Nightwish

Home Forums Sekalaista Musiikki Nightwish

 • This topic has 4 voices and 3 replies.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #110692
  Kyoka8
  Member

  Tajusin juuri, että Nightwishista ei löytynyt täältä topiccia, joten täytyi korjata asia. Nightwish on nimittäin suurin bändi suosikkini koskaan, eikä tilanne taida siitä muuksi muuttua. Nightwish on kiteeläinen vuonna 1996 perustettu sinfonista metallia soittava bändi, jonka jokaisen suomalaisen luulisi tietävän.

  Mitä mieltä siis olette Nightwishin musiikista ja bändistä yleensä? Mitä kautta tutustuit Nightwishiin? Mistä erityisesti pidät sen musiikissa (tai mistä et)? Onko laulajan vaihdos mielestäsi vaikuttanut radikaalistikin bändin musiikkiin, ja onko se hyvä vai huono asia? Mikä on suosikki albumisi? Kertokaa mielipiteitänne!

  Itse tutustuin Nightwishiin 10-vuotiaana Wish I had an angel-singlen kautta, ja jokin Nightwishissa iski heti. Siitä asti olen sitä kuunnellut. Pienempänä en sanoista tietysti paljoa ymmärtänyt, mutta kun opin ymmärtämään englantia paremmin, niin ihastuin Nightwishiin entistä syvemmin, ja löysin sen musiikista ikään kuin uusia ulottuvuuksia. Pidän Tuomas Holopaisen (yksi suurimmista idoleistani) todella runollisista ja moniulotteisista sanoista, jotka herättävät ajatuksia. Sanoitukset ovat myös hyvin monipuolisia; löytyy monenlaisia fantasiatunnelmointeja, katkeria ja rankkoja biisejä, sekä herkkiä ja surullisia.

  Sävellykset ovat myös aivan omaa luokkaansa. Välillä menee niin eeppiseksi, että tulee kylmiä väreitä. Biiseissä on aina hyvin kauniita ja ainutlaatuisia melodioita, jotka jäävät soimaan päässä. Kaikkine elementteineen Nightwishin musiikki on todella lähellä ’sielunmaisemaani’ ja biisit luovat aivan oman maailmansa.

  Anetten myötä on toki tullut huomattava muutos naisvokaaleissa, mutta en väittäisi musiikin muuten muuttuneen paljoa. Anetella on paljon heleämpi ääni kuin Tarjalla, eikä hän laula klassisesti, joten se taitaa olla suurin muutos uusimmalla levyllä. Myönnän pitäväni enemmän Tarjasta, mutta ei Anetessakaan silti mitään vikaa ole.

  Nightwish levyistä ehdoton suosikkini on Century Child sen surullisen ja lohduttoman tunnelman tähden. Kappaleet luovat loistavan yhtenäisen kokoelman. Koen monien Century Childin kappaleiden myös koskettavan läheisesti minua itseäni, ja välillä tulee suorastaan kyynelet silmiin Bless the childia kuunnellessa. Dark Passion play oli ihan hyvä ja varsinkin the Poet and the Pendulum teki vaikutuksen. (Ko. levyn voisi oikeastaan ostaa jo tuon biisin takia) Muuten se kylläkin oli kokonaisuutena hieman hajanainen.

  #110698
  Nii_na96
  Member

  Toki olen tutustunut Nightwishiin tuotantoon ja Nightwish onkin yksi mun suosikki bändeistäni. Tutustuin vasta joku vuosi sitten kunnolla Nightwishiin, samalla kun tutustuin metallimusiikkiin yleensäkin. Toki olin jo aiemminkin Nightwishiä kuunnellut silloin tällöin mutta kunnolla tutustuin noin vuosi sitten. Ja nopeasti tykästyinkin Nightwishiin tuotantoon. Täytyy sanoo että Tarja oli mun mielestä paljon parempi, mutta kyllä Anettekin on hyvä ja myös muhun erityisesti The Poet And The Pendulum teki tosiaankin vaikutuksen, itseasiasiassa siitä kappaleesta pidin jo ennen kun edes yleisesti tutustuin metalliin. Mun suosikki levyjä on varmaan Once ja myös munkin mielestä Century Child on erittäin hyvä. Suosikki kappaleitani puolestaan on vaikea alkaa erottelemaan koska niitä on paljon, mutta mainita voisin tässä ainakin Ghost Love Scorin, Bless The Childin ja Planet Hellin. Joka tapauksessa Nightwish on todellakin mahti-bändi. 🙂

  #111390
  Inu-Mimi
  Member

  Lempibändini ja ainut joka on onnistunut pitämään jopa minun ADHD-musiikkimakuni tyytyväisenä monta vuotta. Yleensä kuuntelen sellaista helpohkoa kahden instrumentin tarttuvarytmistä peli- ja animemusiikkia mutta sitä kun kuuntelee aikansa niin ne alkavat kuulostaa niin ontoilta, you know? Nightwish on täydempää, mitä enemmän sitä kuuntelee niin sitä enemmän siitä tajuaa kaikenlaisia pikku nyansseja bassojen, kitaran ja laulun takaa. Alun perin aloin kuuntelemaan bändia kun ostin sen Highest Hopes -kokoelmanlevyn sen Lumiukko-coverin takia, joskus kuudennella luokalla, mutta nyt olen saanut haalittua itselleni koko tuotannon.

  Suosikkini albumeista on varmaan Wishmaster – kokonaisuudesta en tiedä, mutta siinä on niin paljon hyviä biisejä että olisi paras puolta lyhyempänäkin. Tykkään Nightwishin raskaammasta tuotannosta juuri sen takia kuinka monitasoista se on, ja tuolta löytyy juurikin sellaista (The Kinslayer ja Wishmaster ovat lempibiisejäni, Bless the Child and Ever Dreamin kanssa, mutta suosikkeja on aika mahdoton nimetä). Heikoin bändin levyistä on mielestäni Once (ihme kyllä), mutta siltäkin löytyy sellaisia ihmeitä kuin Ghost Love Score ja Nemo että laadun ei voi sanoa pudonneen mitenkään vuosien saatossa, vaikka tyyli onkin muuttunut suuntaan tai toiseen. Pakko syödä tässä sanani, Ghost Love Score on suosikkikappaleeni ikinä.

  Iso osa Nightwishin viehätyksestä tuli Tarjasta, oopperalaulu on aina plussaa minun kirjoissani, mutta eiväthän ne sävellykset laulun takana ole mihinkään muuttuneet vaikka laulaja vaihtuikin. Eivätkä sanotukset. Niissä on sellaista ihanaa mystiikkaa mutta ne eivät koskaan mene samalle tasolle esimerkiksi viikinkimetalliballadien sanoitusten kanssa, jotka ovat yksinkertaisesti korneja. Holopainen pysyy hyvän maun rajoissa. Dark Passion Playn kuuntelua häiritsee ainoastaan se että ajattelen kuin hyvä siitä olisi voinut tulla jos Tarja olisi vielä messissä. Tarjan soolotuotanto ei ole sekään iskenyt samalla tavalla, vaikka yhden levyn omistankin. I Walk Alone on hieno kappale.

  #113024
  Hant
  Participant

  Nightwish on kyllä yksi suosikki bändeistäni, oikeastaan koko meidän perhe kuuntelee sitä ja yksi tädeistäni oli todella kova Nightwish fani, "Sleeping Sun" on meidän perheelle hänen muistokappaleensa… 🙂
  Itse en onnistunut bändiä livenä näkemään vielä kun Tarja oli laulajana mutta "uuden" Nightwishin olen nähnyt kahdesti livenä, on kyllä aina mahtavaa päästä paikanpäälle bändiä katsomaan. Meikäläinen pitää sekä Tarjasta että Anettesta, molemmat ovat hyviä laulajia, joskin hyvin erilaisia. Muistan kun serkku tuli meidän perhettä vastaan lentokentälle, kun palattiin kanarian reissulta ja hän näytti siltä kuin joku olisi kuollut, kysyttiin siinä sitten että mitä on tapahtunut ja hän selitti että Tarja ei enää laula Nightwishissä. Oltiinhan me kaikki ihan montut auki, mutta omasta mielestäni hyvä kuitenkin, että molemmat, sekä Tarja, että Nightwish, jatkoivat uraansa.
  – Olisi kyllä äärimmäisen eeppistä, jos Tarja heittäisi keikan samaan aikaan Nightwishin kanssa ja tulisi laulamaan pari laulua jollakin live keikalla.

  Suosikkilevyä on todella hankala nimetä… Mutta ehdottomia suosikkikappaleitani ovat "Dark Chest of Wonders", "Planet Hell", "Wish I Had An Angel", "Moondance", "10th Man Down", "Bless The Child", "Islander", "Master Passion Greed" ja etenkin "Last Of The Wilds"… Listaa voisi kyllä jatkaa vaikka millä mitalla.

  Itse en edes muista milloin Nightwishiin tuli tutustuttua, se on aina soinut kun kävin äitini siskon luona ja pianhan meilläkin oli aika kokoelma noita Nightwishin levyjä. Tämä bändi kuuluu jo melkein suomalaiseen yleissivistykseen, musiikki on niin mahtavaa jo moniulotteista.

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.