Phantomland

Home Forums Manga Mangasarjat Phantomland

 • This topic has 1 voice and 0 replies.
Viewing 1 post (of 1 total)
 • Author
  Posts
 • #108363
  räsynukke
  Member

  (siitähän voidaan tietty keskustella, onko Phantomland mangasarja vai ei, mutta mielestäni tämä oli sille osuvin alue)

  Phantomlandin kotisivut
  Phantomland on Maaria Laurisen omakustanne, jonka ensimmäinen 60 sivua käsittävä osa ilmestyi vuoden 2009 syksyllä. Toista osaa Maaria taisi alustavasti lupailla tämän vuoden loppukesälle/syksylle(?). Ensimmäisen osan alun voi lukea netistä ja koko sarjakuvan saa tilattua kahdeksalla eurolla.

  Näin lukijan näkökulmasta tarinaa on ensimmäisen osan perusteella vähän vaikea kuvailla, mutta Phantomlandin sivuilla tarinasta kerrotaan näin:
  "Set in the fictional city of Santa Luison, Phantomland is the story of a bunch of subhumans serving at a local crime fighting agency. It’s mostly told from the viewpoint of Chie, a fresh trainee in the organization. While there’s a wide variety of themes I want to explore with the story, I guess I’d call this something of an action/adventure comic overall."

  Itse olen pitänyt Maarian sarjakuvista (ja muistakin töistä) siitä lähtien kun niihin ensimmäistä kertaa törmäsin. Pidän Maarian tyylistä, se on omanlaisensa ja helposti tunnistettava, sopivan selkeä ja yksinkertainen olematta silti pelkistettyä.
  Maarian piirustusjälkeä pitäisinkin yhtenä Phantomlandin vahvimmista puolista. Sarjakuva on erittäin tyylikkään näköinen, itse olen monesti selaillut tuota ensimmäistä osaa ihan vain tuijotellen kuvia. Phantomland on aivan uskomatonta herkkua silmälle. Erittäin tyylikäs.
  Tyyliä löytyy tarinastakin, tykkään siitä kuinka tässä ei ole kertaakaan turvauduttu niihin asioita selittäviin laatikoihin eivätkä hahmot toista asioita joita jo tietävät, jotta lukija pääsisi niistä selville. Juoni ja dialogi kulkee hyvin eikä lukija missään vaiheessa putoa kärryiltä.

  Haittapuoliakin toki löytyy, ensimmäinen osa tuntui olevan enemmänkin Chien ja Jonin esittely, ja vaikka siinä mainittiinkin joitain vielä arvoitukseksi jääviä asioita, niin en osaa oikein sanoa herättäisikö se jossain randomissa luijassa tarpeeksi kiinnostusta toisen osan ostoon. Itse olen kuitenkin seuraillut Maarian blogia ja dA-tiliä, joihin lykätyn matskun perusteella olen saanut aavistusta siitä, että tarinan olisi ilmeisesti tarkoitus olla syvempääkin kuin vain Cypressin haamujen ympäriinsä juoksentelua.
  Phantomlandin arvosteluissa on myös useasti mainittu kuinka hahmot tuntuvat ohuilta. Itsekään en ehkä syttynyt niin kovin tällaisesta toheloiva harjoittelija ja kovis ammattilainen -asetelmasta, mutta toivon kyllä, että hahmot saisivat vielä syvyyttä.

  Tuossa oma mielipiteeni Phantomlandista, onko täällä muita sarjakuvaa lukeneita? Mitä tykkäsitte, mitä ette? Oletteko muuten lukenut Maarian sarjakuvia? Kaikenlaista Phantomlandiin liittyvää höpinää, siis.

Viewing 1 post (of 1 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.