Paras Ghiblin elokuva?

Home Forums Anime Suosikkiäänestykset ja kyselyt Paras Ghiblin elokuva?

 • This topic has 75 voices and 81 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
 • Author
  Posts
 • #39337
  Valkoinenhai
  Member

  Elikä, mikä sinusta on se paras Studio Ghiblin taikka Hayao Miyazakin hellyyttävin, kiintoisin, hauskin, hulvattomin, katselukelpoisin, eli sanalla sanoen paras animeleffa?

  Ja muistakaa ihmiset ne pysäyttävät ja pätevät perustelut. :3

  #39349
  zany
  Member

  Itse olen kattonut aika paljon ghiblin elokuvia, mutta en osaa kuitenkaan päättää Grave of the Firefliesin (tulikärpästen hauta) ja Whisper of the Heartin väliltä.
  Tulikärpästen hauta oli koskettava leffa ja toisella ja kolmanellakin kerralla se sai kyyneleet silmiin. (itkupilli >.< xD)
  Whisper of the Heart taas oli muuten mukavaa katseltavaa. Hetken mietin että miten tuntui niin tutulta mutta tajusin että Kissojen valtakunta on tehty tämän leffan pohjalta : D (eli kannattaa katsoa whisper of the heart jos olet kattonut kissojen valtakunnan) Pidin juionen kulusta. Leffa on taattua Ghibliä : )

  #39365
  mimeko
  Participant

  Melko paljon näitä on vielä katsomatta, mutta näkemistäni suosikkeja ovat Tonari no Totoro sekä Hotaru no Haka. Totoro on tietysti klassikko, ja toisin kuin kissojen valtakunta, se sopii kaikille vaikka onkin lasten elookuva. Herttainen kerrassaan, ja kaikinpuolin sympaattinen… ei mitään sen syvällisempää. Hotaru no Haka puolestaan on surullinen, realistisempi ja upeasti tehty, näin simppelisti sanottuna. juoni ja hahmot ovat hienot ja jotenkin… en tiedä, se vain on niin "suuri" elokuva.

  #39382
  Hant
  Participant

  Haha, ensi kosketus Chiblin elokuviin tuli ala-asteella kuutos-luokalla,
  kun lainasin koulun pihaan parkkeeranneesta kirjasto-autosta Henkien Kätkemän…
  Silloin vielä siskokin nauroi "tempaukselleni", mutta eikö mitä,
  siitähän tuli koko kaveriporukan suosituin piirretty!

  Olen vieläkin Henkien kätkemä -fani, ja niinhän muuten tuli siskostakin.
  Ehdoton suosikkini Chibliltä siis edelleen.

  #39393
  Valkoinenhai
  Member

  Itse rakastan suunnattomasti kaikkia Ghiblin leffoja. Kuitenkin ehdottomaksi suosikikseni on noussut ensimmäinen ghibli-kokemukseni, Henkien Kätkemä.

  Olin katsomassa sitä elokuvateattereissakin, ja elokuvan sen lumovoima, moniuloitteisuus ja mystiikka vetosi minuun voimakkaasti. Juoni on Henkien Kätkemässä aivan erinomainen. Joka kerta katsoessani DVDtä, löydän jotain uutta huomioitavaa, niin moniuloitteinen elokuva on. Lisäksi sitä voi katsoa vähän vanhempikin ihminen, ja sen merkitys muutuu vuosivuodelta erilaiseksi.

  Hahmot olivat ihania! Rakastan Chihiron yksinkertaisuutta, hän on todella aito 10-vuotias lapsukainen, joka osaa kuitenkin olla niin päättäväinen ja rohkea! Minusta myös tuntuu, että elokuva kertoo myös Chihiron varttumisesta kypsemmäksi ja päättäväisemmäksi. Haku on tyypillinen salaperäinen poika, ja kylpylän työntekijät ja asukit ovat mielettömän mielikuvituksellisia ja hauskoja!

  Ja näin lopuksi, Henkien Kätkemän (kuten kaikkien Ghiblileffojen) musiikki on lumoavaa ja mieleenpainuvaa. On käsittämätlntä, miten niin yksinkertainen melodia on kuitenkin niin ihana!

  Tietenkin suosikkejani ovat myös Totoro, Tulikärpästen Hauta sekä (ikävä kyllä) Suomessa vielä esittämätön Prinsessa Mononoke.

  #39424
  Jaylie
  Member

  Ghiblin leffoista ehdottomasti paras on Liikkuva linna TT_____________TT se on niiin kaunis tarina. 😀 no ei ku. Hauru <3 Ei riitä sanat kuvaamaan sitä tunnetilaa, jonka saa kun sitä kattoo.

  #39434
  Seyra
  Member

  Paras on kyllä Tulikärpästen hauta. Se kuvaa hyvin lapsihahmojen kautta sodan julmuuksia ja se jää pitkäksi aikaa mielen pohjalle. Se on kaunis, mutta todella surullinen.

  #39496
  june
  Member

  Niistä mitä oon nähny paras Chiblin elokuva on varmaan Liikkuva linna.
  Sen takia kun hahmot ja juoni oli hyviä.

  #39516
  ringo_96
  Member

  Minun mielestäni paras Ghiblin elokuvista mitä minä olen nähnyt on Henkien kätkemä.

  Mielestäni koko elokuva on alusta loppuun erittäin hyvä! Juoni on yllätyksellinen siinä mielessä, että alussa ei uskoisi mitä tulee tapahtumaan. Juoni on erittäin hyvä ja monipuolinen.
  Yksi elokuvan valttikorteista on mielikuvitus. Kylpylän työntekijät ja muut sensellaisiet ovat oikein hauskoja.

  Eli toisin sanoen erittäin hyvä ja laadukas leffa : ) Kannattaa katsoa 🙂

  #39540
  räsynukke
  Member

  Varmaan Laputa, Porco Rosso tai Tulikärpästen hauta.
  Laputa koska se jotenkin kosketti minua niin. En oikein itserkään tiedä miksi. Pidin hahmoista ja juonesta ja varsinkin itse Laputasta. Ja jotenkin elokuvat joissa tuhoutuu jotain korvaamatonta koskettavat minua. Lisäksi ensimmäiseen katsomis kertaan liittyy hyviä muistoja, olin ensimmäisessä a-conissani kavereideni kanssa, yötä olimme mukavilla ihmisillä ja siellä katsoimme sitten Laputaa illalla (englanniksi, koska elokuva oli tilattu Japanista tai jostain).
  En ole nähnyt tätä pitkään aikaan 🙁
  Porco Rosso koska se oli hauska, ja jaksaisin katsoa sen vaikka kuinka monta kertaa. Aluksi olin päähenkilön takia vähän varautunut, mutta elokuva ylitti kaikki odotukseni. Jajaja… Porco Rosso vain jäi mieleeni hyvänä muistona. En osaa oikein perustella…
  Tulikärpästen hauta, koska se oli niin surullinen ja kaunis. Minä, Puolukka ja äiti itkimme kaikki lopussa.

  #39544
  The Vegito
  Member

  En kyllä kovin montakaan Ghiblin leffaa ole vielä ehtinyt katsoa, mutta sanotaanpa nyt Totoro. Kokonaisuudessaan vaan niin mahtava elokuva, vaikken juonta siitä juurikaan löytänyt ja vaikuttipa se olevan hieman nuoremmalle kohdeyleisölle tarkoitettukkin. Totoron ilmeet loistavia ja teinpä tuossa torstaina kuviksen tunnilla savesta Totoron 😀

  #39580
  Osaka
  Participant

  Kyllä se on TOTORO!! Tuli telkkarista silloin kun olin ihan pikkuinen, ja täytyihän se videolle saada. Sen jälkeen se onkin katsottu läpi niin monta kertaa, että ei taida nauha enää kauaa kestää… 😀 On se kyllä paras!!

  #39845
  Etsura
  Member

  Kaikista Ghiblin leffoista minua kosketti eniten Kaze no Tani no Naushika (Tuulen Laakson Nausicaä). Se yksinkertaisesti kuvastaa niin hyvin ihmisten julmuutta. Yhden ihmisen rohkeus ja uhrautuvuus sai kokonaisuudesta niin herkän ja koskettavan. Siinä on myös loistavat musiikit~ 🙂

  #39862
  blurr
  Member

  henkien kätkemä ehdottomasti 🙂

  #39922
  Sun Summer
  Member

  Henkien Kätkemä on yksi suosikeistani, se on vain niin hieno leffa, moniulotteinen, kuten joku jo sanokin. Musiikki on mahtavaa, siitä ei voi olla nauttimasta. Mahtava elokuva ja siihen ei kyllästy. Toinen lempparini on Liikkuva Linna, se sai vain minut hymähdämään nautinnosta, kun katsoin sen. Aivan mahtava elokuva ja toimii ehdottomasti elokuvana paremmin kuin mangana. Ja Hauru ja Calcifer on leffassa mahtavia. ^^

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 82 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.