Miten piirtäjän ammattiin pääsee?

Home Forums Piirtäminen Miten piirtäjän ammattiin pääsee?

 • This topic has 3 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #115508
  ketunhenki
  Member

  Tuli taas umpikuja. :mrgreen:

  #115738
  Hant
  Participant

  No, piirtäjän ammattiin pääsee varmaan juuri tuon opettajasi neuvon kautta, vaikka virallista harjoittelua tarvitaankin. Sittenhän sinun täytyisi vain alkaa hankkia sitä virallista harjoittelua, eihän se loppujen lopuksi ole kuin ajan kysymys.
  Jos et malta kuitenkaan niin tehdä (vaikka varmaan kannattaisikin), toinen asia mitä voit yrittää ovat omakustanteet tai ehkä nettikauppaaminen jos haluat piirtäjäksi ja myös tienata sillä. Jos et halua rahaa, voit tehdä nettisarjista jota muut voivat lukea ilmaiseksi.
  Voithan sinä myös "aloitella" tarjoamalla ja tekemällä esim. strippejä sanomalehtiin. Ainakin vakiinnuttaisi pohjaasi piirtäjänä.

  Kannattaisi varmaan vaihtaa ketjun otsikkoa hieman aihetta enemmän kuvaavaksi, tuo "Miten piirtäjän ammattiin pääsee" voisi olla parempi, nyt otsikosta ei oikein tiedä, että mistä oikein on kyse.

  Onkos sinulla muuten jossain netissä nähtävissä joitain piirroksia tai sarjakuvia? 😀
  (Ihan ohi mennen vaan, olisi ollut kiva vilkaista.)

  #115741
  Pappis
  Member

  Itekkin tahdon piirtäjäksi, mutta en päässy Helsingin kuvislukioon. Se oli voivoi, mutta yritän silti. Suomessa piirtäjillä ei kyllä taida olla hirveätä kysyntää, jos mangatyylillä piirtää. Että jos aikoo elantonsa ansaita piirtämällä suosittelen Yhdysvaltoja. Tai ulkomaita yleensäkin. Siellä on kilpailu kovempaa, mutta ainakin siellä voi mahdollisesti ansaita elantonsa piirtämällä. Ja voin sanoo, että ei se menestyminen oo koulutuksesta kiinni.

  (Ja olen samaa mieltä Hantin kanssa. Kotisivujen, gallerian, minkä vaan linkkiä ja vähän äkkiä! >: D)

  #115748
  Hant
  Participant

  Pappis: Samaa mieltä, että jenkeissä lyö suht helposti läpi, esim. monet aloittaa vain nettisarjakuva linjalla, mutta saa äkkiä sitten ihan kaupan hyllyillekin teoksensa.
  Minäkin rupeaisin niin mielelläni sarjakuvapiirtäjäksi mutta tämänhetkisen tilanteen perusteella tuntuu aikas haaveilulta, joten pitää keksiä jotain muuta… Ainakin toistaiseksi.

  Ai niin, se piti mainita, että on olemassa "Suomalaisen sarjakuvan festivaalit" tai joku sellainen josta ohimennen luin lehdestä… No, kai se sarjakuva on aika sama juttu kuin manga-tyyli, vaikka suomi-manga ei oman käsityksen mukaan kovin kysyttyä ole, kuten Pappiskin tuossa pohti. (Mahtava allekirjoitus muuten.)

  Tuokin oli hyvä tuo "ei menestyminen ole koulutuksesta kiinni" vaikka rasittavinta tietysti on että samalla "koulutus =/= menestys" eli saattaa jäädä toimettomaksi. Esim. opiskelet neljä vuotta kuvataiteilijaksi ja sinusta valmistuu työtön kysynnän pienuuden vuoksi. 🙁

  #115750
  Pappis
  Member

  Sen takii kandeeki kokeilla onneaan siellä missä kysyntä on kovempaa.
  Bakumanissa on sanottu, että mangapiirtäjät on jaettu kolmeen luokkaan: neroihin, koviin työskentelijöihin ja uhkapelaajiin. Suomessa saa olla aika uhkapelaaja. Jenkeissä menee hyvin jos oot kahta ekaa.
  Suomessa on kyl Finnmangat yms, mutta se ei oo vakituista ja jos aikoo ihan konkreettisesti julkasta(tankôbon muodossa), kyllä se on jenkkeihin aika lailla pakko mennä. Monet huiput japanilaiset mangapiirtäjätkin on sanonu, että ne ei oo opiskellu manganpiirtämistä missään ja monet on myös sanonu, että sarjakuvaa oppii piirtämään ainoastan piirtämällä ja lukemalla, ei siihen koulutusta tarvii. Ja oikeestaan kokemus näyttää suosituksissa kaikkein parhaimmalta, että jos propiirtäjäks tahtoo nii piirrä, piirrä ja piirrä sitte vielä vähän lisää. Kandee aluks lähtee omakustanteista ja sen semmosista.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.