Kunnolliset viestit

Home Forums Sekalaista Muut Kunnolliset viestit

 • This topic has 20 voices and 32 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)
 • Author
  Posts
 • #85779
  Kuroii
  Member

  Ookkei, otsikko nyt on mitä on. 8DD~

  Eli jookostapookosta, nyt kaikki yrittää parantaa viestejään ! Tänne kirjoittakaa myös millaisia viestejä muilta odotatte. ^^

  Ja sitten;;; Ei kannata heti ruveta saarnaamaan nuoremmille käyttäjille, vaan heitä pitää opastaa näköjään ihan kädestä pitäen! XDDD

  Siis, yrittäkää kirjoittaa laadukkaita viestejä. (8

  #85787
  Kyoka8
  Member

  Minua ärsyttää se, kun on aiheena jokin manga tai anime-sarja niin muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta ihmiset vastaavat vain muutamalla lauseella. ’Mun lempi sarja! Tyyppi x on paras! Omistan osat 5 ja7.’ (Ehkä kärjistin, mutta ymmärrätte pointin) Ketään ei oikein taida kiinnostaa lukea tuollaista viestiä ja se vain on turhaan viemässä tilaa ja mitään kunnon keskusteluakaan ei saada aikaiseksi.

  Omasta mielestäni Sangatsulassa on todella hyvä ilmapiiri. Porukka vain on melkoisen nuorta, ja on valitettava totuus, että suurin osa ei ole vielä kovin kirjoitustaitoisia, eikä ole ennen olleet foorumeilla. Foorumeiden idea on järkevässä ja kantaa ottavassa keskustelussa. Kyse ei ole mistään chatistä, jossa höpötetään jonninjoutavia. (Off-topic ja leikit on sitten erikseen.) On kiva lukea viestiä, jossa kirjoittaja perustelee mielipiteensä monelta kannalta, ja saa aikaan keskustelua.
  Hyvien viestien kirjoittaminen vaatii harjoittelua, mutta kyllä sen luulisi alkavan pian sujua, kun vain pitää, joitakin perusseikkoja mielessä. Kaikista tärkein asia omastamielestäni on, että oppii kertomaan mielipiteensä hyvin.

  #85789
  Kuroii
  Member

  Minua ärsyttää aiheessa ”Onko sulla?” se, että ihmiset laittavat niiin lyhyitä perusteluja. Itsekin olen laittanut siihen viestiin vielä ”vastaa monella lauseella!” niin seuraavaksihan sieltä parin sanan lause tulee. Ihmiset voisivat olla ei-niin-laiskoja. ^////^

  #85790
  Cadmium
  Member

  Kunnollisen viestin kirjoittaminen ei itse asiassa ole ollenkaan vaikeaa, kunhan muistaa mitä siihen vaaditaan. Mikäli kyseessä on vaikkapa jonkin mangasarjan topic, on todella kätevää muistaa perustella mielipiteensä. Riittää kunhan vain miettii että mistä minä tässä oikeasti pidän ja mistä taas en, ja miksi. Miksi se pääosassa olevan tytön lemikkihamsteri on niin ärsyttävä, onko se liian niuho luonteeltaan vai rumasti piirretty vai mitä häh?

  Olisihan se minustakin kivaa kirjoittaa One Piece-topiciin tauotta "vähänkös toi uusin kirja oli niiiin paras hih"-tyyppisiä viestejä, mutta kun. Ei ketään kiinnosta lukea sellaista viestiä. Ennen ’lähetä’-napin klikkausta kannattaa pohtia hetken ajan, että onko minulla oikeasti jotain uutta sanottavaa aiheeseen. Pelkkää toistoa ei kukaan jaksa lukea, eikä kukaan totta puhuen kauheasti välitä vaikka kertoisit vain olevasi samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa (ne perustelut jälleen 😉 ).

  Vaikka saattaa kuulostaa niuhottamiselta, niin perustelutaidosta on oikeasti todella paljon hyötyä, ja siksi sitä kannattaa harjoitella. Itsekin olen erään foorumin kautta oppinut moisen taidon, ja kun tämä tuntuu olevan monille se eka tai melkein eka foorumi, niin täältä on hyvä aloittaa 🙂

  Ja laatu korvaa aina määrän!

  #85794
  shiRO
  Member

  Useimmilla henkilöillä täällä viestien taso paranisi jo reilusti, jos niiden hymiöiden käyttöä jokainen osaisi itse rajoittaa. Eihän hymiöissä mitään vikaa ole, nehän vain tehostavat kirjoittajan sanomaa, mutta ei lähestulkoon jokaisen virkkeen tule loppua sellaiseen. Ja hymiöiden venytys on myös sellainen asia, jota useimmat voisivat vähentää. Ei hymiö kaipaa kymmentä D-kirjainta sen kaksoispisteen tai varsinkaan X:n perään ajamaan tarkoitustaan läpi.

  Ja ne lyhyet viestit kyllä ovat aika turhia tapauksia. Ei niissäkään mitään vikaa ole, jos niiden sisältö on tarpeeksi kattava ja tarpeellista sanoa. Ei niitä viestejä kannata yrittää pitkittää vain sen takia, että ne näyttäisivät paremmilta. Mutta jos tarkoituksena on vain vastata vähän jokaiseen ketjuun ilman mitään varsinaista asiaa, niin sitä Lähetä-nappia voi olla ihan suosiolla painamatta. Ja pitkissä viesteissä kannattaa muistaa se kappalejako, ja muutenkin vähän jäsennellä sitä tekstiä. Itse yleensä ohitan suoraan sellaiset ylipitkiltä ja sekavilta näyttävät tekstikasat, kun taas sopivan kokoisiin kappaleisiin jaettua viestiä voi alkaa ihan mielellään lukea, vaikka se kovin pitkä olisikin.

  Cadmium wrote:

  Ja laatu korvaa aina määrän!

  Tämähän se kannattaa pitää aina mielessä. Viestilaskurin lukeman kasvattaminen ei ole pääasia foorumeilla. Ei ole ärsyttävämpää kuin katsoa, kun kaksi käyttäjää vastailee samaan ns. leikkiketjuun jatkuvasti aina toisensa jälkeen.

  #85808
  Inu-Mimi
  Member

  shiRO wrote:

  Ei hymiö kaipaa kymmentä D-kirjainta

  Todella ärsyttävä tapa. Siis miettikää kuinka monta suuta ihmisellä voi olla? Yksi. Joten hymiöistä tyyliin XDDDDDDD katoaa idea kokonaan koska se ei enää edes muistuta ihmistä. Ellei jollakin ole jumalattomasti kaksoisleukoja.

  Mutta hyvä että tälle urputukselle on oma ketju nyt, sitä alkaa olla kaikkialla, hyvä ja siisti foorumi jossa kaikki puhuvat asiaa on kiva utopia mutta ei tule toteutumaan varsinkaan koska sangatsussa on niin paljon vakiokäyttäjiä (ja varsinkin nuoria sellaisia). Muu-palstallakin on asiaketjuja vaikkei siltä usein näytä, suurin osa käyttäjistä on vain kirjoittanut mielipiteensä niihin ja niistä on jo keskusteltu. Jos haluatte keskustella asiaa niin tehkää uusia ketjuja uusille aiheille joita ei ole jauhettu läpi joko toisessa ketjussa tai off-topicissa, eivät ne asiaketjut vain ~taianomaisesti~ tänne ilmesty. Tai voittehan kaivella vanhoja ketjuja ja nostaa omalla viestillänne taas puheenaiheeksi etusivulle.
  Ja hulabaloo kysymyksia seuraavalle -ketjun vastauksista oli sekin minusta aika turha. Kyllä, on kivaa kun omaan kysymykseen saa pitkän ja tyhjentävän vastauksen, mutta kun niitä ei voi kommentoida mitenkään ärsyttämättä kaikkia offareilla niin seuraavan kysymyksen jälkeen on aivan sama mitä kukakin on vastannut. Varsinkin kun spammiragen myötä kysymyksistä on tullut muutakin kuin "miten menee????++" niin haluttaisi oikeasti kommentoida toisten vastauksia (esimerkiksi tämä onko ihminen eläin vai ei.)

  Jaa, nyt en valittanut spammiviesteistä vaan spammiviesteistä valittamisesta. Yo dawg.

  #85810
  Rock Neko
  Member

  Kyoka8 wrote:

  Omasta mielestäni Sangatsulassa on todella hyvä ilmapiiri. Porukka vain on melkoisen nuorta, ja on valitettava totuus, että suurin osa ei ole vielä kovin kirjoitustaitoisia, eikä ole ennen olleet foorumeilla.

  Just niin. kun ihmiset vielä muistaisivat äidinkielen tunnit pisteineen ja pilkkuinen ja isoinen alkukirjaimineen niin olisi aivan mahtia. Ja ei niitä rumia (tai no mielipide!) hymiöitä joka paikkaan tarvitse änkeä! 😡
  Toivottavasti en nyt loukannut ketään, se ei nimittäin todellakaan ollut tarkoitus!

  #85818

  Inu-Mimi wrote:

  shiRO wrote:

  Ei hymiö kaipaa kymmentä D-kirjainta

  Todella ärsyttävä tapa. Siis miettikää kuinka monta suuta ihmisellä voi olla? Yksi. Joten hymiöistä tyyliin XDDDDDDD katoaa idea kokonaan koska se ei enää edes muistuta ihmistä. Ellei jollakin ole jumalattomasti kaksoisleukoja.

  Mää teenkin just tälleen! 8DDD Jos se ärsyttää niin eikö se oo vaan pikku kupru elämässä? Ja jos se todella ärsyttää vatusti niin ilmottakaa sitten ne viestit! Kirjottakaa sinne sitten syyksi et "Liika D-kirjainta käytetty!". Musta se vaan ilmasee et on tosi tosi tosi ilonen jostain! Mutta omat mielarit… Jotkut vaan on tämösii hei! 8D

  Olen nykyään yrittäny panostaa viestien kirjoitteluun ettei tuu muilta valituksia! Ja vasta valitettiin ettei mun viesteissä kerrota niin sanotusti "asiaa" josta kerron vaan käytän liikaa hymiöitä ja sen tapaista. Mutta viestien kirjoittaja oon mää eikä kukaan muu! Ilmasen itteeni silleen et käytän paljon hymiöitä ja sitä D-kirjainta. Tällainen pulliainen mä oon enkä muuksi muutu! Ja puhun nyt monien muittenkin puolesta! Jos mää en puhu "asiaa" niin puhun sitten vaan sitä siansaksaa sitten! XDDDD

  #85825
  shiRO
  Member

  Pointti ei ollutkaan siinä, että niin ei saisi tehdä, vaan siinä, että niin tekevistä ei saa kovin asiallista kuvaa. On tietenkin jokaisen oma asia haluaako vaikuttaa hyperaktiiviselta teiniltä sokerihumalassa vai ei, mutta valitettavasti tällaiset viestit alentavat samalla koko foorumin tasoa. Itseään voi varmasti ilmaista paljon miellyttävämmilläkin tavoilla.

  #85828

  shiRO wrote:

  Pointti ei ollutkaan siinä, että niin ei saisi tehdä, vaan siinä, että niin tekevistä ei saa kovin asiallista kuvaa. On tietenkin jokaisen oma asia haluaako vaikuttaa hyperaktiiviselta teiniltä sokerihumalassa vai ei, mutta valitettavasti tällaiset viestit alentavat samalla koko foorumin tasoa.

  Onko foorumin taso sitten tärkeäkin? Minä nautin elämästä näin! Musta se pysyy ihan samana vaikka sitä tekeekin. Ja sain semmosne kuvan että sitä ei sais tehä mutta enhän mää ois totellu. XDDDD Päinvastoin!

  #85837
  Hant
  Participant

  Itseltänikin tulee toisinaan aika lyhyitä viestejä esim. jos "lainaan" joltakin käyttäjältä viestiä (eli quoteksi meikäläinen sitä itse kutsuu, tai olen tottunut kutsumaan) niin siitä saattaa tulla sellainen pika vastaus, 2-4 lauseen asiapainotteisesti tyhjä roska, mutta ei omasta mielestäni aivan kaikki asiasta poikkeaminen ole aina niin paha juttu.
  Esim. Mielestäni ShiROlla on todella hieno ava, oletko itse tehnyt? 😀

  Olen huomannut että .:Japan-Angelin:. käyntikortti on jo suorastaan nuo "venytetyt hymiöt", en tunne häntä mutta olen jo mieltänyt ne osaksi viestejä, joten asia ei häiritse minua.
  Mutta eihän nuo väitteet olleetkaan vain Jaappanille, vaan ns. yleisesti ottaen.
  Foorumi voi olla asiallinen, sillä omasta mielestäni on sekä positiivista (Sääntöjä noudatetaan, keskustelu luistaa, yms.) että negatiivista (kaikilla on pipo liian tiukalla ja kokemattomat/varomattomat syödään elävältä virheiden takia) asiallisuutta. – Ei hätää, en kuitenkaan ajattele että kukaan täällä pyrkisi negatiiviseen esimerkkiin.

  Topicin pääideaa kuitenkin kannatan, ei siinä kauaa mene jos mietit "lisäisinköhän tähän jotain", "onkohan mielipiteeni tarpeeksi selkeä" tai yksinkertaisesti "onko viestini ok". Vielä yksi läpi-luku auttaa poistamaan kirjoitus virheet. Tosin rikonkin heti omaa sääntöäni, en nyt jaksa lukea tätä uudelleen joten nauttikaa oudoista typoista. 🙂

  #85842
  SlamDunk
  Member

  Kuroii wrote:

  Mutta kuitenkin, tuli aika paljon tekstiä, mutta kaikki ymmärtää jo lauseesta, niinhän?

  Eikä kyllä tullut. Muutenkin, niitä välejä ei tarvitse käyttää niin paljon, jotta viesti näyttäisi pitemmältä.

  Kuroii wrote:

  Minua ärsyttää aiheessa ”Onko sulla?” se, että ihmiset laittavat niiin lyhyitä perusteluja.

  Minuakin ärsyttää, mutta vielä enemmän ärsyttää se, että sulla ei ole siellä minkäänlaisia perusteluja ja sä sanot täällä tollasen lauseen.
  No hard feelings.

  Mutta, hyvä kuitenkin, että sait tällasen tehtyä. Tänne voikin sitten valitella mielin määrin.
  Njoo, valittaminen on näköjään tehonnut, nimittäin spämmiviestien määrä on laskenut aika paljon. Eipä muuta. Kaikki sanottava on jo suurinpiirtein sanottu.

  #85843
  Inu-Mimi
  Member

  No jee, kirjoitin kokonaisen viestin siitä kuinka turhaa tuollainen nipotus alkaa olla tänä Herran vuonna 2009 koska sitä on jatkunut ja jatkunut siitä asti kun foorumi perustettiin ja minulta lainataan vain kohta jossa valitan ettei XDDDDDDD ole hymiö. Mutta ei se minusta ole. Koska siinä on liian monta suuta. Piste.

  #85939
  BlackStar
  Member

  Hmmm, no mua ei silleensä jotkut lyhyet viestit häiritse, koska pakko myöntää:
  itekki kirjotan joskus aika lyhyitä viestejä. En tykkää kirjottaa pitkiä juttuja mun näppäimistöllä. XDD
  Vähänki liikautat kättäs väärin, ni kaikki on KABOOM~! Eli ei muksaa ei. :”D
  Joten mikäis lyhyeissä viesteissä~? :3 Ja tietäähän sen, ettei ihan kaikki alle 12-vuotiaat
  kirjoittele mitään kamalan pitkiä viestejä. Määki kirjotin sillo vielä kaiken lyhyesti ja ytimekkäästi.
  Ei nuorehkot ihmiset aina lähde perutstelemaan kaikkea. XD Ollaan silti ilosia, että täällä on eri ikäistä porukkaa. :3
  Ja hymiöistä en valita mitään, itekki käytän niitä. :3 Mulle tosin on siitä valitettu.. :’D Addiktoitunu olen. XD
  Mutta jos joku, mikä pännii, pitäis kertoa, niin noi jotkut alotusviestit joihinki topicceihin.
  Joistakin puuttuu perustelut, pisteet ja pilkut, idea ja niissä on vain omaa mielipidettä asiasta.
  Alotusviesteihin vois tosiaa pikkasen panostautua. XDD
  Vinkkejä vaan, ei saarnausta. 8D Mua ei tartte pelätä, sen syö. XD

  #85953
  eerol
  Participant

  Laitan kaiken nyt samaan topicciin, kun oon liian laiska kommentoimaan kaikkialle. Näitä on aikasemminkin mainittu, mutta en jaksa lainailla. Ja vain oma mielipiteeni. Sangatsun ärsyttävimmät jutut:

  1. Viestit lyhyitä, turhia, ilman sisältöä.
  Täällä vaan on liikaa ihkutusviestejä ja vielä näissä "kunnon" topiceissa, eli OP, DB, Naruto. Tullaan sinne raiskaamaan hymiöitä ja huutamaan:
  "Vegeta on paras. Jei <3333!!!" Jää miettimään aina, että miksi?
  Jo pienellä miettimisellä viesteistä saa semmoisia, että niitä jaksaisi lukeakkin.
  " Vegeta on paras, koska se on niin julma ja kova, mutta omistaa kuitenkin sydämen ja omatunnon, niinkuin kirjassa 39 nähtiin. Myös sen iskut on hienoja, etenkin Turbokanuuna"
  Joo esimerkki on huono ja Vegetalla ei ole turbokanuunaa, mutta toivottavasti tajusitte idean. Tuokaan ei ole täydellistä viestiä nähnykkään, mutta jo tuommoiset viestit ovat suuri parannus joihinkin nykyisiin.
  En tietenkään tarkoita, että kaikki kirjoittaisivat tämmöisiä viestejä, mutta turhan paljon niitä on.

  2. Hullua Posthunttia ja turhia aiheita ihan liikaa.
  Eli muut-osio on täynnä kaiken maailman peleja sun muita, joissa tarvitsee sen yhden sanan kirjoittaa, ja yllätys yllätys saitki päivässä 100 uutta viestiä. Ärsyttää kun ihmisillä on 2000 viestiä ja 1900 niistä on muut-osiossa ja vaikka 300 kirja-pelissä, en edes tiedä suurimmasta osasta täällä mitä ne lukee, kun niitä ei esim. mangasarjat osastolla paremmin näe.
  En kyllä kaikissa topiceissa käy, mutta monet lukee OP:ta, mutta kuitenkin sinne kommaa vain ne, jotka yleensäkkin. Olisi kiva saada muitakin näkemyksiä, monilta ihmisiltä. Tämähän on manga- ja animefoorumi, niin eikö se ole pääasia.

  3. Alotusviestit ___ monessa topicissa. BS sen tuossa äsken ihan hyvin selitti, niin en itse jaksa enempää muistutella.

  Eipä tule enempää mieleen. Kirjoitusvirheet ei minua paremmin haittaa, jos nyt tekstistä saa selvää, koska teen niitä itsekkin. Ja käyn itsekkin muut-osion peleissä, onhan ne välillä ihan hauskojakin, mutta eivät tämän foorumin helmi kuitenkaan.

  Ylläpidon huomautus: Muistathan foorumin säännöt koskien asiallista kielenkäyttöä! -Laurel

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 33 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.