Naisten asema Japanissa

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Naisten asema Japanissa

 • This topic has 5 voices and 5 replies.
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • Author
  Posts
 • #44489
  Seyra
  Member

  Olen tekemässä kaverini kanssa esitystä Japanin kulttuurista ja opettajamme katsoi, että naisten asema on myös mainittava esityksessä.
  En ole ihan varma millainen asema naisilla Japanissa on ja netissä tiedot vaihtelevat aika paljon, kun yrittää etsiä. Käsittääkseni naiset (jotenkin arvattavaa…) saavat huonompaa palkkaa kuin miehet ja heidän oletetaan pysyvän enemmän kotona kuin työssä. Voiko joku korjata jos olen väärässä tai onko jollakulla enemmän ja yksityiskohtaisempaa tietoa?

  #44514
  Seyra
  Member

  Kiitoksia! Tuo auttaa paljon.

  #44662
  Tiituli83
  Member

  hmm.. pitääpi itsekkin muistaa tuo 😉

  #45034
  Amppu
  Member

  Yleensä naiset naimisiinmenon jälkeen jättää uransa ja pysyy kotona hoitamassa lapsia. Naiset avioliitossa päättää melkein kaikesta. Aviomies tekee kokopäivän töitä ja tuo sitten vaimolle rahat, joista vaimo sitten päättää mihin ne käytetään. Vaimot hoitaa lapsia ja on täysin kuuliaita miehilleen ja jos mies kuolee, niin perheen vanhin poika ottaa isän paikan ja vaimo on kuulias hänelle. Vaimot suunnittelee koko perheensä kaleterin ja vasta ku lapset on aikuisia, naiset yleensä palaavat töihin.

  Japanissa on tärkeää kunnon koulutus, mutta monesta on turhaa rahankulutusta laittaa naista yliopistoon, koska kuitenkin hänestä tulee kotirouva.

  Naiset opetetaan kohteliaammiksi kuin miehet ja on todella tärkeää, että nainen löytää aviomiehen ja saa lapsia..

  Tuon verran tiedän 🙂

  #51069
  Minorea
  Member

  Muistaakseni myös tuosta naimisiin menosta, niin mitä nuorempana löydät aviomiehen sen parempi. Oliko ikä 25, minkä jälkeen aletaan katsoa pahasti, jos nainen ei naimisissa ole?
  En tarkalleen muista tuota ikää, kirjekaverini vain kertoi tuon joskus vuosia sitten kun oli Japanilainen. Eli naimaton, yli 25v nainen on ”pohjasakkaa” ja samoin, jos olet yksinhuoltaja ja mies ei ole kuvioihin koskaan kuulunutkaan, olet alempaa yhteiskuntaluokkaa.

  #51071
  Antti-setä
  Participant

  Naimattomuuden tuoma häpeä ei tätä nykyä ainakaan kaupungeissa ole samaa luokkaa kuin ennen. Sekä miehet että naiset siirtävät avioitumista yhä pidemmälle… Ja homma hankaloituu aina vain, kun ei välttämättä ole paikkoja joissa vastakkaista sukupuolta luonnollisesti tavata. Avioliittoja välittäviä firmoja (kyllä!) on melkoisesti.

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.