Mitä pidät Haruka fukushiman sarjakuvista?

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Mitä pidät Haruka fukushiman sarjakuvista?

 • This topic has 16 voices and 16 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • Author
  Posts
 • #90580
  Salsamon
  Member

  Mitäs pidät neiti Haruka Fukushiman Sarjakuvista? Niitä on mm. Cherry juice, Orange planet, Meikkikeiju, Pika-aikuinen… (minulla on muuten nuo kaikki…. kaikki 5 orange planettia, 3 ja 4 cherry juicesta, meikkikeiju ja tällä hetkellä pika-aikusen kaikki 1-3 mutta sitten sitä 4 odottelen <3<3<3) Sitten oli kedamonodamono… Mitäs teillä on?

  #90583
  Sun Summer
  Member

  Teini hömppää pahimmillaan. Todella massa shojo sarjoja, taide on niin kliseistä ja eikä mitenkään päin persoonallista, juonet sarjoissa täysin ennalta arvattavia teini rakkaus plörinää, hahmot käytettyjä, päähenkilöt sokerisen täydellisiä (ugh!) = kamalaa moskaa. Olen lukenut kaikki suomeksi tulleita sarjoja vähintään yhden osan ja totta vieköön tosi huonoja. Ei siis pätkääkään iske ja näistähän huomaa heti kättelyssä, että ikäryhmä, jolle sarjat on suunattu on teini tytöt, jotka jonkun ihmeen kautta voi tykätä tällaisesta moskasta.

  😆

  #90602
  Kirppu11
  Member

  Aluks inhosin Fukushiman sarjoja ihan älyttömästi, muttakun Cherry Juice kääntyi suomeksi, aloin äkkiä tykätä niistä. Aluksi olin (ja olen yhä osittain) sitä mieltä, että taide on kamalaa ja sarjat ällösiirappista rakkaus höpötystä. Niinhän se onkin. Mutta CJ:n luettuani minulle jäi sellainen olo, että ehkä Fukushiman sarjat ei olekkaan niin kamalia.
  Kaikki Fukushiman sarjojen päähenkilöt ovat äärettömän ärsyttäviä. Juuri tuollaisia itkupillejä, jotka luulevat että heitä inhotaan. Tykkään muutamasta sivuhahmosta, mutta siinä se. Fukushiman hahmokerronta on aikalailla sieltä.
  Ja silti, vaikka kerron pelkkiä miinuspuolia ja kaikki saavat sellaisen käsityksen, että inhoan Fukushiman sarjoja, rakastan niitä. Ensimmäiset sarjat ovat yksinkertaisesti sanottuna huonoja (mm. "Pika-aikuinen" ja "Meikkikeiju"…). Tykkään enemmän Fukushiman tarinankerronnasta näissä kouluromansseissa. Orange Planetkin oli jokseenkin hieman pettymys. Cherry Juice ja AAA ovat mielestäni parhaat sarjat Fukushimalta.

  Sun Summer wrote:

  …taide on niin kliseistä ja eikä mitenkään päin persoonallista, juonet sarjoissa täysin ennalta arvattavia teini rakkaus plörinää…

  Olen täysin samaa mieltä. Vielä yksi asia, mikä Fukushiman sarjoissa ärsyttää on tuo ennalta arvaaminen. Niinhän se on melkein kaikissa sarjoissa, mutta olisihan sitä edes vähän voinut yrittää kiertää ja tehdä juonenkäänteitä? ;_____; On ärsyttävää kun jo ensimmäisillä luvuilla huomaa ajattelevansa, että "Ohopsista, Otome ja Minami päätyvätkin sitten lopussa yhteen. Kiva kiva."

  #91131
  Shoe
  Member

  Itse en ole ostanut yhtään osaa kyseisen mangakan tuotannosta, mutta on tullut silmäiltyä kaverilta vähän tarkemmin sisältöä. Ensimmäinen reaktioni oli seuraava: "onko tää Tanemuran halpakopio?"
  Minusta Fukushiman taide on melko karseeta, näyttää matkitulta Tanemuralta. Ja muutenkin Fukushimalla on melkoinen käsiala.

  Tämä on juuri tätä mielikuvituksetonta teinihömppää. Tuntuu ihan siltä, että Fukushima -niminen naikkonen sai kännissä ollessaan idean alkaa piirtää koulutyttösarjaa Tanemuraa matkien. Miksei shoujosarjojen juoniin voi keksiä mitään uutta? (Tämä oli kyllä todella karkeasti yleistetty, voihan toki olla joitain oikeasti hyviä ja persoonallisia shoujosarjoja, mutta tarkoitan lähinnä näitä Fukushiman ja Tanemuran sarjojen tyylisiä sarjoja.) Minusta koko Fukushima on vain harrastelijapiirtäjä, jolla ei ole omaa tyyliään, vaan pitää matkia tunnetumpia piirtäjiä.

  Varsinkin päähenkilöstä Fukushima tekee liian täydellisiä: kiltti, söpö ja suurisilmäinen noin yläasteikäinen pikkutyttö, joka haaveilee koulun suosituimman pojan perään ja tirskauttaa pari kyyneltä kyseisen pojan nähden ja poika rakastuu päähenkilötyttöön ja he ovat onnellisesti yhdessä loppu elämänsä. Oliko tuossa mitään persoonallista ja mahtavaa? Ei, jos minulta kysytään. Itse asiassa, tuossa tuli yhden sarjan juoni suurinpiirtein. Ja kuitenkin tuohon liittyy joku kolmas pyörä.

  Tämän perusteella voi päätellä idioottikin, etten omista yhtään pokua Fukushiman sarjoja.

  #91146
  räsynukke
  Member

  En nyt ala listaamaan noita jo aiemmin mainittuja juttuja, mutta olen siis monesta asiasta samaa mieltä kuin edellä kirjoittaneet. Yksi juttu vaan pitää lisätä: Kaikki Harukan sarjojen hahmot tuntuvat ja näyttävät tismalleen samoilta. Ja juonet. Samaa tykkäänentykkääeikuntykkääntaiensittenkään. Minkäänlaista sanomaa ei löydy, pelkkää vaaleanpunaista hattaraa. Huumorikin on tunnuttu kuittaavan lähinnä näillä "iik pervo hakkaan sen eiks ookin hassua" -jutuilla. Varmaan johonkuhun iskee, ei kai Harukan sarjoja muuten olisi suomennettu. Mutta ei minuun.
  Shoe wrote:

  Tuntuu ihan siltä, että Fukushima -niminen naikkonen sai kännissä ollessaan idean alkaa piirtää koulutyttösarjaa Tanemuraa matkien.

  Tämä.

  Itse siis olen lukenut kokonaan Cherry Juicen, muita Harukan sarjoja olen vain vilkaissut läpi. Mielenkiinto ei oikein pysy yllä, kun samoja juttuja toistetaan yhä uudelleen. Taidetta en menisi haukkumaan Tanemuralta matkituksi, ja kyllähän sitä joissain kodissa jaksaa katsoakin, mutta ei loppujen lopuksi iske yhtään.

  Olisi kyllä mielenkiintoista, jos joku Harukan sarjoista tykkäävä nyt tulisi ja perustelisi kunnolla mielipiteensä (vinkki vinkki!). Vaikka Kirppu voisi vähän selventää, kun itse en saanut oikein tuosta viestistä selville, että mikä näissä sarjoissa sitten nappaa?

  Ketjun aloittajalle vielä, otsikossa on kirjoitusvirhe (kaikki erisnimet isolla). Lisäksi aloitusviestissä voisi sanoa vähän selkeämmin kantansa, ja perustella.

  #91152
  Kyoka8
  Member

  Samoilla linjoilla kolmen edellisen kanssa. Piirrustustyyli on persoonatonta, tarinat köyhiä ja kliseisiä, henkilöt on latteita ja stereotypisiä. Inhoan Tanemuran tyyliä, joten sitä jäljittelevä amatööri menee vielä huonommin. Niissä sarjoissa, joista pidän on moniulotteinen ja yllätyksellinen juoni, ja henkilöt ovat oikeantuntuisia, eivätkä mitään puupökkelöitä. Kaiken lisäksi – teinityttöjen sydänten läpätys ei oikeastaan voisi vähempää kiinnostaa.

  Eli ei kyllä nyt siis ole minun juttuni. Tarvitsee oikeasti olla loistava, jotta hömppä-sohjolla voisi herättää lukijoiden mielenkiinnon. Itse tykkään lukea syvällisiä ja omalaatuisia tarinoita, enkä mitään puuduttavia plagiaatteja.

  #91191
  Ni-chan
  Member

  Ei tähän ole paljon lisättävää edellisiin kommentteihin nähden.
  Fukushiman sarjakuvat ovat toistensa köyhiä kopioita, joissa on niin perusjuoni että ihan hirvittää. Itse olen lukenut Orange Planetit, Cherry Juicen ja Pika-Aikuisen tähän mennessä suomennetut osat, lainasin kaverilta, ja huomasin senkin, että jokaisen sarjan päähenkilö näyttää samalta. Sarjoissa myös toistuu monen shojosarjan ärsyttävä piirre, että päähenkilöön on ihastunut 3-7 poikaa. (Juu, seitsemän. Laskin kerran.)
  Myös hahmojen "ylinuori" ikä ärsyttää. Jotain about kasi-ysiluokkalaisia ja "Nyt löysin elämäni rakkauden!". Ei se läheskään aina noin mene, itse asiassa tuskin koskaan. Poikkeuksiakin kyllä on…
  Alkaa mennä offiksi. Mutta tässä meikän mielipide suht lyhyeksi tiivistettynä.

  #91240
  Shoe
  Member

  Ni-chan wrote:

  Sarjoissa myös toistuu monen shojosarjan ärsyttävä piirre, että päähenkilöön on ihastunut 3-7 poikaa. (Juu, seitsemän. Laskin kerran.)

  Juuri tuo on niin ärsyttävää liian monessa shoujossa, varsinkin juuri näissä Fukushiman sarjoissa. Mikä siinä päähenkilössä voi olla niin fantastista, jos saan kysyä. Mutta siis seitsemän, aika hullua. Jotain rajaa hei. Ei sillä ettenkö uskoisi tuon olevan totta, mutta siis kuvitella seitsemän?! Kaikkea sitä keksitäänkin..

  Ni-chan wrote:

  Myös hahmojen "ylinuori" ikä ärsyttää. Jotain about kasi-ysiluokkalaisia ja "Nyt löysin elämäni rakkauden!". Ei se läheskään aina noin mene, itse asiassa tuskin koskaan…

  Ja sitäkin ihmettelen, miten joku yläasteikäinen voi muka löytää jo elämänsä rakkauden. Miksi tyttöjen pitää aina olla noita iänikuisia yläasteikäisiä? Pikkupenskojahan yläasteikäiset ovat. Niin, ihan offina että tunnenkin oman ikäiset tyypit ihan kakaroiksi, mukaanlukien itseni. Minusta vanhemmat tytöt – eli jotain 20 vuotiaat, jotka kyllä varmaan luetaan naisiksi – ovat paljon viehättävämpiä kuin 13-15 vuotiaat tytöt.

  räsynukke wrote:

  Olisi kyllä mielenkiintoista, jos joku Harukan sarjoista tykkäävä nyt tulisi ja perustelisi kunnolla mielipiteensä (vinkki vinkki!).

  Minustakin mielipiteenilmaisu voisi olla ihan hyvä tässä tapauksessa, nyt kun tässä on monta sellaista viestiä, jossa ei kyllä ylistetä Fukushimaa. Mutta minusta tätä mielipidettä saamme turhaan odottaa.

  Pelkkää lainailua koko viesti, mutta ihmiset ovat viisaampia kuin minä..

  #91842
  Moon
  Member

  No niin.
  Valitan, tälläkin kerralla olette saaneet kanssahaukkujan ^^”
  (luulenpa ettei ylistäjiä saavu)

  Mutta nyt perehdyn pelkkään Fukushiman piirtotyyliintyyliin:

  Ensinnäkin haluan sanoa, että hän todellakin on piilokopioinut Tanemuran tyyliä! And i have some evidence!
  Liian monessa kohdassa olen saanut sellaisen flash backin Full moonista tai KKJ:stä tai muista Tanemuran sarjoista/hahmoista, jotka on kierosti piilotettu Fukushiman sarjaan. Tajusin sen viimein Pika-aikuista lukiessani!
  Jos joku epäilee, niin suosittelen vilkaisemaan lukujen aloituskuvia. Niissä tiivistyy kaikki.
  Erityisesti, jos joku omistaa Pika aikuisen, haluaisin heidän kääntävän sivun 108, tuo nukkuva lapsi muistuttaa aivan pyörtynyttä Mitsukia vähän ennen lukua 4 Full Moonin osassa 1.
  Ja silmät muistuttavat ärsyttävästi Tanemuran I.O.N sarjasta otetuilta.
  Eikä melkein kukaan huomaa kopiointia, koska kopioija on niin huono siinä!

  Toiseksi kiinnitän huomiota anatomiaan. Hänen eri sarjakuvissaan anatomia on eritasoista, mutta suurimmaksi osaksi huonoa. Ainakin kädet tuottavat hänellä vaikeuksia. : P

  Niin ja tietysti pitää mainita että hahmot ovat hyvin samannäköisiä.
  Ja että hänen kolmekymppiset hahmota näyttävät melkein teineiltä.
  Ja oikeastaan kaikki muutkin viat ollaan jo esitelty yllä olevissa viesteissä. ^^”

  #94985
  wispie
  Member

  Itse en ole lukenut kuin yhden pokkarin Orange Planetista, ja vois sanoa että ihan kamalaa soopaa. Luen kyllä toisinaan shoujoa huvikseni, muttä tämä on jo liikaa. Aivan liikaa. Ehkä kyse oli vain siitä pokkarista, mutta mitään juonta ei tuntunut olevan nimeksikään, ja se piirrustustyyli. Nättiä ja yksityiskohtaista, joo. MUTTA NE ILMEET. Sanotaan ._. – ilmeellä minä rakastan sinua ja that’s it. Ihan kaikkien hahmojen ilmeet on tuskaisen epäuskottavia, varsinkin kun ne itkee. En vain voi sietää sitä.

  #95160
  kaijakki
  Member

  Mulla on orange planetit (5)
  Pika-aikuiset (4)

  Multa jäi kokonaan ohi cherry juice:t
  Ja meikkikeiju(t) loppu kaupoista ennen kuin sain

  #98343
  OtaQ
  Member

  Ni-chan wrote:

  Ei tähän ole paljon lisättävää edellisiin kommentteihin nähden.
  Fukushiman sarjakuvat ovat toistensa köyhiä kopioita, joissa on niin perusjuoni että ihan hirvittää. Itse olen lukenut Orange Planetit, Cherry Juicen ja Pika-Aikuisen tähän mennessä suomennetut osat, lainasin kaverilta, ja huomasin senkin, että jokaisen sarjan päähenkilö näyttää samalta. Sarjoissa myös toistuu monen shojosarjan ärsyttävä piirre, että päähenkilöön on ihastunut 3-7 poikaa. (Juu, seitsemän. Laskin kerran.)
  Myös hahmojen "ylinuori" ikä ärsyttää. Jotain about kasi-ysiluokkalaisia ja "Nyt löysin elämäni rakkauden!". Ei se läheskään aina noin mene, itse asiassa tuskin koskaan. Poikkeuksiakin kyllä on…
  Alkaa mennä offiksi. Mutta tässä meikän mielipide suht lyhyeksi tiivistettynä.

  #98857
  Alchemist144
  Member

  Itse en oikein pidä Haruka Fukushiman töistä mistään niistä. Piirrostyyli muistuttaa B-luokan Arina Tanemuraa ja hahmot ovat samalla tavalla ärsyttäviä ja ennalta-arvattavia. En muutenkaan pidä shoujosarjoista joten tämä tuskin tuli minään yllätyksenä.
  Olen lukenut siis Pika-aikuisen mutten sen jälkeen ole kajonnut kyseisen tekijän töihin. Varsinkin kun shoujomangoissa asetelma on aina sama ja ärsyttävimpien kliseiden toisto saa mintu hakkaamaan päätäni seinään. Kunnon juonenkäänteitä tarvitaan jotta sarjaa jaksaisi seurata. Tyypillinen shoujosarjojen "Yhyy-olen-itkupilli-mutta-esitän-vahvaa-ja-hymyilen-vaikka-sattuisikin" -päähenkilö saa vereni kiehumaan… Esimerkiksi Fruits Basketiin en koskisi pitkällä tikullakaan. Anteeksi, offiksi meni.

  #99023
  Chibi’
  Member

  Piirrosjälki on ihanaa ja selkeää,mutta tarinoiden juonet…no,ei niistä sen enempää. :mrgreen:

  #99391
  Beldarius
  Participant

  Minä itse asiassa pidän tarinoista. ._.’ Mutta sarjoissa ärsyttää se, että hahmot näyttävät AINA. TÄSMÄLLEEN. SAMALTA. -_-’

  Ja nuo "ylinuoret" teinitytöt, ugh. Ainakin Fruits Basketissa hahmot ovat sopivan ikäisiä, 16-18 on parempi kuin mikään hiivatin 14.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 17 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.