Manhole

Home Forums Manga Mangasarjat Manhole

 • This topic has 8 voices and 13 replies.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • Author
  Posts
 • #65854
  an&ri
  Member

  Taas aloitan uuden ketjun tämmöisestä "edes-erkki-ei-ole-lukenut" sarjasta. Mutta ihan hyvä sarja, niin voitte tutustua tähänkin.

  Manhole alkaa mielenkiintoisella tavalla. Aivan tavallinen päivä, vilkas katu, ihmisiä menossa minne ikinä menossa ovatkaan. Kaikilta kuitenkin suurinpiirtein tippuu leuka maahan, kun he huomaavat verisen ja alastoman miehen joka kävelee keskellä katua. Amamiya Youichi ei kuitenkaan ole keskittynyt mihinkään mitä tapahtuu hänen kännykkänsä ulkopuolella, eikä huomaa miestä. Hän kävelee suoraan miehen eteen.
  Mies yrittää sanoa jotain, mutta puheesta ei saa kunnolla selvää. Juuri ennen kuin hän kaatuu kuolleena maahan, hän oksentaa verta suoraan Amamiya Youichin suuhun ja kasvoille.

  Alastomana kadulla kävelleen miehen nimi oli Horikawa Yoshito. Hän oli riippuvainen uhkapeleihin, ja aiheutti sen takia paljon ongelmia vanhemmilleen, koska jostakin hänen oli saatava siihen rahaa.
  Poliisi alkaa tutkia Horikawa Yoshiton erikoista kuolemaa. Erityisesti tapausta tutkimassa ovat Ken Mizoguchi ja Nao Inoue.
  Ruumiinavauksessa paljastuu mikä aiheutti Horikawa Yoshiton kuoleman. Hänen toisessa silmässään ja aivoissaan oli jonkunlainen loinen, valkoinen mato. Loinen oli vienyt näöin hänen toisesta silmästään ja aivoille aiheutunutta vahinkoa voisi verrata lobotomian aiheuttamaan vahinkoon.
  Mizoguchi ja Inoue lähtevät tutkimaan tapausta, ja aluksi seuraavat Horikawan jättämiä verisiä jalanjälkiä. Jalanjäljet johtavat viemäriverkostoon.

  Mitä löytyykään viemäreistä, ja mitä tapahtuukaan Amamiya Youichille, kun loinen alkaa levitä? Kuolemien tutkiminenkaan ei ole välttämättä aina turvallista, sillä loinen leviää aika helposti…
  Koko tapaukseen liittyy vielä eräs toinenkin rikos, sekä eräs heimo Botswanassa.

  Manhole on todella hyvin tehty sarja, mutta sanon sen verran että jotkut kohdat voivat olla aika järkyttäviä joillekin. Piirrokset ovat melko aidon näköisiä, ja tekijä on selvästi panostanut aiheiden tutkimiseen.
  Jos tykkäätte seinenistä ja kauhusta, niin suosittelen. Ai niin, tekijä on Tsutsui Tetsuya.

  Muuten, en ole ihan varma kaikista asioista mitkä tuohon kuvaukseen tästä kirjoitin, sillä kirjoitin kaikein vain sen perusteella mitä jäi päähän tästä. Wikipediasta ei edes näkynyt löytyvän sivua tälle.

  #65938
  Seyra
  Member

  an&ri: Vaikka en ole koko mangasta kuullutkaan, niin kyllä tuo kuvaus sai minut heti kiinnostumaan. Taidankin tästä kohta kadota etsimään tuota, jos vaikka pääsisin lukemaankin ennen kuin lähden elokuviin.

  #65944
  an&ri
  Member

  😀 Hienoa. Se olikin lähinnä tarkoitus tässä, että saisin ihmiset kiinnostumaan erilaisista mangoista.

  #65947
  Seyra
  Member

  Nyt tuli luettua ensimmäinen luku ja täytyy varmaan miettiä vähän aikaa haluanko lukea enempää. Juoni oli kyllä oikein kiinnostava, mutta vaikka katsokin kestäväni hyvin väkivaltaa yms. niin tuo loisen löytyminen silmästä hipoi jo rajojani. Ehkä sulattelen asiaa ainakin yön yli ennen kuin päätän luenko enää vai en.

  #65979
  eerol
  Participant

  6 lukuu luettu tänää saan tällä menolla vielä loppuuun. on aika mielenkiintoinen sarja vaikka ehkä liian vakava.

  #65984
  Sakata-Kun
  Member

  Yosh!!10 ekaa lukua luettu.Ja täytyy sanoa, että vaikka oon kattonu ja lukenu todella raakoja juttuja niin ens yönä ei taida tulla nukuttua paljoa.

  #65987
  Kyoka8
  Member

  Hmmm, minäkin sain luettua pari lukua. Olihan tuo hieman -miten-sen-nyt-sanoisi- iljettävää, mutta periaatteessa ihan mielenkiintoiselta vaikutti. Aika äklö se silmästä löydetty matonen oli, mutta se sai kyllä uteliaisuuteni heräämään.

  #65988
  an&ri
  Member

  Vähän arvelinkin tällaista 😀 Olen kai itse tottunut lukemaan tämmöisiä, niin ei se paljoa hetkauttanut. Voisin ehkä koittaa jossakin vaiheessa esitellä jonkun ei näin…hmm, verisen sarjan.
  Tosin kyllä itsellekin tuli jossakin vaiheessa tätä lukiessa semmoinen nukunkohan tänä yönä ollenkaan olo. Mutta oli niin jännä niin luin kerralla.

  #65989
  Blackbeard
  Participant

  Kiitos tästä. Muistin hämärästi että joku tälläistä sarjaa suositteli, joten ajettelin lukea myöhemmin, mutta täysin unohdin nimen ja en muutenkaan muistanut tarpeeksi että olisin saanut itse etsityksi. Vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta, ja etenee mukavalla temmolla. Ekan luvun perusteella siis. Taitaa olla mulla päässä vikaa, mutta ei tuo mato juuri hetkauttanut. Sen verran lukenut varsinkin brutaalia mangaa/sarjakuvaa, ja pitänyt jopa biologian esitelmiä laakamadoista, joten olen törmännyt ihan oikeisiin valokuviinkiin ihmisloisista, ja tämä mato silmän takana ei ollut edes lähellekkään kuvottavin tapaus, varsinkin kun se oli vielä piirretty eikä fotorealistinen kuva… (jos se nyt edes laakamato on).

  Tosin ymmärrän, että monelle tämän foorumin käyttäjistä tuo saattaa kenties olla ensimmäinen kerta kun törmäävät mihinkään tämän kaltaiseen, ja sen takia se kuvottaakin enemmän. En siis sano, ettei se minua kuvottanut, tottakai, sehän sen kohtauksen tarkoituskin on. Mutta ei se minua häirinnyt tai yöunia vie, aika kesyä. Aika lyhyt sarja, joten tulee varmaan luettua loppuun, toivottavasti tästä kehittyy oikein kompleksi mysteeri ^^

  #66017
  eerol
  Participant

  Luin eilen lopppun ja tykkäsin, vaikka hieman raakaa olikin niin unta tuli illalla hyvin. Tykkäsin todella loppukohtauksesta ja siitä tikkarista. Kiitos anri, koska tämä sarja oli antoisa lukukokemus.

  #66020
  Al Chemist
  Member

  Ei kyllä ole mun makuuni, tämä sarja. En ole ikinä kyllä pitänytkään tällaisista sarjoista. Tämä oli vähän tylsä. Ja totinen, vaikka totinen sen nyt kuuluukin olla.
  En kyllä yhtään ymmärrä, mitä niin kuvottavaa siinä mato silmässä -hommassa oli. Siinähän vain vedettiin se mato silmästä ulos ja siinä se. Eihän se ollut edes värillinen tai mitään. Animena voisi enemmän kuvottaa.
  Joo, ei ollut tuo silmäjuttu mitään verrattuna Resident Eviliin tai Unchartedin zombikohtauksiin, joissa zombit juoksevat nurkan takaa päin ja sinun pitää ampua ne tai ne tulevat kiinni. RE:sta en muista paljoakaan, mutta tuo Uncharted-juttu todellakin pelotti. Oikeasti. Todella hyvä peli muuten. Pakko-ostos, jos omistaa PS3:n.
  Sori tää offi.

  #66021
  Sakata-Kun
  Member

  Jep!Sain kyllä ihan hyvin nukuttua yöllä mutta näin unen liittyen tähän,mutta ehkä siitä sitten lisää unet-aiheessa.Anyway.Ettei mee ihan offiks niin voishan täs arvostella tätä.Eli piirrustustyyli on erittäin hyvä, koska tässähän ei olla yritetty änkee ruudut täyteen jotain, vaan tää on selkeä.Itse ymmärrän pääjuonen melko hyvin, mutta jotkut asiat menee yli hilseen (johtuen varmaan huonosta enkusta).Huumori puoli täs on aika huono tai siis eihän tähän sarjaan kuuluisikaan huumoria, mutta kun tähän on melkein väkisinkin ängetty johonkin kohtii huumoria, niin en tiiä pilaako se tunnelman vai onko sen tarkotus keventää tunnelmaa.Jostain kumman syystä kun ajattelen tätä koko ajan nousee päähän Death Note.Dunno miks.Mutta en viitti enemäpää arvostella kun en oo viel ees puolesvälis, joten tänään karsee maratoni töiden jälkeen.=P

  #66022
  an&ri
  Member

  Kiitoksia kun olette lukeneet~~ Minusta tosiaan oli tuo loppu oikein hyvin tehty, sillä monessa mangassa loppu tuntuu siltä, ettei se ole siihen tarkoitettu ollenkaan.
  Se tosiaan kyllä on, että huumori ei ole tässä sarjassa mitenkään keskeistä. Johtuen ehkä myös siitä, että tämä on suunnattu vähän vanhemmille…
  Aika äklöhän se välillä on, mutta minä tykkään.

  #66170
  Akito
  Member

  Sait minutkin kiinnostumaan heti tästä sarjasta luettuani aloitusviestin. Nyt olen lukenut ensimmäiset 6 lukua ja hyvältä vaikuttaa! Juuri minun makuuni ja mukava erilaista, kuin sarjat joita ylensä luen. Piirrustustyyli oli myös oikein mukavaa. Luen ehdottomasti sarjan loppuun. Suosittelen.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.