Laulaminen

Home Forums Sekalaista Musiikki Laulaminen

 • This topic has 27 voices and 29 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • Author
  Posts
 • #50443
  Engaru
  Participant

  Eli kuinka moni laulaa?
  Tuleeko laulettua kotona tai oletteko musiikintunneilla heti ekoina menossa mikkiin? Mitä laulatte? Siis vapaata keskustelua laulamisesta.

  Itse rakastan laulamista yli kaiken. Yleensä laulan niin, että youtubesta jotain hyviä biisejä soimaan ja liramasta sanat ja sitten vaan laulamaan. 🙂
  Kestosuosikkejani ovat suurin osa Disneyn elokuvien lauluista, eri kielisinä. On tullut laulettua mm. Mulania, Leijonakuningasta, Aladdinia, Kaunotarta ja Hirviötä, Tarzania ym. ranskaksi, suomeksi, japaniksi, ruotsiksi, norjaksi, englanniksi, italiaksi ja niin edespäin. Ja sitten tulee lauleltua anime-tunnareita ja sekalaisia biisejä.
  Vielä ala-asteella pelkäsin ihan hirveästi mikkiin laulamista luokan edessä, mutta yläaste on kouluttanut minut rohkeammaksi, joten rakastan mikkiinkin laulamista.

  Singsarilla laulaminen on myös ihan huippua! 😀 En tosin omista PS2;sta, joten voin laulaa Singstaria vain kavereiden luona….Harmi.

  Te muut?

  #50448
  Shoe
  Member

  Kiva, että edes jotkut ovat niin rohkeita laulaakseen mikkiin. Itse en laula muiden kuin itseni kanssa, eli laulan yksin. Kun ketään ei ole kotona, laulan ja puran tunteitani silloin. Youtubesta laitan jonkun biisin soimaan ja laulan mukana. En omista Singstaria, isoveli käy kaverillaan laulamassa. Ja jos nyt kirkossa satun kerran pari vuodessa käymään niin laulan sielläkin. Tosin nyt on pakko käydä kirkossa, rippikoulu. Yläasteella musiikintunnilla olevat laulankokeet ovat kauheita: viime vuonna, joulun jälkeen piti laulaa kameralle ja kuinkas ollakaan, minulla oli kurkku niin kipeä, etten tahtonut ääntä saada kuulumaan. Yritäpä siinä tilanteessa nyt vetää kuin paraskin Kanon Wakeshima! Mutta asiaan; tykkään laulaa, mutten kumminkaan kehtaa laulaa kotona muiden ollessa paikalla, mitä nyt vitsillä muka laulan, en sen kummempaa. Joulukirkossa kun olin hakemassa rippimerkkiä, lauloin, vaikka pikkusisko ja äiti istuivatkin vieressäni. Kun lähdimme kirkosta, äiti ylisti lauluääneni maasta taivaisiin. Ääneni on kuulemma todella kaunis…

  Muistan myös viime vuodesta seiskaluokkalaisten laulukilpailut luokittain; siis joka luokka soitti ja lauloi yhdessä yhden biisin. Meidän luokkamme lauloi Keep on knockin’ (vai miten se kirjoitetaan?). No, olisin halunnut soittaa bassoa, mutten saanut, sillä joku luokkamme pimpo pääsi soittamaan sitä. Jouduin siis laulamaan muutaman tyypin kanssa. Olin kumminkin ihan hiljaa, sillä en kehannut laulaa, varsinkaan kun sain mikin käteeni. Kiusallinen tilanne.

  Vielä siitä mitä lauleskelen. Esimerkiksi tulee lauleltua Within Temptationia, Camui Gacktia, Kanon Wakeshimaa ynnä muuta satunnaista, mitä nyt mieleen juolahtaa. Withiniltä laulan esmes Dark Wings -nimistä biisiä, Gacktilta Mizerablea, Kanonilta Skip Turn Stepiä. Yleensä laulan slovareita, mutta kyllä niitä nopeatempoisempiakin. (onko tuo enää edes sana?!) Kaikki menee, kunhan ei ole mitään räppiä. ^^ Lisäilen viestiä, jos näen siihen tarvetta. ^^

  #50456

  Laulaminen on ihanaa. Varsinkin jos ihmiset kehuvat sinua hyväksi laulajaksi.
  Minä opettelen lempibiisini sanat ulkoa ja laulan kun käytän koiraani ulkona. Mutta sitten nolostuttaa kun joku kuulee. Siksi yritän laulaa mahdollisimman hiljaa, mutta myöhään illalla voi volyymin tasoa nostaa hiukan.
  Koulussa yritän mennä mikkiin laulamaan kun soitetaan hyvää biisiä. Yritän aina kerätä rohkeutta laulaa kovemmin, mutta pelkään että tyypit alkavat haukkumaan ääntäni. En haluaisi kauheasti välittää mitä muut ajattelevat minusta.
  Musiikinopemme kehui ääntäni, kun meillä oli laulukokeet, mutta kehuja hän antoi monille muillekin. Kaksi serkkuani ovat hyviä laulamaan, vaikka toinen ei meinaa uskoa sitä 🙂

  #50508
  pikku-oRkki
  Member

  KYLLÄ. Laulan 8)

  Melkein päivittäin hakkaan aina pianoa (hakkaan siksi, etten osaa varsinaisesti soittaa, mutta kuitenkin pystyn säestämään itseäni) ja laulan, viimeks eilen tais tulla lauleltua Ultra Brata, haha. Tykkään laulamisesta ihan törkeesti ja haluisin oppia siinä paremmaksi, mutta saa nähä, saako sitä koskaan mentyä tunneille. En oo ikinä laulanu missään kuorossa tai missään oikeestaan (paitsi joskus ihan lapsena), mutta seurakunnan jutuissa on sit tullu laulettua. Toisaalta se on ihan mukava, kun saa sitten aina hyvää palautetta, että on nätti ja hyvä ääni ja plaaplaaplaa, mutta olis kiva päästä laulamaan muutenkin. Hih, tai lauloin mä wanhojenpäivässä pari biisiä : D Armin (se, mitä soitetaan aina missikisoissa, "neitosista ken on kaunein, tyttö kaikkein herttaisin..") ja sit Abban Dancing Queen (;

  Mutta laulaminen on kyllä parasta. 8) :mrgreen:

  #50516
  Kyoka8
  Member

  Juu, kyllä laulan. Vieraiden ihmisen kuullen en tykkää laulaa. Ainoa kerta, kun olen laulanut isolle yleisölle oli partion joulujuhla, jossa viimejouluna esitettiin tiernapoikia, ja minä olin knihti. Minusta esitys meni hyvin, mutta siitä huolimatta en tykkää laulaa julkisesti.
  Perheen, tai tosi hyvien kavereiden kuullen pystyn kyllä laulamaan. Laulan automatkoilla, huoneessani suihkussa, koulumatkoilla jne. Laulan paljon, mutta laulutaidostani ei oikeastaan olla koskaan sanottu mitään hyvää, joten laulan ihan vain omaksi ilokseni. Soitan myös pianoa, ja on kiva laulaa samalla, kun soittaa ^^

  #50536
  Roguer
  Member

  Kyllähän sitä tulee lailettua, mutta laulan yleensä silloin kun olen yksin, sillä en uskalla laulaa jos joku on lähettyvillä.
  Okei 😀 (kukaan heistä ei itse laula koskaan)

  Yleensä laulan sitä mikä pöyrii päässä ja jos kuuntelen netistä tai Ipodia laulan mukana kun siltä tuntuu…

  #50567
  räsynukke
  Member

  Rakastan laulamista^^ Joskus joku on sanonut, että minulla on hyvä ääni, mutta en kyllä usko. Vihaan ääntäni, ja olen sitä mieltä, etten osaa laulaakaan kummoisesti. Juuri sen verran, että kehtaan kuorossa laulaa. Pari kertaa olen ollut solistina ja siitäkin on jäänyt kamalat traumat. Ainoa solistinosa josta olen nauttinut, oli knihti tiernapojissa.
  Yksin ollessani laulan ihan mielelläni, joskus säestän pianolla, mutta useimmitren vain hoilaan jotain. Aika usein käy niinkin, että alan piirtäessäni hoilata musiikin tahtiin.
  Tykkään laulaa Singstaria, tällä hetkellä eniten Queenia ja Abbaa. Abba on kivan helppoa verrattuna Queeniin, mutta jälkimmäistä tulee silti laulettua enemmän. Kavereitten kanssa on kiva laulaa, mutta jos paikalla on joku, joka ei laula, niin minua alkaa nolottaa ihan kamalasti. Ja lisäksi jos kaveri ei osaa ollenkaan laulaa, niin on inhottavaa yrittää itse suoriutia kunnialla. Eräs kaveri tekee lisäksi niin, että hän laulaa vain "la laa", koska ei osaa sanoja, ja suuttuu kun sanon, että olisi kiva jos hänkin yrittäisi edes sanoja…
  Koulun musiikin tunneilla olisi saanut mennä laulamaan, mutta päätin etten mene jos emme laula Bon Jovin Livin’ On a Prayeria. Ja juuri sitähän emme sitten laulaneet, joten istuin vain pianon takana säestämässä..
  Niin, ja laulan aina autossa musiikin mukana, jos paikalla ei ole muita kuin perheenjäseniäni.

  #50597
  *Gaara*
  Member

  Kyllä! Laulan aina! (Joskus kaverit valittavat kun kuuntelemme musaa ja laulan päälle -.-) No se on sitten se ja sama 😀
  Mutta laulan silti…aina. Se on hyvä tapa osoittaa tunteita, purkaa stressiä jne. Joten Todella Rakstan laulamista!

  #50845
  manga ai
  Participant

  Mulle laulaminen on pakkomielle 😀

  nyt kyllä on pakko laittaa musiikkii soimaan

  #51020
  Kirppu11
  Member

  Tykkään laulaa, mutta laulan vain ja ainoastaan yksin ollessani.
  Singstaria on joskus tullut laulettua jollain kaverilla, mutta en oikeen tykännyt. Kappaleet ei ollu ihan sellasii, mistä mä olisin tykännyt, enkä muutenkaan tykkää laulaa mikkiin.
  Ainoat ihmiset koko maailmassa, jotka ovat kuulleet kun laulan, ovat parhaat kaverini (2), musiikin opettajani laulukokeessa, jotkut turhat urpot luokaltani olivat röyhkeitä ja kuuntelivat laulukoettani (2) ja eräs sirkuskaverini, joka halusi kuulla lauluani saatuani laulukokeesta 9.
  Laulan yleensä yksin kotona ollessani, ja kun katson animea, laulan tunnareita hiljaa yksikseni.

  #51229
  KuroShiro
  Member

  Samaa settiä täälläkin, eli tykkään laulaa mutta vain silloin kun olen yksin. Tai jos satun olemaan bileissä joissa lauletaan Singstaria 😀

  #51855
  an&ri
  Member

  Minä taasen suurinpiirtein pelkään laulamista lähes kuollakseni. Ala-asteelta on kai jäänyt joitain traumoja musiikin tunneilta. En laula muiden edessä ollenkaan. En laula teoriatunneilla.
  Puhuminenkin vieraille ihmisille saattaa aluksi olla hiukan hankalaa. Ahdistun aikas helposti nimittäin. Ääni ei vaan lähde. Olen ehkä pari kertaa laulanut jonkinlaisen musiikinopettajan läsnä ollessa, ja aina ovat sanoneet että laulan kyllä nuotilleen, mutta vain liian hiljaa.

  Nii, suoritin muuten 2/3 suullisen osuuden viime viikolla, laulupelostani huolimatta.

  (omigosh, jos en väärin katsonut, tein just paikan 14 400. viestin)

  #51858
  Ni-chan
  Member

  Aika paljon tulee lauleltua, pianoa soittaessa usein (kun oon yksin kotona), singstaria, koneella kun musiikkia kuuntelen… ja yleensä musiikintunneillakin. Se riippuu ihan laulusta, joskus säestän ja joskus laulan. Vaikkei mulla oo ollenkaan hyvä lauluääni. 😀

  #51859
  Ed-neko
  Member

  Minäkin pidän laulamisesta! En tosin yhtään edes osaa sanoa, onko ääneni hyvä ja aina kun kysyn, kukaan ei vastaa. En uskalla laulaa yleisön edessä, mutta koska väliseinä on lähespaperia, sen läpi kyllä kuuluu kun lauleskelen… -,-’

  #78349
  RAINBOWCLOWN
  Member

  mullaki on että mä laulan ain! Autossa, suihkussa 😛
  ja aina musiikin tunneilla.. tykkään laulaa!

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.