Piirustuskisa 2013, infoketju

Home Forums Ajankohtaista Kilpailut Piirustuskisa 2013, infoketju

 • This topic has 19 voices and 45 replies.
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • Author
  Posts
 • #124640
  Antti-setä
  Participant

  On taas Sangatsu Mangan piirustuskilpailun aika!

  Vuonna 2013 tulee kuluneeksi 10 vuotta Dragon Ballin ja yleensäkin mangan sarjajulkaisun alkamisesta Suomessa. Juhlistamme tätä mm. tavallista hulppeammin palkinnoin. Kilpailun teemaksi on myös valittu ystävyys, joka on sekä Dragon Ballissa että monessa muussa julkaisussamme tärkeässä osassa.

  Säännöt:

  1. Kilpailutöiden tulee liittyä johonkin Sangatsu Mangan tai Punaisen jättiläisen julkaisemaan sarjaan.

  2. Piirrokset voivat olla joko värillisiä tai mustavalkoisia. Tekniikan voit valita itse, mutta muistathan että kelpo välineillä saat parhaan tuloksen! Älä siis käytä ruutupaperia. Ja nuorimmat, pyytäkää aikuisen apua jos skannaatte työnne. Alkuperäinen tosin näyttää yleensä parhaalta.

  3. Kilpailussa on kaksi sarjaa: alle 13-vuotiaat sekä 13-vuotiaat ja sitä vanhemmat.

  4. Piirrokset tulee toimittaa viimeistään perjantaiksi 1.3.2013 osoitteeseen Sangatsu Manga, PL 410, 00101 Helsinki tai sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen postia(at)sangatsumanga.fi. Kirjoita kirjekuoreen tai meilin otsikkoon ”Piirustuskilpailu 2013”. Mukana tulee olla myös koko nimesi sekä yhteystietosi! Mikäli tahdot työsi takaisin, laita mukaan myös kirjekuori jossa on valmiina osoitteesi ja riittävä määrä postimerkkejä. Muussa tapauksessa emme palauta töitä.

  5. Valitsemme yhden voittajan kummastakin sarjasta. Lisäksi jaamme haluamamme määrän kunniamainintoja.

  6. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Voittajien julkistaminen ja palkintojenjako tapahtuvat Sangatsu-päivässä 16.3.2013 Helsingissä. Tarkka aika ja paikka ilmoitetaan myöhemmin kotisivuillamme, http://www.sangatsumanga.fi.

  7. Sangatsu Mangalla on oikeus käyttää kilpailutöitä eri viestimissä kuten kotisivuillaan tai mangapokkareiden lisämateriaalina.

  Jos jokin asia jäi epäselväksi, voit kysyä asiasta tässä ketjussa.

  #124692
  yousucks
  Member

  Moi en oo ennen osallistunu kisaan, joten kysäsempä että saako yks henkilö lähettää useamman työn kisaan vai vain yhden? ja onko paperikoolla väliä mille sen tekee?

  #124693
  Antti-setä
  Participant

  Saa lähettää vaikka kuinka monta. Parasta tietenkin tehdä yksi tai muutamia huolella kuin 30 hutaisten, mutta mitään sääntöä siitä ei ole. Paperikoonkin vaa valita ihan vapaasti. Jos haluaa käyttää jotakin tavallista A4-kokoa erityisempää, kannattaa muistaa että edessä on vielä postitus tai skannaus. Eli jättilakanoita on hyvä välttää. Toisaalta esim. maisema voi näyttää hienommalta hiukan isommassa koossa ja hyvin pikkutarkkaa, miniatyyrimaalauksen tyyppistä jälkeä käyttämällä voi postikorttikokoinenkin piirros olla todella huomiota herättävä…

  #124697
  niizuma.eiji
  Participant

  Moi! En ymmartanyt mihin pitaa liittya? Tarviiko tilata jotakin mangasarjaa?

  #124698
  Antti-setä
  Participant

  niizuma.eiji wrote:

  Moi! En ymmartanyt mihin pitaa liittya? Tarviiko tilata jotakin mangasarjaa?

  Tarkoitat varmaan tätä: Kilpailutöiden tulee liittyä johonkin Sangatsu Mangan tai Punaisen jättiläisen julkaisemaan sarjaan. Se tarkoittaa sitä, että tässä piirustuskisassa ei ole tarkoitus piirtää vain ihan vapaasti mitä mieleen juolahtaa, kuten vaikka tonttuja, auringolasku tai Mannerheim. Kyllä kuvassa saa noitakin juttuja olla, mutta piirroksessa esiintyvillä henkilöillä, paikoilla, hirviöillä, kukkasilla tai ihan millä tahansa täytyy olla jotakin tekemistä mangasarjojemme kanssa. Vähän samaan tapaan kuin esimerkiksi Aku Ankka -piirustuskisassa kuvien pitää jotenkin liittyä Akuun tai muuhun Ankkalinnan väkeen. Ja Hevoshullu-lehden piirustuskisassa kuvat liittyvät tietenkin hevosiin.

  Mitään mangaa ei ole pakko tilata tai omistaa. Täytyy vain piirtää jotain niihin liittyvää.

  #124715
  Kage-san
  Member

  Hei! ♥

  Mulla tuli mieleen siittä kilpailusta saako siihen piirustukseen kirjoittaa esim. jos piirtaa Hopeanuolen, niin kirjoittaa Hopeanuoli???

  #124716
  Antti-setä
  Participant

  Tekstiä saa olla mukana. Kannattaa kuitenkin tehdä myös siitä osa kuvaa. Jos esim. paperin nurkassa (saati keskellä kuvaa) on ihan irrallista selitystekstiä, se voi vaikuttaa arvosteluun.

  #124725
  Rose-chan
  Member

  Näin tämän Weed-mangapokkarin 15. osan takana ja ryntäsin heti lukemaan lisää. Totta kai aion osallistua, en jäisi pois tällä kertaa mistään hinnasta! Ainoa kysymys, noista sarjoista… Sen siis vain kirjoittaa kuoreen tai sähköpostiin, että kumpaan sarjaan kuuluu, vai?

  #124731
  Antti-setä
  Participant

  Jep, iästä riittää tekijän oma ilmoitus. Emme kysy passia tai ajokorttia.

  #124732
  niizuma.eiji
  Participant

  Siis mitä? Ei voi keksiä oman stoorin? Eiks voi lähettää oman kertomuksen kaveruudesta? Olen muutenki tehny tarinaa jo aika pitkälle….

  #124733
  Antti-setä
  Participant

  Voi lähettää vaikka mitä kertomuksia, mutta tämä on siis piirustuskisa. Osallistua voi vain piirroksilla, jotka ovat sääntöjen mukaisia. Sääntöjä ei ole montaa: 1) Piirrosten pitää jotenkin liittyä johonkin Sangatsu Mangan tai Punaisen jättiläisen mangasarjaan tai sen henkilöihin sekä 2) piirrokset pitää toimittaa meille viimeistään 1.3. eli maaliskuun ensimmäisenä päivänä.

  #124744
  Biffe
  Participant

  sitten se tärkein kysymys: tekniikka vapaa, mutta hyväksytäänkö tietokoneella tehdyt? 🙂

  #124745
  Antti-setä
  Participant

  Hyväksytään, jos ovat itse piirrettyjä. Sama tietenkin koskee perinteistä tekniikkaa: jos tuomaristo huomaa että piirros on kopio jostakin toisesta työstä, hylkäysleima lätkäistään armotta.

  #124748
  Kairichan95
  Member

  Jo sattuu voittamaan, pitääkö siis tulla Helsinkiin palkintojenjako tilaisuuteen jos asuu kaukana? Asun Kuopiossa ja haluan vaan tietää…

  #124749
  Antti-setä
  Participant

  Tilaisuuteen ei ole pakko osallistua, palkintonsa saa joka tapauksessa. Sangatsu-päivässä palkitaan kaikki paikalla olevat voittajat, muut vain julkistetaan. Lähetämme palkinnot sen jälkeen.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 46 total)
 • The forum ‘Kilpailut’ is closed to new topics and replies.