Pluto

Home Forums Manga Mangasarjat Pluto

 • This topic has 3 voices and 3 replies.
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • Author
  Posts
 • #86456
  Blackbeard
  Participant

  Pluto on Naoki Urasawan luoma jännitys ja sci-fi sarja. Se perustuu Osamu Tezukan luoman Astro Boyn erääseen arcciin, ja on nimetty sen pahiksen nimen mukaisesti. Monet hahmot ovatkin tuttuja Astro Boysta.

  Pluto on luonteltaan kuitenkin murhamysteeri. Saksalainen robotti Gesicht pyrkii ratkaisemaan kummallisen murhasarjan, jonka uhreina ovat maailman vahvimpina pidetyt robotit ja kuuluisat robottien oikeuksien puolesta puhujat. Ongelmat alkavat, kun luonnonläheisyydestä kuulu robotti Mont-Blanc löydetään tuhottuna kummallisen myrskyn jälkeen, pian löydetään toinen ruumis jonka Gesicht pian yhdistää Mont-Blancin tapaukseen. Hämmentävintä on, että murhaaja näyttäisi olevan kaikkien säädösten vastaisesti robotti, vai onko sittenkään?

  Luin yhdeksän lukua, ja olen myyty. Urasawa vaan yksinkertaisesti osaa niin täydellisesti jännitystunnelman luonnin. Ja hänen näkemyksensä Atomista (Astroboy) on kerrassaan ihastuttava. Brau-1589:sta tulee ihan Hannibal Lecter mieleen. Ja Gesicht on erittäin lupaavan oloinen päähahmo, tihkuu jo nyt puhdasta melankoliaa. Norse #2 oli niin symppis. Yleensä Urasawan hahmot kasvavat hitaasti koko mahtavuutensa, mutta nyt ne vaikuttavat jo heti alussa. Voi tosin johtua siitä, että suuri osa hahmoista on alkujaan Tezuman kynästä. Asettaa silti suuria odotuksia tulevan varalle.

  Vaan onko täällä muita sarjan lukeneita/sarjaa lukevia, tai edes etäisesti kiinnostuneita?

  #86496
  Devilman
  Member

  Muistaakseni olen lukenut ainakin ekan luvun, mutta tämä nyt on taas niitä sarjoja, joista vaikka pidinkin, jäivät kesken. Aikomuksena on kyllä lukea, jos se on Urasawaa, se on takuulla loistavaa. Pelkkää hyväähän tästä olen kuullut, joten pitäisi vaikka ostaa joskus pari kirjaa.

  Monster on kokonaan hyllyssä, 20th Century Boysia kerään kanssa ja Billy Batiakin lueskelen, joten kyllähän sitä Plutonkin olisi valikoimaan kuuluttava. Vähän saamaton osaan olla joidenkin hyvien mangojen suhteen, mutta kyllä tämä vielä ennen pitkää hyllyyn päätyy, pituuttakaan kun ei ole kuin seitsemän(?) kirjaa. Ainahan sitä voi jättää jotain vähemmän hyvää ostamatta, että saa Urasawan nerouden hedelmiä lisää, liikaahan niitä ei voi kokoelmista löytyäkään.

  Japanissahan ei muuten taida ihan kuka vaan alkaa tekemään uutta versiota toisen sarjakuvasta, mutta, niin kuin tunnettu tosiasia on, Naoki Urasawa ei ole kuka tahansa.

  #86549
  Blackbeard
  Participant

  Devilman wrote:

  — pituuttakaan kun ei ole kuin seitsemän(?) kirjaa. Ainahan sitä voi jättää jotain vähemmän hyvää ostamatta, että saa Urasawan nerouden hedelmiä lisää, liikaahan niitä ei voi kokoelmista löytyäkään.

  Kirjoja taitaa olla kahdeksan. Mutta totta, Plutoa ei kyllä voi virheostoksena pitää kukaan, joka vähäänkään ymmärtää sarjakuvien päälle. Ja pituuskin on aika passeli, sen takia ajattelin, että Urasawan tuotannosta tämä olisi paras myös omaan hyllyyni. Kyllä, myönnän häpeillen etten omista ainuttakaan fyysistä kopiota Urasawan teoksista.

  Devilman wrote:

  Japanissahan ei muuten taida ihan kuka vaan alkaa tekemään uutta versiota toisen sarjakuvasta, mutta, niin kuin tunnettu tosiasia on, Naoki Urasawa ei ole kuka tahansa.

  Niimpä, varsinkaan kun puhutaan sellaisesta kansainvälisesti tunnetusta klassisesta menestyssarjasta kuin Astro Boy. Plutolle olikin ilmeisesti varsin tiukka seula, kun sarjan valmistamista seurasi mm. Tezukan poika. Tarkkaa oli, ettei vaan missään nimessä esitetä alkuperäisteosta huonossa valossa. Urasawan taidon tuntien kuitenkin sanoisin että kustantajat ja oikeuksien omistajat murehtivat melko turhaan ^^

  #102654
  eerol
  Participant

  Tästä nyt oli jossain puheltu ja niinpä päätin testata. Aivan mahtavaa! Koko tarinankerronta, vihjailut, monimutkainen mysteeri, jossa kuitenkin mukana toimintaa. Piirrosjälki kivan näköstä vielä lisäksi.

  Kokonaan sarjan luettuani jäi fiilis, että haluan lisää tämmöstä, joten taidanpa katsastaa nuo muut sarjat. Sarjasta jäi samanlaista fiilistä kuin esim. Realista. Molemmissa melko traagisia ja koskettavia kohtia. Paljon flashbackkia siis hyvin jaettuna moniin lukihin.

  Lempihahmo oli yllättäen kerrankin päähahmo Gesiht (näinkö se nyt kirjotettiin:D?). Kivan tuimat kasvot, mutta kun hymyilee aivan loistavan näköinen. Brau-159? oli myös loistava henkilöhahmo, joka vain vihjaili putkassaan isoin väliajoin. Oikeastaan koko juoni oli niin epic, että piti itsekkin miettiä, että pysyisi mukana. En olisi loppuratkaisua ihan heti arvannut.

  Mutta juu suosittelen kyllä kaikille, vaikka en ehkä pahemmin saanut kuvattua sarjan mahtavuutta:D

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
 • You must be logged in to reply to this topic.