Mentalist

Home Forums Sekalaista Tv ja elokuvat Mentalist

 • This topic has 9 voices and 8 replies.
Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • Author
  Posts
 • #84822
  Kuroii
  Member

  Mentalist on amerikkalainen rikosdraama-sarja, joka tulee Maikkarilta torstaisin klo 21.00.

  Sarja kertoo Patrick Janesta. Hän on mentalisti*, ja auttaa FBI:tä ratkomaan murhia. (Tuossa oli nyt juoni lyhyesti, köhköh)

  * mentalisti= Mentalisti on henkilö, joka näyttää omaavan parapsyykkisiä kykyjä (telepatia, psykokinesia jne.). Mentalisti eroaa psyykikosta kuitenkin siinä, että hän ei väitä kykyjensä olevan aitoja.

  #85006
  Lambo
  Member

  Siis minua harmittaa oikeastaan todella paljon, että olen töissä silloin, kun sarjaa näytetään televisiosta. Ensimmäisen jakson näin silloin uusintana, kun esitettiin toisen kerran sunnuntaina. Heti aluksi jo näytti todella kiinnostavalta sarjalta ja ajttelin sitten, että voin katsella sen aina sunnuntaisin. No, tietenkin se sunnuntain ensimmäisen jakson uusinta oli poikkeus.

  Täytyisi varmaan katsoa jostain jälkeen päin tämä sarja. Sen verran hyvältä vaikutti sen ensimmäisenkin jakson perusteella. :p

  #85017
  _Luna_
  Member

  Katson kyllä… Kun joku ihmeen tyyppi kieltää harper´s islandin niin mentalist sitten… Vaikka mentalist on kyllä niin hyvä että vaikka saisin katsoa harper´s islandia niin katsoisin silti mentalistiä…

  #85019
  Blackbeard
  Participant

  Ihan kiva rikossarja on. Ei mitään mullistavaa, mutta mukavaa vaihtelua C.S.I:iin ja muiden turhaksi teknologiaan panostavien rikossarjojen rinnalla. Episodimainen rakenne on siitä kätevä, ettei välttämättä tarvitse ihan joka jaksoa vilkuilla.

  Patrick Jane on kyllä aika jees hahmo, joskin vähän haisee läpi se, että käsikirjoittjat ovat hakeneet aikalailla innoitusta Housesta.

  Mun suosikki hetkiä on ne, kun joku epäilty on paikannettu ja ne on sitten ratsaamassa sen talon. Sen sijaa että JAne menisi muiden mukana pyssykädessä etuovesta paukkuen sisään, se menee jo etukäteen "takaovelle" passiin, jollain jollain halvalla tempulla (kuten laittamalla portin säppiin) pysäyttää pakenijan ^^

  #85022
  Nanakin
  Member

  Hauska sarja, välillä meni vähän tylsemmäksi, ja aloin katsella torstai-iltana Harper’s Islandia, molemmat kun menevät nauhalle. Harper’s Island alkaa olla jo niin lopussa, että katselen sen ensin loppuun, sitten voi keskittyä Mentalistiin aina torstaisin. Tosin Mentalist on sarjana parempi, mutta kun Harper’s Islandin loppuratkaisu kiinnostaa.

  Niin, juoni oli ylempänä melko lyhyesti. Itse asiassa paljon lyhyemmin ei asiaa voisi esittää. Ja kun noin pieneen tekstiin on vielä mahtunut virhe, niin esitänpä juonen nyt lyhyesti.

  Patrick Jane on siis todella fiksu kaveri, joka on etevä kaikessa tuollaisessa hämärässä touhussa, ja hän osaa muka lukea ajatuksia ja huomaa kun hänen pomonsa valehtelee. Niin tai näin, hän ainakin esittää asiansa hyvin uskottavasti. Muutama vuosi takaperin, kun hän vielä esitti selvännäkijää et cetera, hän kai tutki murhaaja Red Johnin tapauksia. Red John maalaa punaisen smilen seinälle aina murhatessaan, ja haluaa että kuvan näkee heti sisään astuessaan. Patrick onnistui ilmeisesti suututtamaan Johnin, sillä kun Patrick yhtenä päivänä astahti kotiinsa ja kiipesi yläkertaan, oli makarin ovessa lappu. Selvännäkijänä Patrickin pitäisi kuulemma arvata mitä oven takana odotti, ja siellähän vaimo ja lapsi (vai lapset?) makasivatkin kuolleina. Jane ei aivan selvinnyt siitä selväpäisenä, ja vasta muutaman vuoden kuluttua sai selvitettyä päänsä ja jatkettua normaalia elämää. Nyt hän jahtaa Red Johnia CBI:n avustajana, ja siinä samalla tulee ratkoneeksi murhatapauksia. Hän on myös uhannut tappaa Red Johnin saadessaan tämän kiinni, ja hänet tunnetaan melko erikoisista metodeistaan.

  Jotenkin noin se kai menee. Ihan hyvä sarja, huumoriakin löytyy. Jane onnistuu aina hauskuuttamaan väläytyksillään, ja varsinkin se casino-jakso oli loistava.

  #85087
  Milzukka
  Member

  Pidän sarjasta, Patrick Jane on mielenkiintoinen hahmo–>luonne koukuttaa yhtä pahasti kuin Housea katsoessa :–S
  Ensimmäinen jakso ei ollut mitenkään ihmeellinen, mutta muutaman jakson jälkeen innostuin.

  Vaikka tämäkin on vain yksi rikossarja muiden joukossa, aloin tätä katsomaan kun sitä mainostettiin niin paljon ja päähenkilö näytti jännältä.(Hyvät syyt eikö vain?.)

  #85098
  Sakata-Kun
  Member

  Juu-u! Onhan tätä tullu katottua.Itse en ole linkittänyt Patrickia Houseen, mutta nyt kun tarkemmin ajattelee niin aika samankaltaisia ovat.Ekana ittelläni tuli mieleen, että tämä on aika lailla Lifen kopio.Molemmissa päähenkilöllä aika samankaltaiset menneisyydet ja molemmissa yritetään ottaa sitä tekijää kiinni sarjan ohella yms.Mutta ei siitä enempää.

  Patrick on kyllä aika mielenkiintoinen henkilö.Ikinä ei tiedä mitä hän kysyy/tekee seuraavaksi ja sen takia ei ainakaan tylsisty heti.

  Ja sekin on mukavaa (tavallaan), että suurin piirtein kaikki sarjan ratkaisut tehään juuri päättelyllä, eikä turvauduta juurikaan mihin uber hienoihin laitteisiin (niinkuin BB tavallaan jo aiksemmin mainitsi).

  Tämän päivän jaksossa varmaan varsinainen juoni etenee jakson nimen perusteella, joka on Red Johnin tutut.(<– Ei tota spoiliks voi sanoa mutta värjätään nyt kumminkin)Saa nähä mitä tapahtuu…

  #85381
  Aivastus
  Member

  Jo pelkkä mainos sai minut tämän ohjelman faniksi. Poliisisarjojen suurena ystävänä tämä tuo taas laajaan skaalaan uuden näkökulman, joka on tähän asti toiminut vallan mainiosti. Kuten täällä on aiemmin sanottukin, niin sarjan yksi parhaimmista puolista on juuri se, että kaikki tehdään päättelemällä eikä yyberlaitteilla kuten C.S.I:ssä.

  Patrick Jane on loistava hahmo! Samalla niin rakastettava ja toisaalta taas ärsyttävä näppäryydellään. Ja se JUMALAINEN HYMY! Siis se hymy on uskomaton. Hänen menneisyytensä on samalla niin surkea, mutta mielenkiintoinen. Hänen suhteensa esimieheensä on myös aika jännittävä. Heidän väliset keskustelut sisältävät aina pientä nakkelua ja läppää, mikä tuo pientä keveyttä sarjan muuten tummahkoon asuun. Myös työkavereiden lojaalius Patrickia kohtaan on ihailtavaa, kuten viime jaksossa nähtiin.

  On mielenkiintoista nähdä, saako Patrick koskaan Red Johnia kiinni.. Jos saa, niin miten..

  #87235
  Shiori-chan
  Member

  Katson, aina! Pidän Patrickista… Sillä on aina hyvä hymy, kun se on ratkaissut tapauksen 😉 Ja se on söpö.
  Suosikkijaksoni oli se noitajakso^~^ Se noidan näyttelijä näytti oikeastikkin noidalta… Pelottavaa…?

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.