Miksi aloitit cosplayn/miksi harrastat cosplayta?

Home Forums Sekalaista Cosplay Miksi aloitit cosplayn/miksi harrastat cosplayta?

 • This topic has 3 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #124114
  Mikila
  Participant

  Eli miksi ihmiset ovat aloittaneet cosplayn tai harrastavat sitä? Halusitteko ommella puvun? Pyydettiinkö teitä ryhmäcossiin? Halusitteko että teistä otetaan kuvia? Mitä?

  Itse cossasin ekassa conissani (todella surkeasti) Furuban Kaguraa, koska ajattelin että sillä tavalla sulautuisi joukkoon paremmin… no, kukaan ei tunnistanut pukua. Mutta tässä ekassa conissani, animecon 2011, näin niitä eri sarjojen kokoontumisia kun hahmot poseerasivat ja esittivät eri ryhmissä. Se näytti hauskalta. Itsekin kuvasin tätä innokkaasti ja päätin, että joku kerta haluan itsekkin osallistua moiseen. Siksi jatkoin cossaamista tämän vuoden Kikuconissa, vaikka moista tilaisuutta ei tullut. Uusi yritys nyt sitten Traconissa (muita sangatsulaisia tulossa?)

  Elikkäs, miksi aloititte cosplayn? Onko syynne cosplayn harrastamiseen vaihtunut alkuperäisestä?

  #124232
  Power
  Participant

  Aloitin cossaamisen nähtyäni siskon cosplay pukuja ja niimpä päätin siihen aikaa cossata Shugo Charan Amua joka ei onnistunut kovin hyvinkään ja cossaamiseni loppasi siihen 2 vuodeksi, kunnes sain käsiini DS:n ja Pokemon Soul silverin. Niimpä päätin cossata Pokemonista Lyraa ja ahersin sen cossin kanssa ja osallistuin vieläpä cosplay kisaan 🙂 Sen cossin jälkeen olen halunnut vaan tehdä lisää asuja!! Nyt ois suunnittelussa kolmen eri hahmon asut XD Katotaan miten käy.

  #124277
  Minorea
  Member

  Olin ilmoittautunut 2004 kaverini kanssa Harry Potter larppiin Jyväskylään. Paikka oli kumminkin vaihtunut larppiin ja emme olleet saaneet informaatiota ja eksyimme. Kaverini lähti sitten reippaana tyttönä kohti yliopistoa hakemaan apua ongelmaan.

  Yliopistolla sattui tuolloin olemaan animecon ja olin ihan onnesta soikeana. Katselin pukuja haltioituneena ja törmäsin suurin piirtein kaveriini, joka oli jäänyt juttelemaan erään ystävällisen JV:n kanssa, joka lopulta autolla ajoi meidät uudelle larppipaikalle. Itse taas yritin kovasti vihjata kaverilleni, että olisimme voineet jäädä mieluiten tuohon ihmeelliseen tapahtumaan, joka vilisi hienoja pukuja.

  Kotona sitten selvittelin asiaa tarkemmin ja selvisi, mistä harrastuksesta oli kysymys. 2005 sitten bongasin samanlaisen tapahtuman Helsingistä ja pakkohan sinne oli saada puku, kun kaikilla muillakin oli. Siitä se sitten lähti. Teen pukuja lähinnä omaksi ilokseni ja tyydyttämään skitsofrenian tarvettani olla aika-ajoin joku muu. Tottakai lisäplussana tulee nuo kuvat mitä puvustani otetaan sekä sen saama huomio, mutta vaikka kukaan ei kuvaisi pukua tai tulisi kehumaan sitä, vetäisin silti aina puvun päälleni coniin mennessäni.

  Nykyään jopa perun conireissuja, jos puku ei ole valmis. En vain osaa olla ilman ja olen huono kierrättämään vanhoja pukuja.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.