Lempi manga sarjasi?

Home Forums Manga Mangasarjat Lempi manga sarjasi?

 • This topic has 18 voices and 21 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
 • Author
  Posts
 • #38930

  Minun on Fullmetal alchemist. Minulla on siitä sarjat 1, 5-8, 13-18.

  #38932
  Allen
  Member

  Eikös tämä kuulu toiseen alueeseen?
  Voisiko mode ystvällisesti siirtää 🙂

  #39004
  arrogant90
  Member

  code geass,code geass r2,fullmetal alcemist,ghost hunt,darken then black, niitän niin paljon että voisi jatkaa loputtomiin en jaksa enää kirjottaa enempää :mrgreen:

  #39012
  mimeko
  Participant

  Useita. laitan tähän muutamia suosikkejani.
  Hellsing
  by: Kouta Hirano
  Natseja, vampyyreja, verta ja Dracula itse. Jo nämä riittävät herättämään kiinnostukseni. Tarina pohjautuu Bram Stokerin draculaan, joka sattuu kuulumaan suosikkikirjoihini, ja Koutan piirostyylissä on jotain erikoisen persoonallista, synkkää ja gotiikan henkistähän se on. En tiedä vioko kauniiksi kuvailla, mutta ainakin tyylikästä ja hyvin sarjan synkkää tunnelmaa kuvaavaa! Hahmot ovat suurimmaksi osaksi hyviä, ja tarina on koko sarjan ajan edennyt sujuvasti, viivyttelemättä, muttei kuitenkaan liian nopeasti: lukijalla on ollut aikaa oivaltaa tapahtumat ja nauttia tuotoksista.

  Demon Ororon
  by: Hakase Mizuki

  Kenties hieman shoujoonkin vivahtavaa draamaa/actionia. Piirostyyli on jälleen kerran persoonallinen ja todella kaunis, hahmot ovat mieleisiäni, tarinan kuljetus upeaa ja loppu… se loppu! Sarja on kaikenkaikkiaan vain neljän osan pituinen, mikä sopii minulle, lyhyistä sarjoista kun usein pidän jos ne on hyvin toteutettu. Taiteellista ja kerrankin aidosti koskettava sarja, ei perinteistä surkeaa shoujoa joka on niin pinnalista että ihan itkettää.

  Vagabong
  Blade of the Immortal (Mugen no Juunin)

  Niputin nyt nuo kaksi, sillä en jaksa kirjoittaa ja perustelut ovat molempiin oikeastaan varsin samankaltaiset: kaksi sarjaa, jotka kuvaavat hienosti ronineja ja samuraita, jossaihn määrän poiukkeuksellisen realistisesti, ja piirostyylikin on upeaa semirealismia, vaikkakin kummassakin varsin eroavaa. Kuten edellä mainituissakin, tarinankuljetus on ollut toimivaa ja Vagabondinkin kohdalla melkein järkytyn kun tajuan että sitä olen lukenut jo 27 pokkaria, eikä ole yhtään alkanut maistua puulta…

  Näin. Lisäilen toki vielä, mutta toistaiseksi nämä riittävät kun muihinkin ketjuihin vastailen ja profiilikin on "tekemättä" 😉

  #39025
  shiller
  Member

  Ehdottomasti naruto, bleach ja 666 satan
  mutta trinity bloodkin on ihan hyvä 😮

  #39032
  mimeko
  Participant

  shiller wrote:

  Ehdottomasti naruto, bleach ja 666 satan
  mutta trinity bloodkin on ihan hyvä 😮

  Toivoisin nyt, että kaikki viitsivät lukea tämän viestin!] Foorumi saatiin uudistettua: uusi, parempi systeemi, hienommat profiilit, avataritkin saatiin ja uusi apumode… Tänne rekisteröityneet ihmisetkin voisivat mielestäni sen verran tehdä, etteivät "roskaa" uutta foorumia, jookos? kun kysytään suosikki sarjaa niin ne perusteluthan tässä ovat avainsana. En usko että ketään kiinnostaa vain lukea listaa toisten lempisarjoista, vaan nimenomaan perustelut tekevät siitä mielenkiintoista ja saattavat hyvällä tuurilla herättää jopa keskustelua!

  Pahoittelen että hyökkään näin teidän kimppuunne ilman mitään valtuuksia tai minkään sorttista "paremmuutta", en vain tahtoisi että tästä tulee samanlainen rookiefacejen säälittävä leikkikenttä kuin edellisestä sangatsumangan foorumista…

  #39035
  Whistle
  Member

  Mimeko has a point. Eli tehdään kaikki yhdessä tästä paras Sangatsu-foorumi ikinä. :3

  Itselläni lempisarjat vaihtelevat melko tiuhaan tahtiin…
  Joskus voi olla äärilaidasta toiseen, mutta ne vaihtuvat koko ajan…

  Tällä hetkellä lempisarjojani taitavat olla:
  Doujin work, johon tutustuin ihan randomina netissä ja tykästyin sitten.
  Huumoria, huumoria, rakkautta (kaikin määrin) ja tietenkin doujinsheja. X)

  Negima! josta joskus ostin ihan mielenkiinnosta volume viitosen. Pidin tarinasta, ja Akamatsun "pikkupervous" ja tietenkin ihana piirrosjälki saivat minut hiljattain ostamaan ympärille kaveriksi nelosen ja kutosen. Loput voivat päätyä pikkuhiljaa hyllyyni, niin hyvä sarja kun on. ^^

  Petshop of Horrors, jonka ilmestymistä suomeksi en niinkään odottanut tai mitään, mutta kun ensimmäinen osa oli luettu, olin koukussa. u_u Enkä vain D:n komeuden, (outo miesmaku mulla) piirrosjäljen "lapsekkuuden" ja kauhutarinoiden vaikutuksesta. Tässä on jokin pointti ja minähän otan siitä selvää!

  #39042
  Allen
  Member

  Nirhaatteko jos kopioin Animelasta? Kopioin kumminki 😛 Sama onnistunut asia kun One piecellä, on se että huumoria ja totisuutta on onnistuttu seloittamaan oikeassa suhteessa. Pidän kovati tästäkin.

  #39052
  Kyoka8
  Member

  Rakastan Clampin sarjoja yli kaiken! Clamp on neljästä naisesta koostuva ryhmä.

  Lempi sarjojani heiltä ovat mm. X/1999, Chobits, ja Tsubasa. Sarjat on piirretty kauniisti, ehkä vähän liiankin söpöilevästi joidenkin makuun, mutta minä ainakin tykkään. Juonet ovat myös todella mielenkiintoisia, ja mukaansatempaavia.

  #39055
  Inu-Mimi
  Member

  Intarweb forumz is serious business.
  No kuitenkin, tehdäänpä pieni lista.
  Axis Powers Hetalia – tässä taas pakkomiellettäni maailmansotiin. Tukee historiallisia faktoja todella hyvin (ja tuo hassuja yksityiskohtia esiin. seelantikin on ollut myynnissä netissä). Hahmot kuvaavat hyvin stereotypioita eri valtiosta. Huumori on aika ylivertaista. Ja piirustustyyli, ah. Sitä paitsi tämä on niin homoa ettei niitä voi enää sanoa yaoi-viittauksiksi. Ranska viettää paljon aikaa Amerikan kaapissa. time to violate him!
  Hellsing – Nappasin sarjan suurimmaksi osaksi natsien takia. Hitler Jugendin uniformua pitävä kissapoika, miten sellaisesta ei voi pitää. Millenium onkin mielestäni parasta hahmokaartia ikinä, ja Rip van Winkle yksi harvoista naishahmoista joihin olen kiintynyt todella paljon. Juoni on mukaanasatempaava ja siinä on veikeitä sivuraiteita (Heinkel ja Yumie~). Taistelukohtauksetovat piirretty todella hyvin (tappokohtaukset, oikeastaan. ja niitähän on paljon.) Tämä on juuri se sarja jonka takia rakastuin splatteriin niin julmetusti.
  Genshiken – Realistisin kuvaus otakuelämästä ikinä. Madarame on moe. Opin tästä sarjasta paljon (muutakin kuin Oonon "There are no girls who don’t like queers!").
  Code Geass – Mangasta ei ole paljon sanottavaa, mutta rakastan sitä kuina se tuo enemmän esiin konfliktit maiden välillä eikä vain keskity fanipalveluun (missä ei ole kyllä mitään valittamista. Zero-puku ♥). Hahmot ovat syviä ja teema on jotenkin vakavampi kuin animessa. Sääli vain että sitä on niin vähän, vaikka Suzaku of the Counterattack onkin hyvä spinoffiksi.
  Rozen Maiden – Tsiisus että hahmot ovat sööttejä tässä. Piirustustyyli on yksityiskohtaisimpia mitä olen ikinä nähnyt ja juoni on hyvin koskettava. "Meidät on luotu taistelemaan." Hyvät dialogit ja siihen on osattu lisätä myös huumoria. Tai no, disgard that, Souseiseki ja Kanaria ovat vain niin vastustamattomia. Animen musiikki on lyömätöntä (alipro ♥) vaikka se ei tähän varsinaisesti kuulukaan.

  Seinä tekstiä. Tulisihan tähän vielä lisääkin mutta laiskottaah.

  #39079
  Valkoinenhai
  Member

  Ehdottomasti Neon Genesis Evangelion. Alusta saakka manga on jaksanut minua vihehättää, enkä usko, että parempaa sarjaa tulee kohdalleni. NGEn ansiosta myös tutustuin kunnolla mangaan ja animeen.

  Evangelionista en yksinkertaisesti löydä huonoja puolia, vaikka sitä onkin kovasti kritisitu sen angstisuuden ja massatavaran takia. Tässä on kuitenkin kyse mieipiteistä. Jos Matrixiinkin verrattu psykologia ja hurja mechamättö ei uppoa, niin sitten ei.

  NGEssä on kuitenkin hieno juoni. Sen voi lukea useaan kertaan, ja jokaisella kerralla löytyy aina jokin uusi piirre. Manga siis kestää monta hyvää lukukertaa, ja aina vain se jaksaa hämmästyttää. Juoni ei ole myöskään ennalta-arvattava (en ainakaan itse hoksannut asioita etukäteen, kuten valitettavan monissa muissa sarjoissa), vaan piti kiinnostuksen yllä synkkään loppuun saakka. Piirrosjälki on lisäksi nättiä, vaikkakin heikentyy sarjan edetessä.

  Hahmot ovat kaikille tuttuja. On angstista Shinjiä, angstista Asukaa, angstista Reitä, angstista Misatoa… No, hei, on niissä hahmoissa oikeasti syvyyttäkin! Pitää vain jaksaa lukea sarjaa vähän pitemmälle, mikä aukaisee enemmän ovia hahmojen menneisyyteen ja lopulta myös niihin suhtautumiseen. Monet mangan kohtaukset ovat tehneet siitä melkoisen legendan ja uraauurtavan teoksen muitten mechamangojen joukossa.

  Yksinkertaistettuna; NGE on hemmetin hyvä klassikkomanga. Jos angstipsykologia ja suorastaan raivostuttavat juonenkäänteet eivät haittaa, ja jaksaa keskittyä mangan dystopiseen ja moniuloitteiseen maailmaan, suosittelen lämpimästi. :3

  #39094
  Pote-wolf
  Member

  No ehdottomasti Blade of the Immortal. Rakastan historiallisia mangoja ja aivan erityisesti feodaaliajan Japaniin sijoittuvia melko realistisesti sitä kuvaavia kertomuksia. Ja aika suuri osa sarjan viehätyksestä perustuu sen piirustustyyliin, joka on realistisempi kuin useimmissa muissa mangasarjoissa ja vähän luonnosmainen. Minusta se on henkeäsalpaavan kaunista ja sopii hyvin sarjan tunnelmaan. Ja hahmot ovat pieniroolisintakin sivuhahmoa myöten niin eläviä. Tarina on kiehtova ja mukaansatempaava.

  Ainoa huono puoli on englanninkielinen julkaisu, jossa on ruudut järjestelty uudelleen vastaamaan länsimaista lukusuuntaa. Tämäkään ei tosin häiritse paljoa, ja käännös on kuitenkin melko hyvä ja pokkarin alussa on selityksiä. Eli ei se enkkujulkaisukaan mitenkään huono olo, toivoisin vain kovasti tätä sarjaa suomeksi, hinta kun on melko suolainen englanniksi ja olisihan se muutenkin mukavaa lukea lempisarjaansa omalla äidinkielellään. :3

  #39107
  zany
  Member

  Deth Note
  by: Takeshi Obata ja Tsugumi Ohba

  "Synkempää" materiaalia sisältävä sarja. Pidän piirrostyylistä joka ei ole ilmetään ylitseampuvaa ja juoni on mukaansa tempaavaa ja pokkarin jaksaa lukea aina loppuun.

  Chobits
  by:Clamp

  Ihana piirrostyyli ja juoni on mahtava. Omistan yhden englanninkilelisen pokkarin ja haluaisin kyllä enemmänkin.
  Pidän CLAMP:in tyylistä paljon..
  plussaa on tietenkin että on hieman ecchi sarja…^^

  Yotsuba&
  by: Kiyohiko Azuma

  Ihana sarja ja piirrostyyli mitä ihanin. Kunpa oikessakin elämässä olisi tällaista. Tarviiko tämä sarja parempia perustelua? -Ei.

  AAA
  by: Fukushima Haruka

  Ihana piirrostyyli, vaikkakin hahmot näyttävät melkein samalta kuin Cherry Juice:ssa. No onhan sarjoilla sama tekijä ^^
  Englanniksi luen tätä sarjaa. AAA:ta suosittelen ihmisille jotka shoujosta pitävät. (romantiikkaa, kouluelämää ja hitusen komediaa..) Juonikin.. no se on aika tyypillinen , mutta kuitenkin pidän kovasti.

  #39111
  Seyra
  Member

  Minulla vaihtuvat lempisarjat aika nopeasti, mutta tässä on nyt pari jotka ovat pysyneet pitempäänkin.

  Fruits basket
  Juoni on todella hyvä ja piirrostyyli selkeää ja kaunista.
  Hahmotkin muuttuvat jonkin verran sarjan mennessä eteenpäin. Shigure on niin paras. :mrgreen:

  Nana

  Realistinen manga sarja, jossa henkilöhahmot ovat kiinnostavia ja moniulotteisia. Piirustustyyli on persoonallinen ja huumori on hyvää. Hachin toilailut tuppaavat välillä ärsyttämään, mutta onneksi vastapainoksi on punkkari Nana.

  #39186
  Milzukka
  Member

  Tässähän näitä on ^3^ vähän tosin…

  -Naruto,eheh…Eka Shounen mihinkä koskin ja en tiedä tässä ei välttämättä ole mikään parhain sarja,mutta minä olen tämän sarjan fani aivan täysin…Tykkään hahmojen menneisyydestä,luonteesta,sekä siitä että hahmoja riittää >__<
  Minä olen aivan koukussa Narutoon,enkä osaa kertoa kunnon perusteluja…Tämä vaan on mun sarja n__n

  -Chibi Vampire ELI Karin,mukavan humoristinen sarja,shoujoa aika vitsikästä sellaista–>mielestäni 😳 L <3 bwuhahaa…

  -Fushigi Yuugi, Tykkään juonesta,tyylistä,hahmoista,tässä on onneksi mukana huumoriakin (esim Miakan ruokahalu^^’ )
  pahikset…Niissä on jotain kivaa,kai niitten maailmanvallotus unelmat >__< bwuhahaa..

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 22 total)
 • The topic ‘Lempi manga sarjasi?’ is closed to new replies.