One stormy night

Home Forums Anime Animesarjat One stormy night

 • This topic has 5 voices and 4 replies.
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • Author
  Posts
 • #41362
  susihullu
  Member

  Monelle varmaan viellä ihan tuntematon anime elokuva… Joten selitän hieman.

  One stormy night- elokuva kertoo Mei nimisestä vuohesta, joka menetti nuorena äitinsä susi lauman hampaisiin. Mei ei kuitenkaan jäännyt tätä pitkäksi aikaa suremaan vaan jatkaa eläämäänsä ihan normaalisti vuohi laumassaan. Mutta yhtenä päivänä iski myrsky Mein ollessa leikkimässä muiden ystäviensä kanssa. Mei jää jälkeen muista ja eksyy vanhaan latoon (?) jossa hän törmään Gabu nimiseen suteen, josta Mei ei kuitenkaan tiennyt mitään pimeyden takia- niinkuin ei Gabukaan. Nämä kaksi ystävystyvät keskenään ladossa ja lupaavat tulla takaisin seuraavana aamuna näkemään toistensa kasvot.
  Seuraavana aamuna kaksikkoa odotti varsinainen yllätys kun vuohi ja susi oli vastakkain… Kaksi toistensa vihollista. Tästä sitten alkoikin Mein ja Gabun ystävyys suhteen kehittyminen. Mutta tätä ei olisi katsottu hyvällä kummankaan laumassa, joten kummankin oli pidettävä ystävyys suhteensa salassa. Kuitenkin he paljastuvat ja kaksikko päätti lähteä karkuun kahdestaan, samalla kun Gabun entiset "ystävät" lähtevät kaksikon perään hoidellakseen kummatkin.

  Elokuva on täynnä tuttuja kilseitä juoneltaan, mutta onnistuu silti viihdyttämään persoonallisella tyylillään ja hauskoilla hahmoillaan läpi elokuvan. Etenkin elokuvasta tekee sen hyvin hauskan kun eläimet jotka välillä liikkuvat kuin ihmiset, mutta silti eläimyys on onnistuttu säilyttämään. Myös kaunis piirros jälki on takaa sen että elokuvan jaksaa katsoa, sekä aivan loistavat ääni näyttelijät jotka ihan oikeasti paneutuvat hahmoihin, eikä se ole mitään paperilta lukemista.

  Pieni näyte elokuvasta musiikkivideon muodossa: http://www.youtube.com/watch?v=Xxbb09ItMew

  #43224
  japanifani
  Member

  En ole koskaan nähnyt, mutta näytti ihan kivalta.

  #105721
  Nicohaku
  Member

  Oi se on takuu varmasti paras anime elokuva jonka olen koskaan nähnyt! <3

  Katsoin ekaa kertaa joskus viime vuoden syksyllä ja ihastuin heti. Hahmot Mei Ja Gabu oli molemmat niin sympaattisia. Elokuva on sinänsä hiukan massasta erottuva että harvemmin näkee tällaisia selkeästi ystävyyttä kuvaavia elokuvateoksia; monesti ne ovat tavalla tai toisella rakkaussuhteita kuvaavia ja tai ystävät kakksosijalle.

  Suorastaan ihailtavaa kuinka aidostikyetty kuvaaman kaksi ystävystä jotka välittämättä toisen syntyperistä , kykenevät luottamaan toisiinsa sekä uskallus olla erilaisia. Kliseisiä juttujaha nuo, mutta hyvin toteutettuina tämä jaksaa liikuttaa tässäkin filmissä. Kerrassan loistava, olen näyttänyt lähes kaikille ystävilleni ja suosittelen lämpimästi! 😉

  #109795
  mansikka94
  Member

  Ai tällekkin oli ketju….! En heti tajunnut, kun nimi oli englanniksikin… : D Muttasiis. Tossa vähän aikaa sitten kattelin kysisen leffan yotsun kanssa. Hyvähän se oli. Kuten jo sanottu, niin kliseitähän siitä löytyi, mutta jokin siinä silti oli.. Juoni oli kliseidensä kanssakin jotenkin koskettava, loppupäässä rupesi kyllä välillä tulemaan ihan kyyneleetkin silmiin.. Elokuva tosin tuntui loppuvan vähän tönkösti, vaikka olihan se kiva että tuli happy end ja jeejee kaikki on taas hyvin. Jokin siinä jäi häiritsemään kuitenkin vähän..
  Lisäksi piirrostyyli ja animointi yms. oli jotenkin todella ihanaa ja nättiä. Kuvittelin jopa että se olis ollut uudempikin.. Myöskin ääninäyttelijät oli kyllä hyviä ja Shidou Nakamura Gabun äänenä oli kiva yllätys : D

  Kaunis elokuva oli kaikenkaikkiaan. Toimii varmaan parhaiten ekalla kerralla, mutta vois suositella sellasille, joita ei häiritse vaikka kyseessä onkin lastenelokuva.

  #112521
  namae
  Member

  Nicohaku wrote:

  Katsoin ekaa kertaa joskus viime vuoden syksyllä ja ihastuin heti. Hahmot Mei Ja Gabu oli molemmat niin sympaattisia. Elokuva on sinänsä hiukan massasta erottuva että harvemmin näkee tällaisia selkeästi ystävyyttä kuvaavia elokuvateoksia; monesti ne ovat tavalla tai toisella rakkaussuhteita kuvaavia ja tai ystävät kakksosijalle.

  Suorastaan ihailtavaa kuinka aidostikyetty kuvaaman kaksi ystävystä jotka välittämättä toisen syntyperistä , kykenevät luottamaan toisiinsa sekä uskallus olla erilaisia. Kliseisiä juttujaha nuo, mutta hyvin toteutettuina tämä jaksaa liikuttaa tässäkin filmissä.

  Samaa mieltä. Ihan hyvä leffa, itsekkin suosittelen.

Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.