Myydyimmät mangat 2010 japanissa

Home Forums Manga Suosikkiäänestykset ja kyselyt Myydyimmät mangat 2010 japanissa

 • This topic has 11 voices and 19 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • Author
  Posts
 • #115668
  Jugger
  Member

  en jaksanut kääntää copy pastesin tän tänne

  Oricon released today the list with the highest-selling manga of 2010:

  1 – ONE PIECE 32,343,809
  2 – NARUTO 7,409,068
  3 – Kimi ni Todoke 6,572,813
  4 – FAIRY TAIL 5,739,526
  5 – BLEACH 5,204,193
  6 – Fullmetal Alchemist 5,165,052
  7 – Gintama 3,978,439
  8 – Katekyou Hitman REBORN! 3,479,219
  9 – Nurarihyon no Mago 3,269,379
  10 – Nodame Cantabile 3,246,355

  – In short, One Piece broke most of the existing records in 2010, and over two times more than in 2009. Popularity doesn’t equal quality, but One Piece lived up to its fame over the past year.
  – Kimi ni Todoke takes a surprising spot after doing not so well in the first semester, the latest volumes sold very well.
  – Fairy Tail indeed took the place that used to belong to Bleach, as third most popular shounen manga. The average Bleach volume still sells more than the average FT volume, but backlog sales of FT’s earlier volumes secured its spot.
  – FMA sold very well with only 2 volumes released this year, due to its ending. Backlog sales and the final volumes earned a 6th place.
  – Nurarihyon no Mago took another surprising position, with a big increase in sales since the anime started.
  – Nodame ended this year as well, and even though most of its sales happened in the first semester, these still lasted enough to grab a 10th place

  täs on sit linkit per vol myynteihin

  http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … 010-part-1

  http://www.animenewsnetwork.com/news/20 … 010-part-2

  eli keskustelua aiheesta kehin vaan

  #115674
  Pappis
  Member

  Mitä hittoa!!?? Nurarihyon noin ylhäällä?? Vaikuttavaa! (Se suomeksi, se suomeksi!!) One piecen paikka ei yllätä yhtään, eim kyllä Narutonkaan, mutta Fairy Tail ja Bleach on totta tosiaan väärin päin!
  Gintaman sijotus on ihanan iloinen yllätys : D Aika hauskasti melkee kaikki mun tänhetkiset sarjat löytyy kärkikymmeniköstä(en-lue-mainstream-mangaa-mitä!) Nurarihyon<33

  #115689
  Blackbeard
  Participant

  No ainut oikea ylläri oli kyllä Magon korkea sijoitus. Fairy Tailin nousua Bleachin ohi on jo ounasteltu jonkin aikaa. FT kun on tasaisen varmaa hauskaa shoneniä, kun monelta taas alkoi palaa pinna Hueco Mundo arcin jatkuvan mätön ja random power-uppien takia.

  Tuossa artikkelissa One Piecen yhteydessä ollut "suosio ei korvaa laatua" oli vähän ärsyttävä, OP on suosiostaan huolimattakin erinomaisesti toteutettu sarja.

  FMA todistaa jälleen ilmiömäisyytensä, kaksi pokkaria vuoden sisään, ja noin korkea sija! Täytyypä etsiä jostain laajempi listä, että näkisi miten suosikki seinen sarjani ovat pärjänneet.

  E: Olihan tuolla TOP 50 pokkarit listalla kivasti HxH, Yotsuba, Vagabond ja Real. Vinland Sagan olisin sieltä halunnut bongata, mutta olisihan se pitänyt arvata, ettei se niin hyvin pärjää. Myös Billy the Bat näyttää pärjäävän oletettua heikommin.

  #115699
  Inu-Mimi
  Member

  Minä olen kuullut että nuo Kimi ni Todoken ja Nodame Cantabilen tyyppiset mangat ovat niitä joita ostavat jopa ei-otakut. Hyvät tytöille ja nuorille naisille suunnatut romanssimangat siis. Josei-mangojen julkaisu on yleensäkin erilaista kuin shonen-mangojen, joista kaikki suosituimmat tulevat JUMPin eri julkaisuissa. Josei-mangat tulevat pienemmän levikin lehdissä joissa on muutakin yleistä tyttöjuttua kuten idolihaastatteluja ja kauneusvinkkejä ja sen sellaisia joten niiden kohderyhmä on paljon laajempi. Ja nuorten naisten on sopivaa lukea söpöä magaa söpöistä lehdistä mutta nuorilla miehillä otakuuden ja normaalihomoilun raja on tarkempi – tästä voisi saada keskusteluakin aikaan.

  Eli jeh, vaikka ei mitään minun erityissuosikkia löydy niin Kimi ni Todoke ja Nodame Cantabile on kivoja poikkeuksia muuten shounen-painotteisessa listassa, Kimi ni Todokea melkein fanitan ja meneehän se Nodamekin. Ja vaikka en Nurarihyon no Magoa ole koskaan lukenut niin kiva tietää että sillä menee hyvin koska animena oli aikamoinen floppi. Mutta Fairy Tail. Oikeasti nyt jotain makua.

  #115705
  haplo
  Member

  Viidenkymmenen parhaiten myyneen pokkarin joukosta oikeastaan vain Thermae Romaen ensimmäinen osa yllätti. Siis Rooman valtakuntaan sijoittuvan sarjan, jonka päähenkilö on arkkitehti, ensimmäinen osa myy niin hyvin että pääsee tuolle listalle? Ja yli puoli miljoonaa myytyä pokkaria? Nyt alkoi taidehistorian ja klassillisen arkeologian opiskelijan, siis minun, uteliaisuus herätä. Erittäin yllättävä, osaako joku valottaa asiaa? Tekijä oli ainakin ihan outo, onko tätä sitten markkinoitu erityisen paljon tai onko Japanissa jokin aihetta sivuava tv-sarja, anime tai vastaava?

  Täytyy toivoa että tulisi englanniksikin julkaisuun. Ostaminen olisi nyt paikallaan.

  #115706
  Devilman
  Member

  Fairy Tail ei ole mielestäni niin hyvä kuin Bleach Soul Society -arcissa, mutta on sen laatu kiistattomasti tasaisempaa. Dragonball Z:n matkiminen toivottomalla venytyksellä on muutenkin maistunut puulta, ja nyt sitten vielä Aizenia vastaan käytävän taistelun huipennus oli täydellinen antikliimaksi. Fairy Tailin geneerisyys on sen heikkous, mutta hyvä meininki ja värikäs hahmokaarti pitävät sen mielekkäänä luettavana. FT:ssä ei ole kunnollista pääjuonta, mutta sitten taas Bleachin tarina olisi ollut mahdutettavissa yli kymmenen kirjaa vähempään määrään. Mikä siinä on, etteivät piirtäjät osaa nykyään lopettaa kunnialla sarjojaan? Hyvänä esimerkkinä siitä, että ennen osattiin lopettaa ajoissa on, että sekä Slam Dunk että Rurouni Kenshin olivat loppuessaan Jumpin lippulaivasarjoja, mutta Inoue ja Watsuki kertoivat kerrottavansa ja lopettivat siihen.

  Mutta joo, takaisin asiaan. One Piece on ehdottomasti menestyksensä ansainnut ja Nodamenkin on kiva nähdä pärjäävän.

  #115708
  juha90
  Participant

  Devilman: Kyllähän One Piecenkin oli tarkoitus kestää vain viisi vuotta, mutta kuten Odakin sanoi, kaikkea ei saanut siinä ajassa mahdutettua mukaan tarinaan.

  No, oli miten oli, One Piece ansaitsee kärkipaikkansa. Narutoa en ole lukenut niin pitkään aikaan, että osaisin siitä sanoa mitään, mutta Bleach ansaitsisi minusta vähän korkeamman tason. Ei millään pahalla, mutta minusta sarja on 30 englanniksi lukemani kirjan perusteella yhä keskivertoa parempaa huttua.

  #115718
  Jugger
  Member

  one piece tätä menoo pilaa koko manga teollisuuden yks myy ja muut ei myy si tulee syvä kuoppa kun se loppuu se olis parempi pikku hiljaa lopettaa ja ohja ihmisiä muiden pariin.

  Mua ei haittaa se että joku manga on suosittu vaikken siitä välitä, mut se on käsittämätöntä että kuinka huonoa one piece on noiden kirjojen aika ja se että se vielä myy noin hirveesti. Mietityttää et kuinka se one piece sit myy jos se taas oikeesti hyväks muuttu.

  Nurarihyon no mago on todella hyvä yllätys kyseessä on loistava sarja juonellisesti selvästi paras noista ja listan muutenkin toisiks paras heti gintama jälkeen tolla listalla.

  #115722
  Nanakin
  Member

  Ihan mielenkiintoista ihmetellä OP:n suosiota sillä perusteella ettei itse henkilökohtaisesti siitä pidä. En mäkään sen pahemmin tajua millä järjellä Bleachit ja Narutot noin korkeilla sijoilla pomppivat, mutta tajuan sentään sen että toisilla ihmisillä saattaa olla erilainen maku.

  Ja siitä venytyksestä. Bleachissa venytyksessä tuskin on kyse siitä, etteikö tarina olisi mahtunut pienempään määrän chaptereita. One Piece sentään pysyy loistavana vuodesta toiseen, ja jaksaa aina vaan nostaa tasoaan. On kyllä ansainnut ykköspaikkansa. Totta tosin on, että SJ tullee kokemaan melkoisen kolauksen OP:n loppuessa. Mutta mitäpä minä siitä välitän, siihen menee useampi vuosi ja siihen mennessä Japanin mangamarkkinat tuskin pahemmin kiinnostavat. Kun hädintuskin kiinnostavat nytkään.

  #115753
  Jugger
  Member

  Pidin one piece mut nykyään se vaan ihmetyttää että miten siitä on tullut noin surkea ja mitä surkeammaks se menee sitä enempi se myy. Ei siinä mitään jos noi myynit olis jonkun sky island tai jonkun muun paremman arc ajalta. Jätän tän väittelyn tähän.

  Laadukkain manga noista myydyistä on Gintama ja Nurarihyon no mago. Ei se laatu todellakaan takaa hyviä.

  Nurarihyon no mago kaikki vaan nyt lukeen niin tiedättä jotain ees laadukkaas juonesta.

  #115754
  Pappis
  Member

  Jugger wrote:

  Laadukkain manga noista myydyistä on Gintama ja Nurarihyon no mago. Ei se laatu todellakaan takaa hyviä.

  Nurarihyon no mago kaikki vaan nyt lukeen niin tiedättä jotain ees laadukkaas juonesta.

  Olen aivan samaa mieltä. Näille sarjoille pitää saada lisää suomalaisia faneja >o lukekaa, ihmiset, lukekaa!

  #115757
  Dents
  Participant

  Jugger: Mun mielestä on muutenkin ihan turhaa alkaa nahistella makuasioista. Jotkut tykkää OP:stä, jotkut ei. Jotkut rakastaa Narutoa, jotkut haluaisi oksentaa sen päälle jne. Makuasioista on turha kiistellä.

  Tuo listahan oli ihan hyvä, en nyt osaa sanoa OP:stä kun en japanin tahtiin lue, mutta se nähdään sitten. (Uskon myös, että Jumpin luvut putoaa aika pahasti kun OP loppuu, mutta sen tilalle löytyy jotain.)

  #115763
  Jugger
  Member

  Dents wrote:

  Jugger: Mun mielestä on muutenkin ihan turhaa alkaa nahistella makuasioista. Jotkut tykkää OP:stä, jotkut ei. Jotkut rakastaa Narutoa, jotkut haluaisi oksentaa sen päälle jne. Makuasioista on turha kiistellä.

  En yritä kiistellä yritän vaan ohjata ihmisiä parempien sarjojen pariin. Joissa asia mitä one piece yliarvostetaan on vaan tehty paremmin. Kai se on vaan et haluun taistella trendejä vastaan. Kyllä se ottaa päähän et tollanen sarja myy noin paljon mut sit on paljon parempia sarjoja jotka ees pääse noin pitkälle. Joo lopetan nyt tän kirjottamisen etten tuu haastaneeks lisää riita. Oon varmaan synnynäin riidankylväjä.

  #115775
  Nanakin
  Member

  Someone wrote:

  En yritä kiistellä yritän vaan ohjata ihmisiä parempien sarjojen pariin.

  Someone wrote:

  Oon varmaan synnynäin riidankylväjä.

  Ilmeisesti. Sen verran ylimieliseltä kuulostaa tuo puhe paremmista sarjoista, että tekisi mieli mainita uudemman kerran niistä erilaisista mauista.

  #115784
  Devilman
  Member

  Makuasioista kiistelemisen järkevyydestä en nyt tiedä, mutta mistäpä asioista sitten voisi riidellä? Tosiasiat kun eivät muutu miksikään, vaikka miten tapeltaisi… Tietenkin voi jättää riitelemättä, mutta sitten taas itselle tärkeitä asioitakin pitää voida puolustaa. Äh, päähän tässä halkee!

  Joka tapauksessa "hyvä" manga on suhteellinen käsite. Jos suosio olisi verrannollinen siihen, miten hyvin sarja on laadittu, Hunter x Hunter olisi maailmanlaajuisestikin isompi juttu kuin Naruto eikä kenelläkään muulla kuin Mitsuru Adachilla olisi mitään asiaa tehdä romanttista shoonenia. Jumpin kolmesta suuresta One Piece on minunkin suosikkini ja korkealla Narskan ja Bliitsin yläpuolella, johtuen yksinkertaisesti sarjan maailman käsittämättömästä laajuudesta ja siitä, miten Oda pitää sen kasassa. Monipuolinen ja värikäs hahmokaarti on sekin OP:n kantava voima.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 20 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.