Metal Gear Solid

Home Forums Sekalaista Pelit Metal Gear Solid

 • This topic has 6 voices and 9 replies.
Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • Author
  Posts
 • #57098
  Deserax
  Member

  Minä pidän näistä peleistä paljon. Mahtava musiikki ja toiminta takaavat mainion pelielämyksen. Kertokaa oma mielipeiteenne näistä.

  #69123
  otacon
  Member

  Aivan loistava peli. Omistan vain 2. ja 3. osan. Olen myös pelannut hiukan 1. osaa, mutten ole pelannut sitä loppuun saakka. Katsoin yhtenä päivänä youtubesta MGS3 videoita ihan vain hauskan pidon takia. Löysin muutaman sellaisen videon, joista voi tappaa nopeammin The Fearin sekä The Endinkin voi tappaa aikaisemmin. Täytyy varmaankin koikeilla, pitävätkö nuo videot paikkaansa. 4. osaa todellakin haluaisin pelata. Siinä on kuulemma aiemmista osista tutut Eva, Raiden, Vamp, Ocelot/Liquit ja Otacon. Ja tietenkin Snake.

  #69471
  Deserax
  Member

  otacon wrote:

  4. osaa todellakin haluaisin pelata.

  Minä olen kokeillut demoa. Siinä saa tappaa vastustajat joko hitaasti hiiviskellen, tai nopeasti rynnäköiden ja meluten. Muista osista aika paljon poikkeava.

  #73219
  otacon
  Member

  Deserax wrote:

  Minä olen kokeillut demoa. Siinä saa tappaa vastustajat joko hitaasti hiiviskellen, tai nopeasti rynnäköiden ja meluten. Muista osista aika paljon poikkeava.

  Vaikka en ole pelannut 4. osaa, olen lukenut, että siinä voi nukuttamisen sijaan myös herättää vastustajia. Ja Snake voi mennä maahan makaamaan, ja sitten hänestä tulee saman värinen kuin maastosta. Jännää. Olen myös lukenut, että 4. osassa voi ohjailla pikku robotteja.

  #74302
  Allen
  Member

  Herranjumala kun on mahtava pelisarja. Aloitin siis pelaamisen muutama viikko sitten kun katselin videoita GOTP:ista, ja innostuin ihan mielettömästi. Aloin sitten pelaamaan muita osia ihan vain ymmärtääkseni GOTP:in juonen, ja nyt olen ihan koukussa. Ykkönen ja kakkonen on vedetty läpi, ja kolmonen kesken. Sen jälkeen vielä portable ops ja sitten GOTP. Pelaaminen on uskomattoman hauskaa, etenkin Sons of libertyn juoni on yksi parhaista pelijuonista ikinä, ja hahmot ovat persoonallisia. Etenkin Otacon ja Raiden on ihan mahtavia.

  Niin, ja toki myös musiikit on mahtavia. Rakastan etenkin Sons of libertyn main theme ja Enclouserea

  #74583
  shiRO
  Member

  Omasta mielestäni Metal Gear on ehkäpä se parhain pelisarja tähän päivään mennessä. Jokainen osa on tullut läpäistyä, ja Solidien lisäksi ensimmäinen ja toinen Metal Gear on tullut myös tahkottua loppuun asti, mutta ymmärrettävistä syistä niiden pelaaminen ei ollut niin antoisaa kuin uusimpien osien, vaikka kakkososa olikin jo ihan menevä pelikokemus. Lisäksi Acidia on tullut kokeiltua, mutta se ei ollut kovin viihdyttävä ja jäi näin ollen kesken. Game Boy Colorin Ghost Babelin haluaisin kyllä joskus pelattavaksi, vaikka peli onkin spin-off.

  Omat suosikkini sarjasta ovat MGS2 ja MGS4. Ensin mainitun huonoksi puoliksi on laskettava välivideoiden korvaaminen codec-keskusteluilla, mutta sarjan paras peliosio eli tankkeri nostaa kyllä pelin aika korkealle. Lisäksi pelaaminen on yksinkertaisesti hauskaa, varsinkin kun pelissä on kiinteä kamera. En oikein ole tykännyt tuosta 3D-kamerasta, joka pilasi varsinkin Portable Opsin PSP:n rajoitusten takia. MGS4 taas oli hieno päätösosa juonelle, ja vaikka moni on valittanut pelin muistuttavan enemmän elokuvaa, niin ainakin itse viihdyin pelin välivideoiden parissa ainakin sen ensimmäisen pelikerran ajan. Ja onhan pelin pelaaminenkin vaihtoehtoisine reitteineen ihan mukavaa, vaikkei se MGS2:a voitakaan tällä osa-alueella.

  Toisaalta ensimmäistäkin MGS:ää voisi pitää sarjan parhaana, koska siinä on erinomainen juoni, joka ei sorru liialliseen selittelyyn. Lisäksi pomot olivat oikeasti juonen kannalta tärkeitä, kun taas esimerkiksi MGS4:n pomot olivat lähinnä pelillisten syiden takia mukana. Itse pidän myöskin enemmän PS1:n versiosta kuin NGC:n The Twin Snakes -remakesta, koska tunnelma on alkuperäisessä pelissä paljon parempi kuin uudemmassa. Lisäksi hahmojen aksentit on poistettu ja musiikit vaihdettu huonompiin, ja näitä muutoksia ei parempi (tai oikeastaan monimutkaisempi) pelimekaniikka korvaa. Allenin mainitseman Enclosurenkin taisivat mennä poistamaan, vaikka se on sarjan parhaita kappaleita.

  Nyt olisi jonkinlaisessa odotuksessa varsinkin tuo PSP:n Peace Walker, vaikka vähän epäilyttää Portable Opsin takia onko tuon pelaaminen edes nautittavaa. Lisäksi peli näyttää varsin co-op-painotteiselta, joka ei sekään kuulosta oikein hyvältä. MPO:kin tehtiin nettipelipainotteiseksi alunperin, ja siksi pelissä päädyttiin PSP:llä toimimattomaan 3D-kameraan kiinteän sijaan. Kojiman läsnäolo pelin kehitystiimissä lupaa kyllä hyvää, joten eiköhän sieltä ihan hyvä peli saada ulos. MGS: Risingiä en kovin paljon odottele, mutta pitää katsella mitä siitäkin tulee. Pelihän on käsittääkseni spin-off, eikä Kojima ole peliä paljolti kehittämässä. Nimen lisäliite, Lightning Bolt Action, toisaalta viittaa vähän hack’n’slashiin, joten ehkäpä sieltä saataisiin jotain uudenlaista menoa MGS:n loistavassa miljöössä.

  #124064
  epsi45
  Member

  Oma Suosikkini sarjasta on MGS3: Snake Eater. Siinä oli vain niin upea tarina ja ennen kaikkea TUNNELMA. Neuvostoliittolaisessa viidakossa ryömiminen on vain niin vapauttavaa, verrattuna pelin aikaisempien osien urbaaniin ympäristöön.

  #124201
  epsi45
  Member

  Hideo Kojima lupaillut uutta Metal Gear Solidia. Saa nähdä mitä se tulee tarjoamaan.

  #124204
  erakko
  Participant

  Joskus varhain ala-asteella muistan kun sukulaiseni pelasi PS1:n MGS:ää. Mielenkiintoa oli peliä kohtaan mutta loppupeleissä en olisi uskaltanut, eikä minun olisi annettu pelata. Ylä-asteelle päästyäni kysyin peliä lainaan, ja ällistyin totaalisesti kun pääsin sen läpi. Kyseessä oli muuten ensimmäinen K15 peli mitä pelasin!

  Pelissä taisi eniten vaikuttaa tarina, musiikki ja hahmot. Ne olivat vain jotain sellaista mitä en ollut koskaan ennen nähnyt. Dramatiikka, käänteet, kaikki, ne olivat jotain niin uutta itselleni ettei voinut kuin ällistellä. En koskaan kuvitellut että pelissä jossa voidaan ampua, olisi pomotaisteluita. Ja että ampuminen ei olisi edes pakollista etenemiseen. Nykyään sitä ei voi pelata kuin tarinan vuoksi, kaikki muu on jälkimmäisiin osiin verrattuna niin kankeaa. Ja minulla on siis itselläni myös oma ja uudenveroinen kappale pelistä PS1:lle.

  Noh, sitten kuulin jatko-osista, ja kakkosen hommasin siskoni kaverin pikkuveljeltä joka oli jotain 7 siihen aikaan. …Miten peli hänellä oli? Noh, peli joka tapauksessa vaikutti myös syvästi. Ei ehkä yhtä paljoa kuin ykkönen, mutta peli oli mielenkiintoinen, tarinassa oli kiintoisia käänteitä ja lopetus oli mitä erikoisin. Päähenkilön vaihtuminen Raideniksi ei vaivannut yhtään.

  Sitten ostin ihan omilla rahoilla kolmosen. Luulin että peli oli suora jatko-osa kakkoselle, vaikka pelin alussa sanotaan että peli sijoittuu kylmän sodan ajalle! Muistaakseni tajusin vasta ihan lopussa kun nimi Big Boss mainittiin että kyseessä ei ole suora jatko-osa 😀 Siihen asti mietinkin kovasti että miten Snake ei muistanut Meryliä ja miten varustus oli niin surkea.

  Noh, joka tapauksessa pelistä nousi suosikkini. Monipuolisuus, ominaisuudet ja tietyn asteen vapaus ja easter eggit pitivät koukussa pitkään. Tarinan Bondimaisuus myös viehätti, ja seurasihan se muutenkin tyypillistä Metal Gear kaavaa: pomotaisteluita, käänteitä ja hiippailua. Ja runsaasti viittauksia edellisiin osiin. Tässä osassa vasta aloin yrittämään "älä tapa ketään" ja "älä tule nähdyksi" läpipeluita.

  Neloselta, uskokaa tai älkää, odotin jatko-osaa kolmoselle, sillä jossain lehdessä näin Snakella silmälapun. Noh, myöhemmin sain selville että näin ei ollut. Lopulta peli julkaistiin, ja pakkohan se oli PS3 hankkia. Tätä ennen harkitsin jo PSP:n hankkimista sillä Portable Ops trailerien perusteella vaikutti todella hyvältä. Noh, nelonen on aika rautainen kaikin puolin, mutta tarinaa oli kyllä enemmän kuin tarpeeksi. Tästä huolimatta peli kuitenkin on todella hyvä, ominaisuudet ja easter eggit tekevät siitä kympin arvoisen, vaikkakin omaa paljon räiskintää tai ainakin korostaa sitä vaihtoehtona. Huikea lopetus sarjalle, mutta kolmosessa oli silti miellyttävämpi tunnelma ja pomotaistelut.

  Tämän jälkeen itse en jaksanut enää välittää koko sarjasta. Sitten hiljattain ehkä kuukausi tai kaksi sitten, katsoin Portable Opsin trailerin uudelleen. Aloin jo suunnittelemaan PSP:n ostoa sitä varten, ja monen mutkan kautta se tuli lopulta saatua. Tätä ennen olin ostanut MGS HD Collectionin PS3:lle, ja pelannut kolmosen pitkästä aikaa läpi. Subsistence-version kamera teki kyllä pelistä paljon miellyttävämmän kokemuksen.

  No mutta, Portable Ops. Peli oli todella raikas tuulahdus itselleni sarjassa, sillä kerronta ja ylipäätänsä eteneminen pelissä olivat niin erillaisia. Pelin loppu oli omasta mielestäni hiukan "vajaa" (yksi bossi ja vain puhetta) ja pelin kamera on aivan kauhea, mutta jälkimmäisestä en voi kuin syyttää alustaa. Joka tapauksessa tykkäsin pelistä ja kameraankin osasi tottua.

  Seuraavaksi olisi luvassa Peace Walker jota jo ehdin aloittaa HD Collectionilla. En vielä hirveästi osaa sanoa mitään, mutta tuntuu että peli haluaisi minun vain väistelevän vartijoita sen sijaan että nukuttaisin nämä ja leikkisin alueella, mikä on itseäni viehättänyt kovasti sarjassa. Perinteinen "väistele näkökenttää" sniikkailu on niin ahterista kuin olla ja voi. Voi olla että on taas menty niin erillaiseen pelirakenteeseen että alku voi olla kankeaa.

  Ground Zeroesista on nähty vain vähän mutta kai se tulee pelattua kun kyseessä on kuitenkin BIG BOSS. En tiedä miten Peace Walker päättyy että voiko tarinalta odottaa muuta kuin spinoffia, mutta saa nähdä. Rising taas kiinnostaa todella paljon ja on yksi koviten odottamista peleistäni. Platinum Games hoitaa pelimekaniikan ja Kojima Productions tarinan… ei voi olla kuin hyvä! Tyylikkään näköistä ninjailua.

  Siinä onkin "lyhykäisyydessään" suhteeni sarjaan, muita osia en ole kokellut.

  #124225
  epsi45
  Member

  Erakon vastaus aika tyhjentävä ja hyvä! 😀

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.