomieen, tälle tulee aina käsittämätön tahto paloitella Tomie.
  Tämä ei kuitenkaan ole mikään este Tomielle.
  Jokaisesta palasta mikä Tomiesta on leikattu irti, nimittäin kasvaa uusi Tomie.

  Tomie ei kuitenkaan pidä kilpailijoista, ja toisen Tomien tavattuaan yleensä värvää taas ihailijoitaan tappamaan muut Tomiet (se on mahdollista, jos ruumiin polttaa).
  Erikoista myös Tomiessa on se, että kun hänestä ottaa kuvan, hän näyttää kuvassa aivan hirveän näköiseksi vääristyneeltä hirviöltä.

  Mistä tahansa Tomien ruumiinosasta myös voi kasvaa uusi Tomie. Tämän takia ei olisi ollut kovin järkevää esim. siirtää Tomien munuaista eräälle sairaalle tytölle. Ja eräät toiset tytöt löysivät Tomien hiuksia, ja istuttivat niitä päähänsä.
  No, jos luette, niin ymmärrätte mitä tapahtui.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.