Neon Genesis Evangelion

Home Forums Manga Mangasarjat Neon Genesis Evangelion

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
 • Author
  Posts
 • #39081
  Valkoinenhai
  Member

  Suomessakin ilmestynyt (tähän mennessä) 11 osainen mechamanga, joka kertoo synkästä tulevaisuuden maailmasta vudelta 2015. Maailmaa uhkaavat jättimäiset tuhokoneet, Enkelit, jotka vain Nerv-organisaation rakentamat Evangelion-yksiköt voi tuhota. Sarja seuraa 14-vuotiaiden EVA-pilottien horjuvaa ja pimeäsävytteistä elämää, ja keskittyy kysymykseen; mitä on olla ihminen.

  Eli yksinkertaisesti; keskustelua Neon Genesis Evangelion mangasta. Mielipiteitä, ruusuja, risuja? Pallo on teillä.

  #39098
  Pote-wolf
  Member

  Aluksi tutustuin tähän sarjaan animena, enkä silloin oikein pitänyt siitä. Siitäkin on jo monta vuotta, enkä ollut tutustunut animeen enkä mangaan kovin syvällisesti tuolloin – ehkä pitäisin siitä nykyään, jos katsoisin sen uudelleen. Pitääkin katsoa se joskus. :3

  Sitten lainasin kirjastosta suomennettua NGE:tä mangana ja silloin se iski. Animessa pidin esimerkiksi Shinjiä ärsyttävänä angstikakarana, mutta mangassa on enemmän selitetty hänen tuntemuksiaan eikä hän ole siinä muutenkaan yhtä rasittava. Lempihahmoni on monien vihaama Asuka. Pidän siitä, että alussa hän on kovapintainen ja ilkeä ja sitten kun Shinji ja muut oppivat tuntemaat hänet paremmin, Asukan pehmeä puoli tulee esille. Pidän itse asiassa kaikista hahmoista tässä sarjassa. Oikeastaan en edes pidä taistelukohtauksista suuremmin tässä mangassa, hahmot kiinnostavat minua enemmän.

  #39134
  Kyoka8
  Member

  ~Hee, hyvä avatar sinulla Valkoinenhai 😀

  NGE on minusta todella loistava manga! Animea en ole katsonut paria jaksoa enempää. NGE:tä voisi pitää yhtenä mecha-sarjojen kulmakivistä, vaikkei edes kovin vanhasta sarjasta ole kyse.

  Päälle päin NGE vaikuttaa tylsältä mechatappelu-sarjalta, jossa ei muuta tehdä, kuin taistellaan, mutta asian laita on aivan toisin. NGE:stä tekee mielenkiintoisen sen hahmot, ja niiden suhteet. Mainittakoot erityisesti Ayanami Rei, jonka persoona muuttuu Shinjin takia aivan toisenlaiseksi.

  Varsinaista lempihahmoa minulla ei ole, koska kaikki ovat niin loistavia. Kaworu vaikutti aluksi todella ärsyttävältä, mutta myöhemmin minä pidin hänestä kovasti, ja oli ikävää kun hän kuoli.

  Sarja on myös piirretty todella loistavasti.

  Olen kuullut, että NGE-anime päättyi todella huonosti. Minun käsittääkseni NGE-mangan osassa 11 ollaan jo menty End of Evangelion-elokuvan puolelle.

  #39188
  Ladylike
  Member

  Vaikka en itse ole kovinkaan ihastunut mecha-sarjoihin, tykkään kovasti NGE:stä.

  ^^ Siltä vaikuttaakin että EoE tulee mangaan lopetukseksi, mikä on ihan järkevä päätös… Vielä jos Sadamoto nopeuttaisi tahtiaan niin harrastelijat pysyisivät tyytyväisinä 😉

  #39193
  Valkoinenhai
  Member

  No jaa, tuota seuraavaa (ja viimeistä?) NGE pokkaria saadaan kyllä odottaa ainakin ensivuoden kevääseen, ja no, mitä nyt olen vertaillut noita ensimmäisiä ja viimeisiä pokkareita, niin Sadamoto on kyllä löysäillyt aika paljon piirrostyylissä.
  Toisaalta puolensa tässäkin, ruudut ovat suurempia ja selkeämpiä.
  Kyoka8, mainio avatari sullakin 😉

  #39295
  Jaylie
  Member

  Joo, NGE on kyllä kans hyvä. Piirostyyli miellyttää erityisesti, vaikken meccha-tyyppisistä sarjoista muuten piittaa. Omistan Suomessa ilmestyneet osat. Animena en oo kattonu.

  #39684
  Bido-ossan
  Member

  Animena ei oikein iskevä, suomitekstityksiä unohtamattakaan(!) "Stop Shinji, that’s not your arm!" ja suomisubbauksissa vain ytimekäs "Lopeta!".. Krhm, ihan hienoa että turha ympäripyöreä löpinä on jätetty pois, mutta tuo ei enää toimi…

  Mangan suomennos ei nyt ole kieleltään siitä parhaimmasta päästä, kieli ei istunut joidenkin hahmojen suuhun etc. Kannet oli ihan ok, vaikka eivät enkunnoksien kansia voita.

  #39711
  Rinya
  Member

  Onhan nuo suomennokset _muutamaan kertaan tullut luettua ja pidän sarjasta kovasti. ^____________^
  En tiiä teistä muista, mut ite ainakin jotenki luin sarja "Shinjinä" ja imeydyin täysin sisälle juoneen mukaan. (osaanselittää.com… 😀

  #39761
  Sun Summer
  Member

  Neon Genesis Evangelion on ihan hyvä sarja, mutta tällaiset robotti jutut ei itseäni paljon hurmaa. Muutamia ensimmäisiä osia olen lukenut ja näytti aika perus kamalta. Henkilö hahmot olivat laimeita ainakin alussa ja piirokset välillä hieman sähläykseltä. Toimivaa kamaa ehkä jollekkin, mutta ei minulle. Animena olen myös katsonut sarjaa ja animena toimi hieman paremmin, mutta en animeakaan paljon ole katsellut.

  #39799
  Puolukka
  Member

  Pidän sarjasta melko lailla. Omistan kaikki suomeksi tulleet osat, ja niitä tulee aina joskus luettua. Suomennoksessa kesti tottua siihen että sitä ei kirjoitettu kirjakielelle. Versinkin Shinjin kavereiden puheista oli vaikea saada tolkkua. Ladylike wrote:

  Vielä jos Sadamoto nopeuttaisi tahtiaan niin harrastelijat pysyisivät tyytyväisinä 😉

  Mielestäni ainakin piirrusten laatu on joissain kohdissa hiukan läsähtänyt nyt näihin viimeisimpiin osiin päästäessä. vaikka ilmestyminen harvenee harvenemistaan.. Ruutujen laatu on onneksi parantunut.. Plussaa on hienot värikuvat aina pokkarin alussa. Tollaisia värillisiä kuvi hän mielestäni osaa tehdä parhaiten..
  Mecha sarjoihin en oikein ole tutustunut tämän enempää. Mechat hän sentään osaa piirtää hiukan paremmin^^

  Juoni oli aluksi ehkä hiukan selvempi kuin mitä se uusimmissa numeroissa on. Mutta peruspiirteittäin siinä ilmenee harvoin jotain, mikä suoralta kadeltä selvennettäisiin. "ammattikieltä" käytetään tiuhaan alussa, jolloin niidenkään tarkoitusta ei oikein selvennetty.. Nyt ne ovat onneksi hiukan selvinneet..
  Lempihahmoni ovat Rei ja Kaworu… Syytä en oikein tiedä, Reihin samastuin jo sarjan alussa. Mutta kai Kaworu vain varasti mielenkiintoni..

  #39803
  Greensister
  Participant

  Neon genesis, eka mitä aloin lukemaan. Kaveri selitti jotain puoltuntia kyseisestä sarjasta – tässä vaiheessa inhosin mangaa yli kaiken – ei voinut vähempää kiinnostaa, mutta rupesi mietityttämään kaikki enkelit sun muut. Oli sitten pakko raahautua kirjastoon ja lainata ensimmäinen osa. Luin sen sitten siinä, oli muuten vaikeata kun ei tajunnut lukutyyliä (oikeasta päästä aloitin kylläkin, ei siinä mitään). Sitten kun sen olin vaivoin saanut luettua ajattelin "Olipas tyhmä.. Pitää lainata toinenkin osa!" Ja sitten jäin koukkuun 😀

  #39805
  Awway
  Member

  melkein kaikilla tämä on alkanut kirjastosta, itse pyysin kaveriani lainaamaan Ranmaa, mutta hän toikin NGE:n ja aluksi lukeminen tuntui tyhmältä, koska olin halunnut Ranmaa (en kyllä tajua miksi) 😯 Mutta lopulta ihastuin kyseiseen sarjaan eli siis Neon genesis evangelioniin.

  #40316
  tutti-nalle
  Member

  BOO…

  Itse tutustuin sarjaan kun se pyöri ensimmäistä kertaa subilla. Taisi olla myös esimmäinen animeksi tajuamani sarja. Hullaannuin täysin mielipulisesta meiningistä ja sarja pitää edeleen paikkaa lempi animeiden joukossa. Itselleni sopii niin "verta ja suolta lentää" sarjat siinä missä Arian tyyppisetkin sarjat, joten NGE osuu nappiinsa.

  Siitä on vähän aikaa kun katsoin NGE:n kolmannen kerran, mutta muistaakseni animointi oli upeaa, vielä vuosien jälkeenkin.

  Ja suomi subbeista: Minusta ne vain kaikessa surkeudessaankin lisäsivät mielipuolista tunnelmaa NGE:ssä. (mielipuoisuus=aina tarpeen)… 😀 Okei en silti halua toiste katsoa niin huonoja subbeja IKINÄ!

  #40726
  pikku-oRkki
  Member

  Oon jo pitkään halunnut tutustua sarjaan, mutta meidän kirjastoista ei sitä löydy 👿

  Joten kertokaa: kannattaako sijoittaa esim. kolmeen ensimmäiseen osaan? Divarista nimittäin löysin niitä käytettyinä kohtuulliseen hintaan, mutta kun on niin paljon kaikkea muutakin mitä tahtoisin..

  Eli suosittelisitteko kyseistä sarjaa?

  #42480
  Awway
  Member

  Kylllä suosittelisin sitä, harmi vaan että kestää tällä sarjalla ilmestyä, mutta jotka eivät ole vielä aloittaneet lukemista on hyvä aika ottaa kiinni 😉
  Kannattaa kokeilla, uskon että tykkäät.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 35 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.