Lomalla Tokiossa

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Lomalla Tokiossa

 • This topic has 7 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #48331
  Akito
  Member

  En ole varma kuuluuko tämä tänne mutta…

  Eli, olemme suunnittelemassa perheen kanssa kesälomamatkaa Tokioon 😀 , joten toivoisi saada omia kokemuksia, meno vinkkejä ja kaikkea muutakin mitä tulee mieleen matkailusta tässä kaupungissa (esim. onko kallista?).
  Kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan!!

  #48847
  Tamori-san
  Participant

  Ei vissiin mikään ihme ettei tule viestejä ku suurin osa täällä tuskin koskaan on edes Japanissa käyny.

  Jotkut on… jotkut ei oo… ja sitten taas jotkut on ollu useammin…

  #48862
  Monninen
  Member

  Mä oon kuullu, että Japanissa on aika kallista… Mutta empäs oo muuta kuullukkaa.

  #48914
  Shoe
  Member

  Tokiossa en ole käynyt, enkä kyllä muuallakaan Japanissa, mutta syksyllä olisi tarkoitus mennä koulusta kahdeksi viikoksi tuohon ihanaan maahan. Rahaa täytynee siis säästää ja kerätä, saan harmaita hiuksia moisesta touhusta. Tokioon en ole menossa, vaan johonkin pienenpään kaupunkiin, jonka nimeä en vielä tierä, kun ei ole reksi ilmoitellut. Vähän liian aikaista edes ajatella, mutta parhaan kaverin kanssa olisi myös tarkoitus mennä Japaniin, tarkennettuna Tokioon, sitten vanhempana ja ryppyisempänä. Niin, syksyn reissusta: meitä lähtee lössi ääliöitä pilaamaan Japanin maa perusteellisesti, meidät viedään vankilaan ja kidutetaan kutittamalla kuoliaaksi. Hyppäsin aiheesta toiseen, mutten voinut olla sanomatta tuota syksyn matkaa. Mutta mikäli tiedän, Japani ei ole niin kallis maa, kuin sanotaan. Kannattaa varoa pelottavia hiippareita x D Eikä kannata mennä tuntemattoman autonkyytiin. No just, mutta tietääkseni kyseinen maa ei ole kovin kallis. Anteeksi, jos tästä ei ollut mitään apua.

  #49338
  Anonymous
  Inactive

  En ole itse ollut aikaisemmin Tokiossa, ainoastaan Kansain alueella Osakan ja Koben suunnalla, mutta olen muuttamassa Tokioon ensi viikolla (kuulostaapas hullulta!), joten aika paljon on tullut aihetta sivuttua tässä viimeisen vuoden aikana muuttoa valmisteltaessa.

  Ensinnäkin, kannattaa varata matkalle mahdollisimman paljon aikaa. Pari viikkoa on jo ihan mukava aika yhden kaupungin kiertelyyn, mutta luonnollisesti miljoonien ihmisen metropolissa riittää näkemistä pidemmäksikin aikaa. Helppo tapa saada tietoa kaupungista ja Japanista suomen kielellä on esimerkiksi kirjastoistakin löytyvä "Tokiopassi" -matkaopas. Kirjastoista ja kirjakaupoista löytyy myös paljon muuta materiaalia Tokiosta. Kirjoissa on usein käteviä karttoja, tietoa eri nähtävyyksistä, listauksia hyvistä ravintoloista jne.

  Mikäli englanninkieli ei ole este (joka on toivottavaa, mikäli ulkomaille lähtee), Japan Guide internetsivusto on äärimmäisen hyvä tietopankki Japanissa matkustamisesta, työskentelystä, elämistestä ja opiskelusta kiinnostuneille. Alla olevasta linkistä löydät suoraan Tokion matkailuvinkit:
  http://www.japan-guide.com/e/e2164.html
  Kyseiseltä sivustolta löytyy siis paljon näkemisen arvoisia matkakohteita Tokiossa ja sen laitamilla. Lisäksi sivustolla on tietoa matkustamisesta, majoituksesta, hinnoista jne.

  Kielen suhteen kannattaa muistaa, että vaikka ollaankin suurkaupungissa, japanilaiset eivät puhu kovin hyvin englantia. Kätevää olisi osata esimerkiksi tavumerkeistä ainakin katakanat, jolloin ravintoloissa pystyy tulkkaamaan osan menun antimista. Useimmiten kun juomat (kahvi, tee, limsat) ja ulkomaiset herkut (kakut, voileivät jne) on kirjoitettu listaan katakanalla. Nyrkkisääntö nyt ylipäätään on, että mitä enemmän japania osaat, sen paremmin tulet toimeen. Mutta ei huolta, kyllä sitä aina jotenkin pärjää, vaikka sitten elekielellä. Kielimuurin takia en itse ainakaan jättäisi lähtemättä, vaikka japanin kielen osaamattomuus voikin tuoda haasteita matkaan. :]

  Lopuksi vielä japanin hintatasosta. Tällä hetkellä yenin ja euron suhde on aika huono eurooppalaisia matkustajia ajatellen, mutta ainakin viime päivinä kurssi on kivunnut hieman ylöspäin, eli ehkä vähän toivoa olisi sen suhteen näkyvissä. Japanissa junaliput, hotellit ja sen semmoinen on suhteellisen kallista, mutta toisaalta kallista se on Suomessakin. Ruoka sen sijaan on mielestäni japanissa ravintoloissa halpaa, ja jo parilla eurolla voi saada mahansa joissain paikoissa ihan täyteen vaikkapa herkullista noodelisoppaa.

  Lentojen suhteen kannattaa olla ajoissa ja hyödyntää lentoyhtiöiden tarjouksia, joita tälläkin hetkellä Tokioon taitaa olla ainakin SASin lentoyhtiöllä tai KLM:llä. Finnairin suorat lennot ovat suhteellisen kalliita normaalisti, mutta esimerkiksi Hulluilta päiviltä voi löytää halpoja lentoja Japaniin.

  #49349
  Akito
  Member

  Kiitos tiedoista!

  #94762
  OtaQ
  Member

  Ei japanissa yhtään sen kallimpaa ole kun suomessa.. (niinkun ruuat ja ostokset) Suurinpiirtein samanhintaista. Lennot ainakin maksaa, et tavallaan Japanin lomamatka voi siitä syytä olla kallis.

  (en ole ihan varma, mutta japani ja suomi ovat suunnilleen yhtä varakkaita, että hinnatkin esim. ostoksissa olisivat suurinpiirtein samaa luokkaa.)

  #94809
  Tamori-san
  Participant

  Finnairilla on nyt lentotarjouksena 599e Tokyon ja Osakaan… pari sataa halvempi kuin yleensä… Osuu vaan noi tarjoukset aina itelle huonoo aikaan ku rahatilanne ei oo hyvä…

  #96117
  Roguer
  Member

  Itse en ole Tokiossa käynyt, enkä muuallakaan Japanissa… MUTTA olen menossa 16.4-25.4 Kagoshimaan ja Okinawalla <3. Lentoliput Rovaniemi-Kagoshima-Rovaniemi on ostettu tänään ja hinta oli 1165,30€ ja Kagoshima-Okinawa-Kagoshima liput ostetaan n. 60 päivää ennen matkaa ja hinta tulee oleen niille noin 300€.
  Lähden sinne ilman vanhempiani XD Koska se on sellainen "vaihto" matka sinne, kun Rovaniemellä on ollut 2 kertaa ryhmä japanilaisia nuoria, jotka ovat olleet majoituksessa (esim. meillä) ja nyt sitten Japaniin järjestetään vasta matka <3 Johon ihana isäni päästi minut mukaan… Me majoitutaan siellä paikallisissa perheissä ja meitä on lähdössä sinne 21 nuorta ja sitten 3 aikusta.
  Olen jo ihan hermona vaikka siihen on viel n. 2 ja puol kuukautta aikaa <3

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.