Oekaki

Home Forums Piirtäminen Oekaki

 • This topic has 3 voices and 2 replies.
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • Author
  Posts
 • #57759
  Rie chan
  Member

  Voi siirtää muualle jos on väärässä paikassa.

  Tietääkö kukaan, mikä on oekaki? Luin tuolta Kupolin foorumilta, ja se alkoi kuulostamaan kiinnostavalta. Ainoa ongelma vain on, etten tiedä mikä se on. xD Eli apua tyhmälle, Googlekaan ei kauheasti auttanut, ja Wikipediasta löytyi vain englanniksi, enkä todellakaan ala kääntämään sitä.

  Ilmeisesti se on jotain piirtämiseen liittyvää (surprise! 🙄

  #57762
  Hant
  Participant

  Ömm, meikäläinen ei ole ikinä sitä kokeillut tai varsinaisesti ottanut selvää, mutta olen saanut käsityksen että se on sellainen netissä oleva ns. "piirtopöytä" että voi piirrellä netissä ja ei tarvitse mitään erillistä ohjelmaa. En ole ihan varma, toivottavasti en nyt johdata sinnuu ihan mettään. 8-D

  #59053
  Shiroi-San
  Member

  Tälläinen selitys löytyi ainakin Anikin foorumilta:

  Oekaki on japania ja tarkoittaa pientä piirrosta, juuri sellaista joita raapustellaan vihkojen kulmiin tylsillä luennoilla tai muistilapuille puhelinkeskustelujen aikana. Oekaki-ilmiössä ei kuitenkaan ole kyse kummastakaan näistä: oekakilla tarkoitetaan foorumia tai keskustelualuetta, jonka suurin erityispiirre on java-ohjelma, joka mahdollistaa hieman Microsoft Paintia kehittyneemmät mahdollisuudet piirtää kuvia joko hiirellä tai tietokoneen piirtopöydällä suoraan muiden käyttäjien nähtäväksi. Valmiit kuvat lähetetään viestialueelle, jossa kaikki kävijät voivat niitä kommentoida.

  Oekakin piirtämiseen ei tarvita mitään erityistä välineistöä tai atk-osaamista. Ohjelmat ovat pääsääntöisesti helppotajuisia ja internet on väärällään erilaisia oekaki-ohjesivuja. Aluksi suurin kynnys onkin hyväksyä hiiri piirtovälineeksi. Kömpelöltä tuntuva jyrsijä taipuu onneksi pienen harjoittelun jälkeen uskomattomiin suorituksiin ja kärsivällisyydellä kuka tahansa voi luoda varsin vaikuttavaa jälkeä.

  Alunperin japanilaisesta ilmiöstä on tullut nopeasti maailmanlaajuinen harrastus. Anime- ja mangafanien kansoittamia oekaki-foorumeita on syntynyt viime vuosina niin paljon, että niistä on mahdotonta pitää lukua – saati sitten piirtää edes murto-osalla niistä.

Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.