Kiusaaminen ja manga?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Kiusaaminen ja manga?

 • This topic has 76 voices and 95 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 96 total)
 • Author
  Posts
 • #40163
  Dren
  Member

  Omassa koulussani meillä on kaappi naapureinamme pari poikaa, jotka eivät millään tunnu ymmärtävän mangaa.
  Kanssani omassa kaapissani (ei siis oo mun oma kaappi) asuu Tiituli83 ja Tiinuliinu (ei ole tällä foorumilla tietääkseni). Tiituli83 on nyt enemmän innostunut mangasta.

  Eli meillä on omia manga piirrustuksiamme kaappimme ovessa, mangapokkareita löytyy, luemme ruokavälkällä niitä 😉

  #40211
  Tamori-san
  Participant

  Kun täällä kattelee metrossa istuvia ihmisiä jotka lukee esim. hentaita niin ei kukaan tule mitään sanomaan… johtuu kai että oon Tokyossa?…

  ;_D

  #40222
  mimeko
  Participant

  En ole ikinä oikein ymmärtänyt ihmisiä, jotka tulevat valittamaan siitä, että heitä "kiusataan" mangan lukemisesta… Siihen voi ihan itse vaikuttaa! Lähinnä tuo on pientä nälvimistä siitä, ja toisten pilkkaamista koulunkäytävillä lähinnä siksi että on tylsää odotella tunnin alkua… Kyllähän minuakin nälvittiin aluksi, joskus huudeltiin kun menin ohi, mutta sama juttu kun siinä minuun kohdistuneessa kiusaamisessakin: sain sen itse loppumaan hetkessä. pari heittoa takaisin, useimmiten jättää tuollaiset omaan arvoonsa, niin eihän ne kauaa jaksa – olen nähnyt paljonkin tapauksia joissa jotkut kakarat tulevat yläasteella nappaamaan jonkun tytön kädestä mangan ja huutelemaan jotain epämääräistä – ja Tyttö reagoi juoksemalla perääm ja kiljumalla ja kikattamalla kuin vajaa! Kuten luultavasti monet tännekin tulevista, ainakin jossain m’äärin… ja juuri sellainen käytöshän "rohkaisee" näitä niin sanottuja kiusaajia. Eivät ne itsekseen sitä kauaa jaksaisi… eli älkää aina ihan kaikki ruikuttako turhasta. ei nyt millään pahalla, mutta niin monet joutuvat kestämään OIKEAA kiusaamista…

  #40238
  Dren
  Member

  Juu, siis tarkoitin tässä nyt lähinnä tällaista ”nälvimistä”.
  Otsikkoonkin kirjoitin väärin 🙄 .

  #40280
  hese-chan
  Member

  No ei meidän koulussa niinkään kiusata siitä mut nälvitään kyllä! Ja kaikki ketkä eivät lue mangaa ovat kääntyneet sitä vastaan! Joten ei sen kummempaa…

  #40282
  Inu-Mimi
  Member

  Tietäisittepä kuinka paljon, varsinkin kaikki sisarukseni. Mutta en aio valittaa siitä tänne, vaikka kuulostakin rasittavalta elitistiltä niin on ihan mukavaa että manga pysyy edes jonkinasteisena alakulttuurina. Se nälviminen juuri sai aikaan sen että omaksuin hyvän asenteen mangaharrastuksessani. Hide your power level – älä pukeudu lolitaksi yleiselle paikalle (tai no en minä pukeutuisi minnekään muuallekaan, mutta kuitenkin), älä laula hyvän biisin mukana kuin kaveripiirissä tai hiljaa kovaäänisessä linja-autossa, älä lue mangaa kun tiedät että paikalla on joku joka saattaisi mainita siitä negatiivisesti, älä puhu mangosta tai animusta kovaan ääneen…. juuri sellainen kaduilla röyhelömekossa ja polvisukissa pyöriminen ja kiljahtelu saavat oudoksumaan suomalaisia otakuita muiden silmissä, ja sitten samat tyypit valittavat siitä että eivät saisi tehdä niin. Suomalaiset ovat tunnetusti passiivista ja hiljaista kansaa, ja vaikka tietty sosiaalisuus on hyväksi niin täytyy olla jotain suhteellisuudentajua. Japanissa siihen ollaan totuttu mutta monet fanit täällä Suomessa ajattelevat että Japanissa todella tulee joka kulmassa vastaan cosplayaajia ja gatchapon-automaatteja on kahden metrin välein. Niille on omat kaupunginosansa ja katunsa, muuten Japani on maa siinä missä muutkin. EIKUN tämä meni nyt mangan luvun ulkopuolelle. Mutta nämä asiaan yhdistetään kaikkialla Suomessa mangaan, ja ne jotka hillitysti ostavat mangaa nettikaupoista ja puhuvat harrastuksestaan vain muiden fanien kanssa kuten minkä tahansa ilmiön fanit saavat tuta tämän. Olen hieman katkera, joudun vain aina puolustelemaan omaa harrastustani.

  #40288
  Roguer
  Member

  jotku pojat yrittivät vasitella ärsyttää mua mutta en kiinitä siihen huomiota niin ne lopetti parin päivän päästä, eikä kukaan ole sen jälkeen yrittäny ärsyttää ja hyvä niin sillä mulla menee hermot aika nopeesti 😎

  #40303
  *_Hakun_*
  Member

  kyllä minua on välillä siitä nälvitty ja jne… uudessa koulussani pidän kerran viikos kunnon otaku ekskustelun luokkalaiseni kanssa ja se siit XD…

  mut siis… olen oma itteni eikä siin oo mitään häpeämistä… sama kun jotkut kerää marvel sarjoja …

  ja nykyään se on aika tavallista niin ei siitä jakseta enään isoa haloota ottaa koska saa porukkaa vastaansa… koska se on jokaisen oma asia mitä lukee tai katsoo.

  #40304
  manga ai
  Participant

  meillä koulussa on eniten sellasia jokka on just lukee mangaa ainoot on ne ns "pissikset" ja sit monet pojat

  #40400
  Misamisa
  Member

  Kyllä. Luokallani olevat pojat nälvivät minua, mutta eivät
  kavereitani jotka lukevat mangaa. Kuulemma puhun siitä
  niin paljon, enkä itseasiassa puhu siitä paljoa yhtään.

  Kummallista kyllä, he eivät nälvi piirustuksieni manga-tyyliä.
  HUOH. Tajuaisivat jo, että minä en ole ainut joka lukee mangaa.

  #40405
  Tooku2
  Member

  Ei mua oikeestaan, mut tosi hyvin raivostuttaa se ku kuvistunnil eile mä oikeest piirsin jotaa epämangatyylist, sit S ja D.M huutaa siel "ANIMETYYPPI!!" Ja sitku ope oli just sanonu et joo siis se piti piirtää mallist. 8)) Sori ku en kuule.
  Mut ei mua sillee, kuten jo sanoin.

  #40466
  Sonoe
  Member

  Mua vieroksutaan kun luen mangaa ja harrastan kaikkea japanilaistyylisiä juttuja, mutta mitä väliä? Meijän koulussa on paljon oikeasti kiusattuja vaikka ne ei ees tiedä mitä manga suurinpiirtein on.

  #40560
  onigumo
  Member

  En lue missän koulussa tai paikassa, jossa on tuttujano, vaan ihan kotona. Sen takia minua ei ainakaan olla kiusattu. No ei sen enempää ja ei varmaan pelkästä manganlukemisen takia ole kiusattu.

  #40589
  FinlandjinM
  Member

  onigumo wrote:

  En lue missän koulussa tai paikassa, jossa on tuttujano, vaan ihan kotona. Sen takia minua ei ainakaan olla kiusattu. No ei sen enempää ja ei varmaan pelkästä manganlukemisen takia ole kiusattu.

  Sonoe wrote:

  Mua vieroksutaan kun luen mangaa ja harrastan kaikkea japanilaistyylisiä juttuja, mutta mitä väliä? Meijän koulussa on paljon oikeasti kiusattuja vaikka ne ei ees tiedä mitä manga suurinpiirtein on.

  Lukiossa sitä ei enää näy, mulla on kavereita, jotka keskustelevat mielellään julkisesti mangasta, animesta ja japanilaisesta pop-kulttuurista, mutta yläasteella asia oli toisen lainen.
  Siellä minulla oli monia mangan lukijoita kavereina, mutta ne olivat niitä, jotka eivät mangaa kouluun tuoneet. Minä olin meistä ainoa, joka toi mangaa kouluun ja luki. Kyllähän monet tulivat nälvimään ja kummastelemaan, että mitä minä siellä penkillä luin. Kun ne sitten aikansa olivat nälvineet, ne tulivat ja kyselivät. No, minä selitin, mitä luin ja kyllähän ne kuuntelivat, vaikkeivat mangasta silti innostuneet.

  #40906
  Mireyu
  Member

  Eipä oikeastaan, meidän koulussa se on aika tavallista lukea mangaa. (Mikä ärsyttää minua kun kaikki ovat sellaisia pentuja jotka yrittävät olla jotain tai jotain vastaavaa) Kaveriani nälvitään enemmän, mistä olen sinänsä vähän kateellinen, kun luulen etteivät ne pidä minua mitenkään fanina, kun en pukeudu mitenkään erikoisesti. (Ei ole rahaa
  ; _ : )

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 96 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.