Neon Genesis Evangelion + elokuvat

Home Forums Anime Animesarjat Neon Genesis Evangelion + elokuvat

 • This topic has 8 voices and 17 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
 • Author
  Posts
 • #39197
  Valkoinenhai
  Member

  Keskustelun yleisenä aiheena mechasarja Neon Genesis Evangelion.
  Juonihan on yksinkertaistettuna jokeenkin tällainen:

  On vuosi 2015, toisen iskun jälkeinen hajanainen maailma. Sitä uhkaavat jättimäiset tuhokoneet, Enkelit, jotka vain Nerv-organisaation rakentamat Evangelion-yksiköt voi tuhota. Sarja seuraa 14-vuotiaiden EVA-pilottien horjuvaa ja pimeäsävytteistä elämää, ja keskittyy kysymykseen; mitä on olla ihminen.

  Sarjahan on esitetty pari kertaa myös TV:ssä, ja sarjan ensimmäiset 6 DVDtä (kahdeksasta) on suomennettu Eminan julkaisemana.

  Elikä, keskustelua Neon Genesis Evangelion animesta, ja aihetta saa vapaasti laajentaa sen elokuviin, End of Evangelioniin ja uutuuteen Rebuid of Evangelion.

  #40528
  Mireyu
  Member

  Enpä sarjasta mitään tiedä, mutta elokuva ilmeisesti tuli torstaina MTV3 Scifiltä (vai oliko se sub!?)… En saanut katsoa, mutta olisin voinut tutustua ; _ : Harmin paikka.

  #40533
  Deserax
  Member

  Evangelion on yksi parhaimpia sarjoja ikinä. Minulla on dvd:t 2 ja 3 ja kirjat 10-11 mutta olen lukenut 9 ja 10 kirjat ja katsonut end of evangelionin sekä rakkautta ja anarkiaa- festivaaleilla Evangelion 1.0 you are (not) alone- elokuvan.

  #42933
  Spark
  Member

  Animea olen katsonut muutaman jakson mutta en tosin läheskään kaikkia. Siis animesta en osaa paljoakaan sanoa mutta niiden jaksojen perusteella jotka katsoin niin Neon Genesis Evangelion vaikutti ihan ok animelta. Mangaa taas olen lukenut enemmänkin… Siitä pidän todella paljon. Hahmot eivät ole köyhiä sisimmältään ja jokaisen pokkarin jälkeen kiinnostus jää kaivertamaan mieltä. Tosin manga ei kuulu suosikkeiheni ja anime vielä vähemmän.

  #47819
  Deserax
  Member

  Muuten, onko teillä kenelläkään teoriaa, mitä tapahtui End of Evangelionissa. Minulla on. Voisimmeko puhua niistä täällä, vai olisiko parempi jos joku tekisi siitä oman osionsa, niin täällä voisivat aloittelija-fanit olla rauhassa vailla pelkoa 🙂

  #47826
  Deserax
  Member

  Laitoin oman osion, jotta täällä ei tarvitsisi varoa niitä jotka eivät halua kuulla spoilereita.

  #48267
  KitiChan
  Member

  Se oli ihan hyvä sarja siihen ihme psykoiluun asti.. Veljeni mielestä se on hienoin anime ikinä, mutta olen eri mieltä. Sanoi myös kuulleensa/lukeneensa että tekijöillä oli loppua rahat kesken ja siksi sellainen pohdinta loppu. Mutta minä tykkään enemmään siitä vaihtoehtoisesta lopusta. (end of evangelion) Kaorikun on mahtava tyyppi (se homo siis. en ole nimen kirjoitusasusta varma) Mutta hän oli ihana! <3

  #48396
  Valkoinenhai
  Member

  No siis, hienohan tämä anime on, ja ehdottomasti klassikko! Ja kukapa ei voisi vastustaa sen syntisen koukuttavaa alkutunnaria? XDD

  Mutta hei, EoEn nähneet, käykää ihmeessä kertomassa omat teorianne elokuvan lopetuksesta, tai vain sarjan koukeroista ihan sinäänsä täällä!

  Se on kyllä vähän surullista, kun ihmiset haukkuvat sarjan täysin lyttyyn sen yksinkertaisuuden ("Joka jaksossa tulee uus enkeli, mut sit ku ei tuu, nii se on kuolettavan tylsää") tai sitten sen psykoottisesta filosofiasta ("Siis tää on ihan saissea, jotain wannabe-filosofiaa"). Tai siis, hyvä on, välillä NGE menee vähän liian ngemäiseksi, mutta se tekee siitä nimenomaan hyvän sarjan! Olisiko NGE muka NGE ilman angstausta ja psyykkisesti sairaita, inho-realistisia hahmoja?
  Minusta NGE vain kuvaa maailmaa ja siellä eläviä ihmisiä sellaisina kuin he ovat. Karuja, kylmiä ja brutaaleja. Ehkä ihmisiä pelottaa tämä totuus.

  #49556
  Deserax
  Member

  Seuraaviin R&A festivaaleille tulee kuulemma Gake no ue no Ponyo, eli Evangelion 2.0 you can (not) advance tulee varmasti myös sinne, ainakin toivon niin…

  #50196
  Valkoinenhai
  Member

  Toivotaan näin, itsekin olen aika varma, että RoE 2 nähdään R&A-festareilla.
  Pitää kyllä ehdottomasti mennä katsomaan, kun oli tuo You Are (not) Alone jo sen verran ihanaa katsottavaa valkokankaalta. Nostalgia nousee käsin kosketeltavaksi. *Q*

  #50245
  Deserax
  Member

  Valkoinenhai wrote:

  Pitää kyllä ehdottomasti mennä katsomaan, kun oli tuo You Are (not) Alone jo sen verran ihanaa katsottavaa valkokankaalta. Nostalgia nousee käsin kosketeltavaksi. *Q*

  Olet oikeassa, se oli erittäin hienoa katseltavaa, kunpa voisin nähdä sen uudelleen 🙂 . Muuten, Evangelion 2.0 you can (not) advance uusin traileri on julkaistu.

  #50434
  Deserax
  Member

  Evangelionista Live-action! Vähänkö siistiä. Toivottavasti parempi kuin amerikkalainen, tai totta kai se on 🙂 !

  #58142
  Deserax
  Member

  Nyt se sitten tuli, EVANGELION 2.0: YOU CAN (NOT) ADVANCE. Mutta ihmettelen kovasti sillä siitä ei ole mitään netissä.

  #58728
  Valkoinenhai
  Member

  Deserax wrote:

  Nyt se sitten tuli, EVANGELION 2.0: YOU CAN (NOT) ADVANCE. Mutta ihmettelen kovasti sillä siitä ei ole mitään netissä.

  Käypä Juutuupin ihmeellisessä maailmassa, niin johan löytyy ainakin kuvamateriaalia minuuttitolkulla.
  Huonommin sitten itse tekstiä (juonipaljastuksia, tietoa uusista hahmoista jnejne) on aika vähän, tai ainakin piilotettu hyvin netin syövereihin.

  Mitäs muuten olette miettineet tuosta uudesta RoEsta? Itselläni odotukset ovat luvattoman korkealla, mutta pelkään, että joudun ainakin paikoin pettymään.
  Ensinnäkin on tajutonta, että puoleentoistatuntiin yritetään sisällyttää liki 15 jaksoa nge-mättöä, joten tarinan kerronta on ainakin hirvittävän nopeaa tai vähintäänkin puutteellista. Lisäksi uuden hahmon, Mari Makinamin, tulo sai minut todella hämmentymään. Minkä takia alkuperäiseen ideaan pitää tunkea uusia hahmoja?
  Lisäksi elokuvaan on tulossa ainakin yksi uusi Enkeli, mikä myös sekottaa kuviota.
  Ja sen uuden pilotin plug-suittia en kyllä sulata >____<”’

  #61676
  Ladylike
  Member

  Valkoinenhai wrote:

  Lisäksi uuden hahmon, Mari Makinamin, tulo sai minut todella hämmentymään. Minkä takia alkuperäiseen ideaan pitää tunkea uusia hahmoja?

  Sano muuta D,: Kun kuitenkin melkein puhutaan mecha animen legendasta niin olisivat voineet olla uskollisempia alkuperäiselle juonelle :/ Kun alkuperäisessäkin on vain yhdessä jaksossa pelkkä maininta Eva 06:sta -.-

  Mitä nyt trailereita olen katsonut niin odotukset ovat korkeammalla kuin 1.0:ssa. Eli mahdollisesti on tulossa hyvin suuri pettymys; korkealta on pidempi pudotus.
  Mutta ei voi kuin ihailla piirustusjälkeä <3 Täysin eri maata :3 Toisaalta onhan sarjan ilmestymisestä melkeimpä se 10 vuotta… Mut namu namu ^_^
  <3

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 18 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.