Lolita-tyylistä kysymyksiä

Home Forums Sekalaista Cosplay Lolita-tyylistä kysymyksiä

 • This topic has 5 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #111311
  Mikulin
  Member

  Haluaisin alkaa pukeutua lolita tyylillä, mutta minua askarruttaa muutama kysymys:

  1. Miten teen lolita vaatteita esim mekon? vai pitäisikö ostaa ensin sellainen?

  2. Miten vanhempanne tai kaverinne suhtautuivat tyyliinne, sillä itse asun aika pienessä kaupungissa. Koulussani on vajaa 170 oppilasta, joten pelottaa vähäsen?

  3. Kiusattiinko/kiusataanko teitä tyylinne takia?

  Siinä oli nyt muutama kysymys aloittelialta, toivoisin vastauksia 😀

  #111334
  Tiituli83
  Member

  Kehittelin jotain vastauksen tynkää, mutta aika omakohtaisesti ajattelin ^^ be brave

  1. lolita vaatteita pystyy toki itsekin tekemään, kunhan kärsivällisyys, aika ja taidot riittävät, lolita-mekon teko voi vaatia aikas paljon ^^

  2. Vanhemmat.. no, itse en lolitatyylisiä hameita omista (toistaiseksi), mutta muita hameita kyllä ja paljon. Aluksi vanhemmilla oli ihmettelyn aihetta, varsinkin kun olin siihen asti ollut melkoisen hame-vastainen (tein uuden yhdyssanan?), mutta pian siitä tuli itsestäänselvyys.
  Kaverini yllättyivät, mutta tottuivat nopeasti tuohon ajatukseen, nyt ihmettelyn aihe on jos minulla sattuu olemaan housut muualla kuin liikunnan tunneilla…
  Veikkaan että pieni koulu sulattaisi asian paremmin kuin suuri, mutta en ole varma, ala-asteella en vielä hameita käyttänyt, vasta ylä-asteella aloitin ja kyseisessä koulussa on n. 900 oppilasta = about 1000 ihmistä samankaton alla kun lasketaan myös opettajat. Mutta toisaalta 900 oppilasta = en ole ainoa pikkuisen "outo" ihminen talossa.. joten en voi sanoa mitään varmaksi.

  3. Vähän tulikin jo tuossa äsken kouluista, mutta jatkoa sitten? Eli en nyt voi sanoa että kiusattaisiin, se vähän tietenkin riippuu ihmisestä miten paljon kestää, ja miten paljon ihmiset uskaltavat lähteä mukaan "kiusaamiseen"… ja onko se sitten todellista kiusaamista, vai pelkkää herjan heittoa.
  Juoruilulta ei voi ehkä välttyä, mutta kukapa siltä välttyisikään? Miten paljon ihmiset koulussasi uskaltavat, ja miten paljon itse olet valmis ottamaan vastaan, vaikuuttaa asiaan (ja kaikkea kuraahan ei ole koskaan pakko kuunnella). Jonkin aikaa ihmiset tuijottavat, mutta kun tottuvat uusiin erilaisuuksiin, katsovat kenties vain uteliaina perään jos edes sitä jaksavat, kun ne huomaavat ettet välitä heidän jutuistaan/katseistaan, eivät hekään kauan jaksa 🙂

  jos tä olis äikän aine, saisin varmaan nelosen ja lopussas lukis, muistathan pilkkusäännöt, entä yhdyssanat, osaathan kirjoittaa? ~.~

  #111993
  korpinsiipi
  Member

  Itse jos pukeutuisin kouluun lolita tyylillä, valitsisin yksinkertaisia vaatteita. Jos koreilee röyhelöillä, ruseteilla, pitseillä yms niin voipi olla liikaa silmätikkuna. Sama pätee cossaamis asuissa, eli ei mielellään julkisille paikoille jos ei ole suht normaalia asua.

  Tai jos haluaa pukea röyhelöhameen niin yhdistää siihen tavallisemman topin niin se ei näytä niin räikeältä. Vaikka olisi vahva ihminen, kiusaaminen sattuu aina. Yläasteella, ja lukiossa/amiksessa voi jo vähän vapaammin pukeutua.

  #112002
  Tahmatassu
  Member

  Enfant Terrible on erittäin hyvä tiedonlähde lolitatyylistä kiinnostuneille (ja miksei muillekin).

  Ja sitten siitä koulukiusaamisesta pukeutumisen takia. Kannattaa vain pukeutua niin kuin itse tykkää, eikä välittää kukkaakaan muiden mielipiteistä (Klisee, helpommin sanottu kuin tehty, jne), sillä ethän sinä pukeudu heidän mielipiteensä/mieltymystensä/yms. mukaan. Ja kannattaa vain olla oma itsensä, ja pukeutua niin kuin parhaaksi tuntuu. Vaikka suurin pukeutumishitti on nykyään näyttää prostituoidulta (köhlissutköh).

  #122373
  Kyubi_i
  Member

  1. Lolita vaatteiden teko itse on minusta jotain mitä en suosittele niitä tehneenä, joten suosittelen ostamaan ne suosiolla ellei omaan hyvää(ellei erittäin hyvää) ompelu/käsityötaitoja.
  2./3. En itse harrasta lolita tyyliä (joku voi keksiä syyn :D)mutta tyyliä harrastavat hyvät ystäväni eivät ole joutuneet "silmätikuiksi" niin kuin korpinsiipi viestissään sanoi tai kiusatuiksi tyylinsä takia.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.