Miten löytää se OMA tyyli?

Home Forums Piirtäminen Miten löytää se OMA tyyli?

 • This topic has 3 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #123464
  kaguro
  Participant

  Heips,
  Niin miten sen oman tyylin piirtämisestä löytää? Olen piirellyt koko ikäni ja tuntuu et nyt pitäis alkaa kehitellä jotain omaa, eikä kopioida toisten tyylejä. Mutta aina kun yritän luoda jotain itse ja haen inspiraatiota netistä jään katsomaan devianartista muiden lahjakkaiden ihmisten töitä ja sorrun koipiomaan heidän tyyliänsä 🙁
  Eli tarttiin apuu. Te siellä, auttakaa tyhmää.

  #123466
  Pappis
  Member

  Omaa tyyliä on hankala lähteä kehittämällä kehittämään(kokemuksen syvä rintaääni). Mulla meni oman tyylin hakemiseen se neljä vuotta, se on muuttunu kymmeniä kertoja välissä ja se muuttuu vieläkin.

  Neuvoa voisin antaa sen verran, että kun lähtee seuraavan kerran piirtää jotain, kuuntele samalla musiikkia, joka herättää tunteita ja halun piirtää. Piirtäessä PIDÄ DEVIANTART KIINNI. Muilta voi ottaa oppia anatomian, värittämisen yms. kantilta, mutta tyyliä ei kannata kopioida.
  Oman tyylin "luominen" on kuitenkin pitkä prosessi, mutta alussa kannattaa pohtia, millasesta tyylistä sä itte pitäisit ja pyri sitten siihen suuntaan.

  Epäselvä vastaus, ole hyvä! 😀

  #123471
  Hant
  Participant

  Ei tuollaisen pohtiminen ole ollenkaan tyhmää, eikä se siten tee sinustakaan tyhmää! 😀
  En usko että omaa tyyliä voi mistään "löytää", tai omasta mielestäni se on vähän huono ilmaus.
  Noh, voi johtua siitäkin, että meikäläinen on useaan kertaan tuskailemassa tämän asian kanssa, ja koen, että tyylini on vain valtavirran manga-mölliäisiä DragonballZ-Naruto- sekoituksella.

  Olen kuitenkin sitä mieltä, että muiden kuvista ei kannata ottaa mallia edes anatomian piirtämisessä, oli tämä piirtäjä sitten anatomiassa miten taitava hyvänsä. Ihastelussahan ei nyt tietenkään mitään pahaa ole. Minun ongelmani on vain se, että olen alitajuisesti niin altis vaikutteille, että huomaan vasta jälkeenpäin nämä vaikutteet, ja silloin nolottaa.

  Kun tarvitset apua jonkin piirtämisessä, ota mallia "oikeasta elämästä" ja sovella siitä. Ei sen tarvitse olla realistista, minäkin usein katson esim. nenän piirtämisessä jostain kuvakulmasta mallia peilistä, ja piirrän sitten siitä "oman tyyliseni" nenän kuvaan.
  Reffi kuvat ovat todella hyödyllisiä, eli peili ja valokuvat kannattaa muistaa, me ihmisethän opimme matkimalla!
  On sivuja, jotka tarjoavat valokuvia ihmisistä eri asennoissa ihan ilmaiseksi, siitä saa anatomian piirteet niin realistiselle kuin sarjakuvamaisellekin piirtämiselle. (-:

  Eli muiden piirros ja kuva galleriat kiinni ehdottomasti, en väitä että kukaan kopioisi kenenkään kuvia täällä, mutta parempi se on itse työstää kuvat, niin nämä meidän ihailemat piirtämisen taituritkin luultavasti tekevät.
  Oma tyyli voi karttua vain itse kokeilemalla ja oivaltamalla.
  Tämä on kuitenkin enemmän mielipide kuin vastaus.

  Lyhyesti; En mie tiedä kun en itekään ole tyyliäni vielä löytänyt, vaikka olen piirtänyt aika paljon.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.