Larppaus ja pöytäroolipelit

Home Forums Sekalaista Pelit Larppaus ja pöytäroolipelit

 • This topic has 10 voices and 11 replies.
Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #40277

  Noniin, ketkäs on larpannut? Itse olen larpannut yli kolme vuotta ja pöytäroolipelejä pelannut saman verran.

  Oletko järjestänyt itse peliä?
  Mikä on paras peli/hahmo, jossa olet ollut?

  Itse olen järjestänyt fantsupelin ja tossa joulukuussa tulee mafiapeli. Paras hahmo on tähän mennessä ollut vähän seko vampyyri ja paras pelikin on ollut tämä vampire-peli.
  Pöytäroolipeliä vedin muutaman kuukauden.

  Mikä on paras genre?
  Itse pidän fantasiasta ja vähän synkemmästä, kuten vampyyri tai mafia.

  #40414
  Jaylie
  Member

  oeee kyllä 😀

  #40415

  Itse kuulun Mieroon. Wanainmaan klaanista olen kuullut.
  Joo, boffaus vaan mukaan.

  Meiltä on lähdössä porukka Sotahuutoon. Itse lähden sinne ajamaankin ja tietysti osallistun 😀
  Tänä vuonna en ollut, mutta edellisenä olin ja oli mahtava meininki ^_^

  #50904
  M11ro-aniki
  Member

  Olen larpannut vähän aikaa, mutta ei ole meilläpäin paljoa ollut mitään larppia. Nyt tänne perustettiin Larppi/Roolipeli-kerho!

  #52026
  BaKa-san
  Participant

  Edellinen viesti on ERITTÄIN asiallinen… Hieno cluod cossi muuten.

  itse olen ajatellut alottaa larppauksen kavereiden kanssa, mutta tähän asti se on ollut vain silloin tällöin hahmojen romppeiden ylle vetämistä ja mettässä juoksemista… .-. Saisiko apua alotukseen? Ja missä niitä klaaneja/seuroja on?

  #54327

  Tällä sivulla eli Larp.fi on jonkin verran seuroja ja lisäksi löytyy larppeja, jotka ovat yleensä isoja ja niihin tulee larppaajia ympäri Suomea. Kannattaa tutustua.

  http://www.larp.fi/larpattajalista.html

  Voi olla hyviksin mahdollista, että tuossa ei ole kaikkia Suomen larppiseuroja.

  #86742
  Minyalos_3
  Participant

  Itse alotin vasta pari kuukautta sitten pöytäroolipelaamisen, mutta aion jatkaa niin kauan kun kiinnostavia pelejä löytyy 😀 Pelaan Vampire;The Masquerade- nimistä peliä, ryhmässä joka kutsuu itseään nimellä "rollspelsföreningen NDE" (suomenruotsalaisia kun ollaan). Ajattelin että voisi olla kiva larpatakin, tähän peliin on suunniteltu larppauskerta joulukuuhun. Saa nähdä miten menee ^_^

  #88687
  Tiger Claw
  Member

  No tuota. En voi sanoa harrastavani larppausta, sillä olen ollut mukana vain yhdessä pelissä, ja senkin järjestin itse. Tahtoisin kovasti aloittaa larppaamisen, mutta en tiedä yhtään miten pääsisin mukaan. Vaikuttaa todella kiinnostavalta harrastukselta.

  Niin, sitten siitä pelistä jonka pidin itse. Järjestin marraskuussa Axis Powers Hetalia -larpin täällä Savonlinnassa. Olin siis pelinjohtaja ja pelasin samalla Ranskana (vai "Ranskaa"? En tiedä kummin se pitäisi sanoa). Ottaen huomioon etten ollut larpannut/järjestänyt peliä aikaisemmin peli sujui ihan hyvin. Ja nyt on jatko-osa suunnitteilla.

  #88712
  Antti-setä
  Participant

  Jaylie wrote:

  Sanooko mitään Wanainmaan klaani?

  No sanoo. (Vaikka vähän myöhäisesti kommentoin.) Olin mukana nimen pohdinnassa… Ja tekemässä larppeja kymmenisen vuotta klaanin johtohahmo Lasse S:n kanssa. Honkinkorpi-pelejä, jos joku sattuu vielä muistamaan. (En tiedä puuhaako vielä niissä jutuissa.) Nyt on larppaus jäänyt, muinoin tuli pelattua ja sitten kehiteltyä pelejä jossain määrin. Enää ovat pöytäroolipelit jäljellä, kun vanhana ei enää jaksa liikkua ulkosalla.

  #120347
  Velona
  Member

  Mulla on 7.2 eka larppauspeli! Jännittää!

  #124233
  Enzeru
  Participant

  Mä en oo koskaan larpannut, mutta haluaisin kyllä joskus koittaa. Täällä ei vain oikein ole mahdollisuutta siihen, kun ei oikein ole muita kiinnostuneita, mutta kyllä joskus tulevaisuudessa määkin koitan tota larppausta! 😀

  Pöytäroolipelei on sit tullu pelattua suunnilleen vuosi. Eniten oon pelannu tota klasikkoo D&D’tä, ja siis fantasiapelit kiehtoo eniten. Pöytäroolipelien pelaamisen aloitin puoliksi vahingossa, kun tänne perustettiin roolipelikerho johon me mentiin katsomaan kaverin kanssa, että mitäs tää nyt on, ja sit pian huomattiinkin jo olevamme koukussa roolipeleihin. Mutta hauskaa on ollu pelailla ja tulen varmasti pelaamaan vielä pitkään! :DD

  #125006
  SilverCeleb
  Participant

  Tutustuin roolipelaamiseen (ja siinä sivussa larppaukseen) joskus esihistoriallisella kaudella ala-asteiässä. Kaveriporukassa oli paljon fantasianörttejä ja roolipelaaminen vaikutti taivaan lahjalta 11-12 -vuotiaille kakaroille, jotka kirjoittivat kilpaa ekoja fantasiaromaaneja tai piirsivät fantsumangoja ruutuvihkoihin. Eihän meistä kukaan koskaan mitään ollut oikeasti larpannut tai edes pöytäpelannut, ja, hmm, senhän sitten myös huomasimme kun yritimme hommata kokoon ekaa pöytäpeliä. (Eihän siitä mitään tullut, ja ensin Elhendi ja vähän myöhemmin Myrskyn aika palautettiin sitten kirjastoon ja homma siirrettiin hämyiseen tulevaisuuteen.)

  Yläasteella alkoi sitten ihan oikeasti tapahtua: kasattiin oma foorumiroolipeli (Ceres, linkkiä voi kysyä jos kiinnostaa) ja siihen sitten menikin kasiluokka ja ysistäkin huomattava osuus. Järkättiin myös ekaa kertaa Ihka Oikea Larppi – kämäinen tarina aarteenmetsästyksestä, joka vei yhden illan halloweenkekkeriden ohjelmanumeron muodossa. Olin itse pelinjohtaja eikä homman nimestä ollut tietenkään teoriatietoa kummempaa otetta. No jaa, jääköön se kokemus historiaan nimellä "ällös aloittelija järjestä larppia ilman viisaampiesi apua". :"D Pakko oli kuitenkin päästä kokeilemaan lisää ja päädyin partiolarppiin samana keväänä. Siellä sentään oli boffojakin ja oikein taistelupisteitä ja taikajuttuja ja kaikkea "hurrjaa ja exxoottista". Viihdyin. (Ja niistä partiolarpeista tuli sitten myöhemmin perinne – olen itsekin järkännyt niitä.) Ysiluokan syksyllä ripari oli käyty ja hämmennyin kun sain kuulla, että meidän seurakuntakin järkkää larppeja ja nuorisotalolla on perjantaisin ihan kerhokin. Kerrassaan hienoa, tuumittiin siinä parin kaverin kanssa ja ilmoitettiin itsemme roolipelileirille. Ja siellähän olikin sitten meitä vanhempia ja kokeneempia larppaajia ja kerrassaan vakuuttava meno ja oooh miten hienoa.

  Sille tielle sitten jäin, nyt on takana joku epämääräinen kaksinumeroinen lukumäärä larpahduksia, niin pelaajana kuin pelinjohtajanakin. Fantasiagenreä on tullut harrastettua eniten, mutta kyllä sieltä sitten scifiä ja historiallista puoltakin löytyy. Ja kauhua, ja edellisten fuusioita. Yms. Pöytäpelaajana olen aloittelijatasolla edelleen. Lukioaikoina otettiin kaverin kanssa ihan nostalgiasyistä Elhendi esiin kirjaston hyllystä pölykerroksen alta ja nautittiin kahdenkeskeisestä ja hupaisan koomisesta pelisessiosta, josta käteen jäi en edes tiedä mitä. Muistutus siitä, että "ällös aloittelija järjestä pöytäpelisessiota ilman viisaampiesi apua", kenties. :’D Viisaampieni avustuksella testasin joskus myös hauskaa ja sympaattista pingviinihommelia. En muista enää kyseisen pelin nimeä, mutta filosofiaa siihen sisältyi, ja kalaa ja jäätiköitä ja iloinen ja positiivinen, luottavainen ja hyväuskoinen antipingviinihahmo.

  Isompiin kampanjoihin en toistaiseksi ole ottanut osaa, kun jotenkin ei itsellä kantti kestä lähteä tuosta noin vain vieraiden ihmisten tapahtumiin häröilemään. Toisaalta kyllä kiinnostaisi, ja viime syksyn Traconissa uskaltauduin ilmoittautumaan ohjelmalehtiseen merkattuun "hei jee avaruusaluksen pikadeittipalvelu kolmelta yöllä tämä on hyvä idea" -larppiin. Ah. Oli hauskaa. Ja ensi kesänä lupaan ja vannon hommaavani itseni esteistä huolimatta Ropeconiin – eihän siinä nyt joka vuosi voi olla jotain tärkeämpää tapahtumaa samana viikonloppuna. (Eihän?!)

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.