Koulu

Home Forums Sekalaista Muut Koulu

 • This topic has 76 voices and 139 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 140 total)
 • Author
  Posts
 • #38978
  *_Hakun_*
  Member

  hei… päätinpäs tehdä tälläisen… siis kyseessä on että mitä pidätte koulusta ja kaikki kokemukset sen sisältä voi jakaa täällä ^^…. eihän kuitenkaan mollata ketään, ne?

  #39038
  The Vegito
  Member

  Meikä ainakin suhtautuu kouluun tällä hetkellä negatiivisesti. Koulussa on vaan ahdistavaa olla enkä pidä sielläkään kuin kuvaamataidosta. Mutta eiköhän se mieli muutu, kun saa peruskoulun päätökseen.

  #39047
  Kyoka8
  Member

  Minä olen välillä ajatellut koulusta samalla tavalla, kuin The Vegito, mutta kyllä sitä vaan kestää. Voin sanoa olevani suht. hyvä koulussa, vaikken ikinä ole innokas lukemaan kokeisiin (kukapa nyt olisi). Viime matikan kokeesta tuli todella hävettävä 5-, joten täytyy yrittää harjoitella vähän enemmän. Matikka on ehdottomasti inhokki aineeni! 😡 Suosikkini taasen ovat kuvis, historia ja ranska. Kaikissa muissa aineissa menee hyvin. paitsi matikassa.

  En millään malta odottaa, että peruskoulu loppuu!

  #39048
  MangaNi!
  Member

  Minusta koulussa on kivaa. Suhtaudun kouluun aika vakavasti; työpaikka ja kaikki riippuu sitä. mutta on sitä tullut kyllä jo hulluteltuakin. 😆 mutta mutta, kaikinpuolin kivaa, yläasteella saa paljon uusia kavereita eikä siellä ole enää niin paljon sääntöjä kuin alaasteella, onneksi. ainakin meillä päin tämä pätee.

  #39058
  willer
  Participant

  No läksyä on pukannut koko jakson ajan, ja niitä ei oikein meinaa jaksaa, mutta eiköhän se koulu minulla positiivisen puolella ole kumminkin 😀
  Itselläni oli viime jakson keskiarvo n. 8,1 eli ihan semmoista keskivertoa. Olen itse tyytyväinen siihen, kun ottaa huomioon etten tainnut lukea paljon x)

  #39062
  Kyoka8
  Member

  Jep, yläasteella on paljon vapaampaa, mutta välillä se ei ole niin hauskaa. Mikään ei tunnu niin järjestelmälliseltä, kuin ala-asteella. Kouluaineet itsessään ovat myös paljon mielenkiintoisempia, hyvänä esimerkkinä kemia. Tänään onnistuin muuttamaan pari viisisenttistä hopean ja kullan värisiksi.

  Minun keskiarvoni oli viimeksi 8,8 ja olen siihen todella tyytyväinen. Toivottavasti se pysyy yhtä hyvänä, niin pääsen siihen lukioon, mihinkä haluan!

  #39074
  Tooku2
  Member

  Koulu on ihan kiva paikka… jos ei siis ota huomioon sitä, miten se ihmisten paljous ahdistaa mua. Pakko hakeutuu välituntirajojen ulkopuolelle joka ikinen välitunti kun tulee jostain syystä sellanen olo, et kaikki ne naurut, katseet ja puheet koskis mun ulkonäköä, sitä miten ruma ja lihava oon. Ja sillee. Ystäviä mulla ei oikeestaan oo, ku bestiski löys uusii kavereit ja jos se mun luo eksyy, se sanoo välkän päätteeks et nähää seuraaval välkäl, mut neítii ei sit koskaan kuulukkaan, ku se on toisten kaveriensa kaa. Mut ei siit sen enempää.

  Mun lempiaine on ekasta luokasta asti ollu matematiikka. Mä en ees tiiä, mikä siinä vetää puoleensa, mut ne asiat tuntuu niin helpoilta ja sillee. .__. Sen seurana onki sit Englanti, käsityöt, kuvis, musiikki ja liikunta. Ih. Biologia ja saksa on ehdoton ei, jälkimmäinen etenkin sen takia, että kiva Johanna-ope vetäyty äitiyslomalle ja toi yks Panu tuli tilalle. Mä en siedä sitä. 8)))
  Alan muuten olemaan jo kurkkuani myöten täynnä 3.-6. luokkalaisia. Ne on täynnä itteään, oma napa on tärkein, ja on ihan pakko panetella jopa tuntemattomia ihmisiä. Äääärsyttää.

  Ja mun koulumenestys on suht hyvä… lähinnä ysejä ja kymppejä saan, mitä ny saksan tulevasta isosta kokeesta odotan vitosta ja bilsankokeesta puolestaan seiskaa.

  Ja meil on huomen sählyturnaus, missä mä en nää mitään järkee. Kilpailulla pitäis saada kiva päivä? Ei tuu tapahtumaan meidän koulussa. Mm. meidän rinnakkaisluokka elikkäs A -luokka tekee mitä vaan voittaakseen, JOKASESSA joukkueessa saa varmasti huudot päälleen jos tekee pienenkin virheen etc. Voi rehtori-rakas, mitä sä oikein kuvittelit meistä. <//3

  #39082
  willer
  Participant

  Kyoka8 wrote:

  Mikään ei tunnu niin järjestelmälliseltä, kuin ala-asteella. Kouluaineet itsessään ovat myös paljon mielenkiintoisempia, hyvänä esimerkkinä kemia. Tänään onnistuin muuttamaan pari viisisenttistä hopean ja kullan värisiksi.

  Minun keskiarvoni oli viimeksi 8,8 ja olen siihen todella tyytyväinen. Toivottavasti se pysyy yhtä hyvänä, niin pääsen siihen lukioon, mihinkä haluan!

  Hmm, minusta yläaste oli paljon järjestelmällisempi kuin ala-aste :O Kun seiskalle menin niin muistan olleeni totaalisen pihalla kaikista jaksoista sun muista x)
  Eikös sinulla sitten ollut kemiaa tahi fysiikkaa ala-asteella? O.O Täälläpäin se alkoi jo neljännellä 😮 Taitaisi jopa Ressun lukioon kelvata ^^ Minullakin taisi olla ysin keväällä jotain 8,7 keskiarvo, vaan en siltikään päässyt sinne minne haluan x(

  #39106
  zany
  Member

  koulu… voisin kirjoittaa tästä aiheesta vaikka kuinka pitkän tekstin mutta en jaksa :’D
  Koulu on stressaavaa, koska läksyt ja kokeet painavat päälle. Sen takia en jaksaisi siellä kulkea. Tottahan toki se on meidän suuomalaisten nuorten etuoikeus käydä koulua ja oppia, mutta oi miksi pitäää olla koeviikkojan niin ettei jaksa mitään tehdä ku n ihan poikki -.-
  Opettajatkaan eivät tunnu ymmärtävän sitä etä oppilailla on muitakin aineita kuin esim. englanti. Me saamme koulussa englannista isot kasat läksyjä. 2 aukeaman tekstejä suomennettavaksi vihkoon + sitten vielä tehtäviä. Läksyjen tekemiseen niiden osalta menee jo aivan älyttömästi aikaa ja sitten pitäisi vielä tehä muitakin läksyjä..
  Seiskaluokka meni ihan hyvin ja sain hyviä numeroita. Opettajat sentään osas opettaa. Nyt tosin tänävuonna pari opettajaa on vaihtunu vanhoiksi kääkiksi jotka eivät osaa opettaa ja antavat isoja kasoja läksyjä. Matikanopettaja on sairaslomalla ja nyt on kolmen jakson verran ollut sijainen. Joka jaksossa eri ja kukaan niistä ei oo osannu opettaa hyvin.
  Lempiaineeni on ollut ala-asteelta saakka kuvataide. Oon aina pitänyt piirtämisestä ja olen omaksi onnekseni päässytkin aina piirtämään kun olen halunnut : ) (vaikka sitten matikanvihon takakanteen :’D) Eniten olen aina vihannut matikkaa.. tosin seiskalla matikka tuntui jopa hauskalta, koska opettajana oli pätevä matikan /kemian opettaja joka osasin opettaa.
  Kemia ja fysiikka mulla alko viitosluokalla, mutta se olikin sellasta pientä totuttelua seiskaluokkaa varten. Maantiedon kirjassa oli yksi osio kemiaa ja fyssaa, jossa opeteltiin yksinkertaisia asioita kuten että mitä on H2O ja CO2…
  Kemiakin on nyt kahdeksannella luokalla alkanut jopa sujumaan koska opettaja on pätevä : )
  Varmaan yhdeksännen luokan jälkeen pidän välivuoden sillä en yhtään tiedä minne haluaisin opiskelemaan. Kuvataidelukioon ajattelin ensiksi mennä, mutta näillä numeroilla sinne ei pääse. Joten välivuoden aikana hommaan jonku työn ja lähden pois kotoa ja sit hommaan jonkinmoisen opiskelupaikan muualta suomesta. Tänne kotiin en jää. Lukio ja ylä-aste ovat samassa. eli joutuisin kestämään samojen ihmisten pärstiä ja samoja opettajia jotka eivät osaa opettaa. joten sen takia ajattelin jonnekkin muualle lähteä.

  #39121
  Crazy-One
  Member

  Yhdyn osittain Torin kommentteihin, Koulussa ei hirveästi painosteta yksilöihin tietenkään, mutta ei kunnilla ole sellaiseen varaakaan ja perus koulussa opetetaan yleisesti ottaen vain yleistietoa, siinä näkee mikä aihe iskee edes jotenkin. Koulua sinänsä ei kannata ottaa negatiivisesti, koska itseään vartenhan sitä koulua käydään. Tietenkin tuo hyvä keskiarvo on outoa esim ei kaikille kaikki iske, mutta ellei ole tarpeeksi hyvä kaikessa ei pääse haluamalleen jatko-opetus laitokseen. (en keksiny tolle muutakaan sanaa.) Eli päosin asenne ratkaiseee positiivinen asenne kouluun vain niin eiköhän se jotenkin onnistu.

  #39140
  GUILD
  Member

  Koulu, hmm, mistä sitä aloittaisi. :o) keväällä.
  Aineista ehkä mielenkiintoisin on historia, jossa on myös yksi koulun parhaista opettajista, joten siihen olen jaksanut panostaa aika paljon tänä syksynäkin.

  Ylä-asteen jälkeen ajattelin mennä Joensuun lyseon lukioon, koska siellä oli myös toinen veljeni ja siskoni, sekä pari serkkua opiskelleet.

  Edit: Onko muuten kuinka moni sisuuntunut siitä kun vielä ylä-asteella uskonto on melkeinpä pakollista kaikille? Tokihan on elämänkatsomusoppi mutta siitä ei hirveästi ole informaatiota annettu, joten sitä ei hirveän moni (Lue: ei kukaan) valitse.
  On se vaikeaa yrittää opetella jotain semmoista mihin ei usko!

  Ylläpidon huomautus: Editoin viestiäsi. Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

  #39144
  *_Hakun_*
  Member

  no jos tot puhutaan ni ei se kyl mustakaa mitään kivaa ole… mut aihe silti XD

  mut tapahtuuhan siel vaikka mitä silti…

  #39159
  Crazy-One
  Member

  Siis opetetaanko teillä kristinuskoa pelkästään yläasteella. tai siis meinasin että täälläpäin yläasteen aikana käydään kaikki mahdolliset uskonnot ja kirkot ja vastaavat läpi. että uskonto ei sinänsä ole pelkkää kristinuskoa täälläpäin. ja tietenkin pitää ateismi hyväksyä myös eihän se kuulu muille ellei mihinkään usko. mutta outoa silti…

  #39167
  GUILD
  Member

  Tori wrote:

  N’cha!
  Ala-aste oli kokonaan kristinuskoa, Ylä-asteella katsottiin vain 7-luokalla pikaisesti läpi muita uskontoja. Loppu olikin sitten taas sitä kristinuskoa…

  Juurikin näin se on ainakin tähän asti miulla mennyt. Muitten uskontojen opettelemisen vielä ymmärsin 7-luokalla, sillä se kuuluu periaatteessa ihan yleissivistykseen tietää sellaisista asioista ja oppihan siellä aika paljon eri maiden kulttuureista. Sitä en vain älyä, että miksi pitää vielä 6 vuoden jälkeen opetella samoja asioita?
  Tori wrote:

  Ateisteille pitäisi olla paremmat mahdollisuudet opetukseen, joka vastaavasti olisi "maan läheisempään", elämän käytännön asioista.

  Totta, ja toivon, että se tulee tulevaisuudessa olemaan näin.

  #39202
  hese-chan
  Member

  Koulu on toosi tylsää!! Teemme juuri koulussa kirjotelmaa jossa on mielikuvitus maa, siellä asiat ovat paremmin kuin täällä! Eka minkä keksin oli ettei ole kouluja!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 140 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.