Nana

Home Forums Manga Mangasarjat Nana

 • This topic has 54 voices and 111 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 112 total)
 • Author
  Posts
 • #38962
  Seyra
  Member

  Ai Yazawa on piirtänyt mangan Nana, joka on melkeinpä uskomaton.
  Tarina ottaa mukaansa ja henkilöhahmot ovat moniulotteisia.

  Nanan kertoo kahdesta parikymppisestä naisesta joiden kummankin nimi on Nana. Nana Komatsulla on ongelmia poikaystäviensä kanssa ja hän muuttaa Tokioon oivoen löytävän uuden rakkauden. Nana Osaki on punkkarihenkinen ja itsevarma nainen joka haluaa staraksi Tokiossa.Sattumalta nämä kaksi erillaista Nanaa tapaavat ja heistä tulee parhaat ystävät.

  Sanoisin, että Nana sopii hieman vanhemmille, koska se on hyvin realistinen manga. Mangan ensimmäinen osa tuntuu enemmän johdannolta, mutta kun pääsee lukemaan eteenpäin, akaa kiinnostus herätä yhä enemmän.

  Onko kukaan muu lukenut kyseistä mangaa? Mitä piditte?

  #38980
  Whistle
  Member

  Sain ensimmäisen suomenkielisen osan syntymäpäivälahjaksi.

  Ja kyllä, on tämä maineensa veroinen sarja. Ei kulu puhki vaikka onkin luettu monta kertaa.
  Kuitenkin, hyviä sarjoja pukkaa eikä Nana ole tarpeeksi vahvoilla. Joten minun osaltani tämä saa jäädä S-markettiin. 🙂

  Pidin piirrostyylistä oikein paljon. (hah, takakansi rocks) Nanojen persoonallisuudet tulivat esiin ja lempihahmokseni taitaapi jäädä Jun, tuo äitihahmo.
  Hyvänä kakkosena tulee punk-Nana.

  #38987
  räsynukke
  Member

  Nana on hieno sarja. Ideasta pidän paljon, samoin molemmista Nanoista (tosin jossain vaiheessa Hachin toilailut alkavat ärsyttää). Omistan kaksi ensimmäistä osaa suomeksi, mutten usko, että mangahyllykköön enää lisää eksyy… Jotenkin tämä ei vain nappaa tarpeeksi. Animena olen nähnyt vilauksia Puolukan katsoessa.

  #39023
  Kyoka8
  Member

  Kaksi ensimmäistä suomeksi ilmestynyttä osaa olen lukenut. Shoujo ei ole ikinä oikein ollut minun juttuni, mutta ihan mukavaa luettavaa on. Päällepäin juoni ei vaikuta erikoiselta, mutta kaikessa yksinkertaisuudessaan se on todella loistava. En osaa vielä hirveästi sanoa Nanasta, mutta pidän kovasti.

  Sarjasta tekee mielenkiintoisen kenties se, kun Nanat ovat niin erilaisia, mutta silti he tulevat todella hyvin toimeen keskenään.

  Nana on piirretty todella kauniisti, ja pidän siitä, kun tyyli on yksinkertainen, mutta siitä huolimatta todella kaunis.

  Voin veikata, että Nana on onnistuneimpia shoujosarjoja pitkään aikaan ja se on taatusti suosionsa ansainnut ^__^

  #39029
  mimeko
  Participant

  Omalla tavallaan viehättävä sarja. Olen tätäkin netissä lukenut ehkä yhden tai kahden tankoubonin verran, ja ihan mukavaa peruskamaa. shoujo ei ole se juttuni enkä sen vuoksi tätäkään kovin paljoa jaksanut, mutta eihän se nyt ollenkaan huono ollut! piirostyyli ei ollut makuuni, mutta tarina tuntui jotenkin mukavan rauhalliselta ja "pieneltä". Kuin koko sarja olisi viestinyt sitä – "nämä ovat meidän elämämme. teemme parhaamme, emme vaikuta suureen maailmaan, mutta pyrimme silti olemaan onnellisia". Kivaa vaihtelua siihen mitä yleensä luen, vaikkei oikeastaan sen kummemmin sytyttänytkään.

  #39067
  Valkoinenhai
  Member

  Ihastuin kyllä Nanaan heti, kun se suomiversiona tuonne kauppojen hyllyille ilmestyi.
  Piirrostyyli on tosi kaunista ja omaperäistä, pitkänhuiskeat ja hoikat hahmot ovat todella eikoisia, mutta omalla tavallaan hyvinkin kauniita.
  Juoni on todella hyvä. On ihmeellistä, miten tarina pitää jännityksensä ja romanttisuutensa koko sarjan ajan, eikä lopahda missään kohtaan tylsiin fillereihin tai muuhun itsensä toistamiseen. Kiinnostus pysyy koko sarjan ajan!
  Ja no, hahmot ovat todella valloittavia, mieleenpainuvia ja persoonallisia. Ja kerrankin naispäähenkilt ovat sellaisia, joihin ei heti ärsyynny! 😀
  Että Nana on siis todella (!) hyvä sarja, ja suosittelen kaikille realistista romantiikkaa ja tosielämää janoaville.

  #39120
  zany
  Member

  Itse olen lukenut ja omistan yhden suomenkielisen Nana pokkarin. Juoni on kieltämättä mukaansa tempaavaa. Piirrostyyli on omalla tavallaan erikoinen ja miellyttävä. Aluksi ajattelin koko sarjan oleva tylsä jota kaikki kuitenkin hehkuttavatm, mutta olin väärässä. Niin hyvä sarja ei kuitenkaan ole että alkaisin koko sarjaa keräämään, sillä rahani eivät riitä moiseen. ^^’

  #39207
  Sun Summer
  Member

  Tänään juuri ostin kolmannen osan.(luen illalla sen) Todella hyvä sarja ja minäkin ihastuin siihen välittömästi. Piirustusjälki mahtavaa ja juoni sykähdyttävä. Mitä muuta mangalta voisi toivoa? Mutta ei se ihan ylitä ihan huippu mangoja.

  #39246
  Seyra
  Member

  Onko kolmas osa jo ilmestynyt!? Täytyy kai lähteä huomenna akateemiseen ostamaan.

  #39318
  Livvy
  Participant

  Joo lukenut oon! Pitää kyl jatkaa sarjaa ihan mahti! Pidin myös sen tyylistä piirtää ja juoni oli mahtava. Pidimin myös eräänlaisista kohtauksista! 😀

  #39614
  Puolukka
  Member

  Olen ostanut kaksi ensimmäistä osaa. Tyyli menetteli siinä vaiheessa. Mutta katsoin animen kokonaan. Pidin siitä huomattavasti enemmän, joten mangojen osto viipyy hetken. Jos saan ne kohta halvemmalla jostakin…

  eli kaksi osaa omistan. Anatomia on hiukan huonoa, useimmiten juuri jalat ovat kauhean pitkät ja tönköt. Mikä saa koko hahmosta tönkön oloisen. Pojat hän osaa piirtää hyvin.. Kolmatta osaa tulen inhoamaan, sillä kaupassa ollessani selasin nopeasti ja tuntui menevän täysin samoin kuin animessa.. Vihaan Shoujia!! Sachiko raukka.. Silmät ovat usein hienoin kohta koko hahmossa, mutta hiukset pääsevät joskus samalle tasolle.. Ensimmäisen osan prologi oli hyvä, mutta Nanan osaa vaikeampi ymmärtää kuin Hachin. Koskaan en selvästi huomannut milloin oltiin nykyisyydessä, muistossa tai muiston muistossa…

  #39879
  Bido-ossan
  Member

  Suomennos ei ollut mitenkään erityinen tai hääppöinen mutta laadultaan meni yli "perushuonojensuomennoksien". Pari kohtaa oli että ei oikein sanat sopinu hahmojen suihin, mutta kohtalaisen hyvä tuotos.

  Sarjaan en tuota suomennoksen ilmestymistä ennen ole ollut innostunut tutustumaan, mutta kaipa sitä voisi vähän muullakin kuin kritisointi mielessä katsella.

  #40041
  Nanakin
  Member

  Sori vaan kauheesti tää offtopic, mutta nimi kuulosti niin mahtavalta, että piti jotenkin kommentoida sitä. Paljonko sitä oikein on ilmestynyt suomeks? En oo ikinä kuullutkaan. :/

  #40085
  Seyra
  Member

  Sarjaa on suomeksi tullut kolme osaa.

  #40110
  Nanakin
  Member

  Ei välttämättä ihmekkään jos en oo nähny, kirjakaupan mangahyllyllä on käyny varmaan viimeks kun katoin onko OP 40 ilmestyny.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 112 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.