Mangapokkareiden hinnat

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mangapokkareiden hinnat

 • This topic has 5 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #56763
  Zidane1
  Member

  Kerran kassajonossa rupesin ajattelemaan, kuinka kalliita nämä mangat ovat. Normaalihinta mangoille on 7 euron hujakoilla, joten jo 3 kirjasta kukkaro keventyy jo parillakympillä.

  Otetaanpa esimerkki: noin kuusi vuotta sitten, kun rupesin keräilemään Conania, ensimmäinen Conan maksoi 4,95. Pikkuhiljaa hinta nousi, ja nyt uusimmassa pokkarissa hinta on 6,50 euroa. Hinta on siis noussut 1,55 euroa. Pienestä parin-kolmensadan sivun pokkarista yli 6 euroa, kun esimerkiksi Aku Ankan taskukirjassa on melko saman verran sivuja, se painetaan Suomessa (tuetaan siis kotimaista) ja sen hinta on vähän päälle 4 euroa. Useimmissa pokkareissa hinta on vielä enemmän, jopa 7,50 euroa. Ja jos katsoo oikein tarkkaan, huomaa, että Conanit painetaan Tanskassa. Miksi ihmeessä Tanskassa, kun ne voisi painaa Suomessa, säästää rahaa ja kuljetuskuluja ja sen lisäksi kirjat saattaisivat tulla markkinoille aikaisemmin, kun esimerkiksi siellä peräkylässä, missä itse asun, jotkut kirjat tulevat hyllyille vasta loppukuusta.

  Lisäksi, nyt kun Suomeenkin on tullut mangabuumi, niin sarjoja kuin eri kustantajiakin tulee lisää, ja jos haluaisi kerätä melkein kaikki kiinnostavat sarjat, niin vanhempien pitää antaa joko tosi iso viikkoraha tai pitäisi käydä töissä. Onhan se totta, että sellaisella tavaralla, jolla on kysyntää, hintoja voi nostaa miten lystää, ja ihmiset silti ostavat kirjoja. Mutta jos tämä jatkuu tällä lailla, niin mistä ihmiset saavat rahaa ostaa kirjoja? Ja koska nyt on lama, monien tuotteiden hintojen pitäisi laskea, mutta mangassa se on lähinnä toisinpäin.

  Ja koska lyhyestä virsi kaunis, niin en sen enempää paasaa, mutta jos nuo hinnat eivät rupea laskemaan, niin rupean varmaankin ostamaan joko myöhemmin ison kasan kirjoja verkkokaupoista sitten kun on rahaa tai rupean lukemaan näitä mangoja ilmaiseksi netissä.
  Kiitos ja kumarrus. Teidän kantanne?

  Edit: En ole ihan varma olisiko pitänyt laittaa tämä keskustelu tuonne toiselle palstalle, mutta onhan tämä kysely omalla tavallaan. : )

  #56777
  Kyoka8
  Member

  Juup, hinnat nousevat hälyttävää vauhtia, mutta eiköhän raja jossain vaiheessa tule vastaan. Kovista hinnoista johtuen on täytynyt ruveta ’säännöstelemään’ ostettavaa mangaa muutamaan sarjaan, kun pitäisi rahoja muuhunkin rittää.

  Ennen oli kiva ostaa suomenkielistä mangaa nimenomaan sen takia, kun se oli paljon halvempaa. Jotkut enkunkieliset (vaikkapa Shounen Jumpin sarjat) mangat ovat tätä nykyä jo Suomi-julkaisuita halvempia! Sappeni alkaa hieman kiehumaan, kun huomaan, että jossain Italiassa myydään mangaa alle neljällä eurolla, ja vielä parempilaatuisina julkaisuina :s

  Onko niin, että kun myynti on taattu, niin hinnat voidaan nostaa niin ylös kuin vain halutaan? Hintojen noususta johtuen olen lukenut monia sarjoja netissä, vaikka muuten olisin voinut niitä omaan hyllyyni ostaa.

  #56813
  Felix
  Member

  Mä olen ihminen, joka haluaa melkein kaiken. Jos se on jotain kivaa, mun pitää omistaa se. Jos lainaan kirjastosta kirjan, luen sen, totean sen hyväksi, niin pian se hohtaa uutuuttaan mun kirjahyllyssä. Sama idea pätee mangan kanssa, tosin hieman eri kaavalla – jos ostan ensimmäisen osan, kaikki loput satakolme osaa pitää saada ostettua, vaikka väkisin.

  Josta päästään niihin hintoihin. Kyllähän se tuntuu mun kukkarossa – ja paljon -, jos sitä hintaa nostetaan edes se parikymmentä senttiä, puhumattakaan jo kokonaisista euroista. Se pistää ketuttamaan, ihan tosi. Varsinkin jos ostaa monta sarjaa, jotka saattaa tulla ulos tahtiin pokkari kuussa. Kyllä se helposti syö jokaikisen pennin, joka siellä kukkaron pohjalla kilisee. Helppohan se oli ostaa vuonna ’03 niitä pokkareita, kun ne maksoi monta euroa vähemmän kuin nykyään (vähän huono esimerkki, mutta ’03 ostetusta Ranma½:sta oon maksanut 5,50e, nyt joudun pulittamaan Hellsingistä 7,50e). En edes viitsi mainita, kuinka paljon enemmän enkkujulkaisut syö mun rahojani – sanottakoon vain ympäripyöreästi, että paljon.

  Kuten mainitsin tuossa alussa, mun on hyvin usein saatava mua kiinnostavien sarjojen jokaikinen osa (+anime-julkaisut/soundtrackit/muu härpäke kalleimmalla hinnalla, mutta se ei taas liity tähän mitenkään), ja tässä kohtaa voin todeta, että hinnalla millä hyvänsä. Olen onnellinen, että oon aika nirso mangojeni suhteen, sillä tällä hetkellä kerään vain muutamaa sarjaa (tosin niidenkin hintahaarukka on mieletön, 6,50e – 10e, mun mitättömillä tuloillani nekin ostetaan hampaat irvessä), mutta kun kesä loppuu, niin kyllähän niitä sarjoja taas pukkaa (hyvänä esimerkkinä Bleach, joka on sellainen kilometrisarja, että ihan pelottaa), ja loppuvuosikin tuo tullessaan kaikkea hauskuutta.

  Mutta eikös se maailma pelaa niin; nostelevat hintoja, mutta siitä huolimatta mä pulitan sen vaaditun summan ihan iloisesti? Jos hintaa nostetaan, kun sarja yhä jatkuu, niin sitten mä maksan loppupään osista vapaaehtoisesti yli euron enemmän – kerran koukkuuntunut, aina koukkuuntunut. Mä en suostu lukemaan yhtäkään mangaa netistä – mä tahdon hypistellä pokkareita, haistaa sen paperin ja musteen tuoksun -, joten luonnollisesti mä sitten enemmin maksan itseni kipeäksi, kun etin niitä netin syövereistä.

  Ristiriitainen ja pointiton viesti, eh?
  Kai mä tahdoin vain sanoa, että tää "harrastus" on kerpeleen kallista, mutta kyllä mä yhä, kuuden vuoden jälkeen, maksan ilosesti, nousivatpa ne hinnat tai ei.

  #56967
  Mikila
  Participant

  Niinpä niin. Liian kallista. Märinkin lopetin kakkos osaan, et rahaa riittäs. Sitä Tanemuran uutta sarjaa en edes harkitse aloittavani, ettei heti rahat lopu. Bleachin saatan aloittaa, ja sen uuden vamppyyri sarjan. Tiukaks menee, kun kerää InuYashaa (tulee vielä noin 10 pokkaria), narutoa (viel reilust yli 20), Ravea (vielä 15, mikäli oikein muistan), Himeä (ainakin 1 viel), AOI-Housea (2 viel), yhtä mangatyylistä länsimaista (ainaski 10 viel), Yugiohii (3 viel), Fruits Baskettii (15 viel) ja FMA:ta (pari viel). Idioottikin tajuaa, että kalliiksi tulee. Yotsubankin lopetin 2 osaan, ku oli niin kallista. Kyllä sen voi vielä mielestäni niellä, että hinnat ovat tällaset, mutta älkää niitä nyt enää nostako.

  #66387
  Mousse
  Member

  Jotkut mangat ovat aika kalliita, mutta esimerkiksi Fukushiman noin 8 euron kirjoja ostan mielelläni.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.