MÄR

Home Forums Manga Mangasarjat MÄR

 • This topic has 2 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #107343
  Dents
  Participant

  Tunnetaan myös nimellä Marchen Awakens Romance. Jos tälläinen on (en ainakaan haulla löytänyt) niin poistakaa.

  Ginta Toramizu on nuori poika, jolla on huono kunto ja silmälasit. Häntä kiusataan koulussa ja ainoa hänen kaverinsa on Koyuki-niminen tyttö. Joka yö Ginta näkee unia ihmeellisestä maailmasta, mutta kertoessaan äidilleen tämä ei usko. Eräänä koulupäivänä outo portti nielaisee Gintan syövereihinsä, ja Ginta päätyy unelmiensa maahan. Ginta ehtii olla vain hetken huoleton, kunnes hän tapaa noidan nimeltä Dorothy, jonka kanssa Ginta löytää puhuvan Ärmin, Babbon. (Ärm on taikakalu, eräänlainen riipus tai koru joka voi muuttua esim. miekaksi, portiksi tai vaikka kirota.) Gintan seikkaillessa Babbon kanssa hän tapaa uusia ystäviä, esim. Jack-maanviljelijän, Prinsessa Snowin joka näyttää erehdyttävästi Koyukilta, Ed-koiran joka nukahtaessaan kolmesti herättää sisällään uinuvan soturi Alanin, Alvissin joka toi Gintan Mär Heaveniin (paikan nimi) ja Nanashin, naistenmiehen ja rosvojen killan johtajan. Yhdessä heidän on murskattava Shakkiarmeija jota johtaa kamala Phantom.

  Jaa, itse olen pitkän tauon jälkeen taas alkanut tykätä sarjasta. Juoni ja mättö ovat ihan jeesiä. Käännöksessä on välillä puutteita, mutta se on vain pieni este.

  Muuten, onko sarjan julkaisu loppunut? Ei ole paljoa pokkareita enää näkynyt.

  #107406
  Devilman
  Member

  Seiska on tulossa, mikäli Fantsun sivuihin on uskominen.

  Ihan kivaa perusmättöä MÄR on, vaikka vaikuttaakin vähän hätäisesti kasaan heitetyltä, eikä varsinaisesti loista omaperäisyydellä. 15 kirjan mitta on mukavaa vaihtelua kilometrisarjoihin ja totta kai Anzain erinomainen taidekin tuo plussaa. Sarja kiirehtii turhan pian Sotapeliin, mutta alun ollessa tylsähkö ja piirtäjän vahvuutena mättö, tämän voinee antaa anteeksi.

  Anzain edellisen sarjan Flame of Reccan (loistomättöä, muuten) vaikutus näkyy. Gintalla on paljon yhteisiä piirteitä Reccan kanssa, samoin yhteneväisyyksiä on Alvissin ja Mikagamin välillä (molemmat jokseenkin ylimielisiä mysteerimiehiä, jotka vähättelevät sankaria). Phantomista tulee Kurei mieleen ja Nanashista Joker. Lisäksi Nanashin käyttäessä salamataikaa erääseen viholliseensa, hän näkee päässään FoR:n Raihan.

  Mutta siis, ihan kelpo sarja. Kunhan se seiskaosa ehtii marketteihin, tulee sekin varmaan hankittua. Ja MÄRistä pitävälle voin suositella Flame of Reccaa (joko mainitsin, miten hyvä sarja se on?), joka on paljon pidempi, mutta huolellisemmin laadittu ja kaiken kaikkiaan ehjempi kokonaisuus.

  #107407
  Dents
  Participant

  Ah, vai että on seiska tulossa. No, muutenkin heittelee tuo lvrean julkaisutyyli (Kahen pokkarin välillä oli kerran kolme kuukautta, edellisestä pokkarista on ties kuinka kauan, melkein vuosi.)

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.