Muotokuvat

Home Forums Piirtäminen Muotokuvat

 • This topic has 30 voices and 29 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • Author
  Posts
 • #39259
  Michiru
  Member

  Teettekö ikinä realistisia muotokuvia? Itse jäin koukkuun tähän piirtämisen lajiin vähän alle vuosi sitten.
  Pääasiassa piirtelen siis Japanilaisia muusikoita. Tästä saan kuulla kyllä sekä risuja että ruusuja, kun toiset käskee piirtämään jotain muuta ja toiset jatkamaan, mutta entäs omalta kohdaltanne?

  Edit// Unohdin mainita välineistäni : D
  Pääasiassa käytän lyijytäytekyniä (neljää erilaista), mutta kuvia on tullut tehtyä myös kuulakärkikynillä 8D (mikä on muuten aika kivaa)
  Puuväreillä olen tehnyt peräti kaksi kuvaa (omistaa huonot puuvärit) maalannut en ole vielä valmiiksi yhtään kuvaa, mutta eräs semi-realistinen kuva on vähän vaiheessa. Mitäs muuta…. Hiili! En käytä muuta kuin taustoihin jos siitä pitää saada ihan pikimusta. Hiili vaan sotkee. : P

  http://shizenko.deviantart.com/gallery/#Portraits piilomainontaa! :’D

  #39346
  zany
  Member

  Itse piirtelen myös paljon muotokuvia 🙂
  Enimmäkseen len miyavista tehnyt sillä hän on helpoin malli, mutta olen piirtänyt oman muotokuvaki myös : )

  #39408
  Valkoinenhai
  Member

  Harvemmin piirrän omasta tahdostani, mutta kun harrastan kuvataidekoulua on toisinaan pakko piirtää realistisia kuvia. Tein myös koulussa kuvakollaasin veljestäni. :3
  Pidän kyllä realististen töiden tekemisestä, vaikka se onkin tarkempaa, ja anatomia virheet huomaa niistä helpommin (eteenkin jos malli on tuttu henkilö).
  Ihan huonoksi "mallista piirtäjäksi" en voisi itseäni kutsua, mutta kyllä tuon mangan piirtäminen on jotenkin helpompaa ja ennen kaikkea nopeampaa. :- )
  Toisaalta mallista piirtämistä ehkä arvostetaan enemmän, sillä mangan piirtäminen on… No, helppoa.

  #39429
  Seyra
  Member

  Olen piirtänyt peräti kolme realistista muotokuvaa elämäni aikana…Pilakuvia on kyllä tullut harrastettua senkin puolesta. 😳

  #39433
  Sun Summer
  Member

  En minä kyllä kovin paljon, muta joskus esim. julkisuuden henkilöitä. (Paris Hilton on lempparini) Minullakin oli viime hiihtoloman aikaa hinku piirtää oikeita henkilöitä, mutta se laantui. Mutta itseäni aina alkaa ärsyttään se, että en saa aina hahmoista oikean näköisiä, mutta saan minä aina jotain aikaiseksi. Ja joskus jopa jotain hyvääkin. : )

  #39501
  Shalene94
  Participant

  Täytyy sanoa, että en piirrä. Olen piirtänyt liian kauan mangaa, enkä oikein ikinä aitoja ihmisiä. On kyllä tullut kokeiltua, mutta ei siitä tullut oikein mitään. Sitä paitsi en itse oikein tykkää muotokuvapiirrustusten tekemisistä.

  #40465
  willer
  Participant

  Seyra wrote:

  Olen piirtänyt peräti kolme realistista muotokuvaa elämäni aikana…Pilakuvia on kyllä tullut harrastettua senkin puolesta. 😳

  No minulla on kuules täsmälleen sama juttu x) Kolme realistista kuvaa olen hiilikynillä piirtänyt ottaen mallia kipsipatsaista, joilla ei ole päätä, käsiä eikä jalkoja >_> Mutta realistinen vartalo se kuitenkin oli, että..

  #40472
  Kiesu
  Member

  Harvemmin tulee ite ihan realistisia muotokuvia muista tehtyä, vaikkakin pyrin kyllä kehittämään tyyliäni realistisemmaksi vähä vähältä (ei saa ottaa liian kovaa palaa kerralla piirrettäväksi ;P). Muotokuvat mitä nyt on tähän mennessä tullut muista piirrettyä, on lähinnä olleet sellaisia yksinkertaistettuja ja vähän komediallisiakin sarjakuvamaisia viivapiirroksia. En osaa piirtää mitään ilman ääriviivoja ja harvemmin onnistun tekemään ihan realistista viivapiirrostakaan, joten sarjakuvatyyppinen ratkaisu on minulle helpoin ja nopein tapa piirtää muotokuvia.

  Harvemmin tulee ihan suoraan mitään mallistakaan piirrettyä. Tuppaan olemaan todella surkea mallista piirrossa, mutta ihan ulkomuistista piirtokaan ei onnistu. Muotokuvien ja muidenkin tuttujen hahmojen tekoon otan kyllä yleensä aina jonkun referenssin viereen muistuttamaan henkilön ulkonäöstä, mutta muuten ilmeet ja asennot tule kyllä heitettyä hatusta, yritin mä sitten miten realistista muotokuvaa tahansa tehdä.

  #40972
  Sonoe
  Member

  En yleensä piirrä realistisia kuvia.. kerran koitin piirtää mallista (Mun veljeni sai olla koekaniini :mrgreen:

  #41276

  Todella vähän piirrän muotokuvia, mutta on tullut tehtyä kuitenkin, (muistaakseni vain kaksi) jotka olivat eräs kasvi ja meidän kissa.
  Eli ei mangaa.

  #41336
  Dren
  Member

  Piirrän vaan silmiä. Nyt kyllä yritän piirtää nenääkin kuvaan ^^

  #42679
  Spark
  Member

  Pidän muotokuvien teosta paljon!
  Teen muotokuvia aina sillointällöin.. Harvoin oikeastaan. Mutta ne ovat minusta aina onnistuneet hyvin.
  Hiilellä viimeksi tein naisen kasvot koulussa kuviksessa. Sain tehtyä luokan parhaan työn vaikka kuvis oli valinnainen ja suurin osa oli minua vanhempia. Höhöö. Tulin ihan ylpeäksi itsestäni.

  #43635
  Sakata
  Participant

  Joo, tykkään kyllä piirtää muotokuvia, mutta lopputulosta aina kauhistun.. Joten enemmän kyllä piirrän omasta päästä.

  #43878
  Spingu
  Member

  Täytyy sanoa, että piirrän varsin harvoin. Arvostan todellakin immeisiä, jotka saavat töistään realistisia. Olen itsekkin luonnostellut muutaman, mutta tussaan vasta kun saan kunnollisen piirrettyä. >:P

  #44003
  Tiituli83
  Member

  juu… onhan niitä välillä kiva kokeilla, mutta lopputulos on aina jotain kauhituttavaa, tai sitten eka viiva menee väärää kohtaan ja se työ menee keskeneräsiin töihin….
  joskus ihmettelen jotain kahta viivaa paperilla, enkä ikinä muista mitä siitä on pitänyt tulla…:D

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 30 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.