Piirto-oppaat

Home Forums Piirtäminen Piirto-oppaat

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • Author
  Posts
 • #114653
  Kawamaru
  Participant

  Kauppoihin yms. on ilmestynyt aikanaan kaikenlaisia eri piirto-oppaita, mikä opas mihinkin painottuen. Mitä mieltä olette tällaisista piirto-oppaista? Onko teillä joitain niistä? Käytättekö niitä? Mitä hyviä ja huonoja puolia piirto-oppaissa on?

  #114686
  -SilverMoon-
  Member

  Ittelläni on vähän kaiken laista, mutta joskus kirjasen vinkit eivät vain toimi käytännössä… Mutta en kyllä tiiä… Itse ainakin vain kokeilen itse xD

  #116927
  OtaQ
  Member

  En oikee usko noihin piirto-oppaihin (varsinkin noita ”manga piirto-oppaita”). Piirtämään oppii mielestäni itsenäisesti ja vuosien saatossa. Samalla sinulle kehittyy oma tyyli ja kehityt ajattelemaan ja tulkitsemaan taidetta.

  #116939
  Kawamaru
  Participant

  Itselläni ei piirto-oppaita ole.

  Piirto-oppaista voi saada hyviä vinkkejä, joita voi sitten itsenäisesti hyödyntää ja soveltaa sarjakuvassaan ("Ei kannata katkaista nivelen kohdalta," "Kuvakulmat," "Hahmolle sekä voimia että heikkouksia," jne.), ja aloittelevalle piirtäjälle se on hyvä alkuohjekirjaksi. Periaatteessa siis kirjalla pärjää ihan kirjastosta lainaamallakin, kun vain katsastaa ohjeet ja soveltaa niitä sitten.

  Ongelmana on se, että piirtäjät (varsinkin juuri aloittelevat sellaiset) takertuvat piirto-oppaiden kuviin. Usein kuvat sisäistetään "oikeaksi tyyliksi" ja sitä aletaan sitten kopioimaan. Tästä on seurausta monta samalla tyylillä piirtävää taiteilijaa eikä piirtäjä kykene kehittämään juuri omaa tyyliään, jos hän katsoo aina mallista ja lisää kasvojen tilalle vain oman hahmonsa kasvot.

  Mielestäni siis piirto-oppaita voi hyödyntää piirtäessä, mutta siihen ei pitäisi jumittua liikaa.

  #117199
  -SilverMoon-
  Member

  Yksi serkku sanoi kun oli kyläilemässä, että hän haluaa piirtää mangaa, ja sitten hän vain piirsi tikku ukon jolla oli suuret mustat silmät(No, ei 7v’tä voi kai syyttää). Ja sitten hän töksäytti että manga oppaassa oltiin sanottu että melkein millään muulla ei ole väliä kun suurillä silmillä. Minä vaan siinä vieressä ihmettelin… Että juuuh….. Älkää kuunnelko ihan kaikkea mitä niissä oppaissa sanotaan ^^;

  #117240
  Anonymous
  Member

  Mä en omista yhtään piirto-opasta. Oon lukenu yhen, sen "piirrä mangaa, tyttövoimaa" tai mikä onkaan ja se riitti mulle. :’D Se oli mulle vaan ’ponnahduslauta’ piirtämiseen. Osa vinkeistä oli ihan hyviä, mut oon sitä mieltä että parhaiten oppii vaan kokeilemalla. Mangassa ei ees oo mitään omaa tyyliä (esim. verratkaa vaikka jotain… Nanaa ja vaikkapa Narutoo keskenään, okei oli huonot esimerkit mut silti) vaan jokaisella on oma tyylinsä piirtää. Suurimman osan jutuista oon oppinu kaveriltani ja sitten vaan itse harjoittelemalla enkä lukemalla piirto-oppaita. Harjoitus tekee mestarin niinkuin se sanontakin kuuluu ! 😀

  #117466

  Itselläni on piirto-oppaita… 4. 😀 Kaikki niitä Piirrä mangaa-sarjan kirjoja. Itse olen saanut niistä paljon hyviä ideoita. Jotkut ohjeet ovat olleet aika typeriä. Oma suosikkini on Taikatytöt-kirja (niin typerältä kuin se kuulostaakin). Itse olen saanut siitä kirjasta eniten ideoita ja oppia mm. vartalon piirtämiseen. Niin ja tietenkin ne asut ovat hienoja. ^^

  #124863
  marikadaa
  Participant

  Minulla on piirto-oppaita 5 kappaletta.
  Piirrä mangaa shoujo!
  Piirrä mangaa taikatytöt.
  Piirrä mangaa tyttövoimaa!
  Piirrä mangaa Bishojo.
  Super Cute Chibis.

  Minun mielestä piirto-oppaat ovat ihan hyviä juttuja….:)

  #125367
  Otakucat
  Participant

  Mun mielestä on hyvä, että on paljon erilaisia & erilaisille piirtäjille suunnattuja oppaita. Itse omistan muutaman ja ne on kyllä auttanu tosi paljon harjottelussa. Sit ku on oppinu perus asiat, ei niistä enää kannata hirveemmin ottaa mallia vaan keksii mielummin ite. Siinä kehittyy luovuus ja kekseliäisyys, mitkä on piirtämisessä tosi hyviä ’taitoja’. Jos haluaa oppia piirtämään ei oo kuitenkaa mikää pakko hankkii piirustusopasta, vaan voi kattoo apua vaikkapa netistä. YouTubessa on paljon videoita joiden avulla pääsee helposti alkuun. Itelläni on myös puhelimessa sellanen sovellus, jossa opetetaan samoja asiota kun tavallisissa piirto-oppaissa.

  #125377
  Foxxy
  Participant

  Itselläni on ollt joskus näitä mangan piirto-oppaita, mutta en niitä juurikaan käyttänyt. Ihan toimivia ne olivat, mutta en silloin oikein mangan piirtämistä harrastanut. Joskus kokeilin piirtää oppaista, ja ihan kivoja töitä tuli, mutta koska olen painottunut enemmän eläinten piirtämiseen, niin ihmiset ei tuntunut oikealta.

  Koska olen enemmän painottunut eläimiin, olen harkinnut ostavani/lainaavani jonkin oppaan, jossa on eläinten piirto-ohjeita, realistisia sellaisia :3 Kaupassa olen jotain katsonut, ja ihastuin realistisiin elukoihin. Netistä löytää myös hyvin niin mangn kuin eläinten piirto-ohjeita ja näitä olen itse hyödyntänyt taiteessa. Aika paljon itseasiassa. Tosin åiirtämään oppii vain piirtämällä, niin se vain on!

  #229195
  Edamame
  Participant

  Nuo piirto-oppaat on minun mielestäni aika turhia. Mangaa oppii piirtämään vain piirtämällä. Totta kai saa hakea eri tekniikoita, mutta kannattaa kehittää oma piirtotyyli ilman kopioimista.

  #229431
  Suskari
  Participant

  Itselläni on myös ollut ainakin neljä piirto-opasta, joista vain kolme on selvinnyt näihin päiviin asti. Tämän minkä ”kadotin” aikanaan taisi olla ihan ensinmäisiä oppaita joita tuli ostettua kun innostuin ensinmäistä kertaa ”manga piirtämisestä” ja no pitää sanoa että opas oli sen mukainen. Hyvin pelkistetty ja opettaa kädestä pitäen kuinka mangaa piiretään isoista silmistä alkaen. Ihan kohtuu hyvä opas siis ihan aloittelevalle piirtäjälle.

  Kolme muuta ovat sitten säilynyt tähän päivään asti, koska niissä on oikeasti jotakin vinkkejä sarjakuvan piirtämiseen ja suht realistiset malli kuvat.  Tai no oikeastaan yhdessä näissä on oikeasti luustosta lihaksistoon ja itse eläimeen/ihmiseen pohjaituva piiretty oikea anatomia, jota on nyt näin vanhempana käytetty suhteellisen aktiivisesti.

  Mitä mieltä sitten olen oppaista? Noh sanotaan nyt että nykyään hieman nyrpistän nenääni näille ”näin piirrät mangaa!” -oppaille, jotka yleensä on todella pelkistettyjä ja opettaa hieman harhaanjohtavasti aloittelevaa piirtäjää piirtämään juuri siihen tiettyyn tyyliin piirtää kuvia, josta sitten on vaikea päästä eroon myöhemmin. Tietysti on sitten näitä taitelijoille tarkoitettuja oppaita joissa opetetaan piirtämään oikeaa ihmistä jnejne.. Ne on hyviä, mutta oikeasti kalliita ja olen nykyään anatomia mallia tarvittaessani suuntautunut googlen puoleen.

Viewing 12 posts - 1 through 12 (of 12 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.