Minority Rule

Home Forums Sekalaista Muut Minority Rule

 • This topic has 26 voices and 109 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 110 total)
 • Author
  Posts
 • #103385
  Blackbeard
  Participant

  Peli Liar Gamen ystäville, ja kaikille muille Sangatsulaisille, jotka vain haluavat pelata

  Liar Game on varsin jännittävä mangasarja, jossa ehdottomasti parasta on kierot pelit joita hahmot tarinassa joutuvat pelaamaan. Yksi näistä peleistä on ”Minority Rule”, eli ”Vähemmistö sääntö”, mielenkiintoinen, jänittävä ja yllättävän fiksu peli, huolimatta siitä kuinka vakavasti otettavat panokset pelissä on. Eräältä toiselta foorumilta löysin pelistä tehdyn nettiversion, ja mieleeni tuli ajatus, josko tällainen toimisi vaikka myös Sangatsussa. Suuret kiitokset destiny4everille pelin kehittelystä, ja luvasta järjestää suomiversio

  Minority Rule

  Someone wrote:

  ”Pienestä pitäen olemme kohdanneet ’enemmistö voittaa’ säännön. Oli se sitten niinkin yksinkertainen päätös kuin ”Mihin mennään syömään” tai jo huomattavasti monimutkaisempi päätös kuten ”Kenen pitäisi hallita valtakuntaa?”. Enemmistö voittaa aina. Nyt, miten olisi peli, jossa vähemmistö voittaa?”

  Säännöt:

  1. Kuka tahansa saa osallistua, kunhan ilmoittaa tässä ketjussa halunsa osallistua
  2. Peli alkaa, kun kilpailijoita on tarpeeksi
  3. Kaikki pelaajat saavat saman ”Kyllä tai ei”-kysymyksen. Sen kysyy joku pelaajista, tai minä. Se voi olla ihan mikä tahansa kysymys mistä tahansa aiheesta, kunhan siihen voi vastata Kyllä tai Ei. Vastauksen ei tarvitse olla rehellinen
  4. Voit äänestää vain ”Kyllä” tai ”Ei”. Äänet lähetetään yksityisviestillä pelin sihteerille (minä)
  5. Voit äänestää vain kerran kierroksella, ja kun olet äänestänyt ET voi muuttaa ääntäsi
  6. Ne joiden vastaukset jäävät vähemmistöksi jatkavat seuraavalle kierrokselle. Esimerkiksi 10 äänestää [Kyllä] ja 12 äänestää [Ei]. Ne 10 jotka äänestivät [kyllä] jatkavat seuraavalle kierrokselle.
  7. Tuloksia ei paljasteta ennen kuin äänestysaika on päättynyt, ja jokainen on äänestänyt. Sinun valintasi ei tule muiden näkyville ennen virallista tulos listaa.
  8. Kun peli alkaa sinulla on 72 tuntia (eli 3 päivää) aikaa vastata kysymykseen. Mikäli pelaaja ei vastaa kysymykseen tämän ajan rajoissa, hänet diskataan. Kuitenkin jos kaikki pelaajat vastaavat ennen kuin aika on kulunut, minä kirjoitan tästä viestin tähän ketjuun, ja kierros päättyy.
  9. Voit äänestää koska tahansa äänestysajan sisällä, mutta sinun täytyy ilmoittaa tähän äänestys ketjuun ”Olen äänestänyt”. Tässä kohdin ei saa valehdella. (Erillinen äänestysketju tehdään kun ensimmänen peli alkaa)
  10. Seuraava ”kyllä tai ei”-kysymys esitetään, ja vähemmistö jatkaa edelleen seuraavalle kierrokselle. Tämä jatkuu, kunnes jäljellä on yksi henkilö (tai kaksi, koska siinä tapauksessa vähemmistöä ei voi enää muodostua), ja hänet julistetaan voittajaksi.

  Lisäohjeita:

  – Yksi henkilö toimii pelin sihteerinä, ja on vastuussa äänien laskemisesta (ne siis lähetetään hänelle ykstiyisviestinä), sääntöjen noudattamisesta ja rankaisujen jakamisesta jos sääntöjen tai sopimusten rikkomista ilmenee. Mahdollisia rankaisuja ovat:
  -Välitön diskaaminen
  -Voittaja määrää henkilölle sekä avatarin, että allekirjoituksen
  -Muita ehdotuksia otetaan vastaan!

  – Pelin voittaja valitsee häviäjille avatarit. Näitä avatareita täytyy käyttää viiden päivän ajan. Häviäjien on suostuttava käyttämään näitä avatareja, vaikka eivät niistä tai niissä olevista hahmoista pitäisikään. Voittaja muistakoot kuiten foorumin yleiset säännöt, ja hyvän maun rajat. Ei siis rajusti loukkaavia kuvia.

  – Kun pelaaja on tippunut pelistä, hän ei saa olla peliä koskien yhteydessä yhä mukana oleviin pelaajiin.

  – Pelaajat voivat solmia keskenään sopimuksia. Muistakaa kuitenkin, että vain sihteerille yksityisviestillä lähetetyt sopimukset ovat pitäviä ja että niiden toteutumista valvotaan. Olkaa tarkkoja sopimusten yksityiskohtien (pykälien) suhteen. Sopimuksen täytyy tietysti olla kaikkien osapuolien hyväksymä, eli siis kaikki sopimuksessa mukana olijat ilmoittavat sopimuksesta sihteerille.

  – Vuorovaikuttaminen pelissä tapahtuu lähinnä ykstyisviesteillä, mutta jos siltä tuntuu, myös tätä ketjua voi koitta yrittää käyttää omaksi edukseen.

  Äänestysketju

  HUOM. Pelin säännöt eivät ole vielä kiveen kirjoitetut, eli parannusehdotuksia saa ehdottaa, vikoja osoittaa, ja jos jokin on epäselvää, kannattaa kysyä!

  Voittajat;

  Peli #1: Rege (6.6.2010)
  Peli #2: Blackbeard, Monninen (19.6.2010)

  #103386
  Blackbeard
  Participant

  Eli tästä olikin jo puhetta Off-Topicin puolella, ja nyt peli on pystyssä. Ilmoitettakoon kuitenkin, että aikataulu kysymysten vuoksi varsinainen pelaaminen alkaa vasta kesäkuun puolella, ja äänestysketju luodaan vasta silloin.

  Mielipiteitä, parannus ehdotuksia, ja ennen kaikkea ilmoittautumisia ensimmäiseen peliin otetaan jo vastaan.

  #103389
  Dents
  Participant

  Ahahaa, vaikuttaa mielenkiintoiselta. Tulen kyllä varmasti kokeilemaan.

  Kysymys: Onko niin, että avataria, jota täytyy pitää tai joka muille määrätään, ei tarvitse tehdä itse?

  #103390
  Blackbeard
  Participant

  Ei tarvitse, jos ei tahdo. Voi etsiä netistä sopivan ^^

  #103392
  SlamDunk
  Member

  Mukana olen. Tässähän olisi voinut tehdä niinkin nilkin tempun, että valehtelee olevansa liitossa joidenkin käyttäjien kanssa ja että vastattaisiin "kyllä". Sitten kun osa mahdollisesti vastaisi "ei", heidät diskattaisiin, mutta siihen onkin sääntö. Hitsi. Paitsi että se olisi ehkä ollut liian epäreilu ja muutenkin kaikki olisivat käyttäneet sitä, joten hyvä vaan, että siihen on säätö.
  Pitää keksiä jotain muita strategioita. Vielä n. kuukausi aikaa.

  #103396
  an&ri
  Member

  Minäkin haluaisin mukaan. Pitää keksiä joku hyvä suunnitelma, muuten menee ihan tuurilla.

  #103397
  Rege
  Member

  Olen kyllä mukana. Vaikka on kyllä mahdollista, että minut diskataan, sillä kämppä on kesäkuussa pahasti remontissa enkä tiedä lähetetäänkö mut jonnekkin evakkoon sen takia vai jäänkö pölyn keskelle. Mutta yritän parhaani mukaan pysytellä pelissä.

  #103480
  Nanakin
  Member

  Mäkin ilmoittaudun mukaan, sääli että ton juonittelun kannalta menee vähän vaikeaksi, meinaan useampien liittoumien avulla olis voinu luovia aika näppärästi eteenpäin.

  #103481
  Rock Neko
  Member

  Humm, voisinpa osallistuakin. Tuo avatar-"kirous" kuulostaa kivalta. >D

  #103489
  Yoso
  Member

  Minäkin voisin ihan hyvin osallistuakin.

  #103498
  Blackbeard
  Participant

  Nanakin wrote:

  Mäkin ilmoittaudun mukaan, sääli että ton juonittelun kannalta menee vähän vaikeaksi, meinaan useampien liittoumien avulla olis voinu luovia aika näppärästi eteenpäin.

  Missään ei kielletä useampiin liittoutumiin kuulumista 😉

  #103501
  mansikka94
  Member

  En osaa sanoa, olenko itse osallistumassa, mutta ihan näin mielenkiinnosta, jos toisessa liittoutumassa sovitaan jotakin, ja kuuluu sitten toiseenkin liittoutumaan, saako ensimmäisessä liittoutumassa olevien suunnitelman kertoa toiselle liittoutumalle tai toisinpäin ja saako liittoutuman jäsenille valehdella siitä, mitä aikoo tehdä/äänestää?

  #103503
  Blackbeard
  Participant

  Hmm, näihin on vaikea vastata ilman että antaa vinkkiä hyvän pelisuunnitelman suhteen.

  Kaikki riippuu ihan sopimuksen yksityiskohdista. Äänestään saa valehdella muille, mikäli liittouman sopimus ei sitä estä. Toivon siis tosiaan, että kirjoitetaan jonkinlainen selkeä sopimus, esim.:

  Herra X ja Rouva Y liittoutuvat ja suostuvat seuraavan sopimuksen ehtoihin:
  – He kertovat toisilleen rehellisesti mitä äänestävät

  Ei sii mitään "Joo, mää ja toi ollaan sillei niiq liitossa" koska silloin tulee varmasti ongelmallisia tilanteita siitä mikä on sallittua ja mikä ei.

  Ainut tapa rikkoa sopimuksia, on keksiä tapa jolla rikkomus ei tule sihteerin tietoon, mutta en välttämättä suosittele kokeilemaan. Aion olla erittäin valppaana 😉

  #103506
  Nyaa
  Member

  Vaikuttaa kiinnostavalta, minäkin voisin osallistua.

  #103513
  Kuroii
  Member

  Voishan sitä mukana olla :’—D Kuulostaa kivalta.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 110 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.