Pahiksista Pahimmat

Home Forums Sekalaista Muut Pahiksista Pahimmat

 • This topic has 5 voices and 6 replies.
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • Author
  Posts
 • #94386
  Dents
  Participant

  Eli, täällä voitte kertoa suosikkipahiksenne, mistä tahansa PAITSI mangasta. Koska mangapahiksilla on jo topic.
  Mun suosikit:

  Scar, Leijonakuninkaasta. Säälimätön ja julma leijona, joka tappoi jopa veljensä saadakseen kuninkaan paikan. Lisäksi osaa valehdella ja juonitella. Hän sai Simban uskomaan, että Simba olisi syypää kuninkaan kuolemaan. Mutta Scarin loppu on karmiva.

  Organisaatio XIII, Kingdom Heartsista. Mahtava ja vaikuttava pahisjoukko, jolla on tavoite; hankkia itselleen sydämmet Kingdom Heartsin kautta. Pukeutuvat mustiin kaapuihin ja ovat vahvoja.

  Tohtori Nefarious, Ratchet & Clank 3:sta ja Ratchet & Clank future: A Crack in timesta. Kavala robottipahis, joka aikoo R&C3:ssa muuttaa kaikki ei-robotit roboteiksi. A Crack in timessa hän aikoo ottaa Suuren Kellon haltuunsa ja luoda maailman, jossa sankarit häviävät aina. Hänellä on myös kaksi toveria: robottitanssija Courtney Gears (Vain R&C3:ssa), joka muutti Skiddin robotiksi, ja toinen, hovimestari Lawrence.

  #95688
  Dents
  Participant

  Kolmetoista päivää sitten lähetin, melkein kaksi viikkoa. Onkohan kukaan huomannut tätä?

  #95710
  juha90
  Participant

  Kyllä minä huomasin, en vain oikein keksinyt mitään sanottavaa. Mutta nyt voisin laittaa jotain:

  Zoran Lazarevic, pelistä Uncharted 2: Among thieves. Entinen Balkanin sotarikollinen, joka komentaa nykyään palkkasoturiarmeijaa. Säälimätön ja julma tappaja.

  Jokeri, elokuvasta Yön ritari. Kieroonkasvanut himomurhaaja klovni.

  #95714
  Blackbeard
  Participant

  Noh, voisi tässä muutaman mainita. Ihan mielenkiintoinen aihe on, sillä riippumatta formaatista, oli se sitten kirja, elokuva, sarjakuva, tai peli, se on korkeintaan yhtä hyvä kuin pahiksensa.

  Jokeri
  – Kuka ei rakasta tätä kalpea ihoista vihreähiuksista ja hullun nerokasta psykopaattia. En nyt tässä viittaa suoraan siihen niin ihqutettuun Heath Ledgerin tulkintaan, vaan suosikkia näkemyksiäni tästä hahmosta ovat varmaankin Alan Mooren ja Frank Millerin versiot

  Professori Moriarty
  – Sherlock Holmesin arkkivihollinen, ja varmaankin yksi kulttuurihistorian ensimmäisista ns. ’supervillain’ hahmoista. Rikollinen nero, eräänlainen kummisetä ja uranuurtaja omalla sarallaan populaarikulttuurissa.

  Doakes
  – Dexter kirjoista/tv-sarjasta. Sinänsä kinkkinen tapaus, koska sarja päähenkilö on oikeastaan pahis, tämän pitäisi tehdä Doakesista hyvis, mutta näin ei ihan varsinaisesti ole. Pidän muutenkin siitä, että pahikset eivät ole selkeästi liian mustavalkoisia. Doakes on ihmisenä paljon sitä mistä en pidä. Tiukka, määräilevä ja hitusen ylimielinen ja ennakkoluuloinen. Silti hänen olemustaan on vaikea olla kunnioittamatta, varsinkin Dexter-kirjoissa. Ristiriitaisia tuntemuksia herättävä hahmo, ja siksi varsin mielenkiintoinen.

  #95744
  mimeko
  Participant

  Mielenkiintoinen aihe sinänsä, sillä enemmistö suosikkihahmoistani on ainakin jostain näkökulmasta katsottuna pahiksia. Ja kuten Blackbeardkin mainitsi, se paljonko pahiksien suunnitteluun on panostettu usein kertoo paljon myös itse sarja laadusta.

  Ensinnäkin monet Disney pahikset ovat mieleeni, suosikkeja varmaan Hades, Jafar, Shere Kan ja Scar. Kiehtovaa näissä on se, että (lähes) kaikki ovat ensinäkemältä kauhean mustavalkoisia pahiksia – julmia, säälimättömiä ja petollisia – jotka ovat pahiksia ihan vain koska ovat pahiksia, ilman mitään kovin syvällistä, syinä vaikkapa että tahtoo olla kuningas koska koska, mutta siitä huolimatta joistakin heistä on saatu karismaattisia ja mielenkiintoisia hahmoja. Ehkä se mustavalkoinen pahuus yhdistettynä ihanaan petollisuuteen vain on lastenelokuvissa anteeksiannettava elementti, jolloin kiinnittää huomiota vain hyviin asioihin hahmojen toteutuksessa. Ulkonäön puolestakin useimmat ovat viehättäviä. Ja joidenkin (englanninkieliset) ääninäyttelijät ovat muuten loistavia. mm. Hadesin.

  Sitten voisinkin jälleen kompata Blackbeardia.
  Batmanien Jokeri on kiehtovan nerokas ja kieroutunut pahis – fanikanta lisääntynyt tietysti Heath Ledgerin tulkinnan ja kuoleman myötä: Ledgerin Jokeri oli minustakin jopa paras lyhyen hetken aikaa ihan vain koska Dark Knightin näkemys hahmosta oli uudenlainen. Edelleen tästäkin Jokerista pidän, mutta nyt kun uutuudenviehätys on ohi, en kyllä osaa nimetä tulkinnoista parasta.. tyylikkäitä lähes kaikki, vaikkakin keskenään hyvin erilaisia.

  Ja tietysti Holmesin Professori Moriarty kuuluu myös minusta niihin klassisen upeisiin rikollisiin neroihin. Ihan vain Koska.

  Yllätyin kun joku muukin mainitsi Dexterin Doakesin. Mietin tuossa juuri, että voikohan häntä tähän listaan laittaa koska kyseessä on minusta selkeästi hyvis, mutta toisaalta hän pyrkii hankaloittamaan sarjan päähenkilön elämää, joten siitä näkökulmasta sitten pahis. Eli menköön nyt. Toisin kuin Blackbeard minä itseasiassa pidän Doakesista osittain senkin vuoksi, että jotkin hänen piirteensä miellyttävät minua oikeissakin ihmisissä. Tiukka, tietoinen omista vahvuuksistaan ja siksi vähän ylimielinenkin, ennakkoluuloinen mutta useimmiten syystä ja luottaa vaistoihinsa ihmisiä arvioidessa. Nimenomaan äärimmäisen kunnioitettava hahmo äkkipikaisuudestaan huolimatta.

  Seuraavana vuorossa lienevät Repo! The Genetic Operan hahmot. Siinä ainut lähes yksiselitteinen pahis on tosin Rotti Largo, mutta tässä voisi mainita myös Nathanin/Repomanin. Kyseessä on periaatteessa hyvis, mutta toisaalta ko. hahmo repii työkseen elimiä elävistä ihmisistä ja lukitsee tyttärensä sisätiloihin kieltäen tältä kaiken sosiaalisen elämän, joten ehkei ihan niin itsestäänselvää. Molemmat päätyvät listalle ihan vain koska minusta keski-ikäiset (tai vanhemmat) pahikset ovat vain jostain syystä äärimmäisen kiehtovia. Pavi ja Luigi Largokin ovat maininnat arvoisia koska ovat loistavasti toteutettuja äärimmäisen friikkejä ja raakoja hahmoja, jotka kumminkin ovat se elokuvan comic relief.

  Lestat De Lioncourt kuuluu myös ehdottomasti suosikkeihin. Jälleen kerran ei kyllä ihan pahis.. Lestathan muuttui suuresti Veren Vankien jälkeen ja hänen omien sanojensa mukaan tuo alkuperäinen Lestat oli vain Louisin valheita – pointti on, että Veren Vangeissa Lestat kuvataan agressiivisempana ja katkerampana kuin myöhemmissä osissa, vampyyrina joka viihtyy muiden seurassaan korkeintaan käyttääkseen ja manipuloidakseen näitä omiin tarkoitusperiinsä. Pidän enemmän lopullisesta Nulikkaprinssistä, mutta tämä Veren Vankien Lestat on myös mieleinen ja siinä kirjassa hänet voisikin vielä luokitella pahikseksi näin halutessaan.

  Phantom of the Operan Phantom on myös maininnan arvoinen. Tästä on paha lähteä sanomaan mitään, koska hahmo on äärimmäisen erilainen joka tulkinnassa, mutta homman voisi tiivistää sanomalla hänen olevan klassikko hahmo joka kaltoinkohtelun varjolla oikeuttaa tekonsa, mutta taustalla on myös oikeasti koskettava tarina ja joka kerta eri tavalla kuvattu kiehtova suhde Christineen.

  Tässäpä muutama. Mieleisiä pahiksia kyllä on vielä paljon enemmän, mutta juuri tällä hetkellä nämä tulivat ensimmäisinä mieleen.

  #95754
  Gawonarus
  Participant

  Ehdottomasti lempipahikseni on Sephiroth Final Fantasy VII:sta. Mielestäni coolein hahmo ever. Pelin alussa mies oli täysin pimennossa oleva hahmo, mutta pikkuhiljaa vastaan alkoi tulla joitain juttuja, jotka liittyivät häneen. Parhaiten muistan sen tapetun jättikäärmeen ja Cloudin sanat, kun hän kertoi menneisyyttään tovereilleen: "Sephiroth’s strength is unreal. He is far stronger in reality then any story you might have heard about him".

  Muita pahiksia en juuri ole noteerannut. Matrixin Agentti Smith oli tosin joskus kova heebo. Ja Mordaunt Kolmesta Muskettisoturista. Tämä varsinkin oli tunteita herättävä hahmo.

  #95767
  Dents
  Participant

  Yhden muistan vielä. Itse asiassa, voidaanko häntä edes laskea pahikseksi? Ensinnäkin, miltei koko pelin hän auttaa päähahmoa. Mutta, koska lopussa hän ei saa haluamaansa, hän hyökkääkin päähenkilön kimppuun. Ja kaiken lopuksi hän ymmärtää virheensä, ja saattaa asiat kuntoon, uhraten henkensä.
  Eli tämä cool hahmo, jolla on siisti ase, on….(laitan tekstin värillä, koska ne jotka ei oo pelannu vielä peliä, voi spoilaantua. Ja pelin nimi on sitten lyhennettynä R&C:ACiT ): Alister Azimuth

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.