Kotimainen musiikki

Home Forums Sekalaista Musiikki Kotimainen musiikki

 • This topic has 9 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #53909
  Allen
  Member

  Eli yleistä keskustelua kaikesta puhtaasti suomalaisesta musiikista.

  Itsellä kuluu juuri suomalaista musiikkia enemmän kuin minkään muun maalaista. Lähinnä asteen raskaampaa viking/pagan-metallia. Syynä tähän on yksinkertaisesti se etää suomalaiset vaan sattuvat tekemään mielestäni maailman parasta musiikkia. Tämän lisäksi olen yleisellä tasolla kiinnostunut viikingeistä ja suomalaisesta muinaisuskosta. Toinen asia mitä rakastan yleisesti tämäntapaisessa musiikissa on erilaiset soittimet kun perus-metallissa. Viulu-ja puhallinsoitinsoolot ovat vain jotain niin täydellistä. Kestosuosikkeja on Wintersun, Kiuas, Ensiferum, Turisas, ja Stam1na.

  #54016
  Cadmium
  Member

  Kyllähän sitä tulee jonkin verran kuunneltua kotimaistakin, vaikka nyt suurinpiirtein tuleekin keskityttyä eniten brittiläiseen ja jenkkilästä tulevaan musiikkiin. Koska Suomesta tuntuu löytyvän lukemattomasti tätä melankolista rockia, tulee sitä usein välteltyä ihan vaistomaisesti. Uniklubi vaikka esimerkkinä, en osaa ottaa bändin sanoituksia tosissani, niin päälleliimatun oloista synkistelyä se on. Melkein ihan hävettää kuunnella sellaista vonkunaa. Ei sitä angstia jaksa! Siksipä tykkään kuunnella kotimaisista bändeistä ja artisteista sitä iloisempaa ja kevyempää puolta (kun ei tuo raskas musiikkikaan välillä iske sitten millään, oli kieli mikä tahansa).

  Pikku listaa tähän väliin, niin saatte jonkinlaisen käsityksen:
  Scandinavian Music Group, Club for Five, Egotrippi, Olavi Uusivirta, Pariisin kevät, Bleak, Regina, Pintandwefall, Kemopetrol, Siiri Nordin, Husky Rescue, Jonna Tervomaa, PMMP, YUP + Apulanta, Lemonator, Sonata Arctica, Stella, The Crash… Ja Tuomoa olisi kiva kuunnella enemmänkin, parin radiosta kuunnellun biisi perusteella sanoisin että kyseessä todella hyvää musaa. Lisätään listaan vielä ranskalais-suomalainen The Dø, joka onnistuu piristämään aina.

  Kiinnitättekö muuten sanoituksiin enemmän huomiota, jos tekstit ovat suomenkielisiä? Itse en aina välitä siitä, mitä englanninkielisessä laulussa lauletaan (vaikka sanoitukset ymmärränkin ja kuuntelen niitäkin välillä tarkoin), mutta suomen kieltä tulee kuunneltua välillä oikein tarkasti. Erittäin hyviä tekstejä löytyy vaikkapa Scandinavian Music Groupilta, suosittelen : )

  Jos jokin kotimaisen musiikin yleisimmistä genreistä menee yli, niin se on iskelmä. Kliseisiä sanoituksia ja kaikin puolin rasittavaa kuuneltavaa.

  #55385
  Hant
  Participant

  [quote=Allen]Wintersun, Kiuas, Ensiferum, Turisas, ja Stam1na.
  Oo, meikäläinen pitää noista kaikista! Vaikka STAM1NAn kuuntelu onkin jäänyt vähemmälle nykyään.
  Suurin osa bändeistä joita arvostan ja kuuntelen ovat juuri Suomesta, monesta ulkomaalaisesta bändistä ei vain löydy sitä jotain mitä hyvältä musiikilta lähtee hakemaan. Ja kiinnitän yleensä sanoituksiin aikas tasavertaisesti huomiota oli sitten kyseessä englanninkielinen tai suomenkielinen sanoitus. Ruotsinkieliset sanoitukset tosin menevät joskus ohi korvien kun olen niin huono ruotsissa. Plus tietysti vähän harvinaisemmat kielet, kuten latina.

  Meikäläisen suomalaisen musiikin suosikkeja: Sonata Arctica, Turisas, Ensiferum, Wintersun, Kiuas, Finntroll, Korpiklaani ja Nightwish.

  #55507
  Yue
  Member

  En kuuntele ollenkaan suomenkielistä musiikkia, mutta suomalaista kyllä. Lähinnä metallin eri lajeihin luokiteltavia. Suomalaisista suosikkibändini on Before The Dawn, joka soittaa melodista death- ja black metallia. Myös Amorphis, Children Of Bodom, Sonata Arctica, Norther, Stratovarius, Tarot, Entwine. Lähinnä metallia siis.

  #56091
  an&ri
  Member

  Apocalyptica. On ihan mahtava. Sello kuulostaa tuommoisessa musiikissa niiiin hyvältä.

  Muuta mitä olen kuunnellut paljon, on ainakin Rajaton. Rajaton on niin mukavaa kuunnella, ei yhtään soittimia (tai joskus harvoin joissain). Ovat taitavia laulajia kaikki.

  Ultra Brakin on tosi jees, sekä Aikakone. Niin, ja Dingo ja Freeman. Niin ja Nightwishkin ainakin Tarjan äänellä (on se Anette ihan hyvä joissakin mutta…).
  Joskus kai olen kuunnellut PMMP:tä ja Maija Vilkkumaatakin.

  #56126
  Mörkö
  Member

  Suomalaista musiikkia tulee kuunneltua aika paljonkin, pidän esim. Kilvestä, Tersäbetonista, Stam1nasta, Klamydiasta, Negativesta ja Apulannasta. Siinä taisivatkin olla parhaimmat suomalaiset bändit meielstäni.

  Suomenkielisissä lyriikoissa ei ole mielestäni mitään vikaa jos ne vain osaa tehdä hyvin, jotkut kun sanovat että suomenkieliset sanoitukset kuulostavat aina tyhmilä, kuten yksi kaverinikin väittää niin. Mutta mielipiteensä kullakin.

  Juice Leskinenkin oli aivan mahtava lauluntekijä, olen pienestä asti kuunnellut hänen musiikkiaan eikä tylsistytä vieläkään, jotenkin ne sanoitukset ovat vain todella loistavia ja nerokkaita.

  Ja Kilvestä vielä sen verran että joskus kun olin ala-asteella niin inhosin koko bändiä kun veljeni kuunteli sitä, joskus sitten kuudennella luokalla aloin tajuta että musiikki olikin ihan hyvää, ja biisien sanoja kun kuunteli vähän niin alkoi ymmärtää etteivät nekään olleet aivan tyhjänpäiväistä jorinaa. Joten aloin sitten pikkuhiljaa tykästymään siihen.

  #57871
  Choppah
  Member

  Olen syvästi järkyttynyt, kukaan ei ole puhunut Eppu Normaalista mitään.
  Itse en lähinnä suomalaista musiikkia muuten kuuntele, kuin tuota Eppuja, niiltäkin vain vahoja biisejä. Myöskin Pelle Miljoonalla, Luumäillä ja Natsipaskalla on hyviä kappaleita, mutta ei ole Epun voittanutta.

  #58317
  räsynukke
  Member

  En kamalasti kuuntele suomalaista musiikkia ihan siitä yksinkertaisesta syystä, etten ole löytänyt yhtäkään yhtyettä/artistia josta pitäisin. Joitain yksittäisiä kappaleita tulee kuunneltua paljonkin kestosuosikkeja ovat mm. Juice Leskisen Musta Aurinko Nousee (varmaan paras koskaan kuulemani rakkauslaulu), Leevi and the Leevingsin Elina Mitä Mä Teen, Zen Cafen Todella Kaunis ja Sonata Arctican Shy sekä Tallulah. Myös monet Eppujen kappaleet soivat ajoittain, niissä on sitä jotain mikä nappaa minua.

  Hetkonen, nyt puhuin ohi suuni, onhan Suomessa yksi… yhtye jos sitä niin voi kutsua, johon olen tykästynyt. Nimittäin Seminaarimäen mieslaulajat. Kotoa löytyy Semmareilta yksi levy, Hakkaan Sun Oveen (nimi oikein…?). Sitä on tullut kuuneltua PALJON, lempikappale on vaihtunut usein ja tällä hetkellä taitaa olla levyn nimikkokappale.

  Pidän englannin kielestä todella paljon, enemmän kuin suomesta. Tämä pätee myös musiikkiin, kuuntelen mieluummin kappaleita englanniksi.

  an&ri wrote:

  Muuta mitä olen kuunnellut paljon, on ainakin Rajaton. Rajaton on niin mukavaa kuunnella, ei yhtään soittimia (tai joskus harvoin joissain). Ovat taitavia laulajia kaikki.

  Minä tutustuin Rajattomaan vähänaikaa sitten kun kaverini lainasi Rajaton sings Queen -levyn. En olisi uskonut, että mikään yhtye voi Queenin kappaleita levyttäessä päästä lähellekään alkuperäistä tasoa, mutta Rajaton todella yllätti minut. Kaikki kappaleet olivat huolella tehtyjä ja onnistuneita (ainoastaan I Want It All kuulosti jotenkin tukehtuneelta), Under Pressure melkeimpä parempi kuin alkuperäinen. Ja Love of My Life… Se oli niin kauniisti laulettu, että selkää pitkin kulkivat kylmät väreet.

  #60459
  Kirppu11
  Member

  Joitakin tiedän, mutta esimerkiksi, kun joku puhui Apulannasta, tajusin vasta varmaan viikko sitten että sen on suomalainen bändi.. Siitä voi taas päätellä jotain siitä, kuinka paljon näitä suomalaisia kuuntelen.

  Mutta kyllä sieltä jotain löytyy… Jotain sellasta erikoisempaa, veikkaan, että suunnilleen kukaan ei ole kuunnellut, tai ehkä edes koskaan KUULLUT koko bändeistä; Karkkiautomaatti ja Noitalinna Huraa ~ Ihan loistavia, Noitalinna saattaa olla joillekkin tuttu sen ainaisen hitin "pikkuveljen" ansioista, josta se joku PMMPkin tais tehä sen oman version tai jotain… Noita on kiva kuunnella sillon kun on sellanen angst olo, niil ei oo yhtään hyvä lauluääni, ja ne ei oo mitenkää kummallisen hyviä soittajiakaa, kappaleetki on jotkut ihan tosi outoja, ja sanat on sielt mistä lie, mut niist tulee tosi hyvälle tuulelle kun kuuntelee. Varsinkin Noitalinnasta.
  Aika harvoin silti kuuntelen… Ehkä kerran kuukaudessa, kun etin jotain uutta musiikkii levyhyllystä. Vähän vaihtelua, ei kokoajan samanlaista.
  Tarharyhmää on joskus muinoi tullu kuunneltua, kun iskä kuunteli.. Ihan hyvä. Joitain hyviä biisejä, muttei mitään superhyviä. Eikösse Maija Vilkkumaa ollus siinä soittamassa kitaraa tai jotain..?? Ja se tyyppi, mikä näyttelee sitä Maria Kalliota… Se tais soittaa bassoa.

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.