Planetes huhtikuussa 2011!

Home Forums Manga Mangasarjat Planetes huhtikuussa 2011!

 • This topic has 9 voices and 13 replies.
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • Author
  Posts
 • #117237

  Punainen jättiläinen julkaisee Makoto Yukimuran Planetes-nimisen mangan huhtikuusta 2011 alkaen.

  Sarjan esittely:
  Tila, joka laajenee äärettömyyteen, jossa aika muuttuu merkityksettömäksi… Mitä ihmiselle tapahtuu, kun hän viettää vuosikausia avaruudessa? Mikä on tärkeää? Tämä on tarina avaruuden roskakuskeista, jotka viettävät suurimman osan elämästään painottomuudessa ja joutuvat kohtaamaan itsensä ja menneisyytensä.

  Ilmestymisaikataulu: 1. osa huhtikuussa
  Ilmestymistahti: 2 kk:n välein
  Genre: scifi/draama
  Osia: 4
  Sivuja/osa: n. 240
  Hinta: 6,90 (sis. 9 % alv)
  Ikäsuositus: 14+

  #117238
  Blackbeard
  Participant

  Wanha 😀

  Mutta hyvä saada nyt virallinenkin vahvistus tähän julkaisuun. Ehdottomasti ostan. Huippu laadukas sarjakuva ensiluokkaiselta mangakalta. Toivottavasti suomennoksen laatu vastaa sarjan tasoa. Hinta on hyväksyttävä, tosin tulee aika kalliiksi, kun Chi starttaa samoihin aikoihin.

  Toivottavasti myynti on hyvä, niin saataisiin ehkä lisää mestariteoksia suomeksi. Toivottavasti sci-fi fanit ja ihan laadukkaan sarjakuvan harrastajat myös löytävät sarjan, ettei vaan jäisi mangaharrastajien iloksi.

  Sadistista laittaa odottamaan kaksi kuukautta osien välillä. >:(

  #117245
  Lisko
  Member

  Jep, vanha =D (Curse the power of internet…)

  Takuulla olen ostamassa, vaikken olekaan ennen lukenut saatika katsonut animea. Sarjan huima maine on tarpeeksi vakuuttamaan minut laadusta, ja olen arvosteluita lukenut, jotka eivät nokkineet sarjaa. Kysymys osiin liittyen ! Englanninkielisissä osissa on kaiken kaikkiaan 5 osaa, sillä neljäs osa on jaettu osiin 1 & 2. Onko viimeinen osa moni sivuisempi muihin verrattuna, vai onko sivumäärä tasattu englanninkielisiin nähden muuttamalla 240 sivuisiksi ? En löydä äkkisältään planetesin engl. osien tietoja, joten vajaaseen tietoon kyselen täyttöä.

  #117247
  Devilman
  Member

  Lisko wrote:

  Onko viimeinen osa moni sivuisempi muihin verrattuna, vai onko sivumäärä tasattu englanninkielisiin nähden muuttamalla 240 sivuisiksi ?

  Japanin Amazonin mukaan se on yli 300-sivuinen, eli on se huomattavasti muita paksumpi.

  Vanha tai ei, loistouutinen silti. Enpä ole minäkään Planetesia saanut aiemmin luettua, mutta kun sitä poikkeuksetta kehutaan kaikkialla ja tekijä on sama kuin Vinland Sagassa, niin täytyyhän se hyllyyn hommata.

  #117250

  Jep, neljä tehdään alkuperäisen sivujaon mukaan, joten nelonen on TIILISKIVI!

  #117254
  Jugger
  Member

  Kulostaa kivalta

  #117321
  Sun Summer
  Member

  Kiitos Punis tästä tiedosta! Ehdottomasti aidon ostaa, kun pitkästä aikaa tulee sellainen sarja, josta oikeasti olen innoissani! :]

  #119485
  Lisko
  Member

  Planetesin ensimmäisen osan sain viimein käsiini. Pari sivua luettua ensivaikutelmana piirrosjäljestä tuli mieleen Rei Hiroen tyyli. Takoittaen +/- omaperäisyyttä. Siitä väliltä että sotkeutuu massaan, mutta ei silti kuitenkaan. Lisää luettua en enään huomannutkaan yhtäläisyyksiä kun uppouduin sarjaan niin kovasti. Tämä osoittautui monta kertaa paremmaksi kuin osasinkaan odotella. Syvällisyys oli juuri sopivaa, ei liian filosofista, vaan helposti nappattavaa. Paikoitellen ehkä sortui liialliseen mahtipontisuuteen. Kuten kohdassa jossa Hachimaki (käytän nyt takakannen ohjaistuksella lempinimeä) pelastaa Jurin. Samaisessa kohtauksessa kompassi osuus taas oli loistava. Kuten myös tekokukan päästäminen avaruuteen.
  Yukimura on myös selvästi miettinyt mitä ihmiselle käy avaruudessa, ja ottanut sen mukaan sarjaan, tehden Planetesista laadukasta sci-fiä.

  Loistava sarja jonka ostan todellakin loppuun. Suosittelen kaikille jotka ovat vielä kiikunkaakun oston suhteen !

  #119653
  Blackbeard
  Participant

  Nyt on vihdoin ensimmäinen osa omassakin hyllyssä. Sarja on taideteos. Suuri kiitos ja kummarrus Punikselle tästä kulttuuriteosta! Parasta suomeksi painettua sitten Nausicaän.

  Painolaatu oli hyvä ja käännöksestäkään ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa.

  Makoto Yukimura on velho. Molemmissa sarjoissaan taustatyö on tehty uskomattoman huolellisesti. Planeteksen lähestymistapa lähitulevaisuuteen ja avaruusmatkailuun on realistisimpia mihin olen koskaan törmännyt. Avaruusmatkailun tuomat pulmat käsitellään hahmojen kautta upean filosofisella otteella. Yukimura on tavattoman taitava luomaan hahmoja, jotka ovat monikerroksisia ja ennen kaikkea uskottavia. Todentuntuisia. Ihminen on psykofyysissosiaalinen kokonaisuus ja Planeteksen hahmoissa ja heidän suhtautumisessaan ympäristöönsä nämä kaikki tekijät on otettua huomioon. Avaruusteemasta huolimatta, tarina on ennen kaikkea inhimillinen. Hahmot ovat kaikinpuolin (luonnollisine vikoineekin) rakastettavia. Lisäksi Yukimura pystyy tukemaan kokonaisuutta erinomaisella taitavalla piirtämisellä. Jo ensimmäinen osa oli kuvituksensa puolesta mielestäni upea, joten kuvitelkaa vaan miltä näyttää herran uusimman teoksen, Vinland Sagan, uusimmat luvut. Mitä tulee mangataiteeseen, Yukimura on Takehiko Inouen lähin haastaja.

  Erittäin korkealaatuista Sci-fiä, jota suosittelisin ihan kaikille siitä huolimatta kiinnostaako manga, tai sarjakuva, tai sci-fi ylipäätään. Erinomaista fiktiota, joka on arvostetun asemansa ansainnut.

  #119658
  Ryuzakichan
  Member

  Itse en ole juurikaan kiinnostunut scifistä. Oikeastaan se on melkein ainoa lajityyppi johon suhtaudun nihkeästi, tai suoraan sanottuna en pidä. Neon Genesisin myötä huomasin kuitenkin pystyväni lukemaan ja jopa nauttimaan edes yhdestä scifisarjasta joten ajattelin, että miksikäs ei. Planetesia on kehuttu vuolaasti täällä ja muuallakin, ja sarjassa on vain neljä osaa. Selatessani sitten pokkaria kaupassa piirustustyyli jollain kummallisella tavalla nappasi mukaansa ja sai minut ostamaan kyseisen opuksen.
  Kotiin päästyäni kävin sitten halukkaasti kimppuun ja luettuani pokkarin alusta loppuun tein päätökseni ostaa seuraavakin pokkari. Tarina oli mielenkiintoinen ja todella inhimillinen. Etenkin tarina kuussa kasvaneesta tytöstä ja tarina jonka lopuksi Jurin kompassi ammuttiin taivaalle kolahtivat syälle. Ja se yksinkertainen ja silti älyttömän tarkka ja yksityiskohtainen piirrustustyyli oli myös yksi syy, miksi jaksoin lukea koko pokkarin yhdeltä istumalta.

  Pidin ja kerään todennäköisesti koko sarjan hyllyyni^^.

  #119679
  Devilman
  Member

  Planetes on hommattu, luettu ja lainattu kaverille, jonka tässä lähiaikoina olen aivopessyt lukemaan mangaa. Ihan aluksi motkottaisin vähän painojäljestä, koska aina, kun yhdellä sivulla oli tämmöinen "reunaton ruutu" ja seuraavalla "reunallinen", niin reunallisen mustetta oli tarttunut siihen valkoiseen reunaan. Melko pientähän se on, mutta vähän parempi muste olisi paikallaan. Painojälki saisi olla Yotsuban tasoa, varsinkin, kun Yotsubille tulee silti hintaa vain 5 senttiä enemmän.

  Mutta pikkujuttu tuo silti on kun vertaa siihen, miten loistava sarja Planetes on. Löytyy karua realismia elämänmakuisella huumorilla höystettynä ja hahmoja, jotka pystyvät tekemään lähtemättömän vaikutuksen hienovaraisilla eleillä ja vähilläkin puheilla. Ja kun sarjassa puhutaan enemmän, oli se filosofointia tai teknisten yksityiskohtien selittämistä, on se aina yhtä mielenkiintoista. 240 sivua hujahtaa alta aikayksikön ja vaikka eka kirja on vasta ilmestynyt, harmittaa jo sarjan vain neljän kirjan pituus.

  #120270
  SlamDunk
  Member

  No tässähän kävi nyt niin, että voitin siinä manga-arvonnassa, jonka Antti-setä järjesti vähän aikaa sitten Muut-osiossa. Pyysin palkinnoksi Planetes 1:n ja tietenkin se veti heti sisäänsä ja nyt täytyy ostaa koko sarja. Mutta mielellänihän sen ostan, sen verran hyvältä vaikuttaa. Pitäisi vain vähän vähentää rahankäyttöä tai kohta olen konkassa.
  Sai kyllä kirjaa lukiessa hämmästyä ja ihailla, miten paljon taustatyötä Yukimura oli nähnyt sarjan eteen. Mukavaa tuollainen. Piirrostyylikin oli mukavan oloista. Tekijällä vaikuttaa olevan sen verran potentiaalia, että pitääpi varmaan tuo Vinland Sagakin katsastaa.
  Toinen osa tuleekkin jo ylihuomenna. Jess.

  #120987
  Devilman
  Member

  Kakkososa tuli juuri luettua. Ykkösosan tavoin vangitsevaa kerrontaa, syvällistä, muttei yritä olla liian syvällinen ja siten sorru tekosyvällisyyteen. Hachimakin kamppailu sisällään vellovaa vihaa oli vaikuttavaa luettavaa, varsinkin, kun ykköskirja antoi hänestä kuvan hyvin leppoisana ja positiivisena ihmisenä. Tanabe oli paikallaan oleva lisä sarjaan. Päällekäyvä, mutta vilpitön myötätunto oli juuri mitä Hachimakin mielen synkkyyden poistamiseen vaadittiin (plus ilmalento veteen).

  Hakimin kautta terroristeista oppi jotain uutta, jättäen silti vielä arvoituksia leijumaan ilmaan ja tieteellinen höpinä nippelitietoineen olivat jälleen mielenkiintoista luettavaa, asiantuntevaa ja huolellista taustatyötä osoittavaa, ilman, että kävivät puuduttaviksi.

  #121536
  FinLin
  Participant

  Kaksi ekaa pokkaria on jo hankittu ja innolla odotan seuraavan ilmestymistä. Planetes on aivan loistava sarja, yksi suosikeista tällä hetkellä.

Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.