Kirjoittaminen

Home Forums Sekalaista Muut Kirjoittaminen

 • This topic has 15 voices and 17 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
 • Author
  Posts
 • #50609
  Raisuki
  Member

  Huih, en siis tällaista aihetta löytänyt (paitsi yhden joka keskittyi fanfictioihin). Ajattelinpahan kuitenkin tämän esille ottaa, itse kun olen sen verta kiinnostunut tästä. "Kirjoittaminen harrastuksena" olisi se ihastuttava pääaihe tässä keskustelussa. Novelleja, kirjoja, fanficcejä ja ynnä muuta mukavaa.

  Kirjoittaminen tulee melkeinpä väkisinkin jokaiselle tutuksi koulussa kirjoitettavien aineitten kautta (ellet sitten ole vakaasti päättänyt reputtaa äidinkieltä ja hylätä jokaisen aineen vain lähimpään nurkkaukseen joka kerää pölyä) ja mahdollisesti myös kokeissa olevien "esseevastauksien" mukana. Kirjoitatteko itse? Entä kuinka paljon? Milloin yleensä kirjoitat, vai kirjoitatko edes ollenkaan?

  Jotkut tuntuvat pitävän kirjoittamista ym. satuilua jopa lapsellisena/typeränä, mutta itse rakastan sitä. Kirjoitan useimmiten novelleja ja runoja vapaa-ajallani. Fanficceihin en ole viitsinyt sen tarkemmin perehtyä, kun en omasta mielestäni sitä touhua vain haltsaa tarpeeksi hyvin. Viime aikoina on minun suhteeni kirjoittaminen ainakin lisääntynyt ja tykkään erityisesti ottaa kantaa ties mihin asioihin ja ties millä palstoilla. :3

  Entäpäs te muut?

  #50732
  Satou
  Member

  Kirjoittaminen on meikäläiselle jotain äärimmäisen vaivalloista. Pidän siitä kyllä mutta silti :’D Keskustelupalstoille nyt tulee kirjoitettua vaikka miten paljon mutta esim olen kirjoittanut vain yhden 2xA4 SasoDei fanficin ja siihen meni aikaa reilu puolivuotta. Ideoita kyllä piisaa vaikka kuinka paljon mutta kun ei vaan saa paperille. Tää sama onkelma näkyy vähän meikäläisen sarjakuvan luontihommissa. Tarttisin eka kunnon kässärin ennenkuin voin mitään aloittaa. Olen kyllä nyt ottanut itseäni niskasta kiinni ja alkanut koulussa englannin muuten niin hyödyttömät tunnit kirjoitella jotain juttua, josta ehkä joku kaunis päivä väkerrän sarjakuvankin. Olen suunnitellut laittavani sitä pätkinä devaan josta löytyy tuo mainitsemani ficcikin mikäli ketään kiinnostaa *mainostusta*
  Oi, ja sitten ropetus kai lasketaan? Sehän on myöskin kirjoitusta. Jea, no kaverin kanssa ropettelen mesessä ja yhdellä foorumilla. Suurimmaksi ongelmakseni nässä paljastuu lauseideni heikko ymmärrettävyys.. tai sitten kaverini ovat vain ysinkertaisia.. no ei.

  #50733
  Deserax
  Member

  Pidän kirjoittamisesta. Sain niiden ansiosta stipendin kuudennen luokan lopussa. Nyt on numero hieman laskenut. Mutta Ala-asteella niitä ei arvosteltu kirjoitusasun takia, vaan muuten vaan, tosin kuin ylä-asteella, mutta se on ymmärrettävää.

  #50917
  Rock Neko
  Member

  Kirjoittelen välillä jonkunmoisia runoja sekä joskus jopa lyhyitä novelleja, jotka jäävät kesken ja sitten heivaan ne roskikseen. Suunnitelmissa olisi kirjoittaa tarina ja sitten kuvittaa se omilla piirustuksilla. Se olisi eräänlainen "aloitus" sarjakuvalle. Kun sarjakuvissahan pitää piirtää joka ruutuun jotain, niin sitten pääsisi helpommalla jos piirtäisi vain jostaikin tapahtumista kohtauksia. 😀

  #51018
  Keiko-chan
  Member

  Pidän tarinoinnista, niiden lukemisesta ja tekemisestä, mutta ongelma on tämä: Niitä ei ikinä saa ulos päästäni!
  Tämä raastaa itseäni ihan hirveesti. Mulla on varmaan 10 eri satua, jotka vaan pitäis jotenkin toteuttaa… :mrgreen:

  #51026
  räsynukke
  Member

  Olen hulluna kirjoittamiseen, mutta saan harvoin mitään kouluaineta lukuunottamatta tehtyä/valmiiksi. Mielessä pyörii koko ajan ties kuinka paljon tarinoita, jotka haluaisin kirjoittaa, mutta harva niistä näkee ikinä päivänvaloa. Ja ihan yksinkertaisen syyn takia: olen niin laiska.
  Tässä viime päivinä on kuitenkin tullut jonkin verran taas kirjoiteltua, kirjoitin ensimmäisen ficcini ever. SasoDeitä, ei voi mitään kun paritusta rakastan niin hirveästi. Luetutin sen ensin yhdellä kaverillani ja julkaisin sitten eräällä sivustolla. Eikä minua ainakaan tähän mennessä ole haukuttu lyttyyn. Lisäksi on toinen teksti työn alla en saa sitä vain millään jatkettua vaikka henkilökohtaisesti siitä pidänkin, ja haluaisin hirveästi kirjoittaa loppuun.
  Koulussa rakastan aineitten kirjoittamista, mutta yleensä en saa niihin kirjoitettua sitä mitä haluaisin. Tiedän tismalleen, mitä haluan sanoa, mutta ilmeisesti kädelläni on oma tahto, sillä päädyn aina kertomaan jostain muusta… Tälläistä ongelmaa ei ole muualla kuin koulussa, sinänsä aika outoa.
  Sitä vihaan, jos kirjoittamiani aineita luetaan ääneen. En tiedä miksi, mutta koko luokka on heti kyselemässä, kenen teksti mikäkin on, enkä osaa millään pitää pokkaa, jos he arvaavat aineen minun kirjoittamakseni. Ja totta kai kaikkien pitää nauraa, vaikka sitten ihan ilkeyttään kirjoituksilleni… Joten yleensä kirjoitan (jos se on mahdollista) aineitten loppuun "ei saa lukea ääneen". Sen yhden kerran kun aine oli mielestäni tarpeeksi hyvä, ettei haittaisi jos se luetaan ääneen, sitä ei tietenkään luettu. Juuri näin.
  Nyt viime aikoina minulle on tullut tavaksi kuunnella musiikkia kirjoittaessani. Eikä harmaintakaan aavistusta, mistä tämä johtuu.

  #51034
  Keiko-chan
  Member

  Missäs ton SasoDei-paritushommelin vois lukasta? (Erästä kiinnostaa noi kaks…) :mrgreen:

  #51040
  räsynukke
  Member

  Keiko-chan: http://www.naruto.fi/?page=fanfic&lue=5499 Täältä se löytyypi~ Toivottavasti pidät^^

  #51062
  Minorea
  Member

  Voihan tätä vielä harrastuksena pitääkin, omaksi ilokseni kumminkin vielä lähinnä kirjoittelen (:
  Olen silti kasaamassa ihan kirjaa nyt ja minulla on oikolukijakin siihen, kunhan nyt saisi vaan joskus valmiiksi ja lähetettyä kustantajille. Katsotaan, ehkä joskus tulevaisuudessa (tai sitten ei)

  Minun kirjoituksiani löytyy osoitteesta:
  http://www.minorea.net

  Kaikki eivät siellä vielä ole, kasailen sinne kirjoituksia hyvää vauhtia. Mutta kun oma pöytätietokoneeni kovalevy hajosi, menee hetki, ennen kuin saan sieltä ulos kaikki kirjoitukset. Ehdittiin onneksi pelastamaan ne, mutta koska pelastus tapahtui vanhempieni koneelle ja itse asun eri osoitteessa kauempana, en saa niitä sieltä nettiin ihan tuosta vaan.

  Muuten kirjoituksia löytyy naruto.fista, musta helmi-foorumilta, vuotavasta noidankattilasta ja rakkausrunot.fi:stä (sekä miljoonista muista paikoista mutta nuo nyt tulivat ekana mieleen) tällä samalla nimimerkillä.

  Itse kirjoittelen aforismeja, sananlaskuja, sanontoja, runoja, laulujen sanoituksia, novelleja, fan ficcejä ja hieman pidempiä tarinoita. Ja tosiaan tuota romaania yritän kasata kanssa.

  —->Haluaisin muuten kysyä teiltä, jotka levittelette novelleja/fanficcejä netissä ja pyydätte, että ihmiset kommentoivat, niin tuleeko teille kommentteja? Ja jos ei, mutta tiedätte, että ihmiset lukevat tarinoitanne, miltä se tuntuu?≤—-

  Itselläni ainakin tulee jotenkin "hyväksikäytetty" olo, jos ihmiset lukevat kirjoituksen, mutta eivät viitsi kommentoida. Yleensä syyt ovat, että "ei ole mitään rakentavaa." Minusta on aina rakentavaa kuulla vaikka niitä kehuja "Oo, tämä on upea, tykkäsin!" tai niitä haukkuja "En tykännyt, huonosti kirjoitettu", jolloin edes tietää, millaisista suurinpiirtein ihmiset tykkäävät, kannattaako jatkaa samalla tyylillä, vai vaihtaa kokonaan erilaiseen?

  #51066

  Kirjoittaminen on pakkomielteeni. Päässäni pyörii koko ajan joku tarina, joskus kirjoitan niitä ylös. Kirjoitan aina koulussa tuntienkin aikana, oli sitten matikkaa tai enkkua. Koulussa myös välkkien aikana, kun ei ole paljon kaverieta lukiossa. Lisäksi kotona kirjoitan, mutta pääasiassa koulussa. Tän vuoden aikana on tullut kymmenisen paksua vihkoa täyteen. ^_^

  Suurimmaksi osaksi kirjoitan käsin vihkoon, tietokoneella ei ehdi.

  Multa löytyy niin runoja, novelleja että fanficcejä sekä parin pidemmän tarinan aloitusta. Jälkimmäiset pitäis saada joskus valmiiksi. Vanhalla sangatsun foorumilla niistä oli pari esillä.

  Aiheet on aika angsti, pari fantasiaa, taistelua, kuolemaa. Pidän vahvojen tunteiden ja unenomaisten maailmojen kuvauuksesta ja niitä tarinat pursuu yli. Kaikkea kivaa yliluonnollista.

  Tarinoista joskus piirrän hahmoja paperille.

  EDIT: Jei! Novellini voitti juuri kirjoituskilpailun 8D

  #51103
  Cafekko_96
  Member

  Rakastan kirjoittamista! Kirjoittelen aina milloin mitäkin päähän tulee, tosin nyt jäänyt hieman vähemmälle. Koulussa kirjoitan myös mielelläni erilaisia tarinoita ja niistä tahtoo tulla koko vihon kokoisia, joten joudun aina töksäyttämään niihin lopun silleen tylysti. Tarina kärsii siitä kokonaan, kun loppu tulee töks vaan.

  Haluaisin aloitta nyt jonkun uuden tarinan, mutta idistä ei tule millään. Varmaan jtn seikkailu tarinaa rupean tässä lähiaikoina kirjustelemaan. Ainakin sinne suuntaan jotain raapustan.

  Usein omia tunteita olen paperille tekstinä työntänyt. Toisinaan idea tulee toisten elämästä tai ihan äkkiä vain. Käsin raapustelen siis vihkoihin, mutta vihaan käsialaani, joten suurinosa on varmaankin tämän takia jäänyt kesken, mutta viel joku päivä etin kaikki kirjoitelmani käsiini ja kokoan niistä yhden, pitkän tarinan.

  #51109
  Shoe
  Member

  Tykkään kirjoittaa, mutta en saa mitään suurta aikaiseksi. Yritän kirjoittaa fanficcejä, mutta ei siitäkään mitään tule. Puran tunteitani pienten runojen kirjoitteluun, mutta hävitän ne heti ja unohdan ne. Koulun aineet ym. ovat kamalia. Yh. Kirjoittelen kaikesta mahdollisesta suunnitelmia ynnä muuta, vaikka sitä nyt tuskin harrastukseksi voi laskea. Yritän kirjoittaa omakeksimistäni hahmoista tarinaa, pääasiassa vähän sitä eroottisempaa kamaa, mutta ei siitäkään tule oikeastaan mitään. Minulla on pienoinen lukihäiriö, mikä ei todellakaan helpota kirjoittamista. Kyllä sitä joskus on jotain hyvää saanut aikaiseksi, että olen kehannut lisätä muutaman jutun Naruto.fin sivuille, mutta tätänykyä olen poistanut ne. ^^”

  #51147
  scarecrow
  Participant

  Harrastan kirjoittelua silloin tällöin, aina kun aikaa ja intoa on sopivasti (: Kaikenlaisia seikkailu- ja taistelutekstejä kirjoittelen lähinnä, romanttinen osuus jää aika vähälle… Nuorempana kirjoitin tarinoita ja piirtelin niihin liittyviä hahmoja lähes taukoamatta, monta vihkoa on täynnä kaikenlaista satunnaisesti raapustettua : D Insipiraatiota saan mangasta, animesta, elokuvista ja kavereiden jutuista, mutta myös oma pää on melkoisessa kulutuksessa. Usein nämä inspiraatiohetket iskevät kesken koulupäivän (erityisesti matikantunneilla) ja häviävät päästä kun puhdas paperi sitten viimein on edessä -___-’ Kärsin myös siitä että saatan kirjoittaa jotain ihan muuta kuin mistä alunperin aioin kirjoittaa, ja lopulta paperilla saattaa olla pelkkää satunnaista ajatustenvirtaa, jota on ärsyttävä lukea… 0___=

  #51164
  KuroShiro
  Member

  Kyllä, harrastan kirjoittamista koulun ulkopuolella. Ala-asteesta asti ainekirjoirukset on sujuneet hyvin, mutta oikeat ensimmäiset omat jutut tein seiskaluokalla. SIitä asti on tullut kirjoitettua vähintään kaksi kunnon juttua per vuosi, hyvällä tuurilla enemmänkin. En harrasta tarinoiden "hautumaan jättämistä", vaan yleensä kirjoitan jutun suunnitteluvaiheesta puhtaaksi ilman pidempiä taukoja.
  Kirjoittelen jatkuvasti aika lailla samantyylisiä juttuja, eli tarinoita (ongelma)nuorista väkivallalla ja järkyttävällä imelällä roskalla höystettynä. Eniten pelottaa se että itse pidän sellaisita tarinoista O_O Suurin ongelma tulee aina tarinan keksimisessä, hahmot ja tilanteet tulevat mieleen aika lailla luonnollisesti. Mutta kun niitä pitäisi alkaa nivoa yhteen järkevästi, niin tulee ongelmia. Pisin aika tällaista miettiessä on ollut tähän mennessä kuukausi. Mutta itse kirjoittaminen on miellyttävää. Hyvien henkilöhahmojen tarinan kuljettaminen haluamaansa suuntaan on todella palkitsevaa, erityisesti tapauksissa jolloin huomaa keksineensä johonkin tilanteeseen aiempaa paremman ja loogisemman ratkaisun verrattuna alkuperäiseen.
  Tähän mennessä en ole antanut juttujani "levitykseen", vain kouluaineet opettajalle ja omat kirjoittamani vain yhdelle hyvälle tutulleni luettavaksi, joka itsekin harrastaa kirjoittamista. Ovat meinaan melko valonarkaa materiaalia, ei olisi erityisen kivaa jos jotkut muut tutut saisivat ne jutut käsiinsä O_O

  #51186
  räsynukke
  Member

  Minorea: Tuleehan niitä kommentteja jonkin verran, mutta ei paljoa.: / Rakastan kommentteja, olen niistä riippuvainen ja kinuan niitä jatkuvasti, mutta ei niitä kamalasti tule. Kommenteista tulee aina ihana tunne, tietää, että joku on oikeasti lukenut tekstini loppuun ja pitänyt sitä tarpeeksi arvossa, että on jaksanut kommentoida. Eilen sain kommentin, jossa kommentoija kertoi itkeneensä luettuaan ficcini (eikä siis siksi, että se olisi ollut niin huono XD). Meinasin alkaa pillittää itsekin siinä paikassa, ihan ilosta. Mahtava fiilis vieläkin.:’)
  Mutta ei minua nyt niin älyttömösti haittaa, jos joku ei kommentoi. Harmittaa kyllä, mutta ihmiset ovat erilaisia. Itse kyllä tunnen melkein velvollisuudekseni kommentoida jokaista asiaa, jonka tekijä sitä pyytää. Mutta minä olenkin tälläinen kommenttifriikki.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.