Lament of the Lamb

Home Forums Manga Mangasarjat Lament of the Lamb

 • This topic has 6 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #90345
  Sun Summer
  Member

  Lament of the Lamb on PMG:n uusi julkaisu, jonka ensimmäinen numero löytyy nyt kaupoista. Sarjan on piirtänyt Kei Toume. Tälle sarjalle ei oltu vielä tehty topicia (luultavasti), joten ajattelin aloittaa, syystä siitä, että tahtoisin lisä tietoa sarjaa lukeneilta sarjasta. Kuulin tästä aika positiivistakin palautetta kaverilta ja sen kautta mielenkiintoni heräsi, joten jos olet lukenut sarjaa, niin kertoisitko mitä pidit. Tai kiinostaako sinua edes koko sarja?

  Juoni:

  "Lament of the Lamb on seitsenosainen, kahdesta erikoista tautia sairastavasta sisaruksesta kertova sarja. Päähenkilöt näet sairastavat tautia, joka saa heidät janoamaan verta kuin vampyyrit konsanaan."

  #90361
  mimeko
  Participant

  Olen lukenut kyseisen sarjan kokonaan, ja pidin kovasti. Ostin koko sarjan (7 pokkaria) omaksikin tuossa reilu kolme vuotta sitten, ja muutamaan kertaan on tullut luettua uudestaan, edelleen mieluisana. Yllättävää että tämä päätettiin kääntää.
  Takakansi tekstihän on äärettömän laimea ja kuulostaa tyypillisen teinisarjan selostukselta koska nythän vampyyrit ovat ah, niin muotia. Sarja on kuitenkin tämän lisäksi oikeasti hyvä. Juonikuvio lähtee etenemään hyvin ja sitä kuljetetaan varsin sujuvasti koko sarja ajan. Hahmot eivät ole niitä minusta henkilökohtaisesti miellyttävimpiä, mutta kuitenkin varsin hyvin toteutettuja, joten heistä on ilo lukea. Idea tuollaisesta "sairaudesta" ei todellakaan kuulosta kiinnostavalta jos minulta kysystään (poimin sarjan alunperin piirostyylin vuoksi), mutta se no toteutettu yllättävän kiinnostavasti. Sarjahan etenee pääosin keskusteluilla, mättöä tai actionia ei tässä tule mainittavasti näkemään toisin kuin useimmissa sarjoissa joihin tavalla tai toisella liittyy sana "vampyyri". Oikein virkistävää vaihtelua siis, ja myös piirostyyli tukee minusta tätä rauhallista, mutta koko ajan epävarmaa ja uhkaavaakin tunnelmaa nuorten ympärillä.

  Sivumainintana, että Lament of the Lambia lukiessa olen huomannut että monia kohtauksien taustamusiikiksi sopii oikein hyvin Nightwishin Lappi. Sitä kuunnelleen siis~

  Suosittelen lukemaan, vaikka minusta onkin hiukan sääli sarjaan suurinpiirtein sen ilmestyessä tutustuneena, jos siitäkin tulee (tosin pienimuotoisemman) massa ihQutuksen kohde kun Iiiik siis Chizuna on niiin cool! ja siis niinQ vampyyrei mut ei kumminkaan, siis ihan ku Twilight!

  Näin jo etukäteen informaationa suomijulkaisua lukeville: lopettakaa lukeminen Seitsemännen pokkarin loppupuolella, luettuanne noin kolme neljäsosaa(? huono arvio…). Lopettakaa lukeminen, tai ainakin lukekaa siitä edespäin ajatuksella ja punnitkaa millainen loppu sarjaan teistä olisi sopinut, ja tulkaa sitten kertomaan. Omasta mielestäni olisi nimittäin ollut huomattavan paljon paremmin sarjan henkeen sopivaa jos koko sarja olisi loppunut tähän kohtaukseen (trust me, kun olette lukeneet tiedätte kyllä mitä tarkoitan).

  //EDIT: Pikku maininta vielä: en jaksa enää seurata mitä kaikkea suomeksi julkaistaan ja tarkastaa niiden sisältöä, eli en sitten osaa sanoa mitään suomenkielisen julkaisun painojäljestä tai käännöksestä… Siitä olisi ihan kiva kuulla palautetta niiltä, jotka lukevat suomeksi! Hyvä sarja, olen utelias.

  #90362
  an&ri
  Member

  Ok, ihan vain tuon mimekon kirjoituksen takia menen seuraavan kerran kaupassa käydessäni ostamaan tuon ensimmäisen osan. Katsoin sitä kerran kaupassa, mutta se takakansiteksti kyllä jotenkin sai jättämään sen kirjan siihen.

  #90397
  Kyoka8
  Member

  OVA:n olen katsonut, mutta tarina jäi tyypillisesti kesken. Todella mysteerinen ja karmiva sarja. Omalla tavallansa ihan hieno, mutta minun makuuni todella kolkko ja harmaa. Nämä ns. vampyyrit oltiin kuvattu aika hienosti ja olivat tavallista persoonallisempia. Manga on varmasti paljon laadukkaampi kuin OVA, joten ostaisin ihan mielelläni ainakin ykkösosan, jos rahatilanne olisi vähän parempi.

  #90402
  mimeko
  Participant

  Kyoka: Olen itsekkin katsonut OVAn, mutta se jätti jotenkin tyhjäksi… Kätytännön juttujen ja sen lisäksi ettei piirostyyli minusta kääntynyt kovin hyvin animeksi, OVA jätti myös fiilispohjalta tyhjäksi. Se ei vain yltänyt läheskään mangan tunnelmaan eikä tuntunut oikeastaan tekevän oikeutta alkuperäisteokselle, kuten usein on anime versioiden kanssa.
  Mikäli siis jo anime teki pienen vaikutuksen, niin suosittelen kyllä tutustumaan mangaankin, vaikka sitten kirjastosta lainaten/kirjakaupassa pummilla lukien. Jos se "kolkkous ja harmaus" jäi häiritsemään, niin samaa esiintyy toki mangassakin, mutta mangahan jättää asioita paljon enemmän tulkinnan varaisiksi ja itse lukijakin pääsee osallistumaan tunnelman luomiseen, joten helppo kuvitella että voisit pitää siitä enemmän.

  #90552
  Devilman
  Member

  Paunan julkaisut eivät ole ennen pahemmin kiinnostaneet (sarjat eivät ole pahemmin olleet mieleeni ja toki se ongelma laadun kanssa on siinä painanut), mutta kuullessani tämän tulevan suomeksi tiesin haluavani kokeilla sitä, suomeksi kun ei tuota ihan varsinaista kauhumangaa ole ollut saatavilla aikaisemmin. Ja olinhan kuullut paljon hyvää Lament of the Lambista esim. mimekolta.

  Mielenkiintoiseksihan tämä vampyyritarina osoittautuikin, vaikka alku onkin hidastempoinen. Hidas eteneminen ei tosin haittaa, jos sarja vaikuttaa kuitenkin lupaavalta, kuten LotL tekikin. Sääli, että uusia osia saa varmaan odottaa aika kauan, kuten Paunan sarjojen kanssa tuntuu olevan. Mutta siis, oikein mukavaa, että tämmöinen korkealaatuisempikin sarja päätyi Paunan valikoimaan ja toivottavasti kaikki seitsemän osaa saadaan ulos edes jotenkin kohtuullisessa ajassa.

  mimekolle vielä tiedoksi: en nyt tiedä, onko käännös paras mahdollinen, mutta huonompaakin on Paunalta nähty. PMG:llä on kyllä vähän petrattu.

  #91322
  Sun Summer
  Member

  mimeko wrote:

  Suosittelen lukemaan, vaikka minusta onkin hiukan sääli sarjaan suurinpiirtein sen ilmestyessä tutustuneena, jos siitäkin tulee (tosin pienimuotoisemman) massa ihQutuksen kohde kun Iiiik siis Chizuna on niiin cool! ja siis niinQ vampyyrei mut ei kumminkaan, siis ihan ku Twilight!

  Mimeko, sinuna en pelkäisi tätä reagointia, koska sarjahan ei ole shojoa, se on PMG:n julkaisu (joita yleensä vähän karsastetaan), kansikuva ei ole mikään ihqu pinkki ja muutenkin sarjan luonne on sen verran vaikea, että nämä pahimmat ihquttelijat eivät tartu sarjaan.

  Ja ensimmäisen osan ostin ja luin. Ja tykkäsin tosi paljon!
  Ensinnäkin PMG:n julkaisu muoto sopi sarjalle hyvin ja olen aika avara katseinen näiden suomennoksien suhteen, että siitäkään ei valittamista. Painatuksessa ei näkynyt mokia myöskään. Mukava, että tämän tyylinen sarja päätyi suomeksi. Juonellisesti sarja tuntui kiinostavalta ja eteni hyvin, eikä ainakaan minun silmissäni mitenkään hitaasti (ekan osan loppu oli kyllä hieman sekava…). Oli mukava huomata, että sarjassa oltiin tehty vampyyriydestä "sairaus" johon ei ollut parannusta. Hahmot olivat aika neutraaleja, kukaan ei erikoisemmin ärsyttänyt tai ihastuttanut. Mutta erityisesti pidin Kei Toumen taiteesta, joka oli rauhallista ja sarjalle sopivaa. Oikein osuvaa ja persoonallista.

  Jatkoa odotellessa ja katsotaan miten sarjan juoni lähtee kehittymään.

  #110907
  Ripe
  Participant

  Olin tosi vastahakoinen tämän sarjan suhteen ja olin jo ostamassa sitä, mutta kun katsoin hintaa, joka oli aika kalskahtava, niin päätin jättää sen kaupan hyllyille. Siihen etten ostanut sitä vaikutti kyllä myös se takateksti. Mutta nyt on jotenkin ruvennut kaduttamaan ja olen ajatellut ostaa ne ensimmäiset osat jostain kirjakaupasta tai sitten netistä. Kuinka monennessa osassa sarja menee nyt suomijulkaisuissa? 🙂

  #111812
  Sun Summer
  Member

  Ripe wrote:

  Kuinka monennessa osassa sarja menee nyt suomijulkaisuissa? 😉

  #111825
  Ripe
  Participant

  Sun Summer wrote:

  Ripe wrote:

  Kuinka monennessa osassa sarja menee nyt suomijulkaisuissa? 😀 Kiitti tiedosta^^

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.