Osaatko puhua japania?

Home Forums Sekalaista Japanin kulttuuri Osaatko puhua japania?

 • This topic has 45 voices and 50 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 51 total)
 • Author
  Posts
 • #47993
  Al Chemist
  Member

  Joo, eli minä en osaa, mutta osaan n. 20 sanaa ja kolme merkkiä. Jos joku osaa puhua japania, niin osaako hän myös japanilaiset merkit. Itse olen noita sanoja Naruto Shippuudenista opetellut. MEnee vähän ohi aiheen, mutta Naruto Shippuuden on paljon parempi, kuin Naruto. Olen nyt kolmen viikon sisällä katsonut 180 Naruto-jaksoa ja kaikki Shippuuden-jaksot, jotka on ilmestyneet.
  Mikä olisi paras keino opetella japania, jos ei ole mahdollista opetella sitä koulussa?
  Vastauksia odotellaan…

  #47997
  The Vegito
  Member

  Meikä osaa vain yksittäisiä sanoja ja lauseita japaniksi. merkkejä on jäänyt todella vähän päähän ja hyvä kun osaan edes nimeni japaniksi kirjoittaa. Yritin kyllä opiskella merkkejä erään oppaan avulla, mutta lopulta ei sitten maltti vaan riittänyt. Toivottavasti sitten tulevaisuudessa riittäisi enemmän aikaa ja kiinnostusta perehtyä tämänkin kielen opiskeluun ihan kunnolla.

  #48006
  Shoe
  Member

  Yksittäisiä sanoja vaan ja kirjoitusmerkkejä on muistivihossa. Jaksaisi edes opetella ne, mutta..

  #48008
  Inu-Mimi
  Member

  Eix tää menis niinQ tonne "Japanin kulttuuri"-osioon.
  Hiraganat ja katakanat osaan suunnilleen, mutta sekoittuuhan minulla vieläkin sellaiset kuin シ ja ツ. Varsinkin kun en japania tarvitse mihinkään muuhuin kuin lukeakseni fanisarjakuvia ja sen sellaisia, ihan turhaan yritän saada tekstin näyttämään luonnolliselta kun japseilla on aivan kauhea käsiala. Piste. Kanjeja osaan… sellaiset toistakymmentä, yleensä apuna siinä asiassa on denshi jisho, josta tuppaan vieläkin katsomaan kaikki sanat vaikka japaninkielen sanakirjalla on erityispaikka tuossa tietokoneen vieressä. Joskus etsin puoli tuntia jotain kahta kanjia radikaalien avulla ja sitten se paljastuu joksikin tosi laimeaksi vitsiksi jota nauran seuraavat puoli tuntia. Puhuminen on outoa mongerrusta mutta enhän minä sitä tarvitsekaan. Vihaan 2ch-japania. Kielioppi on sanonko mitä ja lause loppuu aina wwwwww, kuin länsimaisten lol mutta paljon pahempi.
  Puheesta kuuntelu ja ymmärtäminen sujuu paljon paremmin, animestahan sitä oppii, mutta enimmäkseen kekskityn kirjoittamisen opetteluun.
  Niin, kannattaa ostaa japanin oppikirja. Itse sain ilmaiseksi tutulta että höhöö. Sen Takako karppisen oppaan.

  #48012
  Cafekko_96
  Member

  Juuh. Osaanhan minä. Ja merkkejä myös.

  Japanin kieltä osaan muutaman hyödyllisen ja ehkä myös muutaman epähyödyllisen. Mulle tilattiin vasta vähän aikaa sellainen japanin kielen oppimis CD, jonka perässä on hyvä ite toistaa sanat. Aina illalla onkin kiva opetella japania kun tulee suihkusta. Numeroita osaan jonkin verran, osaan esitellä itseni, kiittä ja vastata ’kyllä ja ei -kysymyksiin’. Tykkään japninkielestä ja sen opiskelusta, vaikka siitä tuskin hyödynkään koskaan, paitsi sitten tuhannen vuoden päästä kun lähden Japaniin. Käytän kyllä huviksen japanin kieltä varmaan joka päivä, aina kiittäessäni ja vastatessani kyllä, voisi varmaan rueta käyttämään myös ei sanaa.

  Merkkejä en juurikaan ole opetellut. Harva merkki on jänyt päähän, mutta ehkä kuitenkin sen verran niitä on jäänyt että jonkun pienimuotoisen nimen ymmärrän. Merkkejä olen opetellut enemmän bändien ja niiden jäsenten nimien avulla. Wikipedia ja useimmat kuvat mitä seinällä on ovat olleet hyvä apu. Ongelmanani on vain huono muisti. Yleensä jodun työntämään tärkeissä asioissa iiiisoja lappuja joka puolelle.

  Kannattaa varmaan ostaa joku japanin kielen oppi kirja tai CD, minkä avulla on hyvä oppia ääntämäänkin lauseet/sanat oikein, kirjan avulla oppii helpommin vain kirjoittamaan sanat, ei niinkään ääntämään. Itelläni on vain ongelmana sen cdn kanssa, että pitkät ja vaikeat, mutta aika hyödylliset sanat menevät ohi ja saan sen kuulostamaan sian saksalta.

  #48045
  Akito
  Member

  Ite en osaa puhua japania, mutta merkkejä olen yrittänyt opetella, kylläkin melko huonolla tuloksella ja osan opituista olen jo unohtanu kun treenaus jäi muiden kiireiden takia…

  Mutta syksyllä lukioon ja suunnitelmissa on käydä iltalukiossa kaikki mahdolliset japanin kurssit ja jos kiinnostus riittää niin ehkä jatkan vielä siitäkin eteenpäin japanin parissa…

  No, se on tämänhetkinen unelma 😀

  #57003
  Valkoinenhai
  Member

  Yksittäisiä sanoja, fraaseja ja numeroita osaan kyllä. Tavumerkkeihin ja kanjeihin en ole vielä jaksanut perehtyä, opettelen sitten, jos saan napattua lukiosta pari japanin kurssia.
  Konkreettisesti en ole koskaan japania puhunut, varmaan nauraisivat jos yrittäisin itsestäni kertoa.
  Uskon kuitenkin jotenkuten pärjääväni ainakin turistialueella ihan ostoksia tehdessä tai ruokaa tilatessa, jos nyt sitä kielitaidoksi voisi sanoa.
  Mutta opettelu jatkuu, toivottavasti joku päivä vielä osaan puhua ja ymmärtää japania.

  #57010
  Fieri
  Member

  Noo melkein kaikki alkunumerot ja fraaseja osaan… En oikeastaan muuta. Osaan vain kirjoittaa Sanjin ja nimeni katakanoilla…

  #57028
  Dren
  Member

  Osaan mä vähän. Nyt oon opetellut tuolta Livemochasta (http://www.livemocha.com) japanin kieltä, kanjeja ja kanoja ei oo tullu vielä opeteltua, mutta toi on kyllä hyvä sivu ;D Sain kaverilta

  #57054
  Luffy23
  Member

  Olen sitä mieltä että kuuntelemalla kieliä käytännössä, oppii parhaiten..?

  #57063
  Kirppu11
  Member

  No osaan lähinnä nämä "perusasiat", eli tervehdyksiä, esitellä itseni, kysyä jotain, persoonapronominit, aikas paljon numeroita, värejä ja eläimiä ja kaikkia muita yksittäisiä sanoja… Merkkejä en ole juuri ollenkaan jaksanut opetella… Muutaman osaan.
  Itse opettelin kirjastosta löytämilläni kielikursseilla. Se oli oikeasti aikas hauskaakin >_______o Jos kirjastosta löytyy, kannattaa lainata. Siitä oppi tosi hyvin, vaikka pitihän sitä harjoitella (tietty, mutt ei se mikään ’kuuntelen kerran ja osaan puhua Japania’ homma oo..).
  Joistain kirjoista oppii merkkejä, nythän myynnissä on ne kanji de manga ja kana de manga kirjat… Ja löytyyhän kaupoista muitakin kirjoja (joita ei yleensä kyll oo kuvitettu), joista oppii kirjotusmerkkejä.
  // Nyt siis osaan jo katakanat ja melkein kaikki hiraganat, lukuunottamatta muutamaa merkkiä. Joitain kanjeja on muistissa, ja niitä seuraavaksi ajattelin opetella ~

  #57082
  Kyoka8
  Member

  Juu siis. Osaan mm. perusjuttuja: itsensä esittely, kuulumisten kyselyt, iän kysyminen, mistä pitää, mistä ei pidä, mitä haluaa, mitä tarvitsee, perusfraaseja jne. Osaan myös melkoisen paljon yksittäisiä sanoja, ja voin ylpeästi sanoa, että ymmärrän j-musiikki-kappaleista jo auttavan paljon. Jos joissain lyriikoissa tai animeissa tulee vastaan sana, jonka haluan tietää, niin ei kun vain tarkistamaan sanakirjasta. Noin olen oppinut paljon sanoja. Saattasin pystyä heikonlaisesti kommunikoimaan jonkun japanilaisen kanssa, mutta kovin luontevaa siitä ei tulisi, heh.

  #57392
  hdkg35d
  Participant

  Osaan muutamia fraaseja, paljon yksittäisiä sanoja, lukuja, tervehdykset ym. mutta en pärjäis vielä Japanissa. Nyt kumminkin kun menen lukioon niin aion ryhtyä opiskelemaan Japania – vaikka itsenäisenä opiskeluna jos ei tule tarpeeksi porukkaa että syntyis opiskeluryhmä x3

  #65580
  Inuliini
  Member

  En suoranaisesti voi sanoa "osaavani", olen vaan animea katsoessani tietty kuunnellut ja toistellu jotain sanoja.. Aika helppoja vielä toistaiseksi. Mun japanin osaaminen siis rajoittuu joihinkin animessa käytettyihin sanoihin.

  #65685
  Cadmium
  Member

  En osaa oikeastaan ollenkaan japania : D Jotain satunnaisia sanoja on ehkä jäänyt mieleen, mutta mitään lauseita en osaa muodostaa, puhumattakaan niiden merkkien kirjoittamisesta ja/tai ymmärtämisestä.

  Minulle japani on vain yksi kieli muiden joukossa, eikä pahemmin kiinnosta oppia sitä.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 51 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.