NAOKI URASAWA!

Home Forums Manga Mangasarjat NAOKI URASAWA!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #122494
  an&ri
  Member

  Jos klikkasit otsikkoa, eikä sinulla ole aavistustakaan kuka on Naoki Urasawa, mutta sinulta löytyy kiinnostusta hyvän seinen mangan suuntaan, kannattaa ehdottomasti vilkaista hänen sarjojaan. Kyseessä on nimittäin yksi Japanin parhaista mangakoista.

  Olen saanut sellaisen käsityksen, että sangatsulta löytyy suhteellisen monta Urasawa fania? On tullut harmiteltua, ettei täältä löydy ketjuja hänen sarjoistaan, lukuunottamatta Blackbeardin Pluto -ketjua. No nyt sitten löytyy.

  Täällä voisitte kertoa omia kokemuksianne Urasawan sarjojen parissa, mitä sarjoja olette lukeneet, mikä on ollut paras jne. Jos haluaa ja jaksaa, niin saa toki kirjoittaa myös pitempiä esittelyjä ja arvosteluja ; )

  #122495
  Devilman
  Member

  Urasawasta on tullut kirjoitettua täällä ainakin samassa yhteydessä kuin Monsterista. Nero, jota ei voi liiaksi ylistää. Monsterin kautta miehen mangat tulivat minulle tutuksi ja sen jälkeen oli toki saatava lisää, eli 20th Century Boysia, Plutoa ja Urasawan tämänhetkistä sarjaa Billy Batiä olen lukenut. Plutoa, josta siitäkin pidän, olen saanut luettua vasta yhden kirjan, 20thCB:a 15 (16 ja 17 ovat tulossa postissa) ja Billy Batissä menen jossain vähän yli 60 luvussa.

  Monsteria aloin katsoa Death Noten jälkeiseen trillerinhimoon ja olin pian ihan koukussa. Niin hienoa mysteerimenoa kuin sarja tarjosikin, suurimman vaikutuksen tekivät hahmot. Moni sivuhenkilökin oli parempi ja mielenkiintoisempi kuin päähenkilöt monessa muussa sarjassa. Tenma, Johann, Eva (etenkin ottaen huomioon miten hänen hahmonsa kehittyi), Lunge ja erityismaininnan ansaitseva Grimmer tekivät pitkästä, monimutkaisia kiemuroita sisältävästä tarinasta ainutlaatuisen lukukokemuksen.

  20th Century Boys lähti mielestäni käyntiin hitaammin, mutta hiljaa hyvä tulee, sen tämä sarja on osoittanut. Sarjassa hypitään paljon aikakausien välillä, muttei se käy sekavaksi. Monsterin tyyliin välillä keskitytään sivuhahmojen tekemisiin pitkiäkin aikoja, mutta laatu ei tästä kärsi ja nämä sivupoluilla kuljeskelut johtavat aina jotain tietä pääjuonen kiemuroihin. Hahmot ovat jälleen loistavia ja Urasawalla pysyy massiivinen kokonaisjuoni kasassa erinomaisesti. 20thCB on siitäkin erikoinen sarja, että varsinaista päähenkilöä, Kenjiä, ei paljoa nähdä, mutta Kannan ja muiden harteillakin tarina kulkee hienosti. Kannan ohella esim. Otcho erottuu edukseen, sekä tietty mysteeriheppu "Ystävä".

  Billy Batissä sitä vasta hypitäänkin aikakausien ja sijaintien välillä. Joskus ollaan vuosisatojen takaisessa Japanissa, joskus 60-luvun Amerikassa. Ja kaikkialla mystinen lepakko vaikuttaa ihmisten elämään ja koko maailman kohtaloon. Juoni kuulostaa sekavalta ja siitä voisi hyvin tulla sellainen, mutta Urasawa tietää jälleen kerran mitä tekee, ja hänhän tekee sen parhaiten.

  Muutakin olisi tarkoitus lukea, Plutoa enemmän, Master Keatonia ja urheilumangat Yawara (judo) ja Happy! (tennis).

  #123979
  Cadmium
  Member

  Luin Monsterin tänään vihdoinkin loppuun, ja liityn sarjaa ylistävien joukkoon. Todella kova sarja, ja ilokseni se pysyi jännittävänä jokaisessa käänteessä aivan loppuun saakka. Erityisen ihailtavana pidän sitä, miten hyvin Urasawa pitää kaiken kasassa hahmojoukon kasvaessa sarjan mittaan suureksi.

  Lukemattomat sivuhahmot eivät onnistu kyllästyttämään, vaikka kerronta siirtyisikin seuraamaan heidän tekemisiään pitkiksi ajoiksi. Juonenkuljetus on muutenkin parasta, mitä olen mangassa tähän mennessä lukenut, ja rankkaisin Monsterin muutenkin yhdeksi addiktoivimmista trillereistä jonka olen koskaan lukenut – oli sitten sarjakuvan taikka kirjan muodossa. Se vaan on oikeesti niin hyvä.

  Plussaa on pakko antaa siitä, että kuten parhaissa tarinoissa, ei tässäkään hahmojen valinnoissa ole mitään mustavalkoista. Hyvänä esimerkkinä heittäisin toiseksi viimeisen luvun lopussa Tenman tekemän valinnan. Monsterissa on monia hyviä ajatuksia herättäviä ajatuksia moraalista – kaikki valinnat eivät ole niin yksinkertaisia. Kiitettävää on myös se miten Johan onnistui saamaan minusta aina ihan hillittömän inhotusreaktion irti ilmestyessään aina mukaan tarinaan. 😀

  luoja kun kirja meinasi tippua käsistä viimeisessä luvussa sen tietyn aukeaman kokoisen kuvan kohdalla :’D Juuri kun ehdin sulatella loppua rauhassa…

  Pakko ostaa koko sarja vielä joskus omaksi, sillä uskoisin että tästä pystyy nauttimaan useamman lukukerrankin.

  Olen myös lukenut 20th Century Boysia, vasta viisi kirjaa tosin. Tähän mennessä olen kyllä tykännyt, mutta tarina ei ole täysin vienyt mukanaan – ehkä Monsterin takaa-ajo mysteerielementteineen vei vain helpommin mukanaan kuin tämä hitaasti aukeava scifi-mausteinen tarina. En ole ihan varma siitäkään, että kestääkö tarina jopa Monsteria massiivisemman hahmokaartin vai murtuuko se niiden painosta. Ehkä se selviää vain jatkamalla lukemista. Tai sitten Tenma oli vain yksinkertaisesti "helpompi" päähenkilö seurata.

  On muuten äärimmäisen turhauttava sarja! 😀 Tarina pomppii eri aikatasoilla ja lukijaa kiusataan antamalla pieniä vihjeitä siitä, mitä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan. Toivon tosiaankin, että Urasawa osaa tälläkin kertaa asiansa.

  #156879
  Tume83
  Participant

  Henkilökohtainen lemppari mangaka. Törmäsin Urasawaan sattumalta, kun kaveri hehkutti 20th Century Boys -sarjaa, ja luettuani ensimmäisen osan, olin auttamattomasti koukussa. Luin loput yhdeltä istumalta. Loistava manga ja kyseiseltä herralta myös ehdoton suosikkini.

  Olen lukenut myös Monsterin ja Pluton. Hienoja sarjoja molemmat, taso on jäätävän kova. Sarja kuin sarja, Urasawa tuntuu osaavan luoda niin mielenkiintoisia henkilöhahmoja, joista alkaa oikeasti välittää.

  Lisäksi kun puhutaan Urasawasta, ei voi ohittaa hänen musiikillista lahjakkuuttaan. Mm. 20th CB:ssa ollut kappale jota Kenji soittaa, on sävelletty oikeasti. Ja nimenomaan Urasawa on sen tehnyt. Parhaita biisejä joita olen ikinä kuullut. Muutenkin diggailen kitara+laulaja tyylistä yksinkertaista musaa, joten ei ole mitään syytä miksi en olisi ko. kappaletta kuunnellut.

  Youtubesta löytyy, jos kiinnostaa kuunnella, suosittelen lämpimästi :)!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.