Maison Ikkoku

Home Forums Manga Mangasarjat Maison Ikkoku

 • This topic has 3 voices and 5 replies.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #107172
  Devilman
  Member

  Maison Ikkoku on ihmissuhdedraaman ja -komedian sekoitus, joka osaa olla samalla sekä aivan hulvaton että riipaisevan surullinen. Kyseinen sarja on myös Rumiko Takahashin ylivoimaisesti paras teos, loistava esimerkki piirtäjänsä todellisista taidoista tarinankertojana.

  Yuusaku Godailla riittää kokemusta yliopiston pääsykokeiden reputtamisesta, ja hän pänttääkin hulluna, jotta viimein onnistuisi pääsemään sisään. Opiskelu ei kuitenkaan ole helppoa Maison Ikkoku -nimisessä röttelöisessä vuokra-asuntolassa, jossa Yuusakun opiskelua ovat häiritsemässä mahdottomat naapurit, jotka tulevat säännöllisesti ryyppäämään ja remuamaan hänen huoneeseensa. Naapureihin lukeutuvat rouva Ichinose, kovaääninen juorukello, poikansa Kentaroun kanssa (Ichinosen perheellä on isäkin, mutta häntä ei paljoa nähdä), puolipukeissa viihtyvä tarjoilijatar Akemi ja mysteerimies Yotsuya. Eräänä päivänä taloon saapuu kaunis Kyouko Otonashi, joka ilmoittaa olevansa asuntolan uusi isännöitsijä. Edellinen totesi vain olevansa väsynyt ja lähti, ja syystäkin. Kyoukon tavattuaan Yuusaku, joka oli aikeissa jättää kelvottoman opiskeluympäristönsä, vain nauraa hermostuneena "kuka muka on puhunut mistään lähtemisestä?"

  Nuorena leskeksi jäänyt Kyouko ei ole täysin päässyt yli miehensä kuolemasta. Hän on jopa nimennyt koiransa miehensä mukaan "Souichirou-saniksi". Pääsykoerumboista ja kaheleiden häirikkönaapureiden lomassa Yuusaku pyrkii tekemään tiensä Kyoukon sydämeen. Kaikenlaisten kiemuroiden, ilojen ja surujen kautta Kyouko ja Yuusaku alkavat lähentyä, mutta heillä on toki kummallakin kilpailijansa toistensa huomiosta.

  Maison Ikkoku on romanttisen mangan mestariteos, johon kaikkien kannattaa tutustua, ja varsinkaan Takahashin töiden ystävät eivät voi jättää tätä väliin.

  #107346
  Jugger
  Member

  Tää kuulostaa niin oudon sekavalta että pakko tutustua heti kun kerkiä vaikuttaa vielä sellattelta jos voisin tykätä ja paljon. tää olikin rumiko takahasshi sit on kyllä pakko lukea tasasesti hyvää tavaara on häneltä tullut

  #120712
  Ticohaba
  Member

  Olen etsinyt tätä sarjaa kaikkialta. Luulin, että sitä ei ole Suomessa. miten löydän? Urusei yatsuraakin, olen löytänyt vain yhden elokuvan. Myös One Pound Gospel on unelmissa.

  #120718
  Devilman
  Member

  Ticohaba wrote:

  Olen etsinyt tätä sarjaa kaikkialta. Luulin, että sitä ei ole Suomessa. miten löydän? Urusei yatsuraakin, olen löytänyt vain yhden elokuvan. Myös One Pound Gospel on unelmissa.

  Maison Ikkokua ei ole käännetty suomeksi. Englanniksi sitä saa, tosin ainakin alkupään osista taitaa olla painos loppu. Urusei Yatsuraa on julkaistu englanniksi joskus vuonna nakki ja makkara, mutta ne kirjat, mitä sitä julkaistiin, ovat loppuneet ajat sitten.

  #120767
  Ticohaba
  Member

  Joo, siis kyllä tiiän sen. Mutta kirjastoista ei ainakaan saa Urusei Yatsuraa mangana :O … Kait ? Maison Ikkokua voisin kait sitten kokeilla ettiä. Mistä niitä voi ostaa ?

  #120769
  Devilman
  Member

  Fantasiapelien valikoimissa näytti vielä olevan, ei kuitenkaan tosiaan niitä alkupään osia.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.