Keskustelua ERITTÄIN vakavasta aiheesta.

Home Forums Sekalaista Muut Keskustelua ERITTÄIN vakavasta aiheesta.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • Author
  Posts
 • #124239
  Dray
  Participant

  Keskustelua Foorumin kuolemisesta. Foorumi on kuolemassa, koska porukkaa ei vain kiinnosta. Olen varma ettei kukaan kommentoi tähänkään viestiin mitään, mutta kuitenkin. Ei kai kukaan oikeasti halua, että rakas Sangatsuforkka jää tyhjilleen? Itse kuulin tästä, vasta luettuani Gon 2:n. Mikä ihmisillä oikein on? Olin kiinnostunut tästä foorumista ja säätö kirjautumisesta lisäsi intoani. Mutta nyt hiljaisen kuukauden jälkeen, olen sitä mieltä että tämä on JÄISINfoorumi ikinä. Oikeasti, haluaisin keskustella järkevästi täällä, mutten pysty.

  ARPA ON HEITETTY!

  #124241
  erakko
  Participant

  Porukka hävisi silloin kun botteja ja teknisiä ongelmia alkoi ilmetä. Viesteissä pornoa, ei ratkaisua ja lopulta ei edes sisälle päässyt, ja nyt kun kaikki olisi jotakuinkin kunnossa, kaikki ovat jo unohtaneet. Jotkut sitkeät yksilöt vielä tämänkin jälkeen vain totesivat ettei porukkaa näy ja ovat itsekkin päättäneet heittää pyyhkeen kehään. Villi veikkaus. Itse olen täällä noin päivittäin käynyt ja joskus jotain puhunut, mutta se todellakin on vaikeaa kun keskusteltavaa ei ole, sitä ei itse keksi tai ketään muuta ei omat jutut kiinnosta.

  On se kyllä niinkin että jos yhteisö ei kehity ei ihmisiä kiinnosta olla täällä. Mangauutiset löytää muualtakin ja nopeammin, Sangatsumangan uusia julkaisuja myöten. Sivusto ei ole edes ajan tasalla, julkaisuista puuttuu vaikka mitä ja Tammen sivuille johtavat "osta mangaa" linkit ovat rikki tai eivät ainakaan johda oikeaan paikkaan. Sivusto on vielä kiinni 21-09 välillä joten ne joilla on kiireitä iltaan saakka eivät todellakaan ehdi paikalle. Ja yhteisön varttuessa tällaisia ihmisiä tulee enemmän ja enemmän, ja varttuessaan nämä ihmiset myös löytävät netistä isompia ja aktiivisempia yhteisöjä.

  #124244
  Sakiainen
  Participant

  ^ Juurikin tuon takia, vaikkei miulla sen suurempia kirjautumishäiriöitä olekkaan ollut.

  Mie kävin vain lukemassa asioita, huomasin uuden viestin ja olin "jee!" ja sitten tuokin oli botti, niin alkoi potuttamaan. Myös muuta tekemistä piisasi, löysin toisen kivan foorumin (Kaksoissola), aloitin sarjakuvan, juttelin muiden nettihörhöjen kanssa ja kun kesä loppui koulu alkoi yms. Pitäisi varmaan yrittää pyöriä täällä useammin. :3

  #124246
  Ninazu
  Participant

  Komppaan hyvinkin pitkälti erakkoa sivuja pitäisi uudistaa jollain tavalla että porukka palaisi/uusia tulisi…

  Itsekkin yritän täällä joka toinen päivä käydä, mutta kun uutta postausta ei tule niin ei ole mitään lukemista/keskustelua mistään.
  Kai sangatsu yrittää porukkaa kokoonsaada kun nykyään lähes jokaisen uuden pokkarin takana mainosten joukossa on juttua foorumista…
  Ja mikä tämä auki olo juttu on itseä seon alusta asti ärsyttänyt. Olen yöihminen ja yleensä vietän aikaa foorumeilla keskellä yötä(tiedän tämä postaus tulee päiväs aikaan)

  Tjaa-a jää nähtäväksi miten käy

  #124250
  Antti-setä
  Participant

  Vaikuttaa siltä, että aukioloajan säätämistä kaivataan… Entä muuta? Millä keinoilla tuoda foorumille eloa?

  #124251
  Antti-setä
  Participant

  …ai niin, vielä sellainen uutinen, että viime foorumikehittelyn jäljiltä jäi säätövirhe joka esti rekisteröityessä lähetettävän vahvistusmeilin lähettämisen. Eli sivustolle on pitkän aikaa yrittänyt rekisteröityä lisäväkeä mutta valtaosa ei ole onnistunut. Kun samasta asiasta kysyttiin usein apua, tajusin viimein kokeilla asiaa (ja kokeiluttaa moderaattoreilla) ja tulos oli se, että rekistreröityminen ei tosiaan onnistunut omin avuin. Nyt kaikki vahvistusmeilit lähtivät köntässä, joten toivottavasti nämä uudet tapaukset uskaltautuvat mukaan.

  #124252
  Enzeru
  Participant

  Mä kannatan aukioloajan muokkausta, koska mä ainakin vietän aikaa koneella arkisin(kin) yhdeksän jälkeen, ja Sangatsussa on vähän vaikeaa käydä silloin kun se on kiinni. 😀

  Mut nojoo, munkin mielestä jonkinlainen uudistus tekisi Sangatsulle hyvää. Tai jos ei uudistus, niin ainakin tietojen päivitys ja jonkinlainen ulkoasunkin muokkaus. En tiie houkuttelisko foorumin ulkoasumuutos lisää tyyppejä, mutta vaihtelu virkistää.

  Mäkin lakkasin pitkäksi aikaa käymällä foorumilla just noiden kirjautumisongelmien takia, ja sit kun viimein pääsin kirjautumaan sisään foorumille, nii uusia viestejä tulikin vain boteilta, joten meni siinä sit vähän into käydä jne. Mut toivottavasti ainakin suurin osa ongelmista on nyt takana päin 🙂 Tai no tietysti vikoja aina tulee jne mut ymmärsitte varmaan mitä tarkotan.

  Tosiaan myös uutisia voitais päivitellä enemmän, koska mun ei ainakaan tule käytyä täällä kun näen manga-uutiset muualtakin. Koska jos sivuilla olis paljon uutisia, niin porukkahan tulis lukemaan niitä ja sitten samalla myös käymään foorumilla 🙂 Ainakin mun logiikan mukaan… 😀 Manga-puolelle voitais päivitellä uutuusmangoja, jossa ihmiset voisivat kertoa aikovatko he tutustua uuteen sarjaan jne. Mun mielestä nimittäin ne viestit on vähentyny, mut en oo kovin tarkasti seurannut eli saatan olla myös väärässä.

  Dray wrote:

  olen sitä mieltä että tämä on JÄISIN foorumi ikinä.

  Itseasiassa on niitä Sangatsua jäisempiäkin foorumeita, joihin uusia viestejä tulee n. 3 kuukauden välein. 😀

  Pahoitteluni kököstä viestistä, mun aivot ei oikein toimi jne.

  #124260
  erakko
  Participant

  Tuossa kun mainitsin että julkaisuista puuttuu vaikka mitä, niin olisi kyllä todella hyvä jos tulevien julkaisujen kohdalla saisi myös jonkinlaista arviota julkaisupäivämäärälle. Anime-lehdessäkin on heitetty pitkä lista arvioita uusien osien julkaisupäivämäärille sinne takasivuille. Tuo oli yksi syy miksi vahtasin tätä sivua joskus aikoinaan (en ollut foorumille edes rekisteröitynyt) mutta nyt homma on jäätynyt todella pahasti.

  En tiedä onko se sitten miten kova homma kaiken muun touhun sivussa päivitellä noita, mutta joskus tämä on onnistunut, miksei enää?

  #124261
  Whistle
  Member

  Enzeru wrote:

  Mut nojoo, munkin mielestä jonkinlainen uudistus tekisi Sangatsulle hyvää. Tai jos ei uudistus, niin ainakin tietojen päivitys ja jonkinlainen ulkoasunkin muokkaus. En tiie houkuttelisko foorumin ulkoasumuutos lisää tyyppejä, mutta vaihtelu virkistää.

  Olen kyllä ihan 100% mukana tossa tietojen päivityksessä. Uusissa julkaisuissa ei ole enää julkaisuja lainkaan, ja näitä uusimpia mangoja, kuten Kuroshitsuji tai Navi Luna ei ole edes listattu mihinkään. Tietenkin ihmiset ovat voineet katsoa uutuusjulkaisut esimerkiksi tokio.fi:n sivuilta, mutta nyt kun Sangatsu/Punis on ainoa jotenkin aktiivisesti Suomessa toimiva kustantamo (Ivrea jäätää ja Egmont on menettänyt melkeen kaikki lukijat) niin samapa tuo olisi jos niitä tänne aktiivisesti päivitettäisiin.

  Jos teiltä puuttuu työihmisiä ni rekrytoikaa kiinnostuneita ihmisiä vaikka netistä. Antti-setä tuskin yksin kerkeää kaikkea tekemään, vai mitä?

  #124262
  Antti-setä
  Participant

  Itse asiassa julkaisujutuissa on jokin tekninen ongelma, joka ei päästä uusia mangatietoja sivuille. Olen pyytänyt apua, mutta en voi tehdä mitään konkreettista asian hyväksi. Tammen nettikauppa on kyllä jo lopetettu ja klikkailemalla pitäisi päätyä Adlibriksen sivuille. Se kuuluu Tammen kanssa samaan konserniin ja on nyt The Virallinen nettikauppamme.

  Mutta uutisia ja muita voisi tulla lisää. Pikkujutut eivät ehkä sovi uutissivulle, koska kovin nopea vaihtuvuus tekisi siitä hankalan seurattavan. (Tosin nykytahtia pitää ehdottomasti nopeuttaa.) Entä jos foorumin puolelle – eli alueelle jota minunkin valtuuksillani voi jonkin verran muokata – pantaisiin uutisalueelle kaikenlaisia pienempiä mangauutisia? Mitä muita kiinnostavia juttuja voisi olla?

  #124263
  Cadmium
  Member

  Aukioloajoille pitää ehdottomasti tehdä jotain, niistä on nuristu jo ihan alusta alkaen. Se antaisi meille ilta-aikaan aktiivisille foorumisteille mahdollisuuden käydä täällä. Tuore ulkoasukin voisi piristää.

  Uutisista taas… Enpä tiedä, itse olen välillä kaipaillut jotain helppoa tapaa tarkistaa mitä kuuluu sellaisille sarjoille, joiden osien välillä on pitkä tauko. Luen parhaillaan Black Lagoonia ja vasta MyAnimeListin keskusteluista selvisi, että sarja on ollut jo pidempään katkolla. En ole vielä ehtinyt osaan 9 asti, mutta pikaselailulla siinä ei ole mitään ilmoitusta tästä (ymmärrettävää jos siinä vaiheessa tästä ei tiedetty). Joku selkeä ilmoitus määrittämättömän mittaisesta tauosta olisi ihan kiva, tyyliä "sori tää ei nyt jatku hetkeen syystä x".

  Julkaisupäivämäärien löytyminen helposti olisi myös jees.

  Foorumin aktiivisuus on tosiaan ollut laskussa, mikä on hirveä sääli. Tykkään tästä paikasta, älä kuole. ;___; Yleisin syy foorumilta poistumiseen on kuulemma se, ettei löydy mitään sanottavaa. Täytyy kai tosiaan tehdä foorumille se ajankohtaisempi uutispuoli, jos siitä olisi hyötyä tässä asiassa. Uudet jutut herättävät yleensä kommentteja.

  Tai tehdään foorumille oma mangalukupiiri, lol. :’D

  #124265
  Houndy
  Participant

  Cadmium wrote:

  Aukioloajoille pitää ehdottomasti tehdä jotain, niistä on nuristu jo ihan alusta alkaen. Se antaisi meille ilta-aikaan aktiivisille foorumisteille mahdollisuuden käydä täällä.

  Komppaan, tuo nykyinen aukioloaika on naurettava, olisi kiva tietää miksi se ylipäätään on käytössä vielä vuonna 2012. Tämä saitti saisi olla auki 24/7 niin kuin melkein kaikki muutkin sivustot ovat.

  Boteista pääsee helposti kokonaan eroon Anti-spam ACP -lisäosalla sekä Q&A-Captchalla, jossa on kysymys suomeksi ja vastauksessa ääkkösiä. Ihmettelen kovasti miksei ainakin tuota Captchaa ole otettu käyttöön kun kerran bottiongelma on ollut noinkin vakava, sitäpaitsi kaikki muut captchat(jopa ReCaptcha) on bottien toimesta "murrettu".

  Ulkoasun muokkaus olisi kieltämättä hyväksi tälle paikalle.

  #124268
  Antti-setä
  Participant

  Celester wrote:

  Boteista pääsee helposti kokonaan eroon Anti-spam ACP -lisäosalla sekä Q&A-Captchalla, jossa on kysymys suomeksi ja vastauksessa ääkkösiä. Ihmettelen kovasti miksei ainakin tuota Captchaa ole otettu käyttöön kun kerran bottiongelma on ollut noinkin vakava, sitäpaitsi kaikki muut captchat(jopa ReCaptcha) on bottien toimesta "murrettu".

  Jonkinlaisen visuaalisen varmistuksen pitäisi olla olemassa, mutta ei se ole aina toiminut. Ja vielä kysymyskin on pantu, mutta ei näköjään pelitä. Aina ei ole ollut kovin toimiva yhteys sivustoa ylläpitävään firmaan, ja itse olen harvinaisen kyvytön näissä… Jonkin ajan kuluttua tämäkin siirretään uuteen paikkaan (tai "paikkaan") kuten Tammen kaikki sivustot joten oletan että silloin tulee helpommaksi tehdä teknisiä parannuksia. Haluaako joku it-taitoinen opiskelija siinä vaiheessa tulla harjoittelijaksi?

  #124303
  Dray
  Participant

  Someone wrote:

  Dray kirjoitti:olen sitä mieltä että tämä on JÄISIN foorumi ikinä.

  Someone wrote:

  Itseasiassa on niitä Sangatsua jäisempiäkin foorumeita, joihin uusia viestejä tulee n. 3 kuukauden välein. 🙂

  #124305
  Hant
  Participant

  Tämä on oikeasti todella harmillista, että Sangatsula on päässyt hiljenemään. Itse yritän nyt aktivoitua, kerta keksin, että vain yksi tietokoneeni selaimista kiukuttelee sisäänkirjautumisen kanssa, kun vaihan IE:lle tai Mozillaan, niin pääsen sangatsuun. (Siinä kesti vain vähän aikaa tajuta, koska käytän nykyään aina Chromea.)

  Hmm, tein Anime keskustelun puolelle uuden topan Hunter x Hunter animesta, ainakin mangalla on seuraajia täällä, ehkä joku HxH fani eksyy sinnekin. (-:

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.

Yksi kommentti