Musiikin laiton lataaminen

Home Forums Sekalaista Musiikki Musiikin laiton lataaminen

 • This topic has 32 voices and 47 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)
 • Author
  Posts
 • #45920
  Michiru
  Member

  Ensinnäkin nyt EI ole kyse siitä että jakaisimme toisillemme sivuja joilta lataamme laittomasti musiikkia.

  …Vaan teen eräänlaista tutkimusta ja nyt tahtoisinkin tietää kuinka moni on joskus ladannut jotain laittomasti ja miksi.
  Musiikin/elokuvien laiton lataaminenhan on laissa kiellettyä, se on myös moraalinen ongelma, eli millä keinoilla perustelette itsellenne että on oikein ladata elokuva/musiikkia vaikka se on rikos?

  Saa myös kertoa miksi ei lataa musiikkia ja esittää erilaisia mielipiteitä asiasta ja muutenkin käydä yleispätevää keskustelua asiasta.

  #45926
  meizi
  Member

  Aluksi tahdon kysyä, että teetkö tutkimusta siitä kuinka monta henkilöä onnistut käräyttämään kytille?

  #45928
  Michiru
  Member

  meizi wrote:

  Aluksi tahdon kysyä, että teetkö tutkimusta siitä kuinka monta henkilöä onnistut käräyttämään kytille?

  Ei tulisi mieleenkään, käräyttäisin samalla itseni *köh*

  #45929
  meizi
  Member

  No sitten voin sanoa ihan suoraan, että waretan kaikkea mahdollista. Syynä lähinnä se, että rahat ei riitä juuri mihinkään.. Ei omani, eikä vanhempieni. Eikä se waretuksen rikollisuus pelota(eikä muukaan rikollisuus btw)..

  #45931
  Tooku2
  Member

  Tunnustan, että lataan. Elokuviin en oo koskenu mut musiikkia, kyllä.

  En osaa sanoa, miten asian itelleni perustelen. Vaikka mulla ei oo lähellekään puoliakaan ladatuista levyistä omassa omistuksessa, mun ajatus on, että tuun kuitenkin suurimman osan ostamaan joskus. Plus mulla on erinäisiä levyjä, joita en _aio ladata, vaan ostan. Esimerkiks Rentrer en Soin Ain soph Aur, Matenroun Last Scene, Kran Life ja arisun Vandalize ja näin. Mut jos löydän esim. jonkun todella uunituoreen bändin, tai muuten vaan tosi tuntemattoman, siinä on vähän paha yrittää ostaa niiden tuotantoa mistään. Osasyy on myös se, että joo, rahaa säästyy ja näin, mutta kyllä mulle itselleni ainakin tulee todella hieno olo, kun saan oikean läpyskän käsiini.

  joten en mä tiedä. :__))

  #45934
  meizi
  Member

  Mulla ei tulis mieleenkään ostaa esim. jonkun Cheekin levyä kaupasta, pääsis vaan lesomaan lisää rahoillansa….

  #45966
  The Vegito
  Member

  Joo tunnustan. Lähes päivittäin tulee latailtua jotain. Ihan vain säästömielessä tulee muusiikkia ja animea latailtua ja saapahan niitäkin sarjoja katsottua mitä ei suomesta löydä. Ja eipähän tarvitse ulkomailta alkaa tilailemaan ja pelätä tullin lisämaksuja…

  #45971
  Inu-Mimi
  Member

  Paljon. Tai no joka päivä jotain. Nytkin on latauksessa pari albumia (Hatsune Miku 1st song album ♥). Selitän sitä itselleni huonolla saatavuudella mutta pääsyy on se ettei vain ole rahaa, en voi tilata netistä ja postitusmaksut ulkomailta ovat XBOX HUGE. On myös monia bändejä joita en kuuntelisi ollenkaan ilman internetiä koska en olisi niistä koskaan kuullutkaan . Ja on albumeita joita en kuuntelisi jos en ilmaiseksi voisi – en vain ole maanista fanittajatyyppiä.
  Joitain uusia bändejä esikoissingleineen tykkään kyllä tukea, koska niiden musiikkia on helppo ostaa albumi vuodessa tai sitä luokkaa. Joitain todella hyviä bändejä en vain jaksa fanittaa koska ne ovat olleet pinnalla jo niin pitkään että kaikenmaailman teh best colleksuneitakin on X kappaletta ja tunnen jääväni jostain paitsi jos en ole kuullut kaikkea.
  Lataanhan minä paljon muutakin perustelut ovat samat – ai milloin me saisimme Oruchuban Ebichua Suomen maalle tai edes jenkkijulkaisuksi.

  #45973
  Seyra
  Member

  Minäkin lataan usein kaikenlaista elokuvista musiikkiin. Taidanpa saman tien myös käräyttää vanhempani ja yhden kolmesta pikkuveljistäni, sillä hekin tätä tekevät. 😈
  Itselläni ei ole varaa ostaa välttämättä kaikkea mitä haluan kuunnella/katsoa ja myös joidenkin huono saatavuus on yksi syy.
  Myös jos haluan nyt esimekiksi nähdä jonkun animen, josta kuitenkin tiedän etten sitä luultavasti tule uudelleen katsomaan, lataan sen netistä, niin ei tule turhaan ostettua. (selitin tuon nyt aika epäselvästi, yrittäkää ymmärtää)

  #45982
  räsynukke
  Member

  En lataa, en. Suurimpana syynä on varmaan se, että olen kaikkien laitteiden, aina kännykästä televisioon ja tietokoneeseen kanssa täysin ulalla. En vaan ymmärrä niitä, hyvä kun saan edes siirrettyä kuvia koneelta kännykkään. Joten musiikin lataaminen netistä? Ei mitään mahiksia.
  Mutta ei se kyllä harmitakaan, en lataisi vaikka osaisinkin. En halua rikkoa lakia, saisin siitä kamalat omantunnon tuskat. Lisäksi pidän "aitoja" (anteeksi, en keksinyt parempaa nimitystä) levyjä jotenkin kivempina, kiinnyn niihin enemmän. En voi esimerkiksi edes kuvitella lataavani koneelta uudeksi levyksi lempi levyäni (Queen Greatest Hits), kun se lopulta muuttuu täysin kuuntelukelvottomaksi. Vaikka musiikki onkin tallennettu koneelle samaisesta levystä, eli se olisi mielestäni laillista (ja miksei olisi?). Jotenkin menisi sen levyn tunnelma…
  Ymmärrän kyllä jos lataamisen syynä on se, ettei kyseistä musiikkia saa mistään. Itse olen tosin niitä ihmisiä, jotka vain jatkaisvat haluamiensa levyjen etsimistä niitä koskaan löytämättä.

  #45996
  Cafekko_96
  Member

  Minäkin latailen musiikkia. Elokuvia enkä muuta vastaavaa ole ladannut, mutta musiikkia kylläkin.

  Syynä tähän on varmaankin se, että jos kuulee jonkun hyvän biisin ja sit haluu sen Ipodille, mutta ei viiti ostaa koko levyä kaupasta, kun on vaan yksi hyvä biisi. Ja sitten syynä just se, että suomesta ei juurikaan mistään saa j-musaa, eli sitä suurimmaksi osaksi latailen. Poikeuksena Antikun Magnya Carta ja Gokutama Rock Cafe, muut An Cafen biisit olen laittomasti ladannut. Eikä kaikkia levyjä edes saa enää kaupasta, joten näin minulla. Suurin osa j-musiikista (ja muustakin musasta), mitä on Ipodilla on siis laittomasti ladattu.

  #46005
  Ayumu
  Member

  En omista sellaista lataamis ohjelmaa jolla voisin ladata musiikkia tai elokuvia, mutta jos haluan jonkun biisin tai elokuvan niin pyydän kaveriani lataamaan sellaisen minulle.
  En ole lataamista vastaan… Sillä saa sellaisia biisejä joita ei suomen kaupoista saa.

  #46034
  Neko5
  Member

  Jotkut ihimiset saattavat ladata musiikkia sen takia, koska Suomesta ei tätä musiikkia saa. Esim. jrockia saa melko huonosti Suomesta. Ainakin underground-bändien musiikkia.

  #46087
  räsynukke
  Member

  Cafekko_96 wrote:

  Syynä tähän on varmaankin se, että jos kuulee jonkun hyvän biisin ja sit haluu sen Ipodille, mutta ei viiti ostaa koko levyä kaupasta, kun on vaan yksi hyvä biisi.

  Eikös niitä kappaleita sitten voisi ostaa iPod storesta? Sieltä voi ostaa kyllä yksittäisiä kappaleitakin..

  #46090

  En ole tietokonenero, joten netistä ei tule ladattua. Kaverini tosin lähettää niitä joskus, mutta en jaa niitä eteenpäin, joten en näe sitä piratismina.
  Kirjaston CD:iltä tulee ladattua koneelle, koska käsitykseni mukaan se on sama asia kuin jos ne olisivat ikuisessa lainassa, koska en jaa niitä eteenpäin.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 48 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.