Kysymys seuraavalle

Home Forums Sekalaista Muut Kysymys seuraavalle

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 6,662 total)
 • Author
  Posts
 • #53181
  Pote-wolf
  Member

  Monella muulla foorumilla olen nähnyt tällaisen kivan pelin, joten tuodaan se nyt tännekin. Eli ideana on se, että minä kysyn kysymyksen mistä tahansa aiheesta, seuraava vastaa siihen, ja kysyy oman kysymyksensä, johon sitä seuraava puolestaan vastaa jne. Aloitetaanpa.

  Kuinka kriittinen olet animen katsojana ja mangan lukijana?

  #53182
  Shoe
  Member

  Kritisoin melkoisesti sama mitä katson/luen. Varsinkin animea. Vertaan aina animea mangaan ja haukun piirtojäljen ihan lyttyyn, jos näen siihen tarvetta. Sama pätee mangaan, tosin en juuri vertaa mangaa animeen.

  Seuraavalle: Mikä mangassa/animessa kiehtoo?

  #53190
  Devilman
  Member

  Monipuolisempi tarjonta tarinoiden suhteen, kun länsimaisiin sarjakuviin vertaa, kai. Jokaiselle löytyy jotakin, se se taitaa selittää mangan (ja animen myös) vetovoiman.

  Seuraava: Kuka mangaka ei mielestäsi saa osakseen niin suurta arvostusta kuin ansaitsisi?

  #53191
  Allen
  Member

  Näitä on kaksi, kummatkin lähinnä suomen fanikansan perusteella, muista maista kun en pahemmin tiedä.
  Ensiksi tietysti Naoki Urisawa (Monster, 20th century boys jne.) on turhan monelle suomalaiselle turhan vieras, Urisawan sarjat ovat vaan jotain niin nerokasta. Sen lisäksi tilanteet tuntuvat kaikessa raakuudessaan mielettömän realistisilta. Toinen on sitten Norihiro Yagi (claymore). Ihme kyllä en ole löytänyt Claymorea kenenkään suosikkilistalta vaikka kyseessä kumminkin on mielestäni paras traaginen shounen. Piirrostyyli ei aluksi ollut omaan mieleen, mutta siihenkin tottui aika nopeasti.

  Seuraava ksymys: Kumpi on tärkeämpi, piirrostyyli vai juoni?

  #53198
  Blackbeard
  Participant

  Ne täydentävät toisiaan. Molemmilla on suuri merkitys. Korostaisin kuitenkin juonta. Vaikka sarja olisi kaunis, ei sitä kauan jaksa lukea jos se on täysin turhanpäiväinen muuten. Piirtotyylillä tuetaan juonta. Joskus karkea, jonkun mielestä ruma, tyyli sopii kaikkein parhaiten tarinaan. Esimerkkinä vaikka One Piece. Ei olisi yhtään niin persoonallinen, jos tyyli muistuttaisi vaikka Air Gearia tai muuta melko fotorealistista shonenia.

  Seuraavalle; Kuka/mikä on mielestäsi yliarvostetuin mangaka/manga ?

  #53200
  Fieri
  Member

  Naruto. Aivan selvä Naruto. En näe mitään hienoa siinä animessa. Ihan normaali anime..

  Next: Kumman valitsisit: Romanttisen komedia-animen vai vertatihkuvan vamppyyrianimen?

  #53201
  Tiger Claw
  Member

  Romanttisen komedia-animen, ehdottomasti. Olen suuri komedian ja romantiikan ystävä. Katsoessani animea tahdon nauraa (tai vähintään hymyillä), en irvistellä ja huutaa "YÄK!". En pidä verestä, vampyyrit kyllä menettelevät.

  Seuraava: Kumpi on kovempi, Tengen Toppa Gurren Lagannin Kamina vai One Piecen Iceburg? Asenteikkaita äijiä molemmat. Ja ei sitten mitään "ööö en tiedä kumpaakaan mut sanotaan nyt toi"-kommentteja, pliis.

  #53221
  Pote-wolf
  Member

  Kamina tietysti, eeppisiä sitaatteja.

  Mikä oli ensimmäinen lukemasi manga? Mitä mieltä olet siitä nykyään?

  #53226
  Candy Kitty
  Member

  Oliskohan ollut Inuyasha. Nykyään se on paikallaan seisova sarja, jota en enää lue. Mut ensimmäisistä osista tykkään yhä. Toinen vaihtoehto ekalle mangalle on Ranma, se on edelleen hyvien mangojen listalla, vaikka ei kärkipäässä.

  Jos sama sarja on animena ja mangana, kumpi on mielestäsi parempi? Miksi?

  #53227
  Fieri
  Member

  Animena. En ole mikään lukutoukka, ja mangojen ostelu maksaa … 

  Next: Kumman valitsisit aviomieheksesi: One piecen Wapolin vai Mr.2 Bon Claydin?

  #53228
  eerol
  Participant

  jaa että aviomieheksi, mutta onko bontsi mies ja mäki oon mies….jotain vikaa 😆

  Jatketaan samalla linjalla eli Bontsi/ Mr 2 Bon clay vai Iceburg kumppaniksi?

  #53229
  Pote-wolf
  Member

  Iceburg vaikka sitten.

  Omiin kokemuksiisi perustuen, pidätkö vähemmän tunnetumpia sarjoja parempina kuin suosittuja (esim. Naruto, Bleach)?

  #53235
  Akito
  Member

  Pidän sekä tunnetuista sekä ei niin tunnetuista sarjoista. En välitä onko sarja tunnettu vai ei kunhan pidän siitä itse, esimerrkkinä Naruto joka kuulluu lempi sarjoihini, mutta se ei ainakaan omalta osaltani liity sarjan yleiseen menestykseen. Luen ja keräilen niitä sarjoja joista pidän henkilökohtaisesti, välittämättä muiden mielipiteistä.

  Seuraavalle: Ostatko mangaa englanniksi vai suomensi (tai miksei japaniksi)? Miksi?

  #53239
  Pote-wolf
  Member

  Sekä englanniksi että suomeksi ostan. Englanniksi vain, jos sarjaa ei ole saatavilla suomeksi ja suomeksi siksi, että suomalaisia kustantajia tukemalla Suomeen saadaan lisää hyviä sarjoja. Nykyään tosin luen enemmän englanniksi ihan vain siitä syystä, että Suomessa mangatarjonta on vieläkin omaan makuuni valitettavan suppea.

  Mitä mieltä olet Suomen mangatarjonnasta tällä hetkellä? Onko se mielestäsi tarpeeksi monipuolinen jo nyt? Kuvastaako mielestäsi Suomen nykyinen tilanne japanilaisten sarjakuvien eri genrejen ja tyylien koko kirjoa?

  #53246
  tutti-nalle
  Member

  Ei todellakaan. Moni hyvä genre odottaa vain löytäjäänsä. Kovin moni genre on vielä täysin huomittä ja toivonkin laji kirjon jatkavan kasvusuhdannettaan. Toivoisin myös suomeen jo tuotujen pienten genrejen sisäisen valikoiman kasvavan.

  Seuraava kysymys: Onko Yaoin/Yurin suomeen tuonti mielestäsi mahdollista, tai ylipäätään suotavaa ja miksi?

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 6,662 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.