Jurassic park

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Jurassic park

 • This topic has 4 voices and 3 replies.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #111969
  juha90
  Participant

  Jurassic park on Michael Crichtonin romaaniin perustuva hittimaineeseen kohonnut kolmen elokuvan sarja, joista kaksi ensimmäistä, Jurassic park ja Kadonnut maailma on ohjannut Steven Spielberg. Kolmannen elokuvan, Jurassic park III:n on ohjannut Joe Johnston.

  Elokuvien tapahtumat sijoittuvat Costa Rican alueella sijaitsevalle kahdelle saarelle, joihin liikemies John Hammond aikoi perustaa anutlaatuisen huvipuiston, jossa kävijät voisivat ihailla geeniteknologian avulla henkiin herätettyjä dinosauruksia.

  Kuka on nähnyt näitä sisällöllisesti melko heppoisia, mutta silti tajuttoman viihdyttäviä elokuvia? Ja mitä mieltä olette niistä?

  #111995
  korpinsiipi
  Member

  Ehdottomasti lempi elokuviani. Mulla on kakkos leffan aikoihin markkinoilla ollut iso T-Rex lelukin josta olen hyvin ylpeä. T-Rex on lemppari dinosaurus ja tykkäsin kovasti kun leffoissa niitä näkyi paljon.

  Kaikki 3 leffaa omistan. Tahtoisin saada lisää. Dinosaurus dokumentteja tuli joskus ahmittua joka paikasta. Historiana hyvin mielenkiintoista.

  #112374
  GhoulShoe
  Participant

  Pidän oikein oikein paljon, kirjat löytyvät hyllystäni ja hiljattain on tullut koko trilogian kattava DVD-boksikin ostettua.

  Ensimmäinen, aluperäinen osa on mielestäni ehdottomasti paras. Vaikka erikoistehosteiden laatu ja uskottavuus on heikompi kuin mitä kahdessa jatko-osassa, tunnelma on jotain aivan omaa luokkaansa.

  Itse asiassa Jurassic Park on elokuvakokemuksena minulle verrattaen uusi. Michael Crictonin kirjat Dinosauruspuisto ja Kadonnut maailma, joihin elokuvat kolmatta osaa lukuunottamatta pohjautuvat, olin lukenut jo vuosia aikaisemmin ennen elokuvien näkemistä. Täytyy kyllä myös sanoa, että pidän kirjoja edelleen hieman elokuvia kaikin puolin parempina , mutta se on nyt vaan päähänpinttymäni.

  Vaikka dinosaurusten monia ominaisuuksia on liioiteltu tai sotkettu keskenään toisiin lajeihin, niin silti tunne realistisista eläimistä on säilytetty. Mielestäni mahdollinen neljäs osa saisi vaikka jäädä tekemättä, ei haittaisi niinkään. Kolmosen katsottuani alkoi jo tuntumaan, että kaikki on nähty ja päähenkilöt palaavat saarelle kerta toisensa jälkeen, vaikka tietävätkin edessä olevan jälleen pienoinen verilöyty. Ja tulevaisuudessahan nämä kolme elokuvaa, tai sitten vain ensimmäinen, filmataan kuitenkin uudelleen, niinkuin niin monet klassikkoelokuvat nykyään.

  Raptorit ovat parhaita.

  #114890
  Hant
  Participant

  Kaikki leffat on tultu nähtyä mutta kirjoja en ole lukenut. Ykkösen näin ekaa kertaa joskus päiväkoti-ikäisenä ja Jurassic Park leffoista tulee aina se mieleen kun äiti ei antanut katsoa sitä kohtaa, missä T-Rex syö sen vessanpöntöllä istuneen ukkelin, haha.
  Ja ykkönen on varmaan omasta mielestä se paras niistä, vaikken mikään suuri fani olekaan, viihdekannalta ihan kivaa katsottavaa, mutten varmaan enää jaksaisi uudestaan katsoa niitä leffoja, on sen verran monta kertaa tullut nähtyä.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.