Ookami Kakushi

Home Forums Anime Animesarjat Ookami Kakushi

 • This topic has 4 voices and 6 replies.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #94207
  Whistle
  Member

  Ookami kakushi (おおかみかくし), jonka otsikko on sanaleikki sanoista o-kami (jumala), okami (susi) ja kamikakushi ("spirited away"), on mm. Higurashi no Naku Koro ni-sarjan luojan Ryukishi07:n uusin sarja.
  Visual novel-peli ilmestyi viime lokakuussa, ja pelin hahmodesignit ovat Peach-Pitin käsialaa.

  Nyt tästä PSP:lle suunnatusta pelistä on saatavilla myös anime! Animen on tuottanut AIC, ja se alkoi pyörimään Japanissa 8.1.2010. Eli eilen.
  ———————–
  Juoni menee suurinpiirtein näin:
  16-vuotias Hiroshi Kuzumi muutti isänsä ja pikkusiskonsa Manan kanssa pieneen kaupunkiin vuorilla. Hän tapaa uusia ystäviä, ja elämä on mallillaan. Vain yksi tyttö (Nemuru Kushinada) pysyy hänestä kaukana, antaen hänelle neuvon, "Pysy kaukana vanhoista kaduista."
  Pian Hiroshin luokkakaveri katoaa. Virallinen kanta on, että hän muutti pois. Mutta kun oudompiakin asioita alkaa tapahtua, Hiroshi saa ottaa selvää kaupungin susiuskonnosta ja mitä kadonneille ihmisille tapahtuu.

  Kuka on tyttö susidemonien ja viikatteen kanssa? Miksei ulkona saa olla kahdekaan jälkeen?
  Alkaa Hiroshin uusi elämä pienessä, rauhallisessa kaupungissa vuorilla…

  ———————-
  Okei, ensimmäinen jakso ulkona jee! Sen kunniaksi tehdään tällekkin töpö, ettei tarvitse Umineko-ketjussa tästä turista, eiks je?
  Ensimmäinen jakso katsottu eilen illalla (hyyh pimeetä ja susidemoita, siitähän minä kiksit saan..) ja ensimmäiseksi pitää sanoa että vaikka Peach-Pitin hahmodesignit ovat upeita, nyt ei tunnu että katsoisi The Allmighty Ryukishi07:n luomaa sarjaa. Liikaa tulee ehkä hahmoista Shugo Chara mieleen, dunno.
  Se reaperi vai mikälie oli kyllä coolein juttu mitä olen nähnyt vähään aikaan. Sitä ennen oli toinen reaperi tunti aikaisemmin Durarara!!:ssa, mutta siitä juttua jossain muualla. Varsinkin se maski oli upea. <3
  Pieni kaupunki keskellä ei mitään… Salaisuuksia joista uusi tulokas ei tiedä… Sounds familiar. Mutta annettakoon nyt anteeksi, itseäni ainakin kovin kiinnostaa tämä "vanha puoli/uusi puoli"-systeemi. :> Ja kyllä ne hedelmätkin varmaankin pelaavat suurta osaa tässä jossain vaiheessa, arvaan ma.

  Vaikka opening henk. koht. jää Higurashi no Naku Koro nin ja Katayoku no Torin varjoon, on sekin upea ja sopii mielestäni hyvin juuri tähän sarjaan. Pelin opening taas on fantastinen, rakastan. Animaatiot ja kaikki, ah. Olettaen että tämä on pelin opening. Kyllä se on. Kai. Hakochaaa… D:

  Vaikka sarja on vasta alussa, toivon tähänkin töpöön ainakin yhtä suurta fanikantaa kun Uminekoon ja Higurashiin. Dunnou, ehkäpä Peach-Pit saa myös muuten Ryukishi07:sta kiinnostumattomat liikkeelle.

  We welcome you to the world of Ookami Kakushi.

  P.S. Jos alkuviesissä on jotain häiritsevää, sano ihmeessä. Käytin hieman taiteellista vapautta tässä.
  Ja jos keksit suomennoksen "Spirited away":lle, kerro ihmeessä, itte en keksi.

  #94253
  Kyoka8
  Member

  Ryukishi07 tuli tutuksi kunnolla vasta Uminekon kautta, ja kyllä Umineko siis ihan hyvä sarja oli. Studio DEENin animaatio tosin jätti toivomisen varaa.

  Ookami kakushia olen 2010 vuoden sarjoista odottanut oikeastaan kaikista eniten, ja tulihan se ykkös jakso eilen katsottua. Totta puhuakseni, se tuli kyllä katsottua enemmän kuin hieman huvittuneissa tunnelmissa. Eivät kai hahmot jatkossa tunnu ihan yhtä korneilta? Kuten taisin jo mitä animea seuraat-topicissa mainita, niin päähenkilö on sellainen shota versio Bleachin Ishidasta, ja aika hajuton ja mauton tapaus. (Tosin vaikea ykkös jakson perusteella vielä sanoa) Hiroshin uusi luokka vouhottaa hänen ympärillään suorastaan maanisesti. Lopun tapahtumat kuitenkin lupasivat jostain hieman paremmasta. Saa nähdä miten käy, kun tarina lähtee kunnolla käyntiin. Mutta siis, odotukseni sarjaa kohtaan ovat melkoisen korkealla.

  Peach Pitin tyylin huomaa kyllä heti. Allekirjoittaneen makuun rasittavankin moen näköistä, enkä ole oikeastaan koskaan ymmärtänyt, että mitä Peach Pitin sarjoissa oikein nähdään. Rozen Maiden oli harvinaisen puuduttava tapaus ja Zombie loan suorastaan huvittavan kankea.

  Eihän opening nyt mikään erityisen loistava ole, mutta kyllä minä siitä ihan pidän. Eikö olekin todella saman kuuloinen, kuin Pandora Heartsin op Parallel Hearts? Ei sinänsä ihme kun Kajiuran tuotantoa molemmat. Soundtrackista nyt ei vielä saanut oikeastaan minkäänlaista tuntumaa, mutta toivon mukaan sieltäkin jokunen hyvä kappale löytyisi.

  #94263
  Whistle
  Member

  Kyoka8 wrote:

  shota versio Bleachin Ishidasta

  Kyllä Ishida on coolimpi. En voisi kuvitella Ishidaa työntämässä Manaa pyörätuolissaan. Mutta totta, Hiroshista jäi vähän sellanen fiilis, että mahtaakohan se oikeasti osata mitään. Mut hei, se sai ihailijan n. kolme sekuntia muuton jälkeen, se on jo aika hyvin!

  Holy, multa jäi kokonaan Pandora Hearts välistä, joten en tiennyt koko opening-jutskasta.
  Laitoin Pandoran openingin soimaan ja luulin jo minuutin verran kuuntelevani edelleen Ookamin openingia, kunnes vaihdoin välilehteä. D:
  Eipä että tuo mitenkään haittaisi, hyvinhän kummatkin vedetään.
  Mutta Higurashin ja Uminekon OP:t vetävät silti voiton.

  Jaah, lieköhän hieman aiheesta ohi, mutta itseäni Peach-Pitin tyyli viehättää suuresti, vaikka henkilöt tuppaavat näyttämään toisiltaan melko usein. Onneksi Ookamissa ei tuntunut tutulta kuin se Kaname, josta tuppasi tulemaan mieleen Shugo Charan Nadeshiko hieman kyynisempänä.
  Kaikki kunnia Higurashille, mutta tämän hahmot viehättävät 10 kertaa sitä enemmän, vaikka Higurashin ovatkin hienon "uniikkeja". Ja Rena on cool.
  Ja AIC osaa hommansa, tykkään.

  Kyoka8 wrote:

  Eivät kai hahmot jatkossa tunnu ihan yhtä korneilta?

  Ehkä. Toivottavasti ei. Tai vaikka tuntuisivatkin, myönnetään, katsoisin tätä silti. Itseäni Isuzu häiritsi hyvin, hyvin paljon, vaikka itte designista tykkäsin. Jotenkin nämä roikkujatyypit ovat aina herättäneet minussa lievän inhotuksen, ja toivon tosissaan että tällekkin hahmolle löydetään jokin tarkoitus.

  Odotukset korkealla täälläkin.

  #94543
  Alice19
  Member

  Olisin odottanut tältä sarjalta jotain vähän parempaa. Ensinäkin jonkunlaista jännitystä olisi voinut olla, lukuunottamatta niitä harvoja kohtauksia missä heilui se viikatetyyppi.
  Muutamat hahmot kävivät myös hermoille, varsinkin Isuzu. Niin yli-innokas tyyppi, että ällötti.

  Luulen kyllä että tämä sarja paranee muutaman jakson jälkeen. En siis aio lopettaa katsomista. Juonikin vaikuttaa aika lupaavalta, joten odotan jatkossa tältä sarjalta aika paljon.

  Elikkä, jos näitä muutamia puutteita ei lasketa, on tämä sarja ihan hyvää katsottavaa(;

  #94559
  deleted
  Participant

  Higurashissa oli Oyashiro, Uminekossa Beatrice ja tässä sitten Susijumala. Do like :’D
  Ja olipas tässä lupaavan näköinen ja tuntuinen alku, vaikka sainkin siitä aikamoiset Higurashi vibat.
  Itse kuulun siihen PEACH-PITin tyyliä rakastavien ihmisten lahkoon, vaikka myönnettäköön silti että ne lautasen kokoiset silmät ovat välillä vähän turhan ….lautasen kokoisia.
  Pelin Opening on juu aika Hardcore animun alkukipaleeseen verrattuna, eikä siitä saa ihan samanlaista "OH SHI-WERYCWEEPYINDEED" reaktiota. Tykkään silti, vaikka Pandora tuli miullekkin mieleen. Hahmoista minen osaa oikein sanoa mitään nyt kun ollan vasta ensimmäisessä jaksossa menossa, vaikuttivat peruskivoilta.
  Urgh, Isuzu oli tosin niin ärsyttävä ylipirteä Moeblob, että ihan päähän koskee ;_; [Hurrdurr, vaikka hää vaikuttaa sen kivan ensimmäisen minuutin perusteella lupaavan sekopäiseltä Yanderelta, I WANT TO BELIEVE. Rykishin luomissa sarjoissa kun tuppaa useimmiten olemaan sellaisia hahmoja. Mana ja Nemuru vaikuttavat kyllä kivatuksilta.[Olisikohan Nemuru sitten oikiasti se viikatteen kanssa heiluva …viikatemies-nainen. Jolla on muuten aivan erittäin upean mahtavan ihana design ja mie tahdon figuurin.] Päähahmo pojke jonka nimeä en muista [a.k.a jaksa tarkistaa, cough] näytti sen punastelunsa keskellä niin MANRYLTA MIEHELTÄ että ihan nauratti.
  Tästä sarjasta minen oikeastaan tiedä mitään muuta ko tuon perusjuonen, joten en oikein tiennyt miten korkealle odotukset olisi pitänyt asettaa.
  Ryukishin muiden sarjojen perusteella aika korkealle kuitenkin, hurrdurr, seuraavaa jaksoa odotellessa.

  #95118
  Whistle
  Member

  Nooh? Vaikuttiko kakkosjakso kenestäkään muusta yhtään paremmalta?

  Kylän jokavuotiset festivaalit kuullostavat kieltämättä (taas) tutulta, mutta silti odotan innolla sitä festivaali-päivää. Jos vaikka tapahtuisi jotain jännää.
  Hiroshi ei kasvanut hahmona ollenkaan, punastumiset vetivät sen vähäisenkin miehisyyden nollaan ja Isuzu oli ihan yhtä ärsyttävä kun ekassakin jaksossa. En jaksa keksiä siitä mitään muuta hyvää kun ne vapaa-ajan vaatekerran housut. Ne on hienot. Se sen veli oli ihan kiva lisäys, tykkäsin senkin designista. Toivottavasti se sekoaa jossain vaiheessa ja äh, toivottavasti se tekis jotain Manalle sillo autoreissulla. Työntäis vaikka järveen tai jotain.

  Katsoin jakson aamiaispöydässä (mikä tapa aloittaa päivä), ja tunnari kuullosti silloin paljon kivemmalta. Vaikka juu, kieltämättä pelin tunnari on aika Hakocha wrote:

  "OH SHI-WERYCWEEPYINDEED"

  niin tykkään tästäkin. Lyriikat on kauniita.

  Aika cliff-hangeriin jäi tuo loppu, mutta odotan nyt innolla ensi viikon jaksoa. :>
  Me really hopes people will be slaughtered.

  #95626
  Kyoka8
  Member

  Noin, nyt on kolme jaksoa katsottu. Aina kun jakso ilmestyy niin seuraan sitä kyllä harvinaisen keskittyneenä. No,nyt Ookami kakushissa ollaan päästy jo astetta pidemmälle, mutta mitään kovin erikoista ei ole vielä tapahtunut.

  Spoilereita luvassa:

  Siis oikeasti. Hiroshi on niin raivostuttava. Ei kukaan ihminen nyt kokoajan voi punastua. Izusu on myös raivostuttava. Inhoan tekopirteitä tyttöjä, jotka käyttää sanaa ’boku’. Izusu myös tuo sarjaan todella sietämätöntä fanipalvelua, kuten nyt se viimeisimmän jakson uimapukukohtaus. Sen prologin perusteella Izusu tosiaan vaikutti psykolta yanderelta, joten saisi sitäkin puolta tulla välillä esiin.

  No mutta siis tämä viimeisin jakso oli jotenkin todella ahdistava. Previewin perusteella tiesin tavallaan mitä tuleman pitää, mutta se Issei vain oli harvinaisen karmiva tapaus. Likainen shota-con joka ahdistelee pientä viatonta Hiroshiamme. Hetkellisesti vaikutti siltä, että Issei pimahti ihan täysin, ja sillä oli sellainen ihme kiilto silmissä. Seuraavassa jaksossa ilmeisesti jatketaan samaan tyyliin. Muuten seuraavan jakson preview vaikutti oikein mielenkiintoiselta. Sais jo ne susityypit (tai mitä lie onkaan) tulla jo paremmin kuvioihin.

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.